Με phono και καλώδια πρίν το καινούριο στήσιμο και δεν υπήρχε πρόβλημα, παρόλα αυτα εχω τσεκάρει και θα ξανατσεκάρω, αυτές είναι εύκολες δοκιμές...Συνεπώς αφού ο βόμβος υπάρχει μόνο από το πικάπ, ως πηγή, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, είτε κάπου στη διαδρομή να μην γειώνει σωστά (ξεκίνα τον έλεγχο από τα καλωδιάκια της κεφαλής, καμιά φορά μπορεί να έχει χαλαρώσει η εφαρμογή στα πινάκια της κεφαλής, ύποπτα επίσης είναι τα rca βύσματα, αν είναι από εκείνα που δεν ανοίγουν ώστε να δεις αν έχει αποκολληθεί κάποια γείωση, κούνα λίγο τα καλώδια στα σημεία εκείνα λίγο πριν το βύσμα να δεις αν κάνει διαφορα ), είτε όπως προείπα, να είναι κάποιου είδος "μικροφωνισμός", οπότε πράγματι χρειάζεται πειραμτισμός με την θέση/προσανατολισμό των ηχείων σε σχέση με το πικάπ.
Μια εναλλακτική λύση στην περίπτωση του ¨μικρφωνισμού" είναι και το να αλλάξεις φωνογραφική κεφαλή.
Βασική δοκιμή επίσης είναι και με κάποιο άλλο πικάπ όπως προειπώθηκε, διότι έτσι θα βεβαιωθείς και για την ομαλή λειτουργία του phono.
Κι εγώ εκεί στον ''μικροφωνισμό'' έχω αρχίσει να καταλήγω (φυσικά με επιφύλαξη, θα δούμε).
Αυτό με την κεφαλή, υπάρχει δηλαδή περίπτωση αν είναι θέμα ''μικροφωνισμού'' με άλλη κεφαλή να μήν γίνεται???
Τα επόμενα βήματα που σκέφτομαι να κάνω είναι να πειραματιστώ με τις θέσεις, να δοκιμάσω αυτο με τον ''κυματοθραύστη'' που λέει ο φίλος ika απο πάνω με ένα ''φύλλο'' κόντρα πλακέ (σε αποθήκη φίλου υπάρχει ενα αρκετά μεγάλο κομμάτι που μπορώ να δανειστώ για το πείραμα), καθώς και να δοκιμάσω άλλο πικάπ στην ίδια θέση (μόλις μπορέσει ένας φίλος να έρθει με το δικό του να τσεκάρουμε)....