Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
8
αμ ποτε θα σουρθουμε και θα μας δεις ξαφνικα μπροστα σου. Ξερεις εγω δεν τοχω σε τιποτα...

Βεβαια ισχυει και το αντιστροφο και για σας

Reaction score
3.556
μονο σε αυτο το θεμα που ανοιχτηκε και εξαιρουμενων των δικων μου ακροασεων εχουν αναφερθει ακροασεις στον χωρο του Ηλια απο τον G.CAR , τον DALIPIS , και εναν μουσικο ηχοληπτη

Ευχαριστώ τον Ηλία και για τις δύο ακροάσεις των ηχείων του, για την καλή παρέα και τη φιλοξενία.
Στη δεύτερη ακρόαση μου έδωσε την ευκαιρία να ακούσω μια δική μου ιδιοκατασκευή προενισχυτή και κάποια καλώδια πάλι δικής μου ιδιοκατασκευής. Ήμουν τότε σε φάση πειραματισμών με διαφορετικά ηλεκτρονικά κυκλώματα και υλικά καλωδίων.

Το σύστημα του Ηλία ήταν πολύ καλό αλλά σίγουρα υπήρχαν και κάποια περιθώρια βελτίωσης, όπως άλλωστε και σε κάθε σύστημα.

Από τις ακροάσεις κρατάω την ευγένεια και την καλοσύνη αυτού του παιδιού, ό,τι και να πω εγώ θα είναι λίγα.

Reaction score
3.556
Λέω να ανοίξω ένα καινούργιο θέμα με τίτλο : "Ηχεια Analysis - συναντήσεις μετόχων" , τι λέτε ; :142:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Λέω να ανοίξω ένα καινούργιο θέμα με τίτλο : "Ηχεια Analysis - συναντήσεις μετόχων" , τι λέτε ;
Με την αδεια σας... θα μπορούσαμε να το κάνουμε?

"Ηχεια Analysis - συναντήσεις παλαιών, σημερινών και... επιθυμούντων μετόχων... "

Reaction score
0
Γειά σας,

Με αφορμή την εξέλιξη που είχε αυτό το thread:

Έχετε αναρωτηθεί γιατί γράφουν πολύ σπάνια ή δεν γράφουν καθόλου στα forum άνθρωποι από καταξιωμένες επιχειρήσεις και βαθείς γνώστες του αντικειμένου τους, όπως π.χ. οι Δημήτρης Μπακλαβάς της Ypsilon, Βελισάριος Γεωργιάδης της TLA, Οδυσσέας Τσακιρίδης της Tsakiridis Devices, Α. Σντραβόπουλος της Roister ή Γιώργος Πετρόπουλος της Audio Spectrum;

Αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν σας γράφουν όχι γιατί δεν θα ήθελαν αλλά γιατί δέν χρωστάνε τίποτε να βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να υφίστανται επιθέσεις από κάποιους οι οποίοι μη έχοντας κάτι να χάσουν δυσφημούν κάποιον που θεωρούν σημαντικό με την ελπίδα ότι θα αρπάξουν ένα κομματάκι από την φήμη την δική του ή της εταιρίας του.

Για να καταλάβετε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από κάποιον δηθεν ¨αγανακτισμένο¨:
Ο κακόβουλος δυσφημιστής εδώ, έδρασε σάν βιτρίνα κάποιου κλασικού κουτοπόνηρου “επαγγελματία” με ευτελές κίνητρο.

Για να έρθει η συμμετοχή από σημαντικούς ανθρώπους σαν τα παραδείγματα που σας είπα, πρέπει να απομακρύνετε με δραστικό τρόπο τους κακόπιστους απο το χώρο σας.

Σε κανένα μήνα απο τώρα θα ξανακοιτάξω το thread για να δω πώς πάει.

Παρακαλώ να θυμάστε ότι ναι μεν έχω την διάθεση να σας δώσω γνώσεις αλλά δεν χρωστάω και σε κανέναν.

Φιλικά,

Τάσος Χάρτζης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τάσο, επί της ουσίας και επί των καίριων ερωτημάτων μας σε τεχνικά ζητήματα, μηδέν. Αυτό εγώ το εκλαμβάνω ως αδιαφορία.

Δεν ξέρω εάν κάποιος σου κάνει πόλεμο ή όχι. Στα φόρουμς δεν χρωστάει κανένας τίποτα σε κανέναν. Όσοι έχουν το σθένος και την καλή διάθεση να δώσουν απαντήσεις για να βοηθηθεί ο κόσμος, το κάνουν. Οι υπόλοιποι αρκούνται σε διαφημιστικές καταχωρήσεις και θεωρίες συνωμοσίας.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Επί της ουσίας...

... αν ήμουν ο Τάσος, θα σκεφτόμουν και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Τασο αυτος ο χωρος ειναι ενας χωρος ελευθερος που ο καθενας γραφει την αποψη του ανεξαρτητως αν μας αρεσουν τα γραφομενα η οχι. Επισης υπαρχουν ενα σωρο επαγγελματιες που κι αυτοι γραφουν την αποψη τους. Αν σε κατι θιγεσαι το πιο απλο ειναι να απαντησεις και να αποριψεις οσα σε επισυναπτουν. Παντως μεχρι τωρα δεν ειδαμε να κανεις κατι τετοιο. Αντιθετως σε ενα σωρο σοβαρα ζητηματα που μπηκαν και σε αφορουσαν απαξιωσες. Τωρα το αν θα μας κανεις την τιμη να μπενεις στο σαιτ εφοσον πεσουν ποινες αυτο λιγο κουφο μου μοιαζει

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επί της ουσίας...
... αν ήμουν ο Τάσος, θα σκεφτόμουν και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση...
Διαφωνώ πλήρως. Οι μηνύσεις είναι οπισθοχώρηση και θρασυδειλία. Γνωστός δικομανής ο Ελληνάρας. Αντί να κάτσει και να συζητήσει, απειλεί και φωνασκεί.

...

Reaction score
1.685
Αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν σας γράφουν όχι γιατί δεν θα ήθελαν αλλά γιατί δέν χρωστάνε τίποτε να βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να υφίστανται επιθέσεις από κάποιους οι οποίοι μη έχοντας κάτι να χάσουν δυσφημούν κάποιον που θεωρούν σημαντικό με την ελπίδα ότι θα αρπάξουν ένα κομματάκι από την φήμη την δική του ή της εταιρίας του.

Τάσος Χάρτζης.
.............................................................................

Reaction score
8
παντως σχετικα ικανοποιητικη απαντηση εως τωρα εχουμε παρει απο εναν χομπιστα

2) Απαντώ λοιπόν εγώ πρώτος . Δικαιούμαι με δεδομένο ότι τα δικά μου Ωmega τα είχα επισκευάσει τρεις φορές στα 10 χρόνια. Επίσης ο κουμπάρος μου τα είχε επισκευάσει τρεις φορές σε 13 χρόνια. Τέσσερεις κολλητοί φίλοι τα επισκεύασαν από δύο φορές. Περίπου 10 απλοί γνωστοί μου ζήτησαν πληροφορίες επισκευής , προχώρησαν σε επισκευή και παρακολούθησα προσεκτικά την περίπτωσή τους.
Τα ηχεία (που αναφέρονται στις περιπτώσεις που προανέφερα) λειτούργησαν όλα καλά μετά τις επισκευές εκτός 5 περιπτώσεων.
Τρεις από αυτές επανήλθαν άμεσα για έλεγχο και επισκευή και τα προβλήματα λύθηκαν. Σε δύο τα προβλήματα δεν λύθηκαν.
Στην μία από τις δύο αυτές περιπτώσεις εκκρεμεί επανέλεγχος-επανάληψη της προσπάθειας αποκατάστασης και στην δεύτερη δεν υπάρχει θεραπεία γιατί η ξυλοκατασκευή ήταν στρεβλωμένη .
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως σε Analysis 10ετίας να μην έχει παρουσιαστεί πρόβλημα . Για αυτο ρωτάμε τον κ.Χάρτζη.
Υπάρχουν αλλαγές στην κατασκευή;;;
Αυτό ενδιαφέρει και τους κατόχους παλαιών και τους υποψήφιους αγοραστές μεταχειρισμένων. Ενσωματώνοντας τις αλλαγές αυτές απαλλάσσονται των γνωστών προβλημάτων...

3) Από τις παραπάνω εμπειρίες προκύπτει το αβίαστο συμπέρασμα!
Δεν είναι σίγουρο ότι η επισκευή θα δώσει 100% απροβλημάτιστο αποτέλεσμα. Μόνο σε ειδικής μορφής προβλήματα μπορεί να σου εγγυηθεί καποιος το τέλειο της "επισκευής".
.................................................. .................................................. .................................................. .............................
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα παραπάνω έχω να προσθέσω το εξής σημαντικό:Υπάρχουν περιπτώσεις επισκευής που εξαλείφονται πλήρως προβλήματα τριγμών, θορύβων,ανεπιθύμητων συντονισμών.
Για κάποιους λόγους όμως που δεν είναι του παρόντος κάποια μετρήσιμα χαρακτηριστικά των ηχείων διαφοροποιούνται ενίοτε προς το χειρότερο (π.χ. η ευαισθησία-sensitivity κ.λ.π. ) .Κάτι που αρκετές φορές δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό.Αν όμως αλλάξει η ευαισθησία μιας μονάδας χαμηλών π.χ. τότε αλλάζει ελαφρά και η ηχητική ισορροπία του ηχείου........
και εναν επισκευαστη

Η κοπή των λωρίδων αλουμινίου επάνω στο φέρον πλαστικό και η απομάκρυνση του ενδιάμεσου υλικού, (ώστε να δημιουργηθούν οι αγώγιμοι δρόμοι), αφορά το tweeter του ηχείου.
Στο γούφερ οι λωρίδες αλουμινίου τοποθετούντε μία- μία και δεν κόβονται επάνω στο πάνελ.
Κανονικά γιά την επίτευξη ακρίβειας και αξιοπιστίας, πρέπει το υλικό (και του γούφερ και του τουίτερ) να απομακρύνεται με φωτοχημική διαδικασία ( όπως στις πλακέτες ηλ/κων ). Αυτή τη μέθοδο εφαρμόζουν όλες οι εταιρίες μαγνητοστατικών. Φυσικά απαιτούνται μεγάλα μπάνια και λοιπός εξοπλισμός ο οποίος κοστίζει.

Μπορεί ένα μετ/νο να ξεπεράσει τα κατασκευαστικά προβλήματά του?
Οπωσδήποτε πρέπει να αντικατασταθεί το υλικό της ανάρτησης. Το θέμα είναι ότι γιά να γίνει αυτό πρέπει το όλο πάνελ του γούφερ να αποσυναρμολογηθεί. Είναι αρκετές οι φορές που οι κολλήσεις των δρόμων αλουμινίου επάνω στο πάνελ, σπάνε και πρέπει να ξανακοληθούν.
Το τουίτερ ( εάν έχει το πρόβλημα σκισίματος, ) πρέπει να αντικατασταθεί όλο και βέβαια σαν ζεύγος.
Ακόμα όλο το ηχείο φτιάχνεται από μοριοσανίδα. Ακόμα και μέρη του που υφίστανται καταπονήσεις. Η μοριοσανίδα δεν αντέχει και ανοίγει, με αποτέλεσμα κάποιοι τριγμοί να οφείλονται και εκεί.
Εάν υποτεθεί ότι θέλει κάποιος τέλειο ηχείο, πρέπει να αντιμετωπισθούν όλα αυτά. Κι αν φτάσει κανείς σε τέτοια σημεία, αναρωτιέται εάν αξίζει και οικονομικά αλλά και ψυχικά. Πάντοτε υπάρχει περίπτωση κάτι να ξεφύγει και να χρειασθεί ξανα-άνοιγμα κλπ, κλπ.

Γιά να το δούμε κι αλλιώς, έστω ότι μας χαρίζουν μία παλιά Ferrari, του 70. Ενα ονειρικό αυτ/το. Τι κάνουμε? Γιά να το χαρούμε μπαίνουμε στη διαδικασία της ανακατασκευής, που πιθανό οικονομικά να ξεπεράσει την αξία ενός σύγχρονου αυτ/του, πιθανόν αποτελεσματικότερου σε επιδόσεις.

μηπως πρεπει και οι υπολοιποι να μας πουν την αποψη τους επι του καιριου αυτου σημειου;

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Γειά σας,

Με αφορμή την εξέλιξη που είχε αυτό το thread:

Έχετε αναρωτηθεί γιατί γράφουν πολύ σπάνια ή δεν γράφουν καθόλου στα forum άνθρωποι από καταξιωμένες επιχειρήσεις και βαθείς γνώστες του αντικειμένου τους, όπως π.χ. οι Δημήτρης Μπακλαβάς της Ypsilon, Βελισάριος Γεωργιάδης της TLA, Οδυσσέας Τσακιρίδης της Tsakiridis Devices, Α. Σντραβόπουλος της Roister ή Γιώργος Πετρόπουλος της Audio Spectrum;

Για να καταλάβετε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από κάποιον δηθεν ¨αγανακτισμένο¨:
Ο κακόβουλος δυσφημιστής εδώ, έδρασε σάν βιτρίνα κάποιου κλασικού κουτοπόνηρου “επαγγελματία” με ευτελές κίνητρο.

Για να έρθει η συμμετοχή από σημαντικούς ανθρώπους σαν τα παραδείγματα που σας είπα, πρέπει να απομακρύνετε με δραστικό τρόπο τους κακόπιστους απο το χώρο σας.

Σε κανένα μήνα απο τώρα θα ξανακοιτάξω το thread για να δω πώς πάει.

Παρακαλώ να θυμάστε ότι ναι μεν έχω την διάθεση να σας δώσω γνώσεις αλλά δεν χρωστάω και σε κανέναν.

Φιλικά,

Τάσος Χάρτζης.
Μην ανησυχείτε κ. Χάρτζη ! Όσοι γνωρίζουν το επαγγελματικό αντικείμενό τους σε βάθος επιστημονικό -τεχνολογικό γράφουν εδώ και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό.Αν αρθρώνει κάποιος τεκμηριωμένο λόγο και ουσιαστική ενδιαφέρουσα άποψη τότε συμμετέχει στα fora γιατί απλά ισχύει το αυτονόητο! Κερδίζει την εκτίμηση , την υπόληψη και την φήμη που του αναλογεί.

Η δημόσια έκθεση απόψεων όμως απαιτει γνώσεις , δομημένη λογική ,διαδικτυακό ήθος και σεβασμό στον καταναλωτή που χρυσοπληρώνει πανάκριβα κατασκευάσματα παρωχημένης τεχνολογίας σε επίχρυσο περιτύλιγμα.

Η συνωμοσιολογία είναι η εύκολη διέξοδος-υπεκφυγή.
Στοιχειώδης δεοντολογία επιβάλλει να κατονομάσετε τον "κακόβουλο διαφημιστή" και τον "κουτοπόνηρο επαγγελματία"!

Κατά τα άλλα λυπάμαι ειλικρινά για την τοποθέτηση του φίλου μου του Χρήστου περί μηνύσεων κ.λ.π.! Προφανώς ό Χρήστος δεν έχει μελετήσει καλά το thread....
Υπό τις συνθήκες αυτές μάλλον δεν έχει εκτιμήσει καθόλου καλά ποιες θα είναι οι συνέπειες προσφυγής σε ένδικα μέσα.

υγ. Μια τεκμηριωμένη απάντηση 5 γραμμών θα αρκούσε για να κερδίσει τις εντυπώσεις ο κ. Χάρτζης. Αντί αυτού επιδόθηκε σε πολλαπλάσιες γραμμές συνωμοσιολογίας και απαξίωσης των fora...
Αν ο κ.Χάρτζης έχει να πει κάτι ενδιαφέρον και αυτό δεν του προκύπτει λόγω κακής του σχέσης με το πληκτρολόγιο ή τον γραπτό λόγο τότε ας μου τα πει τηλεφωνικά και εγώ θα τα καταγράψω εδώ κατά λέξη!!!!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Δεν καταλαβαίνω τιποτα μα το Θεό. :139:

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!

Μέχρι και pm μου έστειλε ο Τσαρουχάς να μιλήσω στον Χαρτζη!!!

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ???

Τι ζόρι τραβάνε άνθρωποι που δεν έχουν καν εννομο συμφέρον ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!!!!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...

Οποτε, ο δρόμος είναι άλλος και οχι η ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι ζόρι τραβάνε άνθρωποι που δεν έχουν καν εννομο συμφέρον ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!!!
Δηλαδή όσοι βοηθάνε κόσμο με την μετάδοση γνώσεων και εμπειριών στα φόρα το κάνουν μόνον γιατί έχουν έννομο συμφέρον; Γι αυτό υπάρχουν τα φόρα; Εσύ αυτής της φιλοσοφίας είσαι;

Για χάρη ενός (1) και μόνο χρήστη, αξίζει τον κόπο να πιέζουμε οποιονδήποτε κατασκευαστή για να δώσει άμεσα λύσεις/απαντήσεις. Ένα παραπάνω όταν πρόκειται για Έλληνα κατασκευαστή που απευθύνεται σε Έλληνες που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Αυτό είναι το κέρδος του διαδικτύου. Όσοι κατασκευαστές διαχειρίστηκαν σωστά αυτήν την κατάσταση, χαίρουν και της εκτίμησης του κόσμου.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Ποίος είναι αυτός ο πρώτος χρήστης που ζήτησε βοήθεια??? (πριν γράψουν αλλοι..., μη κάτοχοι Analysis και μη χρήστες του ηχείου ???)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι ερώτηση είναι αυτή; Διάβασε και θα δεις ποιός/ποιοί έχουν πρόβλημα. Μέχρι και ο Συντονιστής μας.

...

Reaction score
1.685
Χρηστο, ο Νικος μιλαει ακομα και για τον εναν, οποιοδηποτε εναν, ηδη χρηστη η μελλοντικο.

Μιας και το εφερε η κουβεντα,
συγνωμη λιγο για το off topic, αγαπητε Χρηστο στο site του ACA υπαρχει το προφιλ του Χαρτζη που λεει το εξης "Τasos is χχ years old and he is working as a technician at the Analysis Audio ribbon speakers manufacturing Co.
http://aca.gr/pop_hartzis.htm

Και το προφιλ ΠΧ..του Μπακλαβα που αναφερει με την σειρα του "Demetris is χχ years old and living in Athens. He owns the Ypsilon Electronics Audio Manufacturing Company.
http://aca.gr/pop_backlavas.htm

Αφου και οι δυο ειναι σχεδιαστες κατασκευαστες κι ιδιοκτητες των εταιρειων τους κι αφου κι οι δυο βραβευτηκαν γι αυτο, γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα??

Τουλαχιστον ΕΓΩ ο μικρος ασημαντος κι αφελης, χρειαζομαι μιαν απαντηση και σ αυτο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm