Πρόβλημα με δονήσεις / κραδασμούς - μπορώ να το διορθώσω????

Reaction score
77
Συνεπώς αφού ο βόμβος υπάρχει μόνο από το πικάπ, ως πηγή, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, είτε κάπου στη διαδρομή να μην γειώνει σωστά (ξεκίνα τον έλεγχο από τα καλωδιάκια της κεφαλής, καμιά φορά μπορεί να έχει χαλαρώσει η εφαρμογή στα πινάκια της κεφαλής, ύποπτα επίσης είναι τα rca βύσματα, αν είναι από εκείνα που δεν ανοίγουν ώστε να δεις αν έχει αποκολληθεί κάποια γείωση, κούνα λίγο τα καλώδια στα σημεία εκείνα λίγο πριν το βύσμα να δεις αν κάνει διαφορα ), είτε όπως προείπα, να είναι κάποιου είδος "μικροφωνισμός", οπότε πράγματι χρειάζεται πειραμτισμός με την θέση/προσανατολισμό των ηχείων σε σχέση με το πικάπ.
Μια εναλλακτική λύση στην περίπτωση του ¨μικρφωνισμού" είναι και το να αλλάξεις φωνογραφική κεφαλή.
Βασική δοκιμή επίσης είναι και με κάποιο άλλο πικάπ όπως προειπώθηκε, διότι έτσι θα βεβαιωθείς και για την ομαλή λειτουργία του phono.
Με phono και καλώδια πρίν το καινούριο στήσιμο και δεν υπήρχε πρόβλημα, παρόλα αυτα εχω τσεκάρει και θα ξανατσεκάρω, αυτές είναι εύκολες δοκιμές...

Κι εγώ εκεί στον ''μικροφωνισμό'' έχω αρχίσει να καταλήγω (φυσικά με επιφύλαξη, θα δούμε).
Αυτό με την κεφαλή, υπάρχει δηλαδή περίπτωση αν είναι θέμα ''μικροφωνισμού'' με άλλη κεφαλή να μήν γίνεται???

Τα επόμενα βήματα που σκέφτομαι να κάνω είναι να πειραματιστώ με τις θέσεις, να δοκιμάσω αυτο με τον ''κυματοθραύστη'' που λέει ο φίλος ika απο πάνω με ένα ''φύλλο'' κόντρα πλακέ (σε αποθήκη φίλου υπάρχει ενα αρκετά μεγάλο κομμάτι που μπορώ να δανειστώ για το πείραμα), καθώς και να δοκιμάσω άλλο πικάπ στην ίδια θέση (μόλις μπορέσει ένας φίλος να έρθει με το δικό του να τσεκάρουμε)....

ika

News
Reaction score
16.619
.....

Κι εγώ εκεί στον ''μικροφωνισμό'' έχω αρχίσει να καταλήγω (φυσικά με επιφύλαξη, θα δούμε).
Αυτό με την κεφαλή, υπάρχει δηλαδή περίπτωση αν είναι θέμα ''μικροφωνισμού'' με άλλη κεφαλή να μήν γίνεται???

Τα επόμενα βήματα που σκέφτομαι να κάνω είναι να πειραματιστώ με τις θέσεις, να δοκιμάσω αυτο με τον ''κυματοθραύστη'' που λέει ο φίλος ika απο πάνω με ένα ''φύλλο'' κόντρα πλακέ (σε αποθήκη φίλου υπάρχει ενα αρκετά μεγάλο κομμάτι που μπορώ να δανειστώ για το πείραμα), καθώς και να δοκιμάσω άλλο πικάπ στην ίδια θέση (μόλις μπορέσει ένας φίλος να έρθει με το δικό του να τσεκάρουμε)....
Η ανάδραση/μικροφωνισμός) ξεκινάει από ανεπιθύμητη ταλάντωση του βραχίονα από τα ηχητικά κύματα των woofers στον αέρα, από κάποια ένταση και πάνω. Από κραδασμούς στο πάτωμα πιστεύω πως είναι αμελητέο στην περίπτωση αυτή.
Η ταλάντωση του βραχίονα δημιουργεί έξτρα ήχο από την κεφαλή, που πάει στον ενισχυτή και αφού ενισχυθεί βγαίνει από τα ηχεία. Μετά ο ενισχυμένος ήχος (βοή) ξαναπάει στον βραχίονα και πάλι από την αρχή κλπ κλπ

Κυματοθραύστης θέλει κάτι στιβαρό για να δεις, αν το κοντρα πλακέ είναι παχύ και μεγάλο (σε επιφάνεια) κομμάτι, τότε ΟΚ

Last edited:

Reaction score
456

[/QUOTE]

Δεν το λέω, με βεβαιότητα, υπάρχει όμως μια πιθανότητα, καθώς κεφαλή με κεφαλή διαφέρουν σε χαρακτηριστικά, αναρτήση (cantilever) κ.λ.π.

ika

News
Reaction score
16.619
Άμα δονείται ο βραχίονας, όποια ενδοτικότητα και να έχει η κεφαλή, τι να κάνει?
Πριν αλλάξει θέση, δεν το είχε. Το πικάπ είναι το ίδιο.
Επίσης στις φωτό φαίνεται πως υπάρχει και άλλη κεφαλή μέσα στο έπιπλο, μπορεί να το τσεκάρει και αυτό.

Ας δει και χωρίς καπάκι που λέει ο John Markou.
Ψάχνοντας θα βρεθεί η λύση

Last edited:

Reaction score
1.451
Η ανάδραση/μικροφωνισμός) ξεκινάει από ανεπιθύμητη ταλάντωση του βραχίονα από τα ηχητικά κύματα των woofers στον αέρα, από κάποια ένταση και πάνω. Από κραδασμούς στο πάτωμα πιστεύω πως είναι αμελητέο στην περίπτωση αυτή.
Η ταλάντωση του βραχίονα δημιουργεί έξτρα ήχο από την κεφαλή, που πάει στον ενισχυτή και αφού ενισχυθεί βγαίνει από τα ηχεία. Μετά ο ενισχυμένος ήχος (βοή) ξαναπάει στον βραχίονα και πάλι από την αρχή κλπ κλπ
Αυτό ακριβώς συμβαίνει...Μην το κουράζουμε άλλο. Η ανάδραση αυτή, ας μου επιτραπεί "αερομεταφερόμενη", ενισχύεται πιθανόν από το καπάκι αλλά και από το έπιπλο που έχει αρκετό όγκο και πόρτες. Η λύση είναι να απομακρύνεις όσο μπορείς το έπιπλο από τα ηχεία αν και δύσκολα θα απαλλαγείς τελείως...
Δεν το λέω, με βεβαιότητα, υπάρχει όμως μια πιθανότητα, καθώς κεφαλή με κεφαλή διαφέρουν σε χαρακτηριστικά, αναρτήση (cantilever) κ.λ.π.
Αυτό που αναφέρεις είναι η συχνότητα ιδιοσυντονισμού βραχίονα κεφαλης και έχει να κάνει με τον συνδιασμό βάρους βραχίονα κεφαλής και την ενδοτικότητα της κεφαλής αλλά συνήθως είναι μεταξύ 7 και 20 Hz που έχει να κάνει με την ανάδραση μέσω πατώματος, πχ βήματα σε ξύλινο δάπεδο,και όχι με αυτήν που σε απασχολεί...

Last edited:

Reaction score
77
Δοκίμασες να παίξεις με το καπάκι βγαλμένο τελείως ;
ναι αλλα το ίδιο μου φαίνεται...
Άμα δονείται ο βραχίονας, όποια ενδοτικότητα και να έχει η κεφαλή, τι να κάνει?
Πριν αλλάξει θέση, δεν το είχε. Το πικάπ είναι το ίδιο.
Επίσης στις φωτό φαίνεται πως υπάρχει και άλλη κεφαλή μέσα στο έπιπλο, μπορεί να το τσεκάρει και αυτό.

Ας δει και χωρίς καπάκι που λέει ο John Markou.
Ψάχνοντας θα βρεθεί η λύση
Η κεφαλή είναι η ίδια, άλλα headshell/βελόνα, δοκίμασα αλλα το ίδιο...

Αυτό ακριβώς συμβαίνει...Μην το κουράζουμε άλλο. Η ανάδραση αυτή, ας μου επιτραπεί "αερομεταφερόμενη", ενισχύεται πιθανόν από το καπάκι αλλά και από το έπιπλο που έχει αρκετό όγκο και πόρτες. Η λύση είναι να απομακρύνεις όσο μπορείς το έπιπλο από τα ηχεία αν και δύσκολα θα απαλλαγείς τελείως...

Αυτό που αναφέρεις είναι η συχνότητα ιδιοσυντονισμού βραχίονα κεφαλης και έχει να κάνει με τον συνδιασμό βάρους βραχίονα κεφαλής και την ενδοτικότητα της κεφαλής αλλά συνήθως είναι μεταξύ 7 και 20 Hz που έχει να κάνει με την ανάδραση μέσω πατώματος, πχ βήματα σε ξύλινο δάπεδο,και όχι με αυτήν που σε απασχολεί...
αυτο τώρα με τη θέση πρέπει να κοιτάξω.... στο φινάλε αν δεν βρώ άλλη λύση θα βάλω το πικάπ αλλού... αρα πιθανότατα να χρειαστώ πιο μακρύ καλώδιο.... αν έχετε κάποιο να προτείνετε και αν ξέρετε μέχρι τί μήκος μπορεί να έχει χωρίς πρόβλημα θα χαρώ να μάθω χαχα....

αλλα ναι σιγά σιγά θα βρεθεί η λύση, που θα πάει...

ika

News
Reaction score
16.619
.....
αυτο τώρα με τη θέση πρέπει να κοιτάξω.... στο φινάλε αν δεν βρώ άλλη λύση θα βάλω το πικάπ αλλού... αρα πιθανότατα να χρειαστώ πιο μακρύ καλώδιο.... αν έχετε κάποιο να προτείνετε και αν ξέρετε μέχρι τί μήκος μπορεί να έχει χωρίς πρόβλημα θα χαρώ να μάθω χαχα....
.....
Το καλώδιο του πικάπ δεν κάνει να είναι πολύ μακρύ, λόγω χωρητικότητας. MAX 1.5μ.
Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να πάρεις ένα εξωτερικό phono stage να συνδέσεις το πικάκ και από κεί με ένα μακρύτερο RCA στον ενισχυτή.
Οπότε για να μην ανοίγεις το Technics για να αλλάξεις καλώδιο, πας στο εξωτερικό phono απ' ευθείας.

Last edited:

Reaction score
77
Το καλώδιο του πικάπ δεν κάνει να είναι πολύ μακρύ, λόγω χωρητικότητας. MAX 1.5μ.
Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να πάρεις ένα εξωτερικό phono stage να συνδέσεις το πικάκ και από κεί με ένα μακρύτερο RCA στον ενισχυτή.
Οπότε για να μην ανοίγεις το Technics για να αλλάξεις καλώδιο, πας στο εξωτερικό phono απ' ευθείας.
οκ, το phono υλπιζα ναναι κιαυτό μέσα στο έπιπλο (λόγο της γάτας που λεγαμε, είναι και λαμπάτο και θαχει και τη ζέστη του χαχα) αλλα αν δεν βρώ άλλη λύση καπως θα το προστατέψω και εκτός...

ika

News
Reaction score
16.619
Έχει και ασύρματο phono, θες επιπλέον και ένα δέκτη στον ενισχυτή.
Μέχρι 10μ λέει, απόσταση πομπού-δέκτη

σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα τέτοια

Reaction score
77
Τελικά μάλλον ήταν μικροφωνισμός/θέση, κατέληξα με το πικάπ στην προηγούμενη θέση και το έπιπλο δίπλα για να φτάνει το rca... Χρειάστηκαν μερικές αλλαγές αλλα για καλό ήταν, και πιο ωραίο δείχνει πλέον το σαλόνι οπότε όλα καλα χεχε....
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις και τη βοήθεια για άλλη μια φορά!!!

Reaction score
77
Αν θες, βάλε σχέδιο με την νέα διάταξη
Ναι, μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.... το πρόγραμμα που είχα κάνει το πρώτο ήταν ντεμο και έλειξε, υπάρχει κάποιο αντίστοιχο free???

ika

News
Reaction score
16.619
Αν κάνεις/χρησιμοποιήσεις ένα δεύτερο λογαριασμό email και το ξανακατέβασεις/ενεργοποιήσεις με στοιχεία του 2ου λογαριασμού?

Reaction score
91
Το loudness το ενεργοποιούμε μόνο όταν ακούμε σε χαμηλές εντάσεις.

Σε κανονικές και υψηλές εντάσεις, όταν το loudness είναι ενεργό, είναι πολύ λογικό να δημιουργούνται προβλήματα.
Αυτομάτως, από την συνδεσμολογία εσωτερικά του Volume, ακόμη και αν έχεις το loudness στο ON, η λειτουργία του σταδιακά εξασθενεί μέχρι να βγεί εκτός περίπου στη μέση της έντασης (εξαρτάται από το κάθε ποτενσιόμετρο).

Άρα είτε ON είτε OFF, σε δυνατή ένταση είναι OFF. Και είναι υποχρεωτικό αυτό, αφού τα αυτιά μας σε χαμηλές εντάσεις δεν ακούν μπάσσα και πρίμα το ίδιο με την μεσαία περιοχή.

Γιάννης

Reaction score
77
Αν κάνεις/χρησιμοποιήσεις ένα δεύτερο λογαριασμό email και το ξανακατέβασεις/ενεργοποιήσεις με στοιχεία του 2ου λογαριασμού?
Χμμ ναι, ελεγα μηπως γνωρίζουμε και κάποιο για πιο μόνιμα να υπάρχει.... Νομίζω απλά θα ανεβάσω φωτογραφία το απόγευμα, λιγότερο μπελάς χαχα...
Αυτομάτως, από την συνδεσμολογία εσωτερικά του Volume, ακόμη και αν έχεις το loudness στο ON, η λειτουργία του σταδιακά εξασθενεί μέχρι να βγεί εκτός περίπου στη μέση της έντασης (εξαρτάται από το κάθε ποτενσιόμετρο).

Άρα είτε ON είτε OFF, σε δυνατή ένταση είναι OFF. Και είναι υποχρεωτικό αυτό, αφού τα αυτιά μας σε χαμηλές εντάσεις δεν ακούν μπάσσα και πρίμα το ίδιο με την μεσαία περιοχή.

Γιάννης
Ωστόσο ήρθαν και τα καινούρια ενισχυτικά τα οποία δεν έχουν loudness οπότε αυτό έτσι κιαλλιώς τελείωσε χεχε...

Reaction score
77
Στην ουσία γύρισε το παλιό έπιπλο στο οποία είχα το πικάπ στην αρχική του θέση και δίπλα του μπήκε το καινούριο οπου τα στήνω μαζεμένα (αρκετά κοντά για να φτάνει το rca του πικάπ), στη θέση του άλλου με τους δίσκους. Πρίν δοκιμάσω αυτό είχα βάλει ενα μικρό τραπεζάκι (αρκετά πιο κοντό) και το πρόβλημα συνέχιζε να υπάρχει, αν ήταν μικροφωνισμοί λόγω θέσεων ή το ράκ και το τραπεζάκι δεν είναι 100% σίγουρος, απτη στιγμή που το πρόβλημα δεν υπάρχει έτσι είμαι ικανοποιημένος και τα αφήνω όπως είναι χεχε....

Μένει να τα συμμαζέψω λίγο και να στοκάρω τις τρύπες που έχω γεμίσει τον τοίχο κατα καιρούς ;P

Attachments

Reaction score
77
Το UPS δεξιά από το πικάπ, γιατί είναι?
Έχω τους προενισχυτές εκεί, για έξτρα προστασία σκέφτηκα (αν και έχω απομονώσει την συγκεκριμένη πρίζα και έχω βάλει αντικεραυνικά και προστασία στον πίνακα + ένα, όχι και τίποτα ιδιαίτερο αλλα με μια προστασία πολύπριζο).

...Μου έδινε και μία έξτα πρίζα χαχαχα... Καλύτερα να το βγάλω???

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos