Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν!!!

Reaction score
0
Ποτέιτο Ποτάτο.

30 fps(σταθερά)είναι μια χαρά όπως παραδέχεσαι και εσύ. Το πιο smooth δεν το δέχομαι έτσι. Σε παρακαλώ με αποδείξεις. Γιατί και εγώ ξέρω πώς το PAL σήμα προβάλει στα 24fps και το NTSC στα 30. Σπάει η κίνηση σε fast paced ταινίες; Στον κινηματογράφο το ίδιο;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν!!!

Ποτέιτο Ποτάτο.

30 fps(σταθερά)είναι μια χαρά όπως παραδέχεσαι και εσύ. Το πιο smooth δεν το δέχομαι έτσι. Σε παρακαλώ με αποδείξεις. Γιατί και εγώ ξέρω πώς το PAL σήμα προβάλει στα 24fps και το NTSC στα 30. Σπάει η κίνηση σε fast paced ταινίες; Στον κινηματογράφο το ίδιο;
Συγκρίνεις Ποτέιτο με Οραντζις όμως...Δεν βλέπουμε ταινία...Παίζουμε game.

30 fps σταθερά δε μπορεί να σου κρατήσει. Εξαρτάται από τη "σκηνή". Όταν τρέχεις μόνος στην ευθεία και έχεις 30fps, μόλις σκάσουν 4-5 αμάξια, καπνοί απο φρένα, σημάδια από λάστιχα, συγκρούσεις κλπ ετοιμάσου να δεις slideshow γιατί παιχνίδι δε θα παίζεις....

Το smooth δεν μπορώ να το αποδείξω, είναι η "αίσθηση" που σου δίνει το παιχνίδι. Και αυτή η αίσθηση έχει μεγάλη σημασία σε fast-paced games όπως τα fps και τα racing. Σε ένα RTS τα 25 frames δεν ενοχλούν το παιχνίδι ας πούμε.

Reaction score
0
Ε βάλε λοιπόν PGR3 και GoW στο Xbox και πές μου μετά για την αίσθηση. Τα fps κολλημένα στο 30(δεν έχω μάτια που μετράνε fps, όχι, απλά ξέρω όταν βλέπω ένα παιχνίδι χωρίς σπασίματα). Εγώ τα έχω δεί και μπορώ να σου πώ πώς απλά η αίσθηση είναι τέλεια.

Φιλικά!

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ε βάλε λοιπόν PGR3 και GoW στο Xbox και πές μου μετά για την αίσθηση. Εγώ τα έχω δεί και μπορώ να σου πώ πώς απλά η αίσθηση είναι τέλεια.

Φιλικά!
Το είπα και πριν, δεν έχω εμπειρία απο κονσόλες (μόνο το Grand Turismo ζηλεύω :pc: ). Μιλάω καθαρά για PC Gaming. Mπες να παίξεις Counterstrike στα 25fps και στα 40fps για να καταλάβεις τι θέλω να πω.

Reaction score
0
Μου τελειώσανε τα επιχειρήματα. I give up. Μπορείτε να συνεχίσετε να πιστεύετε ότι θέλετε.

Gamer σε υπολογιστή εδώ και 15 χρόνια και σε κονσόλες εδώ και 19 χρόνια. Για όποιον ενδιαφέρεται τον Μάιο κλείνω τα 28.

Log me out Jesus.......................

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Gamer σε υπολογιστή εδώ και 15 χρόνια και σε κονσόλες εδώ και 19 χρόνια. Για όποιον ενδιαφέρεται τον Μάιο κλείνω τα 28.
Εφόσον έχεις και PC, βάλε ένα fps meter σε παιχνίδι της επιλογής σου να δεις ότι τα fps δεν είναι ποτέ σταθερά (εκτός αν έχεις βάλει fps cap μα κάποιο τρόπο). Το ότι "δε βλέπεις σπασίματα" δε λέει κάτι για τα frames πέραν του ότι δεν είναι πολύ χαμηλά και σίγουρα δε σημαίνει ότι είναι 30fps σταθερά.

Αν το παιχνίδι παίζει ομαλά σε πολύπλοκες σκηνές, ας πούμε στα 30fps, αυτό σημαίνει ότι σε "ευκολότερες" σκηνές ανεβάζει πολύ περισσότερα frames (50-60-70 εξαρτάται). Εκτός αν βρέθηκε συνδυασμός επεξεργαστή και κάρτας γραφικών που κάνουν 1.000 υπολογισμούς (ενδεικτικό νούμερο για απλή σκηνή) και 1.000.000 υπολογισμούς (ενδεικτικό πάλι νούμερο για σύνθετη σκηνή) στον ίδιο ακριβώς χρόνο....και τα βάλανε στο XBOX.

Cookies have been deleted. You are now logged out. :crazy_1: :crazy_3:

Reaction score
14
Τα demo της Sony δυστυχώς ήταν και είναι το ένα πιό απάτη απο το άλλο...
Σχετικά άρθρα στο ign.com θα τα ψάξω και θα τα κάνω post..
Όλα φτιαγμένα απο υπερυπολογιστές και παρουσιάζονται σαν in-game material..
Έχω το demo του motorstorm στο pc και προσκυνούσα.....Μόλις το είδα απο κοντά στο αμερικάνικο ps3 έβριζα για το πόσο πολύ μπορούν να κοροιδέψουν τον κόσμο..
Δεν είναι κακό αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ σχέση με το demo...
Αυτό το λέω για τον φίλο blizard ώστε να κρατήσει μικρό καλάθι...
Καλό το να έχουμε μια ιδέα για το πως θα είναι το παιχνίδι , αλλά μόνο το τελικό προιόν μετράει...

Reaction score
0
Για racing games τα 15-20fps δεν βλέπονται, τα 25-30 σταθερά, συνήθως γίνονται ανεκτά μετά από λίγο, 30fps με πάρα πολύ καλό motion blur είναι ικανοποιητικά για τους περισσότερους, 60fps (και 1080p τώρα) είναι τα GT.

Οτι θέλει ο καθένας διαλέγει, σε όποιον δεν βλέπει πρόβλημα δεν υπάρχει και λόγος να του το επιβάλουμε εμείς.

Reaction score
0
kara-offtopic:

bill, pas agglia? pote? egw paw tin tetarti!

kata t alla pisteyw pws an den eixe diafora to aprapanw frame rate, den tha paleyan oi developers na ksezoumisoun ta gpu gia na to kataferoun

Reaction score
164
Πηγαίνω 28/2, λίγο ακόμα και θα συναντιόμασταν εκεί. Αλλά θα πάω με 50fps (το τελευταίο το έβαλα για να είμαστε εντός θέματος! :happy_5: )

GTX

Reaction score
39
1080p στα 60fps?????

Μόνο ως αστείο μπορεί να το εκλάβει κανείς.
Εγώ πάλι γιατί θυμάμαι οτι κάπου είχα διαβάσει οτι και οι 2 κονσόλες native ανάλυση 1080p δε μπορούν να δούν ούτε στον ύπνο τους???

Reaction score
14
Τι να πω ρε παιδιά... Είχα πάει multirama να ρωτήσω για ps3 και το είδα να παίζει το gran turismo hd...
Δεν είναι καλύτερο απο το gotham το περσινό...
Και με τρελά σπασίματα στην κίνηση...
Τι 60 frames μου λέτε...
Δεν δικαιολογεί πουθενά την hardware ανωτερότητά του

Reaction score
0
Όχι και σπασίματα βρε φίλε στο GT !!!! τα 60fps κάνουν αμέσως αίσθηση όταν τα βλέπεις.

Ίσως να είχαν βάλει καμιά 720p τηλεόραση οι άσχετοι με 1080i σύνδεση , οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν σαν 720/30fps και είδες «σπασίματα»...
(αν και πάλι δεν συγκρίνετε με το PGR λόγω αυτοκινήτων, πάντα άλλη αίσθηση τα GT)

ΥΓ
Τώρα που το υπολόγισα, τα 600p/30 του PGR είναι ακριβώς 6 φορές !!! λιγότερη πληροφορία από αυτή που βγάζει το GT... στενάζει το HDMI για να τα δώσει.

Reaction score
164
Ίσως να είχαν βάλει καμιά 720p τηλεόραση οι άσχετοι με 1080i σύνδεση , οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν σαν 720/30fps και είδες «σπασίματα»...
??? Τι σχέση έχει η ανάλυση με τα framerates;
Τώρα που το υπολόγισα, τα 600p/30 του PGR είναι 6 φορές !!! λιγότερη πληροφορία από αυτή που βγάζει το GT... σχεδόν στενάζει το HDMI για να τα δώσει.
Το PGR είναι στα 720p native και όχι στα 600. Και το PS3, και το GT4 δεν μπορούν να βγάλουν 1080 native, απλά κάνουν upscale τα 720. Οπότε η πληροφορία είναι ακριβώς η ίδια. Ώρα είναι να ακούσουμε ότι τα σπασίματα του PS3 οφείλεται στο ότι το HDMI "στενάζει" από τα φοβερά γραφικά του. :crazy_1:

Reaction score
0
Το PGR είναι 600p στα 30fps Native, και ο hardware scaller του Xbox360 τo κάνει 720/30 στο default.
(δεν κατάφεραν να το κάνουν σταθερό στα 720p, και το άφησαν στον scaller)

To ps3 είναι 1080/60 NATIVE (ναι μπόρεσαν !!!) , και αν υπολογίσεις την πληροφορία είναι 6 και φορές περισσότερη στο GT.
(1920*1080*60) / (1024*600*30) = 6.75 !!!!

ΥΓ
Η 1080i σύνδεση δεν μπορεί να μεταφέρει και τα 60 frames της καθαρής 1080p.

ΥΓ2
Ξέχασα , τo replay δεν είναι 60fps, αν το είδες εκεί ΟΚ για την κίνηση.
(αλλά και εδώ ... δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι να πλησιάζει το replay του GT)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.237
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos