Καλώδιο ρεύματος;

Reaction score
2
Αν με τα ως τώρα γραφόμενα συμπέρανες πως μόνο εσύ, οι δικοί σου και οι πελάτες σου ακούτε διαφορά από καλώδια (οπότε δικαίως αναρρωτιέσαι αν διαθέτεις-ετε βιονικό αυτί..) μάλλον δεν έχεις μάθει ακόμα ανάγνωση...)(

Επίσης πουθενά δεν λες ΓΙΑΤΙ ακούγονται διαφορετικά, τι σας μάθανε στα σεμινάρια? Δηλαδή τι, μόνο να λέμε την παπαριά μας και να την κάνουμε? )(

Που είναι η πραγματική προσφορά γνώσης? :prof:

Μου τη δίνουν αυτές οι ανόητες δηλώσεις εντυπωσιασμού. wall_1
Ωραια συμπεριφορα! Εσυ γιατι δεν μου λες γιατι ακουγονται ιδια? Αμφισβητεις το τι εγω ακουω και λες οτι λεω παπαριες. Εγω τις διαφορες τις ακουω ανετα στο συστημα μου και σε πολλα ακομα. Εαν εσυ δεν εχεις συστημα ικανο να βγαλει τετοιες διαφορες τοτε κανε κατι γι'αυτο. Αλλα δεν θα επιτρεψω σε κανεναν να με αμφισβητει. Οσο για τις δηλωσεις εντυπωσιασμου σε πληροφορω οτι επειδη ετυχε να ακουσω κατι συστηματακια πολυ υψηλης κατηγοριας τιμης και ποιοτητας στο εξωτερικο(που ουτε στο ονειρο σας καποιοι δεν εχετε ακουσει) οι διαφορες στα καλωδια ηταν τετοιες που δεν χρειαζοταν ουτε blind test ουτε τιποτα για να τις καταλαβουμε. Τωρα χεστηκα γιατι επαιζαν καλυτερα χεστηκα αν ηταν απο μπρουντζο ή απο πλατινα ξερω ομως τι ακουω. Και επειδη ετυχε να παω σε καποιους με συστηματα με καλωδια τοστιερας και μπερυδες και μαλακιες οι οποιοι ειχαν και το θρασσος να γραφουν για σωστη αναπαραγωγη θα σου πω οτι ειχαν τραγικα συστηματα.Επειδη λοιπον εχω αναφερει με τι ακουω καλο ειναι ολοι εσεις οι ξερολες να γραψετε τα συστηματακια σας και μετα να μιλατε. Επισης θελλω να ρωτησω κατι. Αν κανονισω μια επισκεψη σε διαφορα σπιτια οπως πχ. Κογια Τσαρουχα, Μπλατσιο κτλ για ακροαση θα μου επιτρεψουν να γραψω μετα εδω εντυπωσεις? Για να ξερουμε και τι λεμε και που το λεμε. Φυσικα και το δικο μου σπιτι ειναι ανοιχτο για τον οποιονδηποτε! Τι λετε? Να δουμε ρε παιδακι μου τελικα τι γινεται.Ποιος κοροιδευει ποιον!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Γιάννη, πολύ συνοπτικά:

1. Διάβασε σε παρακαλώ, πολύ προσεκτικά όσα έγραψε ο Κώστας στα μηνύματά του και αφορούν στην (ορθή) αντιμετώπιση του θέματος καλώδια, ακριβά ή φθηνά.
2. Δεν μπορείς να φανταστείς ποιά, πόσα και τι κόστους συστήματα έχει ακούσει αυτός που έχεις απέναντί σου. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
3. Δεν μπορείς να φανταστείς ή να προεξοφλήσεις την απόδοση του συστήματος μερικών εκ των συνομιλητών σου. Αλλά αυτό επίσης δεν έχει σημασία.
4. Είναι άσκοπο κάθε τέτοιου είδους συζήτηση να καταλήγει στο "βγάλ' την έξω να την μετρήσουμε", μεγάλα παιδιά είμαστε. Αυτό σε καμία περίπτωση να μην εκληφθεί ως υπεκφυγή. Αν τύχει να ακούσεις μερικά πράγματα, πίστεψέ με θα εκλπαγείς. Δεν αμφιβάλω ότι έχεις επίσης πολύ καλό σύστημα. Εγώ ξέρω ότι αυτά τα πράγματα είναι σαν την κιθάρα: πάντα κάποιος παίζει καλύτερα από εσένα. Εσύ?...
5. Μην χρεώνετε κάθε διαφωνία επί του θέματος στην επαγγελματική σας ιδιότητα. Τουλάχιστον εσύ, πρέπει να παραδεχθώ, ότι δεν βλέπεις τα φαντάσματα που βλέπουν ο Ντόκος και ο Θεοφιλάκος. Κανέναν δεν ενδιαφέρει η επαγγελματική εμπλοκή σας με τον ήχο, στο σημείο που να μην υποστηρίζετε "ξερά" μια λογική, μόνο και μόνο διότι με αυτήν βγαίνει και χρήμα.

Οι διαφωνίες μας είναι θέμα φιλοσοφίας και αντιμετώπισης του χόμπι, όχι προσωπικές. Αυτό αφορά φυσικά και στα καλώδια. Τελικά, αυτό που δεν έχετε πάρει χαμπάρι, είναι ότι κανείς δεν είπε ποτέ ΜΗΝ ασχολείστε με τα καλώδια. Είπε ασχοληθείτε με μέτρο και πάνω από όλα βάλτε προτεραιότητες. Αν κάποιος είχε την γνώση ή έστω την διάθεση να καταλάβει ορισμένα πράγματα (αυτά που έχουμε πολλές φορές πει), θα διαπίστωνε ότι η καλωδιοφιλολογία και η ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα, είναι μια εντελώς ηλίθια και άσκοπη διαδικασία, αν το σύστημα δεν πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στις τιμές των επί μέρους μηχανών. Υπ' αυτό το πρίσμα, είναι τουλάχιστον παραπλανητικό να φουσκώνονται τα μυαλά όσων προσπαθούν να ασχοληθούν με το χόμπι, για τις λεγόμενες διαφορές στον ήχο από τα καλύτερα καλώδια. Όταν δε, αυτό γίνεται από μερικούς που η ζωή έφερε έτσι ώστε να ασχολούνται και επαγγελματικά με το θέμα, ε ξεφεύγει ελαφρώς από τα πλαίσια της ανοχής. Σε κάθε περίπτωση, πίστεψέ με, τα καλώδια δεν παρεξηγούνται αν τα αποκαλέσει κανείς άχρηστα δημιουργήματα. Άρα δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεται κανείς.

...

Reaction score
2
Νικο μου συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες για τις υπερβολες. Αλλα ρε φιλε μην το γα...με το θεμα. Υπερβολη δηλαδη ρε συ δεν ειναι και το καλωδιο τοστιερας? Συμφωνω οτι ειναι αλλα αυτα που πρεπει πρωτα να κοιταξουμε στο συστημα μας - και τον χωρο πρωτα - και μετα τα καλωδια γενικα. Δεν εχω διαφωνησει ποτε με αυτα που λετε αλλα γραφονται και πολλες ανακριβειες απο καποιους και γενικα αυτη η ισοπεδωση με ενοχλει σαν χομπιστα! Συγνωμη δεν θελω να μειωσω κανεναν αλλα πως εμενα με μειωνουν σαν προσωπικοτητα καποιοι που ουτε καν με ξερουν? Βαρεθηκα εντωμεταξυ να μην τα βρισκουμε καπου! Τελος γιατι δεν κανονιζουμε ακροασεις σε διαφορα σπιτια και μετα να λεμε τις εντυπωσεις μας? Γιατι καθε φορα να τα σπαμε? Κοινο χομπι και αγαπη δεν εχουμε. Ενας δεν ειναι ο στοχος?
Θα σου πω και ενα περιστατικο που συνεβη πριν ενα μηνα! Ηρθε λοιπον ενα παλικαρι απο τα μερη σου ο οποιος γραφει στο αλλο φορουμ. Ηθελε λοιπον καλωδια ηχειων. Ελα που ομως μολις μου εδειξε τον χωρο του και το στησιμο το μονο που του πουλησα ηταν μια συμβουλη, πρωτα να μειωσει τα μετρα και να βελτιωσει το συστημα (και επιμερους κοματια) τοποθετωντας τα καλυτερα και επειτα αφου καταληξει και δει καποια καλα στοιχεια να κοιταξει σε καλωδια.
Σιγουρα του την χαλασα και εχασα και μια πωληση. Θα μου πεις οκ τωρα αυτο γιατι το γραφεις για να σε συμπαθησουμε παραπανω? Οχι απλα γιατι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι! Αλλα διαφορες ακουγονται και μαλιστα αρκετες. Τουλαχιστον στα καλωδια που εχω δοκιμασει και ξερω καλα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.941
Re: Απάντηση: Καλώδιο ρεύματος;

Το μόνο που καταλαβαίνουν είναι το καλώδιο, όλα τα άλλα είναι κακά!
Γιατρέ, καθένας καταλαβαίνει αυτό που μπορεί, ή έστω αυτό που τον βολεύει. Εντάξει, κάτσε και γράψε και εξήγησε γιατί ίσως να μπορεί κάποια στιγμή να ανιχνεύσει κάποιος κάποια διαφορά, αλλά για ποιον; Γράψε για επαγωγικό και χωρητικό συντελεστή ισχύος, για συνημίτονα, κάτσε και μέτρα το πρωτεύον, γράψε για PFC, κάνε σύγκριση με διαφόρων ειδών φορτία, κάτσε να σκοτωθείς. Για ποιον; Για τον Ντόκο και το Μιχαηλό και τον Κανακάκη; Και τα ανεγκέφαλα όντα του Ομίλου; Σιγά, θα πέσω κάτω!

Άντε και το διάβασαν και πεντέξι ακόμα, τί έγινε δηλαδή. Θα ανοίξουν δέκα θέματα μετά, κι αυτό ήταν. Θα πατώσει, και μετά θα ξαναβγουν να σκούζουν για τον Κόγια τον ξερόλα και να στη λένε κι εσένα και τη συμπεριφορά σου. Πού να ήσουν δηλαδή και απέναντι. Εκεί θα επέμβει ο σούπερ μοντερέιτορ, θα είχες φάει ban με τη μία. Όσοι δεν καταλαβαίνουν, δε θέλουν, και είναι έρμαια. Τί είναι αυτό; Πικρό; Κακό! Τί είναι εκείνο; Γλυκό; Καλό! Αλμυρό; Νερό! Ξινό; Μη το πίνεις καλέ, θα κοπεί το αίμα σου!

Ρε άι....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ηθελε λοιπον καλωδια ηχειων. Ελα που ομως μολις μου εδειξε τον χωρο του και το στησιμο το μονο που του πουλησα ηταν μια συμβουλη, πρωτα να μειωσει τα μετρα και να βελτιωσει το συστημα (και επιμερους κοματια) τοποθετωντας τα καλυτερα και επειτα αφου καταληξει και δει καποια καλα στοιχεια να κοιταξει σε καλωδια.
That's the point Γιάννη. Μπράβο σου. ..

Να ξέρεις πως οι υπερβολές αντιμετωπίζονται μόνον με υπερβολές. Όταν λοιπόν κάποιος έχει τα watt & puppy και η απόκριση στον χώρο του είναι κουκουρούκου, ή δεν την έχει τσεκάρει ποτέ γιατί ως κάτοχος watt & puppy απαξιεί να ακολουθήσει τις συμβουλές των άσχετων, δεν μπορεί να το "παίζει" χαϊεντάς και καραχομπίστας, προσπαθώντας να ακούσει τις διαφορές των καλωδίων ή των επιροδιομένων σούκο, (που εγώ τον πιστεύω ότι τις ακούει). Αντί καραχομπίστας, αυτός είναι καραάσχετος και ότι συμβουλή δίνει για καλώδια είναι για τον π...... καβάλα. Σε αυτόν, δεν αξίζει ούτε το καλώδιο της τοστιέρας του Κόγια. Αξίζει ακόμη περισσότερος χλευασμός, μπας και ταρακουνηθεί, μπας και ξυπνήσει, μπας και καταλάβει πόσο βόδι είναι. Γιατί δυστυχώς είναι Γιάννη, δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού όσο και να... μουγκανίζει. :happy_9:

...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Καλώδιο ρεύματος;

Γιατρέ, καθένας καταλαβαίνει αυτό που μπορεί, ή έστω αυτό που τον βολεύει. Εντάξει, κάτσε και γράψε και εξήγησε γιατί ίσως να μπορεί κάποια στιγμή να ανιχνεύσει κάποιος κάποια διαφορά, αλλά για ποιον; Γράψε για επαγωγικό και χωρητικό συντελεστή ισχύος, για συνημίτονα, κάτσε και μέτρα το πρωτεύον, γράψε για PFC, κάνε σύγκριση με διαφόρων ειδών φορτία, κάτσε να σκοτωθείς. Για ποιον; Για τον Ντόκο και το Μιχαηλό και τον Κανακάκη; Και τα ανεγκέφαλα όντα του Ομίλου; Σιγά, θα πέσω κάτω!

Άντε και το διάβασαν και πεντέξι ακόμα, τί έγινε δηλαδή. Θα ανοίξουν δέκα θέματα μετά, κι αυτό ήταν. Θα πατώσει, και μετά θα ξαναβγουν να σκούζουν για τον Κόγια τον ξερόλα και να στη λένε κι εσένα και τη συμπεριφορά σου. Πού να ήσουν δηλαδή και απέναντι. Εκεί θα επέμβει ο σούπερ μοντερέιτορ, θα είχες φάει ban με τη μία. Όσοι δεν καταλαβαίνουν, δε θέλουν, και είναι έρμαια. Τί είναι αυτό; Πικρό; Κακό! Τί είναι εκείνο; Γλυκό; Καλό! Αλμυρό; Νερό! Ξινό; Μη το πίνεις καλέ, θα κοπεί το αίμα σου!

Ρε άι....
Θα σε παρακαλουσα πολυ οταν αναφερεσε στο ονομα μου και σε ανθρωπους που δεν μπορουν να σου απαντησουν (σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν μαζι σου) να προσεχεις τα λογια σου.

Αιντε......

Reaction score
10
Eπισης για οποιον ενδιαφερεται να δει σοβαρα γραπτα απο χομπιστες με γνωση και οχι απο μηδενιστες ηλεκτρονικους μπορει να το κανει εδω:

http://aca.gr/paper.htm

Reaction score
8
Τελικα ρε φιλε πρεπει να ειμαι πολυ μεγαλο αυτι γιατι ακουω διαφορες γενικα με τα καλωδια ρευματος. Το ιδιο και η συζυγος ο αδερφος μου ο κουμπαρος μου καμια 30αρια πελατες μου η μανα μου ο πατερας μου
Δεν θα θελαν να σε στενοχωρησουν.

και.... η γατα μου.
μενει ακομα σπιτι;

θα μπορουσα να μαθω τι καλωδια ρευματος εχουν οι παραπανω αντηρησιες στο συστημα τους.η δεν εχουν συστημα και συζηταμε αδικα .
γιατι αν εχουνεστω και το αμεσως ακριβοτερο απο τις τοστιερας τοτε ειναι μεγαλοι ψευτες εκτος αν τα αγορασανε για ομορφια χαχχαχαχαχα
Δυο καλωδια 3χ2.5 θωρακισμενα της SUPRA με 8 ευρω το μετρο, απο τον πινακα κατευθειαν ενα για καθε λαμπατο τελικο των 200 βατ που διαθετω. Στο αμεσο μελλον θα προστεθουν και δυο σταθεροποιητες τασης και φιλτρα RF γιατι εχω παρατηρησει αλλαγες στον ηχο αναλογα με τις ωρες της ημερας υπο μορφη κοκου στις υωηλες. Δοκιμες που εκανα με διαφορα καλωδια ρευματος ιδιας διατομης, δεν μου εδειξαν λαποια διαφορα. Ομολογω οχι πολυ ακριβα, μεχρι 350 ευρω το ακριβοτερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιχάλη, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με τους συγγραφείς και σέβομαι την δουλειά τους. Επειδή όμως ξέρω καλά το περιεχόμενο των κειμένων, θα σου πω ότι μπροστά στις δουλειές που έχουν κατά καιρούς γίνει σε αυτό το site και στα θέματα που έχουν συζητηθεί, η πλειοψηφία των λιγοστών αυτών (ας πούμε) papers, είναι audio παραμυθάκια μερικών ενθουσιωδών ανθρώπων. Αλλά μέχρι εκεί.

...

Reaction score
8
θα τα πουμε σε καμια δεκαρια χρονια οταν θα εκτος απο κοφοση θα εχετε παθει και τυφλωση και δεν θα μπορειτε να γραφετε πλεον μπας και κανας χριστιανος μαθει και κατι απο εμπειριες αλλων
γεια
ελπιζω να μην διατηρηθεις μεχρι τοτε κρυογονημμενος

Κωστα κακως επιτιθεσαι στον Γιαννη . Αν και εσυ δεχοσουν την επιθεση και τον χλευασμο σχετικα με το αντικειμενο του επαγγελματος σου με ΤΕΤΟΙΟ τροπο και σε ΤΕΤΟΙΑ εκταση μαλλον δεν θα ειχες διαθεση να εξηγησεις οτιδηποτε .
Η δεδηλωμενη ιδιοτητα του , του Γιαννη , η δικη μου , του Music Lover , λειτουργει ως κοκκινο πανι και μαζι με την "γραμμη" που υπαρχει απο τους υπευθυνους λειτουργει ως πολλαπλασιαστης κακοπιστιας και κακης συμπεριφορας .

Για μενα ο Γιαννης Μιχαηλος , εγω και ο Μ.Lover κακως ασχολουμαστε κατω απο ενα τετοιο καθεστως συμπεριφορας .
κανεις πολυ μεγαλο λαθος. Με τον Θεοφιλακο εκτος απο πελατης του θεωρω οτι μας συνδεει μια καπως φιλικη σχεση, τον Γιαννη τον Μιχαηλο δεν τον ξερω και οταν αναιβω παλι Αθηνα θα παω να τον γνωρισω γιατι εχω ακουσει πολυ καλα λογια για αυτον απο κοινους γνωστους, οπως και τον Μιχαλη τον Σπερτο.
Και αυτο για αυτον ακριβως ρον λογο, οτι καθονται και ασχολουνται με αυτα που γραφονται εδω στο σαιτ, Αυτο ομως δεν μου αφαιρει το δικαιωμα να διαφωνω μαζι τους. Να τους εκτιμω μεν αλλα να επιτρεπεται να εχω διαφορετικη αποψη απο αυτους. Αλλωστε μιλαω για καλωδια ρευματος οπου εκανα δοκιμες και δεν ακουσα διαφορες, σε σχεση με διαφορες που ακουσα σε ιντερκονεκτ και μικροτερες σε καλωδια ηχειων.

Reaction score
8
Επειδη λοιπον εχω αναφερει με τι ακουω καλο ειναι ολοι εσεις οι ξερολες να γραψετε τα συστηματακια σας και μετα να μιλατε.
Γιαννη μου εγω θα σου αναφερω το δικαναλο συστημα γιατι υπαρχει και επτακαναλο με βιντεοπροβολεα. Λοιπον πικαπ CLEARAUDIO CHAMPION MAGNUM με το μαγνητικο πηγαδι κεφαλη BENZ και PHONO PS AUDIO GCPH cd player OPERA DROPLET CDP 5.0 , Τuner MAGNUM DYNALAB ηχεια ANALYSIS OMEGA, REL SUB. Telikoi Tsakiridis devises Electra plus με kt88 και προ DARED MC7 και PROMITHEUS TVC, αλλα αυτο τι σχεση εχει με την ακοη μου;

[το δικο μου σπιτι ειναι ανοιχτο για τον οποιονδηποτε! /QUOTE]

oμοιως και το δικο νου.

Εαν εσυ δεν εχεις συστημα ικανο να βγαλει τετοιες διαφορες τοτε κανε κατι γι'αυτο. Αλλα δεν θα επιτρεψω σε κανεναν να με αμφισβητει.
Γιαννη αυτο ειναι λαθος, εκτος αν εισαι κρυφοσυγγενης του παπα.

Βαρεθηκα εντωμεταξυ να μην τα βρισκουμε καπου! Τελος γιατι δεν κανονιζουμε ακροασεις σε διαφορα σπιτια και μετα να λεμε τις εντυπωσεις μας? Γιατι καθε φορα να τα σπαμε? Κοινο χομπι και αγαπη δεν εχουμε. Ενας δεν ειναι ο στοχος?
Αυτο ειναι πολυ σωστο και οι συμβουλες σου θα ειναι πραγματικα πολυτιμες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.718
Εσυ γιατι δεν μου λες γιατι ακουγονται ιδια? Αμφισβητεις το τι εγω ακουω και λες οτι λεω παπαριες.
Γιάννη, Γιάννη, είδες που έχω δίκιο και λες παπαριές?
Είδες που δεν έμαθες ανάγνωση?
Είδες που γράφεις ό,τι σου κατέβει ρε αθεόφοβε? Δεν υπάρχει ειρμός.... αδύνατο είναι τελικά...

Δε φταίω εγώ τώρα που θα πω ότι είσαι ανόητος, εσύ φταίς.

ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΝΑΙ ΡΕ, ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ.

ΕΛΕΟΣ. Διαβάστε και καμιά αράδα πριν βγάλετε συμπέρασμα για το τι γράφουμε!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.718
Το ηχοσύστημά μου είναι ποσταρισμένο εδώ και κάτι αιώνες...

Εν συντομία έχω τα μόνα ενεργά (!!!) magnepan 3.6 (βαρέως τροποποιημένα σε σκελετό και εσωτερικές καλωδιώσεις GOERTZ, χωρίς καθόλου παθητικό κρος) με ενεργή δηλαδή τριενίσχυση (2500 Watt/κανάλι, tripath based, ιδιοκατασκευές, 8 κανάλια σύνολο) και ψηφιακό κρος 4 δρόμων (sub 18' >136db max spl, PA της JBL από το SRX718S σε καμπίνα ιδιοκατασκευής), όλα σε 24/96 εξοπλισμό της Behringer, με ισοστάθμιση χώρου και αλλαγμένα ρολόγια ακριβείας και στάδια εξόδου των Behringer με ιδιοκατασκευής με τα ΟΡ275, αν και έχω ήδη παραγγείλει τα παθητικά στάδια εξόδου για δοκιμή, οπότε θα ακούω κατευθείαν από τα DAC τσιπς με φίλτρο χαμηλοπερατό. Πιθανή αντικατάσταση των DAC με 24/192. Απουσία αναλογικών καλωδιώσεων (μέγιστο ~15cm) ψηφιακά καλώδια Belden AES/EBU 1696Α με Neutric XLR για digital χρήση. Παίζει βασικά η Lynx AES 16 SRC αλλά και Taskam CD-01 pro σαν transport (βγάζει AES/EBU pro έξοδο, δηλαδή 3, 24/16.44) Καλώδια ρεύματος DH LABS. On Line UPS (class A - for medical aplications - 3 KW). Μιά φάση από το τριφασικό του σπιτιού πάει ΜΟΝΟ στον εξοπλισμό αυτόν με ΠΟΛΥ χοντρά καλώδια, όπως και νά'χει πιο χοντρά από αυτό που σκέφτεσαι! χαχαχαχαχαχα

Σε καλό χώρο. Περιμένω μηχανικό ήχου για τις 4ες μετρήσεις τώρα και πάμε για το τελικό στάδιο διόρθωσης με diffusors τοίχου και οροφής. Υπάρχει ειδικός ηχοαπορροφητικός σοβάς ήδη, καθώς και τσιμεντοκονία ανάλογη. Από κατασκευής δηλαδή είναι dedicated room και στόχος είναι η καλύτερη δυνατή ακουστική του χώρου αυτού (ύψος 3.35). Διαστάσεις χώρου 6,75*5,50. Χωρίς καθόλου ισοστάθμιση χώρου, από 200 Hz και πάνω έχω τώρα περίπου 2,5db αποκλίσεις, σε μέτρηση στα 115db μέσο όρο. Χρησιμοποιώ ως target responce 5 db πτώση από 10 έως 20 KHz (θέμα προσωπικού γούστου αν θες) αλλά αν επιμένεις σε βάζω να ακούς και σε φλατ απόκριση, αλλά εγώ θα είμαι στο δίπλα δωμάτιο να παίζω πασιέντζα....

Δυστυχώς, σε αυτό το νέο σπίτι (2-3 μήνες είμαι εδώ) δεν έχω ακόμα τελειώσει με την εγκατάσταση, αλλά όταν τελειώσω, να την μετρήσουμε μεγάλε, να δούμε ποιανού είναι μεγαλύτερη. Η εγκατάσταση δηλαδή. Ποιό πολλά βατ πάντως εγώ έχω, τι κέρδισα? χαχαχαχα

Reaction score
1.844
Απάντηση: Καλώδιο ρεύματος;

Ενώ το θέμα έχει τίτλο καλώδια ρεύματος, δύο, μέχρι στιγμής, έμποροι χάι-ενδ έγραψαν πως δέχονται προσωπική επίθεση και αμφισβήτηση. Θυμήθηκα λοιπόν το παλιό ανέκδοτο:

Σε κάποιο σπίτι είναι μαζεμένα 5-6 ζευγάρια. Ματαξύ τυρού και αχλαδιού, λέει ο Θρασύβουλας
-Ώρες ώρες οι γυναίκες δεν παίζονται, με την καμμία όμως. Ότι και να πεις το παίρνουν προσωπικά.
Σύζυγος Θρασύβουλα
-Για μένα το είπες αυτό;
:cool_11:

Reaction score
8
Kωστα σε καποιο τετοιο επιπεδο συστηματος ελπιζω να φτασω καποτε. Υπαρχουν δυο τροποι να φτασεις σε ενα ηχητικο Νιρβανα ο τροπος του Σκαλουμπακα που επισης σεβομαι και ζηλευω, αλλα που για οικονομικους λογους δεν προκειται να φτασω και ο τροπος ο δικος σου που ελπιζω καποτε να αποκτησω τις επιπλεον γνωσεις για να πετυχω ενα τετοιο αποτελεσμα.

Υ.Γ. Το μονο μειονεκτημα που βλεπω στον χωρο ειναι το 3,35 - 6,75 (Χ2)

Reaction score
10
Το ηχοσύστημά μου είναι ποσταρισμένο εδώ και κάτι αιώνες...

Εν συντομία έχω τα μόνα ενεργά (!!!) magnepan 3.6 (βαρέως τροποποιημένα σε σκελετό και εσωτερικές καλωδιώσεις GOERTZ, χωρίς καθόλου παθητικό κρος) με ενεργή δηλαδή τριενίσχυση (2500 Watt/κανάλι, tripath based, ιδιοκατασκευές, 8 κανάλια σύνολο) και ψηφιακό κρος 4 δρόμων (sub 18' >136db max spl, PA της JBL από το SRX718S σε καμπίνα ιδιοκατασκευής), όλα σε 24/96 εξοπλισμό της Behringer, με ισοστάθμιση χώρου και αλλαγμένα ρολόγια ακριβείας και στάδια εξόδου των Behringer με ιδιοκατασκευής με τα ΟΡ275, αν και έχω ήδη παραγγείλει τα παθητικά στάδια εξόδου για δοκιμή, οπότε θα ακούω κατευθείαν από τα DAC τσιπς με φίλτρο χαμηλοπερατό. Πιθανή αντικατάσταση των DAC με 24/192. Απουσία αναλογικών καλωδιώσεων (μέγιστο ~15cm) ψηφιακά καλώδια Belden AES/EBU 1696Α με Neutric XLR για digital χρήση. Παίζει βασικά η Lynx AES 16 SRC αλλά και Taskam CD-01 pro σαν transport (βγάζει AES/EBU pro έξοδο, δηλαδή 3, 24/16.44) Καλώδια ρεύματος DH LABS. On Line UPS (class A - for medical aplications - 3 KW). Μιά φάση από το τριφασικό του σπιτιού πάει ΜΟΝΟ στον εξοπλισμό αυτόν με ΠΟΛΥ χοντρά καλώδια, όπως και νά'χει πιο χοντρά από αυτό που σκέφτεσαι! χαχαχαχαχαχα

Σε καλό χώρο. Περιμένω μηχανικό ήχου για τις 4ες μετρήσεις τώρα και πάμε για το τελικό στάδιο διόρθωσης με diffusors τοίχου και οροφής. Υπάρχει ειδικός ηχοαπορροφητικός σοβάς ήδη, καθώς και τσιμεντοκονία ανάλογη. Από κατασκευής δηλαδή είναι dedicated room και στόχος είναι η καλύτερη δυνατή ακουστική του χώρου αυτού (ύψος 3.35). Διαστάσεις χώρου 6,75*5,50. Χωρίς καθόλου ισοστάθμιση χώρου, από 200 Hz και πάνω έχω τώρα περίπου 2,5db αποκλίσεις, σε μέτρηση στα 115db μέσο όρο. Χρησιμοποιώ ως target responce 5 db πτώση από 10 έως 20 KHz (θέμα προσωπικού γούστου αν θες) αλλά αν επιμένεις σε βάζω να ακούς και σε φλατ απόκριση, αλλά εγώ θα είμαι στο δίπλα δωμάτιο να παίζω πασιέντζα....

Δυστυχώς, σε αυτό το νέο σπίτι (2-3 μήνες είμαι εδώ) δεν έχω ακόμα τελειώσει με την εγκατάσταση, αλλά όταν τελειώσω, να την μετρήσουμε μεγάλε, να δούμε ποιανού είναι μεγαλύτερη. Η εγκατάσταση δηλαδή. Ποιό πολλά βατ πάντως εγώ έχω, τι κέρδισα? χαχαχαχα

Το μονο μου μπορω να κανω ειναι να σου ευχηθω καποια μερα να αποκτησεις σοβαρα μηχανηματα. Για να "παιζεις" με παιχνιδακια τυπου behringer που τα ακουν στα studio και διασκεδαζουν καλα ειναι και αυτα που εχεις. Τουλαχιστον μην παρασυρεις το κοσμο με τις συμβουλες σου.
ΕΛΕΟΣ. Γελαει και ο καθε πικραμενος.χαχαχα....Μπραβο ρε σου ευχομαι να πιασεις τα 130db. Να προσεχεις τους σοβαδες μονο....χαχαχαχα
Γιατι με αυτα τα ποιοτικα db μπορει να εχουμε κανα ατυχημα.
Ειλικρινα σε ευχαριστω για τις στιγμες γελιου που μου χαρισες.
Ενα κλικ πιο πανω ειναι η audio.Εκει θα εισαι πολυτιμος.χαχαχαχαχαχ

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το μονο μου μπορω να κανω ειναι να σου ευχηθω καποια μερα να αποκτησεις σοβαρα μηχανηματα.
Μισό Μιχάλη για να καταλαβαίνει κι ο κόσμος. :prof:

"Σοβαρά" μηχανήματα:
  • Να κάνουν από 5.000 κι επάνω
  • Να έχει γράψει review γι'αυτά το Stereophile (κατά προτίμηση να είναι στη λίστα των Class A Recommended)
  • Να τα συζητάνε στα μαγαζά και
  • Να ψαρώνει με το όνομα του κατασκευαστή ο κάθε άσχετος που συχνάζει στα μαγαζά, οι του "ομίλου", όπως και ο 16χρονος που τυχαίνει να διαβάζει Ήχο και ονειρεύεται HiEnd (τουλάχιστον μέχρι να μπει σε κάποια σοβαρή σχολή, να μορφωθεί και ανοίξουν λίγο τα μάτια του).

:mrgreen:

Α, που'σαι Mike.. Eπειδή τυχαίνει να έχουμε και την ίδια ηλικία...
Ο CostasEAR έπαιζε με "σοβαρά" μηχανάκια όταν εμείς ακόμη μαζεύαμε τις μύξες μας, οπότε μάλλον δεν είσαι σε θέση να του πεις ποια είναι τα παιχνιδάκια και ποια τα "παιχνιδάκια".
Και τώρα μπορείς να το γυρίσεις από το γέλιο στο κλάμα. :happy_4:

Reaction score
2
Τελικα αφου ακουτε διαφορες γιατι τρωγομαστε?
Κωστα Κογια μιλα στον τοιχο σε αγνοω πληρως.
Κωστα Τσαρουχα απολυτα σεβαστη η προσπαθεια σου. Το μονο που εχω να πω απο προσωπικη εμπειρια ειναι οτι τα ενεργα κρος της behringer ειναι πολυ κακα στον ηχο και γενικα τα μηχανηματα της. Τωρα μετα απο τιε τροποποησεις που εχεις κανει δεν ξερω δεν απαντω.
thanasis k. ελπιζω κι εγω να βρεθουμε καποια στιγμη να πιουμε καφε και να ακουσουμε κανενα καλωδιο ρευματος.:happy_4:

Μέλη online

No members online now.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama