- Reaction score
- 10
Brε Kωστα ξερω τι κανει το cast....
Aμα βγει CAST καλώδιο που να κάνει 3 χιλιάρικα το μέτρο, κι αυτό θα το χλευάζω! :happy_8:Tην καταλαβαινω τη διαφορα βρε Κωστα (voltage-current) εγω απλα ειπα οτι το ενα το εχουμε σαν πανακεια το αλλο το χλεβαζουμε.
Ε, μη μου πεις ότι μπαίνουν και μέσα... :happy_8:Κωστα δεν ξερω αν το γνωριζεις παντως η Nordost φτιαχνει καλωδια για τη Nasa και για ιατρικους σκοπους.Καλωδια της υπαρχουν σε εγχειρησεις καρδιας, κλπ. Δεν νομιζω οτι περιμενει το audio να βγαλει λεφτα και αυτο κατι λεει. Με το audio ασχοληθηκε στο τελος.
ΑΑΑ.....Και δεν ειναι 3000 ευρω το μετρο, υπαρχει και κανουργιο το ODIN: $14,000/pair for interconnects and $20,000/pair for speaker cables
Σε βρίσκω παραπάνω διαβασμένο απ'οσο θέλεις να μας πείσεις ότι είσαι και αυτό εν μέρει είναι καλό.χαιρομαι που ακουω και απο σενα αυτο για τα ουτοπια.
γιωργο για το υ.γ., οχι βεβαια .
μαλλον δεν το διαβασες, τα ειπα και προηγουμενη μερα.
οχι μονο δεν μπορουν να πιασουν ολο το φασμα τα σημερινα μεγαφωνα, αλλα δεν εχουν την ιδια συμπεριφορα στις επιμερους συχνοτητες.
λογω μεγεθους μεγαφωνου και υλικου κατασκευης.
εξ ΄ορισμου δεν μπορει να γινει αυτο.
ισως, αν καποτε βρεθει ενα ηχειο φ-ρ με διαφραγμα απο διαμαντι να πλησιασει το ιδεατο.
αλλα για μενα το ιδεατο θα προκυψει απο ενα ηχειο με εξαιρετικη καμπινα τυπου καρμα ή στραντ, με δυο μεγαφωνα ομοκεντρικα τοποθετημενα και τα δυο με διαμαντι! αλλα πανω απο ολα με το καλυτερο δυνατον κορυφαιο κροσοβερ!
μαλλον αυτο θα ηταν τελειο
αλλα μεχρι να μπορεσω να βαλω στο χερι ηχεια σαν το καρμα3.2 ή σαν ενα ομοκεντρικο τανου, η λυση φ-ρ μιαζει μονοδρομος λογω της απολυτης φασικης του συμπεριφορας και της ελλειψης του ενεργοβορου χρονοδιασπαστη που λεγεται κροσοβερ :cool_3:
υγ. ο ελευθερος χρονος μου τελειωνει, ελπιζω σε καποια στιγμη στο μελλον να σας βαλω και καμια φωτο απο συστηματα φιλων , άλλα απο αυτα εδω στη επαρχεια και άλλα απο φιλους στην αθηνα, οταν ερθω, γιατι σε λιγο καποιοι θα μου πουν οτι ουτε ποτε ακουσα αυτα που υπερασπιζομαι.
μεχρι τοτε η προτροπη μου ειναι να πανε ολοι να ακουσουν με τα αυτια του ο καθενας και να προσπαθει να καταλαβει που οφειλονται οι διαφορες.
ετσι θα μπορεσει πιο ευκολα ο καθενας, και αναλογα με τα οικονομικα του να φτιαξει κατι που να τον ευχαριστει ιδαιτερα αυτον τον ιδιο και οχι τους αλλους...
θεμα δικο σας αν σας αρεσουν τα τρανζιστορ, τα π-π ή τα set.
και παλι θεμα δικο σας αν σας αρεσουν τα φ-ρ, τα διδρομα ή τα τερατα.
ψαξτε και θα βρειτε αυτο που σας αρεσει!
αυτο ειναι η αποψη μου.
και ετσι ειμαι καθετα αντιθετος με το στυλ: εγω ξερω, εγω εχω τα σουπερ ντουπερ εργαλεια, εγω λεω οτι τα ηχεια μου ειναι η καλυτερη μαρκα του κοσμου ή τελος εγω ειμαι επιστημονας και γνωστης και να με ακουτε.
να ακουμε και τον ενα και τον αλλο και στο τελος να ακουμε με τα αυτια μας !
αυτα.... σας χαιρετω,
φιλια!:happy_4::happy_4::crazy_3:
Κάπως έτσι πιστεύω και εγώ οτι είναι τα πράγματα.:cool_4:Γιώργο mac (επέτρεψέ μου τον ενικό και το φιλικό ύφος μιας κα έχουμε βρισ... συγνώμη μιλήσει ήθελα να πω αρκετές φορές)...
1) Τα full range μεγάφωνα ΔΕΝ είναι και τόσο full range...έχουν τρομερές αποκλίσεις ιδιαίτερα στα 'άκρα'...
2) Τα full range μεγάφωνα ΕΧΟΥΝ χαρακτηριστικά και προδιαγραφές όπου φαίνεται καθαρά τι μπορούν να παίξουν και δεν έχει ουδεμία σημασία τι πιστεύει ο συμπαθής Νικόλας ή τι πιστεύω εγώ ή εσύ...
3) Τα full range μεγάφωνα (και ο συνδυασμός τους με s.e.t ενισχυτές) είναι συμβιβασμός...απλά είναι μόδα, θα φορεθεί λίγο καιρό ακόμα και θα ξεφουσκώσει...
Τίποτα δεν αναπαράγει τη μουσική (ανάλυση,μπάσσο,δυναμικά) καλύτερα από ένα πολύδρομο καλοσχεδιασμένο ηχείο με ελαφρά woofers και αφιερωμένα για κάθε σημαντικό εύρος συχνοτήτων μεγάφωνα και έναν πανίσχυρο ενισχυτή(πάνω από 200 πραγματικά watts ανά κανάλλι)...
Και για να το καταλάβεις κι εσύ και όλοι φανταστείτε ένα 'και καλά' full range μεγάφωνο να παίζει ένα πρόγραμμα με πλήρες ή απλά πλούσιο συχνοτικό περιεχόμενο...
Θα πρέπει αυτό το μεγάφωνο λοιπόν να 'πάλλεται' στους 60 κύκλους με τρομερή ενέργεια και σχεδόν εμφανή κίνηση για να παράξει τα μπάσσα, ταυτόχρονα να πάλλεται στους 350,600,1000 κύκλους για τις 'ντελικάτες' μεσαίες, ταυτόχρονα στους 1500,2000,3000 για τις μεσουψηλές και ταυτόχρονα στους 6000,10000,15000 για τις υψηλές συχνότητες...
Ερωτώ λοιπόν πως θα είναι 'ντελικάτες' και αχρωμάτιστες αυτές οι μεσαίες όταν το μεγάφωνο 'τρώει' αμπέρια και σείεται μέχρι τα άκρα της ανάρτησής του για να βγάλει τις χαμηλές???
Ακόμα πως μπορεί με ένα τόσο 'μεγάλο' διάφραγμα να παράξει σωστά τις υψηλές συχνότητες με τα μικρότατα μήκη κύματος???(γνωρίζουμε όλοι πως οι υψηλές παράγονται από tweeters μικρότατου και ελαφρότατου διαφράγματος)
Να λοιπόν γιατί οι 'μοδάτοι' φτειάχνουνε λαβύρινθους και χοάνες για να υποστηρίξουν το δύστυχο το μεγάφωνο στα χαμηλά...Να και γιατί κοτσάρουνε και από πάνω ένα super tweeter για τις υψηλές...και το όλο πράγμα 'κορνάρει' σαν punto sporting...Κατά τα άλλα full-range...
Μάλλον high-end σφυρίχτρα...
Και με λιγότερα χρήματα αλλά με προσεκτικό στήσιμο και επιλογές,μπορεί κάποιος να καταφέρει τα παραπάνω.δεν ειναι και λιγα ε? τα εξακοσαρια?
παντως σιγουρα σε τετοια επιπεδα τιμης το τελικο ακουσμα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ζωντανο, δημιουργωντας στον εγκεφαλο την αισθηση του "ειμαι εκει", του" βλεπω το τραγουδιστη, ακουω την ανασα του", στριβει το κεφαλι του και το "βλεπω"... την αισθηση του " η τραγουδιστρια ειναι στα δυο μετρα αποσταση απο την κιθαρα δεξια της", του "ο ακορντεονιστας εινα πισω αριστερα απο την φωνη κλπ"
και για καποιους μουσικους επαγγελματιες (οχι για μεσους ακροατες οπως η αρχοντομουτσουναρα μου), να τους μαρτυρα ακομα και τις μαρκες των οργανων!
μη γελας αυτο πρεπει να βγαζει ενας ενισχυτης αυτης τις τιμης, πανω σε ενα κορυφαιο ηχειο. να σε βαζει ζωντανα "εκει".
λογικα λοιπον ο κρελλ αυτος, θα το κανει.
Ειναι τουλαχιστον κωμικο να κάνει παρατηρήσεις ο αναμουρλιδης στον Σπερτο.Ακόμη,nickolas και Μ.Σπέρτο,θα ήθελα να ρίξετε λιγάκι τους τόνους και τα ...χωρατά...:mad_3:
X17,αν και τώρα ξεκίνησες να γράφεις, άκομψα θα έλεγα, πρέπει να συνεχίσεις να μας παρακολουθείς για να καταλάβεις το επίπεδο του "νηπιαγωγείου"...:crazy_3:Ειναι τουλαχιστον κωμικο να κάνει παρατηρήσεις ο αναμουρλιδης στον Σπερτο.
Και μαλιστα σε στυλ παρατηρησεων νηπιαγωγου προς τριχρονα.
Σεβασμος σε αυτους που κρατησαν ψηλα το επιπεδο του φορουμ κατα τη διαρκεια ολικης απουσιας συντονισμου....
να απαντας επι της ουσιας του δικού μου ποστ και οχι αρες μαρες κουκουναρες.X17,αν και τώρα ξεκίνησες να γράφεις, άκομψα θα έλεγα, πρέπει να συνεχίσεις να μας παρακολουθείς για να καταλάβεις το επίπεδο του "νηπιαγωγείου"...:crazy_3:
γιωργο θα σου πω την αληθεια κι ας αντιδρασουν πολλοι.Σε βρίσκω παραπάνω διαβασμένο απ'οσο θέλεις να μας πείσεις ότι είσαι και αυτό εν μέρει είναι καλό.
Αυτά που υπογράμμησα είναι αυτά ακριβώς που ήθελα και εγώ να γράψω.
αν θες τη δικη μου αποψη ειναι η εξης:Σκληρή μεσαία περιοχή με έλλειψη άκρων.Μόνο μια ιδιοκατασκευή ηχείου μπόρεσε να έχει κάποιο ενδιαφέρον για τα δικά μου γούστα,όπου ένα 8" ιντσο φόστεξ,τοποθετημένο σε ένα τεράστιο κουτί γραμμής μεταφοράς μαζί με ένα σούπερ τουϊτερ,έπαιζε με single end,αντιγραφή ongakou εαν θυμάμαι καλά,γιατί γενικότερα με τις λάμπες παθαίνω αλλεργία...:happy_9: Πλάκα κάνω,έτσι...:happy_9:
παντα!:bravo: δεν εχω να χωρισω τιποτα με κανενα και τον μιχαλη τον σεβομαι.Οκ,πάμε να συνεχίσουμε χαλαρά...:happy_2::happy_6:
:smoking:σιγα μην τον ακουσω επειδη αυτος που ειναι και μεγαλυτερος (παππους) μπροστα μου και του αρεσουν οι ντροπαλες μελαχρινες για σπιτι, θα αψηφισω εγω το ξανθο πιπινι!:happy_5::crazy_3:
Νικ εδω ειναι φορουμ για Audiophiles.
Οι Aidiophiles γραφουν σε αλλο φορουμ.
αυτος ειναι ενας απο τους λογους για τους οποιους ειπα οτι το set/f-r δεν ειναι για πανακεια για ολα .
Βρε ξεκολα επιτελους απο τα φουρο και τα αλλα πανακια.
και αυτα γιατι το f-r δεν κρυβει τιποτα!
Πως δεν κρυβει. Ενα φουρο κρυβει τα κυριωτερα σημεια.
δεν εχω να χωρισω τιποτα με κανενα και τον μιχαλη τον σεβομαι. αλλα τον κρινω παραλληλα...:cool_3:
Λοιπον φαινεται οτι σε παρεξηγησα, και για να εχεις τετοια εμμονη, ισως να διαθετεις πραγματικα καποιο ειδικο χαρισμα.
Αφου δεν γουσταρεις ΠΠ, τι σ'επιασε τωρα ?καλημερουδια :happy_2:
ειδικο χαρισμα θα εχω αν σε ψησω να μου φτιαξεις ενα π-π με 300Β με τη δικη σου σωστη κατασκευη, σε τιμη χωμα :happy_5: :happy_5:
και μετα να σε βαλω να πειραματιστεις με τα set για να τσιμπησω κανα μοντελο φτηνα!:cool_3::happy_9::cool_3: