- Μηνύματα
- 1.375
- Reaction score
- 4.149
Μόλις διάβασα τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου στο κείμενο σουΝα σου πω...
Το burger είναι πονεμένη ιστορία. Τα φαστφουντάδικα το υποβάθμισαν και σε χώρες, σαν την Ελλάδα, που δεν το είχαν στην κουλτούρα τους, θεωρήθηκε "βρόμικο" και φτηνό φαγητό. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Όταν πριν καμιά δεκαριά χρόνια άρχισαν να ανοίγουν πιο ψαγμένα μπεργκεράδικα, αντί να κρίνουν την ποιότητα τα θεωρούσαν ακριβά. Όταν έχεις μάθει στα 2-3€ τα 8+€ σου φαίνονται πολλά. Κι ως γνωστό ο πολύς κόσμος θέλει ποσότητα σε χαμηλή τιμή. Η ποιότητα είναι δευτερεύουσα, πολύ περισσότερο για ανθρώπους που δεν νιώθουν γιατί δεν έχουν μέτρο σύγκρισης.
Γιατί τα λέω όλα αυτά;
Ο μαγαζάτορας μπορεί να έχει γνώσεις, μεράκι και καλή διάθεση. Το κατάστημα όμως είναι επιχείρηση. Για να βγει κέρδος πρέπει να έχει πολλούς πελάτες και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις τους. Άρα σερβίρει αυτό ακριβώς που θέλουν οι πολλοί, σε τιμή που δεν θα στραβώσουν. Το χάσαμε το παιχνίδι.
Στο burger το 50% είναι το μπιφτέκι και το άλλο 50% όλα τα υπόλοιπα.
Στο Kitchen Lab το πρώτο παίρνει 5/10 και το δεύτερο 8/10. Πολύ καλός βαθμός για Ελλάδα.
Το καλύτερο μπιφτέκι το είχε παλιότερα το Burger Joint με 6,5/10. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αλλάξει κρέας και έχει πέσει η βαθμολογία.
Εξηγούμαι ότι το αυθεντικό burger μπιφτέκι έχει μόνο μοσχαρίσιο κιμά (με 20-30% λίπος), αλάτι και πιπέρι. Μόνο έτσι απολαμβάνουμε το καλό κρέας. Ψωμιά, ρίγανες, κρεμμύδια, μαϊντανούς, αβγά κτλ μπορεί να βάζει η γιαγιά στο χωριό αλλά στο burger δεν έχουν θέση.