Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Εμμ... Δεν είναι άλλο καλώδιο απλά, είναι άλλος τρόπος σύνδεσης εντελώς. Άλλο πράγμα μεταφέρει το Valhalla, άλλο το CAST, πώς να στο πω?

Reaction score
10
Tην καταλαβαινω τη διαφορα βρε Κωστα (voltage-current) εγω απλα ειπα οτι το ενα το εχουμε σαν πανακεια το αλλο το χλεβαζουμε.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Tην καταλαβαινω τη διαφορα βρε Κωστα (voltage-current) εγω απλα ειπα οτι το ενα το εχουμε σαν πανακεια το αλλο το χλεβαζουμε.
Aμα βγει CAST καλώδιο που να κάνει 3 χιλιάρικα το μέτρο, κι αυτό θα το χλευάζω! :happy_8:
Όχι ότι μπορεί να μην είναι καλύτερα τα χαρακτηριστικά του απο ένα που κάνει 200 ευρώ..Μπορεί και να είναι. Απλά δεν παύει να είναι 1 μέτρο καλώδιο.

Τις περιπτώσεις που κάνει 3 χιλιάρικα και στην ουσία είναι χειρότερο απο ένα των 200 ευρώ τις αφήνουμε έξω και δε νομίζω το Valhalla να είναι απο αυτές.

Reaction score
10
Κωστα δεν ξερω αν το γνωριζεις παντως η Nordost φτιαχνει καλωδια για τη Nasa και για ιατρικους σκοπους.Καλωδια της υπαρχουν σε εγχειρησεις καρδιας, κλπ. Δεν νομιζω οτι περιμενει το audio να βγαλει λεφτα και αυτο κατι λεει. Με το audio ασχοληθηκε στο τελος.

ΑΑΑ.....Και δεν ειναι 3000 ευρω το μετρο, υπαρχει και κανουργιο το ODIN: $14,000/pair for interconnects and $20,000/pair for speaker cables

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Κωστα δεν ξερω αν το γνωριζεις παντως η Nordost φτιαχνει καλωδια για τη Nasa και για ιατρικους σκοπους.Καλωδια της υπαρχουν σε εγχειρησεις καρδιας, κλπ. Δεν νομιζω οτι περιμενει το audio να βγαλει λεφτα και αυτο κατι λεει. Με το audio ασχοληθηκε στο τελος.

ΑΑΑ.....Και δεν ειναι 3000 ευρω το μετρο, υπαρχει και κανουργιο το ODIN: $14,000/pair for interconnects and $20,000/pair for speaker cables
Ε, μη μου πεις ότι μπαίνουν και μέσα... :happy_8:
Ξέρεις για τι περιθώρια κέρδους μιλάμε.

Το ξέρω για τα Odin, το είχα βάλει κι εδώ. :cool_4:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

χαιρομαι που ακουω και απο σενα αυτο για τα ουτοπια.
γιωργο για το υ.γ., οχι βεβαια .
μαλλον δεν το διαβασες, τα ειπα και προηγουμενη μερα.
οχι μονο δεν μπορουν να πιασουν ολο το φασμα τα σημερινα μεγαφωνα, αλλα δεν εχουν την ιδια συμπεριφορα στις επιμερους συχνοτητες.
λογω μεγεθους μεγαφωνου και υλικου κατασκευης.

εξ ΄ορισμου δεν μπορει να γινει αυτο.
ισως, αν καποτε βρεθει ενα ηχειο φ-ρ με διαφραγμα απο διαμαντι να πλησιασει το ιδεατο.

αλλα για μενα το ιδεατο θα προκυψει απο ενα ηχειο με εξαιρετικη καμπινα τυπου καρμα ή στραντ, με δυο μεγαφωνα ομοκεντρικα τοποθετημενα και τα δυο με διαμαντι! αλλα πανω απο ολα με το καλυτερο δυνατον κορυφαιο κροσοβερ!

μαλλον αυτο θα ηταν τελειο

αλλα μεχρι να μπορεσω να βαλω στο χερι ηχεια σαν το καρμα3.2 ή σαν ενα ομοκεντρικο τανου, η λυση φ-ρ μιαζει μονοδρομος λογω της απολυτης φασικης του συμπεριφορας και της ελλειψης του ενεργοβορου χρονοδιασπαστη που λεγεται κροσοβερ :cool_3:

υγ. ο ελευθερος χρονος μου τελειωνει, ελπιζω σε καποια στιγμη στο μελλον να σας βαλω και καμια φωτο απο συστηματα φιλων , άλλα απο αυτα εδω στη επαρχεια και άλλα απο φιλους στην αθηνα, οταν ερθω, γιατι σε λιγο καποιοι θα μου πουν οτι ουτε ποτε ακουσα αυτα που υπερασπιζομαι.

