Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μηνύματα
1.375
Reaction score
4.149
Να σου πω...

Το burger είναι πονεμένη ιστορία. Τα φαστφουντάδικα το υποβάθμισαν και σε χώρες, σαν την Ελλάδα, που δεν το είχαν στην κουλτούρα τους, θεωρήθηκε "βρόμικο" και φτηνό φαγητό. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όταν πριν καμιά δεκαριά χρόνια άρχισαν να ανοίγουν πιο ψαγμένα μπεργκεράδικα, αντί να κρίνουν την ποιότητα τα θεωρούσαν ακριβά. Όταν έχεις μάθει στα 2-3€ τα 8+€ σου φαίνονται πολλά. Κι ως γνωστό ο πολύς κόσμος θέλει ποσότητα σε χαμηλή τιμή. Η ποιότητα είναι δευτερεύουσα, πολύ περισσότερο για ανθρώπους που δεν νιώθουν γιατί δεν έχουν μέτρο σύγκρισης.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Ο μαγαζάτορας μπορεί να έχει γνώσεις, μεράκι και καλή διάθεση. Το κατάστημα όμως είναι επιχείρηση. Για να βγει κέρδος πρέπει να έχει πολλούς πελάτες και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις τους. Άρα σερβίρει αυτό ακριβώς που θέλουν οι πολλοί, σε τιμή που δεν θα στραβώσουν. Το χάσαμε το παιχνίδι. :D

Στο burger το 50% είναι το μπιφτέκι και το άλλο 50% όλα τα υπόλοιπα.

Στο Kitchen Lab το πρώτο παίρνει 5/10 και το δεύτερο 8/10. Πολύ καλός βαθμός για Ελλάδα.
Το καλύτερο μπιφτέκι το είχε παλιότερα το Burger Joint με 6,5/10. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αλλάξει κρέας και έχει πέσει η βαθμολογία.

Εξηγούμαι ότι το αυθεντικό burger μπιφτέκι έχει μόνο μοσχαρίσιο κιμά (με 20-30% λίπος), αλάτι και πιπέρι. Μόνο έτσι απολαμβάνουμε το καλό κρέας. Ψωμιά, ρίγανες, κρεμμύδια, μαϊντανούς, αβγά κτλ μπορεί να βάζει η γιαγιά στο χωριό αλλά στο burger δεν έχουν θέση.
Μόλις διάβασα τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου στο κείμενο σου :oops:
 


Μηνύματα
27.074
Reaction score
25.005
Κριθαράκι καυτερό με κιμά.
Βράσιμο , το κριθαράκι , μαγείρεμα ο κιμάς, μπαίνουν στο ταψί , ανακατεύονται μαζί με τυρί τριμμένο ολυμπος , και μπαίνουν στο φούρνο με αέρα για κανά μισάωρο.
Θεϊκό μιλάμε. Συνταγή της κυράς.
Το κριθαράκι είναι με κόκκινη καυτερή πιπεριά, ζυμωμένο.
Εταιρία Εξοχον.
Οπου το βρείτε το χτυπάτε , παρασκευάζεται στην Πελοπόννησο
IMG_1234.JPG
.
 





costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.651
Τον γνώρισα στο μαγαζί. Είμαι πελάτης από τα εγκαίνιά του. :)

Σύντομα ανοίγει κι αυτό που εκ των προθέσεων ακούγεται υποσχόμενο. Με smash burgers. Απλά φοβάμαι μην τα χρεώνει πιο ακριβά από ένα rib-eye.

Με κοπές wagyu beef ή/και ωρίμανσης 30-60 ημερών, είναι αδύνατον να πληρώσεις κάτω από 35€ το κιλό το κρέας, οπότε για τυπικό μπιφτέκι με τα συνοδευτικά στο πιάτο του μπέργκερ, βλέπω πολύ δύσκολο να είναι η τιμή κάτω από 15€..
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.625
Reaction score
83.101
Με κοπές wagyu beef ή/και ωρίμανσης 30-60 ημερών, είναι αδύνατον να πληρώσεις κάτω από 35€ το κιλό το κρέας, οπότε για τυπικό μπιφτέκι με τα συνοδευτικά στο πιάτο του μπέργκερ, βλέπω πολύ δύσκολο να είναι η τιμή κάτω από 15€..
Κώστα, δεν θέτω όριο βάσει ποιότητας. Αλλά, διαβάζω Νουρλόγλου (διάσημος σεφ), Κολωνάκι, σε σημείο που γίνεται όλος ο βραδινός τζερτζελές. Ήδη η προστιθέμενη αξία πέρα από το φαγητό είναι στα ύψη.;)

Αααα και κάτι ακόμα. Τα smash burgers είναι τέλειο πεδίο για ..."απάτη".
Αν η μερίδα δεν υπολογίζεται με το βάρος, μπορείς 100gr κιμά να τα πιέσεις και να τα κάνεις ...κρέπα. :biggrin:
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η μερίδα πρέπει να είναι χορταστική κι ας είναι ακριβή. Αν είναι να σερβίρουν burger με ποσότητα λογικής gourmet, δεν με αγγίζει.
Θα δείξει.
 


n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
Κώστα, δεν θέτω όριο βάσει ποιότητας. Αλλά, διαβάζω Νουρλόγλου (διάσημος σεφ), Κολωνάκι, σε σημείο που γίνεται όλος ο βραδινός τζερτζελές. Ήδη η προστιθέμενη αξία πέρα από το φαγητό είναι στα ύψη.;)
Ως προστιθέμενη αξία εννοούμε την πρόσληψη SARS-Cov-2 υποθέτω, σωστά? Το Κολωνάκι χτυπά κόκκινο (μαζί με Κηφισιά, Γλυφάδα, όλες τις hi-class περιοχές τέλος πάντων που για κάποιο λόγο αποφάσισαν ξαφνικά ότι ο ιός αφορά τους bourgeois αντί για την πλέμπα του προλεταριάτου)...
 







bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.035
Reaction score
41.300
Ποιος σου κανε τέτοια ζημιά μεσημεριατικα?
Το θέμα είναι πως άφησα οδηγίες και τελικά δεν ακολούθησε καμία αυτός που μαγείρεψε...
Δεν είναι χάλια μόνο η εικόνα του φαγητού αλλά και το γευστικό αποτέλεσμα.
Δεν θύμωσα όμως, θα σιάξω τραχανά για μένα και οι υπόλοιποι ας φάνε αυτό το πράμα...
 

Μηνύματα
2.283
Reaction score
5.173
Το θέμα είναι πως άφησα οδηγίες και τελικά δεν ακολούθησε καμία αυτός που μαγείρεψε...
Δεν είναι χάλια μόνο η εικόνα του φαγητού αλλά και το γευστικό αποτέλεσμα.
Δεν θύμωσα όμως, θα σιάξω τραχανά για μένα και οι υπόλοιποι ας φάνε αυτό το πράμα...
Σε άντρα ωρέ έδωσες οδηγίες???
Σώθηκες.....
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.309
Μηνύματα
2.858.053
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top