Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.723
Πάει και αλλιώς. Σε εμενα πχ που το επόμενο σύστημα θα ζήσει μια εικοσαετία τουλάχιστον, όλα καινούργια. Και ας είναι όσα ηχεία θέλει.

Reaction score
5.614
Κι η μάνα μου περήφανη είναι που αγοράζει μόνο καινούριες λευκές συσκευές.

Το ψυγείο της είναι 55 ετών και το πλυντήριο πιάτων της 40 ετών. Εκείνο μάλιστα παρέμεινε καινούριο, γιατί δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. :roflmao:

gonis

Luger
Reaction score
12.415
Επειδή δε θα ζήσουμε άλλα 200 χρόνια ,ξεκινάει κάποιος να βρει 7-8-9+ όμοια μεταχειρισμένα ενεργα ηχεία σε άριστη κατάσταση για να στήσει immersive σύστημα και αυτό περιγράφεται ως έξυπνη,σύντομη και ρεαλιστική αγορά; :headbang:

alexis

Reaction score
32.723
Κι η μάνα μου περήφανη είναι που αγοράζει μόνο καινούριες λευκές συσκευές.

Το ψυγείο της είναι 55 ετών και το πλυντήριο πιάτων της 40 ετών. Εκείνο μάλιστα παρέμεινε καινούριο, γιατί δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. :roflmao:
Άρες μάρες κουκουνάρες.

Το ψυγείο θα το αλλάξεις επειδή χάλασε ή επειδή τα καινούργια καταναλώνουν τραγικά λιγότερο ρεύμα. Το δικό μου πχ που είναι 14 ετών δεν καίει τίποτα, είναι για γέλια η κατανάλωση του, μετρημένα όλα, και ακόμα και αν το αλλάξω με επιδότηση θα κάνω απόσβεση σε 15 χρόνια. Γιατί να το αλλάξω τώρα; Το ίδιο και το πλυντήριο. Στην κουζίνα τι ακριβώς θα προσφέρει η νέα αγορά; Θα καίει λιγότερο; Πως; Με τι;

Μην τα κάνουμε όλα σούπα. Άλλο τα στέρεα, άλλο οι λευκές συσκευές, άλλο οι τηλεοράσεις, άλλο τα αυτοκίνητα, το κάθε πράγμα στη δική του κατηγορία και ανάλογα τη χρήση, και στα στέρεα ανάλογα και τα θέλω. Στις τηλεοράσεις άλλος θέλει κάθε 5 χρόνια νέα TV. Καλά κάνει. Μου είναι παγερά αδιάφορο να έχω την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμως. Δεν με ενδιαφέρει και το σημαντικότερο δεν το χρειάζομαι.

Πάρε παράδειγμα ένα smartphone. Eνα των 1500€ και ένα των 300€. Αφού δεν χρειάζομαι όσα κάνει αυτό των 1500€, γιατί να τα δώσω και να μην πάρω το άλλο των 300€ που με καλύπτει μια χαρά; Το ίδιο πράγμα είναι και με τα άλλα παραπάνω.

Από ότι καταλαβαίνω αγοράζετε με πυξίδα το "θέλω". Δεν έχω τέτοια ψυχολογικά. Τα έχω λύσει χρόοοοοοονια τώρα.

Last edited:

Reaction score
5.614
Πλάκα έχει που νομίζεις ότι μας ενδιαφέρει πόσο παγερά αδιάφορο σε αφήνει η αγορά εξοπλισμού. :)

Και μάλιστα σε νήμα όπου συζητάμε για αγορά πολλαπλών ηχείων για immersive σύστημα. Καλώς ή κακώς
πούλησε ο νηματοθέτης το δικάναλο με 802 και ξεκινά το χτίσιμο πολυκάναλου.

Επειδή δε θα ζήσουμε άλλα 200 χρόνια ,ξεκινάει κάποιος να βρει 7-8-9+ όμοια μεταχειρισμένα ενεργα ηχεία σε άριστη κατάσταση για να στήσει immersive σύστημα και αυτό περιγράφεται ως έξυπνη,σύντομη και ρεαλιστική αγορά; :headbang:
Δηλαδή εσύ τι προτείνεις;

Ακριβώς επειδή δεν θα ζήσουμε άλλα 200 χρόνια προτάθηκε η λύση μεταχειρισμένων ώστε να ολοκληρώσει το σύστημα όσο το δυνατόν νωρίτερα και να έχει χρόνο να το χαρεί.

Reaction score
6.234
Ξεκινάει με δύο καινούργια για να έχει δικαναλο όπως είχε και οποτε βρει μεταχειρισμένο προσθέτει. Δεν είπε ότι θέλει να στήσει με την μια immersive. Αν ήθελε να βρει πολλά μαζεμένα πάλι δεν είναι δύσκολο αλλά έχει αρκετό ρίσκο. Εγώ προσωπικά αυτό θα έκανα και για αυτό το πρότεινα κιόλας.

Reaction score
3.523
Καλημέρα σε όλους και καλές τσικνισμένες μάσες. Θα ήθελα να ρωτήσω και τα υπόλοιπα σύνοδα του συστήματος εκτός από ηχεία και subs. Τι ακριβώς θα παίζει το σύστημα (ταινίες, μουσική κτλ.) και βέβαια στην μουσική το είδος. Αν αυτά έχουν αναφερθεί νωρίτερα ή σε άλλο thread παρακαλώ για την κατανόηση και την υπόδειξη.

Reaction score
3.523
Τι σημασία έχει το είδος της μουσικής και αν θα παίζει ταινίες σε αυτού του επιπέδου ηχεία ;
Κακό είναι να ξέρουμε; Στο τέλος κάτι ακούμε και από αυτού του επιπέδου τα ηχεία. Καθαρά ενημερωτικά ρωτάω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579
Καθαρά ενημερωτικά, αυτού του επιπέδου τα ηχεία, είναι κατάλληλα για οτιδήποτε έχει ..ήχους, από λαϊκά δημοτικά άσματα, από τσιφτετέλια και ποντιακά, από χέβι μέταλ και ντεθ, από Νταλάρα και Πανούση, από τέκνο και χιπ.χοπ, από ηλεκτρονική και τζαζ, μέχρι εκκλησιαστικό όργανο και μεγάλα ορχηστρικά κλασικής μουσικής.

Κι ο καθένας διαλέγει.

Εγώ ας πούμε θα άκουγα από αυτά μόνο έντεχνο.

Reaction score
9.771
Σε πρόσφατο βιντεακι από την έκθεση στην Βαρκελώνη όπου συμμετείχε και η εταιρία Ascendo γίνεται αναφορά απ τον υπεύθυνο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχειων.
Βασικα χρησιμοποιούν αποκλειστικά κοαξιαλ ηχεία γιατι είναι πεπεισμένοι ότι στο σινεμά όπου πρέπει να καλύψει κάνεις περισσότερες του ενός θέσεις είναι η καλύτερη λύση. Δεν δημιουργούνται οι ανωμαλίες που δημιουργούνται με τα ηχεία κλασσικής αρχιτεκτονικής.
Επίσης έχουν μεγάλη ευαισθησία και αντοχή διότι όπως αναφέρει ενώ στο στέρεο το δυναμικό εύρος κυμαίνεται περί των 20 με 25ντιμπι, στον κινηματογράφο έχουμε διαφορά της τάξεως των 60 με 70 ντιμπι. :o

Επομένως πρέπει να ληφθεί υπόψιν και αυτό για χομ σινεμά

Reaction score
5.614
Η αγορά δύο ηχείων "για αρχή" είναι παγίδα, όταν η προοπτική είναι το immersive. Μπορεί να παγιδεύσει οικονομικά τον αγοραστή (επιλέγοντας πολύ ακριβό δικάναλο) ή μπορεί και απλά να επαναπαυτεί ο κάτοχος και να μην προχωρήσει ποτέ στην υλοποίηση του πολυκάναλου.

Τριάδα ηχείων κι επεξεργαστής παρέα είναι η σωστή πρώτη κίνηση.
Στην πορεία να μένει μόνο η πρόσθεση περιφερειακών.

alexis

Reaction score
32.723
Πλάκα έχει που νομίζεις ότι μας ενδιαφέρει πόσο παγερά αδιάφορο σε αφήνει η αγορά εξοπλισμού. :)
Η κουβέντα ξεκίνησε με τον Ν.Κ να λέει πως δεν θα αγόραζε μεταχειρισμένα και στο οποίο συμφώνησα. Μετά πετάχτηκες να μας θυμίσεις οτι εγώ γενικά δεν αγοράζω οπότε είναι εύκολο να λέω μόνο καινούργια. Σου απάντησα ότι και βέβαια δεν αγοράζω κάθε τρείς και λίγο, δεν τρελάθηκα, και ότι το επόμενο σύστημα θα είναι το τελευταίο όσα ηχεία και να έχει, καινούργια. Έγραψε κάτι ο Αλέξανδρος και απάντησα πως πάει και αλλιώς καθώς αν δεν αλλάζεις συνέχεια, όσα ηχεία και να έχεις μπορουν να είναι καινούργια. Επειδή διαφωνείς με τον τρόπο σκέψης μου, και καλά κάνεις, αλλά χεστ.... αν διαφωνείς, πετάχτηκες με την κρυάδα και τις λευκές συσκευές συγγενή σου. Σου εξηγήσα πως είναι εντελώς παράλογη η χαζομαρά που έγραψες, και επέστρεψες λέγοντας πως έχει πλάκα που νομίζω ότι σας ενδιαφέρει η αδιαφορία μου για νέο εξοπλισμό, ως απάντηση για να πεις κάτι χωρίς να λες τίποτα, απλά έτσι να απαντήσεις.

Συζήτηση γίνεται, αν δεν το κατάλαβες, και είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με τις επιλογές των άλλων, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να χλευάζεις.
Επίσης έχουν μεγάλη ευαισθησία και αντοχή διότι όπως αναφέρει ενώ στο στέρεο το δυναμικό εύρος κυμαίνεται περί των 20 με 25ντιμπι, στον κινηματογράφο έχουμε διαφορά της τάξεως των 60 με 70 ντιμπι.
Όπως σωστά είπε, στον κινηματογράφο. Στο οικιακό master της ταινίας όχι, οπότε δεν χρειάζεται.

Last edited:

Reaction score
9.771
Όπως σωστά είπε, στον κινηματογράφο. Στο οικιακό master της ταινίας όχι, οπότε δεν χρειάζεται.
Τι δυναμικό εύρος έχουν οι παραγωγές ταινιών για home entertainment?

alexis

Reaction score
32.723
Γενικότερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αγορά ηχείων με παράμετρο τι θα παίξουν. Αν το ηχείο είναι σωστό θα παίξει τα πάντα. Αν δεν είναι και είναι η επιλογή σου, πρέπει να δείς αν μπορεί να ανταπεξέλθει. Στα σοβαρά studio monitors και σε όλα τα σοβαρά παθητικά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Για το σταδιακό στήσιμο ενός immersive setup, η άποψη μου είναι πως τα ηχεία πρέπει να αγοράζονται άνετα, χωρίς πονοκεφάλους και οικονομική αιμορραγία. Δεν αξίζει να παίρνεις ένα-δύο κάθε χρόνο επειδή είναι ακριβό και καλό. Μέχρι να τελειώσεις θα έχεις βλαστημήσει την ώρα που ξεκίνησες. Αν δεν είσαι σε θέση να τελειώσεις το πολύ σε δύο χρόνια άλλαξε τα standards σου και πράξε ανάλογα σε χαμηλότερα επίπεδα. Σχετικά με τα πανάκριβα συστήματα μέσα σε σαλόνια, αν γίνεται τέτοιο setup, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη πως τα μηχανήματα είναι ο μισός ίσως και λιγότερο, σωστός ήχος. Αν δεν το επιτρέπει ο χώρος ή/και αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ηχητικής φροντίδας είναι πεταμένα λεφτά. Καλύτερα να γίνει μια άλλη επιλογή που να συμβαδίζει το αποτέλεσμα με το χώρο και το κόστος. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία κόστους - χώρου - αποτελέσματος.
Τι δυναμικό εύρος έχουν οι παραγωγές ταινιών για home entertainment?
Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά πέφτει άγριο μαχαίρι.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489