μεχρι τοτε η προτροπη μου ειναι να πανε ολοι να ακουσουν με τα αυτια του ο καθενας και να προσπαθει να καταλαβει που οφειλονται οι διαφορες.

ετσι θα μπορεσει πιο ευκολα ο καθενας, και αναλογα με τα οικονομικα του να φτιαξει κατι που να τον ευχαριστει ιδαιτερα αυτον τον ιδιο και οχι τους αλλους...

θεμα δικο σας αν σας αρεσουν τα τρανζιστορ, τα π-π ή τα set.
και παλι θεμα δικο σας αν σας αρεσουν τα φ-ρ, τα διδρομα ή τα τερατα.

ψαξτε και θα βρειτε αυτο που σας αρεσει!
αυτο ειναι η αποψη μου.

και ετσι ειμαι καθετα αντιθετος με το στυλ: εγω ξερω, εγω εχω τα σουπερ ντουπερ εργαλεια, εγω λεω οτι τα ηχεια μου ειναι η καλυτερη μαρκα του κοσμου ή τελος εγω ειμαι επιστημονας και γνωστης και να με ακουτε.

να ακουμε και τον ενα και τον αλλο και στο τελος να ακουμε με τα αυτια μας !
αυτα.... σας χαιρετω,

φιλια!:happy_4::happy_4::crazy_3:
Σε βρίσκω παραπάνω διαβασμένο απ'οσο θέλεις να μας πείσεις ότι είσαι και αυτό εν μέρει είναι καλό.
Αυτά που υπογράμμησα είναι αυτά ακριβώς που ήθελα και εγώ να γράψω.

Είμαι υποχρεωμένος,ο τρόπος του λέγειν,να διαβάζω όλα της κατηγορίας και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνω σε αυτά που περιγράφεις για τα f-r.
Ομως,όσες φορές κι αν άκουσα,με ότι σετ ενισχυτικών και αν έπαιξαν,το αποτέλεσμα μου ακουγόταν το ίδιο.
Σκληρή μεσαία περιοχή με έλλειψη άκρων.Μόνο μια ιδιοκατασκευή ηχείου μπόρεσε να έχει κάποιο ενδιαφέρον για τα δικά μου γούστα,όπου ένα 8" ιντσο φόστεξ,τοποθετημένο σε ένα τεράστιο κουτί γραμμής μεταφοράς μαζί με ένα σούπερ τουϊτερ,έπαιζε με single end,αντιγραφή ongakou εαν θυμάμαι καλά,γιατί γενικότερα με τις λάμπες παθαίνω αλλεργία...:happy_9: Πλάκα κάνω,έτσι...:happy_9:
Οκ,πάμε να συνεχίσουμε χαλαρά...:happy_6: :happy_2:

Reaction score
3
Γιώργο mac (επέτρεψέ μου τον ενικό και το φιλικό ύφος μιας κα έχουμε βρισ... συγνώμη μιλήσει ήθελα να πω αρκετές φορές)...
1) Τα full range μεγάφωνα ΔΕΝ είναι και τόσο full range...έχουν τρομερές αποκλίσεις ιδιαίτερα στα 'άκρα'...
2) Τα full range μεγάφωνα ΕΧΟΥΝ χαρακτηριστικά και προδιαγραφές όπου φαίνεται καθαρά τι μπορούν να παίξουν και δεν έχει ουδεμία σημασία τι πιστεύει ο συμπαθής Νικόλας ή τι πιστεύω εγώ ή εσύ...
3) Τα full range μεγάφωνα (και ο συνδυασμός τους με s.e.t ενισχυτές) είναι συμβιβασμός...απλά είναι μόδα, θα φορεθεί λίγο καιρό ακόμα και θα ξεφουσκώσει...

Τίποτα δεν αναπαράγει τη μουσική (ανάλυση,μπάσσο,δυναμικά) καλύτερα από ένα πολύδρομο καλοσχεδιασμένο ηχείο με ελαφρά woofers και αφιερωμένα για κάθε σημαντικό εύρος συχνοτήτων μεγάφωνα και έναν πανίσχυρο ενισχυτή(πάνω από 200 πραγματικά watts ανά κανάλλι)...
Και για να το καταλάβεις κι εσύ και όλοι φανταστείτε ένα 'και καλά' full range μεγάφωνο να παίζει ένα πρόγραμμα με πλήρες ή απλά πλούσιο συχνοτικό περιεχόμενο...
Θα πρέπει αυτό το μεγάφωνο λοιπόν να 'πάλλεται' στους 60 κύκλους με τρομερή ενέργεια και σχεδόν εμφανή κίνηση για να παράξει τα μπάσσα, ταυτόχρονα να πάλλεται στους 350,600,1000 κύκλους για τις 'ντελικάτες' μεσαίες, ταυτόχρονα στους 1500,2000,3000 για τις μεσουψηλές και ταυτόχρονα στους 6000,10000,15000 για τις υψηλές συχνότητες...
Ερωτώ λοιπόν πως θα είναι 'ντελικάτες' και αχρωμάτιστες αυτές οι μεσαίες όταν το μεγάφωνο 'τρώει' αμπέρια και σείεται μέχρι τα άκρα της ανάρτησής του για να βγάλει τις χαμηλές???
Ακόμα πως μπορεί με ένα τόσο 'μεγάλο' διάφραγμα να παράξει σωστά τις υψηλές συχνότητες με τα μικρότατα μήκη κύματος???(γνωρίζουμε όλοι πως οι υψηλές παράγονται από tweeters μικρότατου και ελαφρότατου διαφράγματος)
Να λοιπόν γιατί οι 'μοδάτοι' φτειάχνουνε λαβύρινθους και χοάνες για να υποστηρίξουν το δύστυχο το μεγάφωνο στα χαμηλά...Να και γιατί κοτσάρουνε και από πάνω ένα super tweeter για τις υψηλές...και το όλο πράγμα 'κορνάρει' σαν punto sporting...Κατά τα άλλα full-range...
Μάλλον high-end σφυρίχτρα...
Κάπως έτσι πιστεύω και εγώ οτι είναι τα πράγματα.:cool_4:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

δεν ειναι και λιγα ε? τα εξακοσαρια?
παντως σιγουρα σε τετοια επιπεδα τιμης το τελικο ακουσμα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ζωντανο, δημιουργωντας στον εγκεφαλο την αισθηση του "ειμαι εκει", του" βλεπω το τραγουδιστη, ακουω την ανασα του", στριβει το κεφαλι του και το "βλεπω"... την αισθηση του " η τραγουδιστρια ειναι στα δυο μετρα αποσταση απο την κιθαρα δεξια της", του "ο ακορντεονιστας εινα πισω αριστερα απο την φωνη κλπ"

και για καποιους μουσικους επαγγελματιες (οχι για μεσους ακροατες οπως η αρχοντομουτσουναρα μου), να τους μαρτυρα ακομα και τις μαρκες των οργανων!

μη γελας αυτο πρεπει να βγαζει ενας ενισχυτης αυτης τις τιμης, πανω σε ενα κορυφαιο ηχειο. να σε βαζει ζωντανα "εκει".

λογικα λοιπον ο κρελλ αυτος, θα το κανει.
Και με λιγότερα χρήματα αλλά με προσεκτικό στήσιμο και επιλογές,μπορεί κάποιος να καταφέρει τα παραπάνω.
Αντίθετα όμως με τον κρέλλ και τα κορυφαία ηχεία να μην καταφέρει τίποτα,εαν δεν ψαχτεί γενικότερα με τον χώρο του και την τοποθέτηση.:mad_2: :happy_9:

x17

Reaction score
0
Ακόμη,nickolas και Μ.Σπέρτο,θα ήθελα να ρίξετε λιγάκι τους τόνους και τα ...χωρατά...:mad_3:
Ειναι τουλαχιστον κωμικο να κάνει παρατηρήσεις ο αναμουρλιδης στον Σπερτο.
Και μαλιστα σε στυλ παρατηρησεων νηπιαγωγου προς τριχρονα.
Σεβασμος σε αυτους που κρατησαν ψηλα το επιπεδο του φορουμ κατα τη διαρκεια ολικης απουσιας συντονισμου....

Reaction score
3
Ειναι τουλαχιστον κωμικο να κάνει παρατηρήσεις ο αναμουρλιδης στον Σπερτο.
Και μαλιστα σε στυλ παρατηρησεων νηπιαγωγου προς τριχρονα.
Σεβασμος σε αυτους που κρατησαν ψηλα το επιπεδο του φορουμ κατα τη διαρκεια ολικης απουσιας συντονισμου....
X17,αν και τώρα ξεκίνησες να γράφεις, άκομψα θα έλεγα, πρέπει να συνεχίσεις να μας παρακολουθείς για να καταλάβεις το επίπεδο του "νηπιαγωγείου"...:crazy_3:

x17

Reaction score
0
X17,αν και τώρα ξεκίνησες να γράφεις, άκομψα θα έλεγα, πρέπει να συνεχίσεις να μας παρακολουθείς για να καταλάβεις το επίπεδο του "νηπιαγωγείου"...:crazy_3:
να απαντας επι της ουσιας του δικού μου ποστ και οχι αρες μαρες κουκουναρες.
το νηπιαγωγείο αφορα αποκλειστικα εσενα και οχι αλλους.Παρακολουθω τα παντα εδω και χρονια.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Σε βρίσκω παραπάνω διαβασμένο απ'οσο θέλεις να μας πείσεις ότι είσαι και αυτό εν μέρει είναι καλό.
Αυτά που υπογράμμησα είναι αυτά ακριβώς που ήθελα και εγώ να γράψω.
γιωργο θα σου πω την αληθεια κι ας αντιδρασουν πολλοι.
η αληθεια ειναι οτι διαβαζα πολυ ηχο. και διαβαζα αυτα τα "ακαταλαβιστικα" του κωτση βασικα.
και αλλων βεβαια!

στη πορεια ακουγα και προσπαθουσα να καταλαβω. ετσι μπορεσα περνωντας απο αρκετα ακουσματα και περισσοτερο απο μηχανηματα που ειχαν ακουσει να συγκρινω τα λεγομενα τους με αυτο που ακουγα και ετσι να οργανωσω τα λεγομενα των ρηβιουερς και βασικα του κωτση για αυτα τα ακατανοητα περι χρονισμου κλπ.

και γιαυτο καποια στιγμη αναφερα οτι εφτασα στο σημειο να ξερω πως θα ακουστει ενα μηχανημα πριν το ακουσω καταλαβαινοντας τη γλωσσα του κωτση αλλα και του παναγοπουλου και αλλων.

και μαλιστα να βαζω μια δικια μου βαθμολογια βασει των λεγομενων τους και οχι του βαθμου που εμπαινε και που ισως ηταν απόρροια της πολιτικης του περιοδικου ή της τιμης ενος μηχανηματος.

φανταζεσαι ενα ηχειο των 15κ να του βαλει ο ηχος 4.7?
τι θα γινοταν με την αντιπροσωπεια?
απο την αλλη φανταζεσαι ενα ηχειο παλι στην ιδια τιμη να επαιρνε 4.9?
τι θα γινοταν απο τους αντιπροσωπους των ανταγωνιστων?

εδω τα πριμαλουνα μπηκαν με 4.5 και εγινε της ποπης με αποτελεσμα λιγους μηνες μετα να αναγκαστουν να αναθεωρησουν ολα τα τεστ γιατι παγωσε η υπολοιπη αγορα.
αλλα προσωπικη μου γνωμη που την εχω ξαναπει κανενα τρανζιστορ μεχρι τα 2-2.5 κ που επαιχαν εκεινο το καιρο στην αγορα, δεν μπορουσε να πιασει το πριμαλουνα σε α-β.

ειπαμε ειναι χομπυ και αν εχεις μερακι για κατι, το ψαχνεις οσο μπορεις και σου επιτρεπουν οι γνωσεις και οι εμπειριες σου.
και το αυτι σου βεβαια.

δεν δισταζω να πειραματιστω πολλες φορες και διαφοροι φιλοι που εχουν το αυτο μερακι, βοηθησαν!

σιγουρα κανω λαθη (και εκανα και θα εξακολουθω να κανω) αλλα δεν δισταζω να τα παραδεχτω και να ακουω τους πιο εμπειρους.

τον μιχαλη τον σεβομαι οσο και αλλους που με βοηθανε με τα γραφομενα τους.
οποτε μην φοβασαι οτι εχω κατι να χωρισω και να τσακωθω μαζι του.
αν η σταση μου ενιωθα οτι τον προσβαλει σαν ατομο, θα το βουλωνα.
αλλα περα απο το σεβασμο μου κρινω τα γραφομενα του.
οπως κανει και αυτος.
δεν αξιζει να τσακωνονται οι αντρες για μια γυναικα:happy_5: και τα μηχανηματα ηχου πρεπει να τα βλεπεις ετσι :happy_5:"happy_1":happy_5: σαν γκομενες!:cool_4:

σιγα μην τον ακουσω επειδη αυτος που ειναι και μεγαλυτερος (παππους) μπροστα μου και του αρεσουν οι ντροπαλες μελαχρινες για σπιτι, θα αψηφισω εγω το ξανθο πιπινι!:happy_5::crazy_3:

νομιζω οτι και αυτος κανει τη πλακα του μερικες φορες, αλλωστε ανθρωπος που τη ψαχνει με τη μουσικη δεν ειναι μουρτζουφλης :happy_5:
παντοτε με τον αμοιβαιο σεβασμο βεβαια.

Σκληρή μεσαία περιοχή με έλλειψη άκρων.Μόνο μια ιδιοκατασκευή ηχείου μπόρεσε να έχει κάποιο ενδιαφέρον για τα δικά μου γούστα,όπου ένα 8" ιντσο φόστεξ,τοποθετημένο σε ένα τεράστιο κουτί γραμμής μεταφοράς μαζί με ένα σούπερ τουϊτερ,έπαιζε με single end,αντιγραφή ongakou εαν θυμάμαι καλά,γιατί γενικότερα με τις λάμπες παθαίνω αλλεργία...:happy_9: Πλάκα κάνω,έτσι...:happy_9:
αν θες τη δικη μου αποψη ειναι η εξης:
δεν εφταιγε ουτε το set ουτε το ηχειο, λογικα!:cool_3:
χωρις να ειμαι μαντης, σου λεω οτι με δεδομενη τη φυσικη γλυκητητα , εφταιγε (με δεδομενη την ελλειψη αναδρασης, ο χωρος!:cool_3::smoking:

το σχημα ηταν διαφανο, το σετ επαιζε αφιλτρο χωρις αναδραση, μην κρυβοντας τιποτα και σου πεταξε στα μουτρα τις παραμορφωσεις του χωρου και σου εδειξε λογικα το χωρο μεσα στο οποιο το επαιζες!
αυτος ειναι ενας απο τους λογους για τους οποιους ειπα οτι το set/f-r δεν ειναι για πανακεια για ολα .

μεσα στο κακο ηχητικα σαλονι μου, παιζει οπως περιγραφεις το δικο σου.
αλλα επειδη το εχω ακουσει ακριβως το ιδιο σε 2 διαφορετικους χωρους, σου λεω οτι παιζει και τελειως διαφορετικα.

προσπαθησε να ακουσεις ενα τετοιο σχημα σε νορμαλ δωματιο χωρις τιποτα αναμεσα και πισω απο τα ηχεια με πολυ χωρο μεταξυ ηχειων-πλαινων τοιχων, με μοκετες κλπ και μετα κατσε να μου πεις αν αυτο που ακους εχει σχεση με το προηγουμενο ακουσμα.
φυσικα μιλαμε παντα για πολυ καλη πηγη. δεν μιλαμε για πηγες του πεντακοσαρικου. κατα προτιμηση λαμπατη πηγη ή βινυλιο.

και αυτα γιατι το set/f-r δεν κρυβει τιποτα!

κανε αυτα και ελα πες μου αν ακους σκληροτητα στα μεσαια... σου λεω οτι αν κανεις αυτα, με τιποτα δεν θα ακουσεις σκληρα μεσαια.

στο σχημα αυτο το πρωτο λογο τον εχει ο χωρος!
και αμεσως μετα η πηγη.

και μετα το καθε τι.

αν δεν ειχα πειραματιστει τοσο εγω οσο και αλλοι φιλοι , και αν δεν ειχα καταλαβει πανω κατω το τι γινεται και γιατι γινεται με τα set/f-r θα σου ελεγα οτι εχεις δικιο.

αλλα εχοντας ψαξει λιγο το θεμα , εχοντας πειραματιστει και με προ με ρυθμιζομενη αναδραση μπορωντας ετσι να καταλαβω τι ρολο παιζει ακριβως η αναδραση ακουστικα κλπ, η αποψη μου ειναι αυτη.

και αν δεν το ψαξεις, θα μεινεις με τη λανθασμενη (κατ'εμε παντα) εντυπωση οτι τα set/f-r εχουν σκληρα μεσαια.

Οκ,πάμε να συνεχίσουμε χαλαρά...:happy_2::happy_6:
παντα!:bravo: δεν εχω να χωρισω τιποτα με κανενα και τον μιχαλη τον σεβομαι.
αλλα τον κρινω παραλληλα...:cool_3:
αν οι κρισεις μου ειναι αστοχες, τουλαχιστον τις λεω χωρις ελπιζω να προσβαλω κανενα, σε αντιθεση με τις κρισεις αλλων προς εμε.
:happy_4:

Reaction score
0

κι οταν λεω οτι κρινω το μιχαλη εννοειται οτι τον κρινω ως ακροατη και οχι ως τεχνικο.
γιατι πως να κρινω εναν κατασκευαστη-τεχνιτη χωρις να εχω τεχνικες γνωσεις?

αλιμονο για παραδειγμα να ελεγα: οχι μιχαλη οι λαμπες της πριμαλουνα ειναι καλυτερες για τον ενισχυτη του χαντερς , τη στιγμη που δεν πληρουν τις τεχνικες προυποθεσεις για τον ενισχυτη αυτο.

αλλα αν αυριο ο μιχαλης θελει να με πεισει για παραδειγμα οτι ο σταθεροποιητης τασης του δεν ακουγεται ενω εγω μπορει να ακουω διαφορες, τοτε θα του το πω.
αν δεν τον ακουω , παλι θα του το πω.

δεν ειναι κακο αυτο αν υπαρχει σεβασμος, ακομα και με πειραγματα :) :happy_9:

μαλιστα αν εμενα αθηνα, θα καλουσα μια μερα το μιχαλη και αλλους να κανουμε διαφορα συγκριτικα τεστ οπως εκαναν τα παιδια στο ηρακλειο, αλλα και αλλοι.
και ελπιζω στο μελλον να κανουν και αλλοι συναδελφοι απο εδω μεσα και να μας μεταφερουν τις εμπειριες τους.

αλλα αυτο που κανω ειναι να προσπαθω να καταλαβω που οφειλεται , σε ποιους λογους δηλαδη, το τελικο αποτελεσμα.
κατι που κανουν πολλοι που δεν αρεσκονται απλα στο να ζητωκραυγαζουν κοιτωντας ταμπελες με τιμες και ονοματα! :cool_3:

αν δεν ειχα πειραματιστει λοιπον σε διαφορους χωρους με τα set ή/και αναδρασεις θα ακουγα αυτο που ακουσε και ο γιωργος, θα διαβαζα και τα λεγομενα του κωτση ας πουμε και θα ελεγα: ρε τι μ@@@κιες λεει ο κωτσης!
και θα τον θεωρουσα ασχετο...:happy_5:

και για επικυρωση ετουτου θα πω αυτο που ειπα και στο διαβολικο.
αν καποιος δεν εχει ακουσει το 3.2 θα διαβασει τα του παναγοπουλου και επειδη οι εμπειριες του δεν θα περιλαμβανουν ενα τετοιο ηχειο θα πει: καλα τωρα, ο παναγοπουλος ειναι φιλος του αντιπροσωπου κλπ. σιγα μη και ενα ηχειακι με ενα γουφερακι και ενα τουιτερ που δεν ειναι καν βυριλιο, μπορει να συγκριθει με ενα ουτοπια :happy_5:
και θα ειναι σφαλμα να πει κατι τετοιο!

μονο αν ακουσει το ιδιο το ηχειο με ενα καλο ταιριασμενο ενισχυτη θα καταλαβει τι ελεγε ο παναγοπουλος.

:cool_3:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

σιγα μην τον ακουσω επειδη αυτος που ειναι και μεγαλυτερος (παππους) μπροστα μου και του αρεσουν οι ντροπαλες μελαχρινες για σπιτι, θα αψηφισω εγω το ξανθο πιπινι!:happy_5::crazy_3:

Νικ εδω ειναι φορουμ για Audiophiles.
Οι Aidiophiles γραφουν σε αλλο φορουμ.

αυτος ειναι ενας απο τους λογους για τους οποιους ειπα οτι το set/f-r δεν ειναι για πανακεια για ολα .

Βρε ξεκολα επιτελους απο τα φουρο και τα αλλα πανακια.

και αυτα γιατι το f-r δεν κρυβει τιποτα!

Πως δεν κρυβει. Ενα φουρο κρυβει τα κυριωτερα σημεια.

δεν εχω να χωρισω τιποτα με κανενα και τον μιχαλη τον σεβομαι. αλλα τον κρινω παραλληλα...:cool_3:

Λοιπον φαινεται οτι σε παρεξηγησα, και για να εχεις τετοια εμμονη, ισως να διαθετεις πραγματικα καποιο ειδικο χαρισμα.
:smoking:

Reaction score
0

καλημερουδια :happy_2:

ειδικο χαρισμα θα εχω αν σε ψησω να μου φτιαξεις ενα π-π με 300Β με τη δικη σου σωστη κατασκευη, σε τιμη χωμα :happy_5: :happy_5:

και μετα να σε βαλω να πειραματιστεις με τα set για να τσιμπησω κανα μοντελο φτηνα!:cool_3::happy_9::cool_3:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

καλημερουδια :happy_2:

ειδικο χαρισμα θα εχω αν σε ψησω να μου φτιαξεις ενα π-π με 300Β με τη δικη σου σωστη κατασκευη, σε τιμη χωμα :happy_5: :happy_5:

και μετα να σε βαλω να πειραματιστεις με τα set για να τσιμπησω κανα μοντελο φτηνα!:cool_3::happy_9::cool_3:
Αφου δεν γουσταρεις ΠΠ, τι σ'επιασε τωρα ?
Παντως απ την μερια μου ειμαι ανοικτος σε οποιαδηποτε τοπολογια. Οσο για την τιμη, καλυτερα να μην παμε πολυ βαθεια στο χωμα γιατι θα βγουμε στην αλλη πλευρα του πλανητη .... στην ΚΙΝΑ :happy_5: :happy_5:

Ξερεις αυτην την εποχη ασχολουμαι με συστηματα με ειδικες ικανοτητες (βλεπε ειδικες αναγκες) σε επιπεδο Ηχειου. Εχω και κανα δυο φιλους εδω τριγυρω που εχουν 3,5 Βαττ στο καναλι και ειδικες ικανοτητες οι ιδιοι να σπανε καρυδια (οχι ομως σαν και σενα). Αυτοι εχουν δοκιμασει διαφορα Ηχεια αλλα ακομη ψαχνονται. Μην αρχισεις τωρα τις προτασεις. Καλυτερα ψαξε να μαθεις πρωτα για μοναδες ΡΗΥ και ΤAD και AER και το ξανασυζηταμε.

Reaction score
0

τσαντιλες? τσαντιλες? :happy_5:

ελα βρε μιχαλη, σου ειπα το καθε ενα εχει τη χαρη του.
το π-π το θελω για το κακο ηχητικα(και αυτο) ΝΕΟ σαλονι μου
η 300Β εχει απολυτη μουσικοτητα και φυσικη γλυκα. σε π-π εχει και οδηγηση!

και το ξαναλεω γιατι με νομιζεις εχθρο.
σε ενα μεσο σαλονι ενα π-π με αναδραση θα παιξει καλυτερα απο ενα set χωρις αναδραση γιατι θα λειανει το ακουσμα και δεν θα εκθεσει το χωρο.

γιαυτο στο ειπα.
την F1 δεν την βαζεις για να κυκλοφορεις σε επαρχιακους δρομους.
θελει πιστα:cool_3::smoking::happy_5:

αν δεν εχεις πιστα τοτε παιρνεις μια λιμο.
και αν δεν εχεις ουτε απλους δρομους, τοτε παιρνεις τζιπ (τρανζιστορ)

μη μου θυμωνεις λοιπον και αρχιζεις να μου αραδιαζεις τα πολλα διαφορετικα μεγαφωνα γιατι θα αρχισω να σου λεω για τις εμπειριες αλλων με δεκαετιες στο χωρο που ακουνε με σοβαρα set και ηχεια περιεργα οπως κορνες, φ-ρ και χρονισμενα μικρα διδρομα... :cool_3::happy_4:

καλημερα και κοιτα να φτιαξεις αυτο που σου ειπα χωρις να με βγαλεις στη κινα:happy_5::happy_5:
πονηρε!:happy_5::crazy_3:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.080
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo