Υπερθέρμανση ενισχυτη

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κανονικά, εφόσον ήρθε από συντήρηση, ξεκινάς με το ρεύμα ηρεμίας. Αν δεν είναι αυτό που έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής έχεις θέμα θερμοκρασίας.
Για να το διαπιστώσεις, ανάβεις τον ενισχυτή και τον έχεις χωρίς ήχο για μισή ώρα τουλάχιστον. Λογικά δεν θα έχει ανεβάσει θερμοκρασία, αν όλα είναι σωστά ρυθμισμένα.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
.....αν το Άγιο Δισκοπότηρο στον ήχο ήταν ο Sansui AU-717 , δεν θα κόστιζε σήμερα 700e .
Θα έκανε 77.000e .
Στέλιο ....πιστεύω να το καταλαβαίνεις αυτό .
Είναι ενα καλούτσικο μηχάνημα εποχής 70-80 .
Ένα μηχάνημα για να μπεις στο χάλι εντ , .....επιφανειακά .

-

melina

Cargo 200
Reaction score
45.374
Είναι πολυσύνθετο το πρόβλημα και εξαιρετικά δύσκολη η αντιμετώπιση του καθότι κατά πάσα πιθανότητα και με κάθε βεβαιότητα είναι ηλίου φαεινότερο ότι οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Οπότε ας αρχίσουμε θέτοντας τα σωστά ερωτήματα με τη σωστή σειρά. Με τι καλαμάκι πίνετε τον καφέ σας;

Reaction score
94
Λοιπόν ο ενισχυτης είναι κανονικά ρυθμισμένος στα 240 πάει αυτό, τον άφησα ανοικτό τουλάχιστον μισή ώρα χωρίς να παίζει και ίσα που κατάλαβα την θερμότητα... ελάχιστη, τώρα έχω μισή ώρα που παίζει κασσετα (sodom-agent orange 😆) και η θερμότητα είναι πολύ μικρή. Οπότε είναι το cd player. Οπότε ανεμιστήρες.

Attachments

Last edited:

Reaction score
94
Τα ανεμηστηρακια έκαναν δουλίτσα
Έβαλα cd για μια ώρα και μετά έβαλα το χέρι μου στο καπάκι του η θερμοκρασία ήταν στο 1/3 από χθες.
Ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά να στε καλά

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.475
Πες μας την γνώμη σου για τα linton! Ποια αντικατέστησαν? Ποιες οι διαφορές?
Κατά τα άλλα συγχαρητήρια για τις επιλογές σου!!!!

ika

News
Reaction score
16.766
Μιά λύση για να χαμηλώσεις την έξοδο του CD είναι τα attenuators

Θέλοντας να το κάνω πριν χρόνια, είχα πάρει τα Rothwell αλλά τα -12db δεν έφταναν να έλθει στην στάθμη των υπολοίπων συσκευών.
Ήταν για να συνδέσω CD σε είσοδο AUX.

Reaction score
94
Πριν τα linton είχα klipsch (πολύ σκληρό ηχείο για τα γούστα μου ) μετά πήρα dali spector 6 (πολύ Καλό ηχείο για τα λεφτά του) μετά πήρα q acoustics 3050 I φοβερό ηχείο δεν είχα κανένα παράπονο ζεστό μουσικό ηχείο με πολύ καλό μπάσο, ο λόγος που τα έδωσα ήταν μόνο ότι όταν είδα τα linton σε μαύρο τα ερωτεύτηκα σαν εμφάνιση αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι θα τα ερωτευόμουν 2 φορές σαν ηχείο είχα δει βέβαια ότι σε κριτικές τα αποθέωσαν. Για μένα τα καλύτερα ηχεια στα λεφτά τους και επίδειξη έχω ακούσει και είχα ηχεια 3 φορές την τιμή τους και τα linton τα έσβησαν. Το πιο μουσικό το πιο ξεκούραστο ηχείο που έχω ακούσει ζεστά και με υπέροχο ήχο το δε μπάσο δεν υπάρχει γρήγορο σφιχτό χωρίς πλαδαροτητες και υπερβολές. Σε συνδυασμό με τον 717 το αποτέλεσμα είναι παράδεισος στα αυτιά μου.
Μιά λύση για να χαμηλώσεις την έξοδο του CD είναι τα attenuators

Θέλοντας να το κάνω πριν χρόνια, είχα πάρει τα Rothwell αλλά τα -12db δεν έφταναν να έλθει στην στάθμη των υπολοίπων συσκευών.
Ήταν για να συνδέσω CD σε είσοδο AUX.
Δηλαδή απλά τα βάζεις και χαμηλωνη το ρεύμα του cd ? Δεν εχεις κανένα άλλο πρόβλημα με ήχο?

Reaction score
11.767
Εχει και λίγο τσιμπημένο ρεύμα ηρεμίας και voila.
Νομίζω αυτό είναι το βασικό ζήτημα που κάνει τον ενισχυτή να είναι πολύ ζεστός. Το ρεύμα ηρεμίας, όσο μεγαλύτερο είναι τόσο πιο ζέστη βγάζουν οι ψύκτρες. Πρέπει να είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με το service manual του ενισχυτή. Μάλιστα έχω και εμπειρία πάνω στο θέμα, όπου το ένα κανάλι ενός ενισχυτή μου, ζέσταινε πολύ την ψύκτρα του. Μέτρησα το ρεύμα ηρεμίας και ήταν αυξημένο, εκτός ορίων κατασκευαστή. Μόλις το ρύθμισα, το κανάλι έγινε κρύο, όπως και το άλλο.
τουλάχιστον μισή ώρα χωρίς να παίζει και ίσα που κατάλαβα την θερμότητα... ελάχιστη, τώρα έχω μισή ώρα που παίζει κασσετα (sodom-agent orange 😆) και η θερμότητα είναι πολύ μικρή.
Άρα είναι σωστά ρυθμισμένος.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv