Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.044
Για πες, ρε μάστορα, έχεις κάποιο pattern στις διαλειμματικές; Π.χ. τόσο χρονικό διάστημα σε τόσο % του FTP; Για δώσε ένα παράδειγμα, αν έχεις την καλοσύνη.
Γιώργο, η λογική των intervals είναι να "σοκάρεις" τον οργανισμό. Υπάρχουν αμέτρητοι συνδυασμοί, για όλα τα είδη ποδηλατών, για κάθε είδους στόχο και για όλες τις βαθμίδες φυσικής κατάστασης.

Μερικές γενικές πληροφορίες:

Κι ένα λίγο πιο δύσκολο:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Γιώργο υπάρχουν πολλά όντως, έχει δίκιο ο Αλεξ.
Βασικά πρέπει να βρεις πόσο σοκαρισμα σηκώνει ο οργανισμό σου.
Ο θκός ο οργανισμός σηκώνει αρκετό, συνήθως κάνω δεκάλεπτα σε ανηφόρα 4%, ευθείες συνήθως εικοσάλεπτο.
Χαλάρωση αντίστοιχα και επαναλήψεις.
Θα σταματήσω όταν τα ποδάρια δεν θα έχουν δύναμη να ξεκουμπωσω τα σχαράκια, no mercy δλδ. :biggrin:

Παράδειγμα ανηφόρα

IMG_20201218_130443.jpg
IMG_20201218_130427.jpg

Τα ποδάρια σε όλες τις περιπτώσεις συνεχίζουν το στροφάρισμα, ακόμα και στο κατήφορο.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Γιώργο, η λογική των intervals είναι να "σοκάρεις" τον οργανισμό. Υπάρχουν αμέτρητοι συνδυασμοί, για όλα τα είδη ποδηλατών, για κάθε είδους στόχο και για όλες τις βαθμίδες φυσικής κατάστασης.

Μερικές γενικές πληροφορίες:

Κι ένα λίγο πιο δύσκολο:

Ρε φίλε, ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τα links. Γνωρίζω καλά περί τίνος πρόκειται το interval training, άλλωστε στο TrainerRoad υπάρχουν σε αφθονία τέτοιες προπονήσεις, με διαφοροποιήσεις σε χρονικό διάστημα intervals κι ένταση. Απλώς, είπα να ρωτήσω και τον @bretsos για να μάθω - κι από αυτόν - κάτι παραπάνω.

@bretsos ευχαριστώ για την απάντηση!

Reaction score
2.324
Κατόπιν εορτής έχω να δηλώσω πως για κάποιον σαν εμένα που γουστάρει τα μαστορέματα η di2 είναι μια πρόκληση δηλαδή να την μοντάρω, ρυθμίσω κλπ ενώ η 105 θα περάσει αυτούσια σε γυναικείο πλαίσιο ρόζ...
Για κάποιον που δεν θέλει να λερωθεί καλύτερα αγορά από την αρχή σε κατάστημα με πρόσβαση για τα σέρβις.
Πάντως για τους επίδοξους diyers και το ποσό που θα φύγει στα εργαλεία πρέπει να συνυπολογιστεί στην ζημιά...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Εγώ πάντως σε διαλλειματικες παίζω ένα κιλό γάλακτος, μια σαλάτα, μισό κιλό προβατίνα, μια μερίδα πατάτες. Στο τέλος σοδες, πολλές σοδες....
Τι θα κάνουμε με αυτό το παιδί? :rolleyes:

Reaction score
2.324
Γιώργο υπάρχουν πολλά όντως, έχει δίκιο ο Αλεξ.
Βασικά πρέπει να βρεις πόσο σοκαρισμα σηκώνει ο οργανισμό σου.
Ο θκός ο οργανισμός σηκώνει αρκετό, συνήθως κάνω δεκάλεπτα σε ανηφόρα 4%, ευθείες συνήθως εικοσάλεπτο.
Χαλάρωση αντίστοιχα και επαναλήψεις.
Θα σταματήσω όταν τα ποδάρια δεν θα έχουν δύναμη να ξεκουμπωσω τα σχαράκια, no mercy δλδ. :biggrin:

Παράδειγμα ανηφόρα

View attachment 191841 View attachment 191842

Τα ποδάρια σε όλες τις περιπτώσεις συνεχίζουν το στροφάρισμα, ακόμα και στο κατήφορο.
Το σκ θα δοκιμάσω κάτι ανάλογο να δω πως θα πάει... 2 φορες ευθεία 20λεπτη και 4 φορές ανηφόρα δεκάλεπτη +30 λεπτά πήγαινε - έλα. Θα βάλω κλίση 3% για αρχή και βλέπουμε.
Αυτό γιατί βλέπω πως οι ανηφόρες 8%+ προσφέρουν μεν, καταπονούν πολύ δε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Σάκη δεν θα βγει, πιο χαλαρά, καντο πεντάλεπτα ανηφόρα και χαλαρή κλίση.
Με τη μία δεν θα μπρετσοθείς... Θα γ@μηθεις... Σιγά σιγά σε βάθος χρόνου το κάνς όλο και πιο δύσκολο.

Reaction score
2.324
Σάκη δεν θα βγει, πιο χαλαρά, καντο πεντάλεπτα ανηφόρα και χαλαρή κλίση.
Με τη μία δεν θα μπρετσοθείς... Θα γ@μηθεις... Σιγά σιγά σε βάθος χρόνου το κάνς όλο και πιο δύσκολο.
Οκ θα βάλω 5λεπτα. Σε ένταση πόσο δίνουμε Χρήστο? 80%? 90? Ούλου?

Reaction score
25.535
μου κανε εντύπωση πάντως πόσο πιο αναίμακτα βγήκε το χθεσινό απλά παρακάμπτοντας το κομμάτι με τα 15+% κλίσεις που μου βγαζε τη γλώσσα έξω.
το φανταζόμουν οτι θα συνέβαινε αλλά σε τέτοιο βαθμό όχι.

παιδια κυριακή αν γίνεται η βόλτα στην παραλία (να πάρω άδεια) και που σαι μήτσομ , την δικιά μας παραλία , όχι τουτουνού που την ξέρει να μας κάνει τον όμορφο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Οκ θα βάλω 5λεπτα. Σε ένταση πόσο δίνουμε Χρήστο? 80%? 90? Ούλου?
Μη πλακωθεις, δες στη αρχή πως πάει και προσπάθησε να κρατηθεις ψηλά σε ένταση.
Γενικά προσπάθησε να μη καείς

Reaction score
5.505
παιδια κυριακή αν γίνεται η βόλτα στην παραλία (να πάρω άδεια) και που σαι μήτσομ , την δικιά μας παραλία , όχι τουτουνού που την ξέρει να μας κάνει τον όμορφο...
Ε ναι τι για μλκς ψάχνεις? Εκεί που ξερουμε θα πάμε...

Reaction score
25.535
είναι κλειστή η εστίαση λέμε.
μεγάλη γύρα

μικρή γύρα

με το δικό σου πηγαινέ έλα πιάνεις την 100αρα
(όχι οτι δυσκολεύσαι να κατέβεις Λαύριο και να γυρίσεις από την κάτω παραλία , έτσι για χαλάρωμα)
και συνδιασμός βουνού-θάλασσας για τους αναποφάσιστους

(τοχω χτίσει με την πλοήγηση , ξέρω)

Reaction score
5.505
Δεν ξέρω γιατί πάλι διάβασα "γύρο"....
Ίσως γιατί είμαι αταϊστος απο χθες....
Εδώ που μπλέξαμε σήμερα δεν έχει τπτ.... Μόνο νερό.
20201218_121955.jpg

Είναι μαγικό το μέρος πάντως και αποζημιώνει!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Take away και μάσα στο πάρκο... 🤣
Βγάλε πορεία πανάγο, όπου πάτε, πάω!!
Βασικά άμα αρχίσει ο Μήτσος από νωρίς να βογγαει να έχουν εναλλακτική... 🤣

Reaction score
2.324
Ωραία βόλτα ετοιμάζετε μπράβο! Ζηλεύω ολίγον τι βέβαια... άντε να κάνει ήλιο - take away και παραλία ξέγνοιαστα η καλύτερη μου 8-)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988