Αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.235
... ναι, εδω καποιοι πανε και αγοραζουν καλωδια ρευματως τοσα χρονια με περιβλημα αντοχης ... που μετα απο το ολοκαυτωμα θα εχει μεινει μονο το φιδοδερμα... 🐒

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.660
διαβασα τις αναρτησεις εδω με ενδιαφερων και θα ηθελα γνωμες για παπουτσι ορθοστασιας για πολυ ορθοστασια τι προτεινετε?
Πιστεύω σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτές πως τα παπούτσια της hoka είναι ιδανικά , για ρίξε μια ματιά

Reaction score
3.429
@bretsos
Ας γράψω μια αράδα κι εγώ έτσι για να περάσει η ώρα...

Όσον αφορά το παπούτσι, ένα βασικό πράγμα που πρέπει να δει κανείς είναι η εφαρμογή στο πόδι, θα πρέπει να εφαρμόζει καλά, χωρίς κενά, να φοριέται σαν "γάντι", να έχει ανθεκτικό σκελετό στις στρεβλώσεις και άνετο - αλλά σφιχτό - πέλμα που να απορροφάει τους κραδασμούς. Αναλόγως του σχήματος του ποδιού επιλέγουμε και το μπροστινό μέρος (στενό, κανονικό, φαρδύ).

Για το δικό μου πόδι και τα δικά μου γούστα, τα καλύτερα παπούτσια ever είναι τα Salomon, ιδιαίτερα τα Speedcross, τα οποία βέβαια είναι περισσότερο προσανατολισμένα για trail running, δεν τα έχω δοκιμάσει στο ταρτάν. Αυτά που επίσης είναι καταπληκτικά (μάλλον καλύτερα στο ομαλό τερέν) είναι τα Sense Ride, απίστευτο παπούτσι και πολύ ελαφρύ.

Όσα Asics έχω δοκιμάσει δεν έχουν ανθεκτικό σκελετό και είναι πολύ "μαλακά" σαν αίσθηση, Adidas επίσης δεν είχα μείνει ευχαριστημένος, Nike, Reebok κλπ δεν έχω δοκιμάσει τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια.

Ένα σχόλιο για το τρέξιμο, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, από τη στιγμή που κάποιος "μπορεί" (δηλαδή δεν ξεκινάει τώρα και του το επιτρέπει το σώμα του), το καλύτερο είναι διαλειμματικό τρέξιμο. Σε γενικές γραμμές, αυτό σημαίνει μέγιστη ένταση για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (αυτό ποικίλει και εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες) και με μικρή σχετικά ξεκούραση ανάμεσα στα "σετ". Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τα μέγιστα ωφέλη στο μικρότερο δυνατό διάστημα τόσο όσον αφορά το καρδιαγγειακό, όσο και την απώλεια λίπους και μάλιστα με μεγάλη εξοικονόμηση χρονικής ενασχόλησης.

Μεγάλης διάρκειας αερόβια άσκηση πέρα από το ότι καταπονεί υπερβολικά το σώμα (αρθρώσεις, τένοντες, μύες), είναι και αντιπαραγωγικό - έως και επιζήμιο - λόγω υπερβολικής έκκρισης κορτιζόλης. Επειδή απ' ότι κατάλαβα μάλλον κάνεις πολύ ποδήλατο (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με, δεν έχω διαβάσει το σχετικό νήμα, το συμπεραίνω από τα γραφόμενα εδώ), είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός είναι ο λόγος που έχεις δυσκολία στον ύπνο.

Η έλλειψη ύπνου φυσικά μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό και αυξάνει περαιτέρω τα επίπεδα κορτιζόλης, πρέπει να το δεις. Υπάρχουν λύσεις για να βελτιώσεις τον ύπνο σου, αν θέλεις σου στέλνω με π.μ.

Reaction score
6.596
Ta αθλητικα τρεξιματος χωριζονται σε κατηγοριες και καθε εταιρια εχει αντιστοιχο μοντελο για καθε πατημα,τερεν.
Υστερα απο καποιο καιρο βαριεσαι το γυρω γυρω ολοι στη μεση ο ... και βγαινεις εξω , επιλεγεις διαδρομες με τη λιγοτερη κινηση και θελεις να αλλαζεις παραστασεις, ητε μονος σου ητε με παρεα...
Ασφαλτο οι περισσοτεροι καταληγουν με ποικιλια ενιοτε και σε χωμα .
Επισης ενα αθλητικο κρινεται και το ποσο αντοχης ειναι στο χρονο στα χιλιομετρα, τοσο στη διατηρηση των αρχικων χαραχτηριστικων της σολας οσο και του υφασματος, ειδικα στις περιοχες κλειδωσης ανω μεταταρσιου και πισω αχιλειου οπου συνηθως φθειρονται.
Οποτε συγκρισεις παπουτσιων διαφορετικων κατηγοριων δεν εχουν νοημα, γενικα τα αγωνιστικα καλο ειναι να χρησιμοποιουνται μονο σε αγωνες διοτι ακριβως γιατι ειναι τετοια ειναι πολυ ελαφρια και ευαισθητα, δεν εχουν αρκετο καουτσουκ απο κατω , η και καθολου, αρα επιρρεπη σε φθορες ,σχισιματα κλπ.
Επισης μπορει να μια εταιρια να ειχε ενα εξαιρετικο μοντελο να ειχε το κοινο της , και στο επομενο(α) να το χαλασε .
Τυχαιο παραδειγμα, το εχω το saucony , ή το saucony triumph , ή το brooks ghost δε λεει τιποτε ...
Δε συζηταω για το τα asics μου καθονται ενω τα hoka ειναι χαλια...
Τελος θα ακουσετε πολλες φορες, ρε συ πηγα σε αυτο και μου βγηκε σκληρο, θα γραψω μερικα χιλομετρα να στρωσει, να ''σπασει''και δε θα σπασει ποτε , ή αρχιζει και το συνηθιζει και του φαινεται καλυτερο, αλα ο βασικος χαραχτηρας ειναι ουσιαστικα ο ιδιος .
Για το pegasus 37/38 ειναι ουδετερου πατηματος τα συνδιαζει ολα βαρος , αποσβεση επαναφορα για εναν μεσο δρομεα σε ολες τις συνθηκες ,τερεν με κυριοτερο προσανατολισμο την ασφαλτο με αντοχη στο χρονο τοσο στη σολα οσο και στο υπολοιπο παπουτσι με βασικο μειονεκτημα το φτωχο αερισμο.
Επισης εχει αεροσολα μπροστα και μαλιστα διαφορετικη στα γυναικεια δεινοτας λιγο περισσοτερη απορροφηση απο τα αντρικα.Τα προηγουμενα ειχαν διαφορετικη σολα ειπαμε ανα δυο μοντελα κανει αλλαγες...
Aντιστοιχα μοντελα ειναι του Nike pegasus ειναι
Saucony triumph,adidas ultraboost, Brooks ghost,Hoka clifton,NB 1080,Αsics Novablast (ιδιαιτερο εναιδαφερον,υπαρχει και το Nimbus για ποσο ακομη...)
Οσοι βλεπουν προσφορες η προοθητικες ενεργειες ας τις τοποθετουν εδω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.660
Αυτό είναι με περπάτημα 1:30 λεπτό ανάκαμψη μετά το τρέξιμο
Εδώ και τα εργαλεία, μετά από 5-6 προπονήσεις μπορώ να πω ότι είναι εργαλεία
PXL_20220312_125838792.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.830
Members