ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Reaction score
0
Αμα μου λες γιά λουμπάγκα και εντριβούλες...Αστο...
Εχει κάτι καρτσάκια μέγκλα. Ειδικά γιά σένα...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Αμα μου λες γιά λουμπάγκα και εντριβούλες...Αστο...
Εχει κάτι καρτσάκια μέγκλα. Ειδικά γιά σένα...
U60... μασσεζ;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γερο μπισμπίκη...εκεί το μυαλό σου εσένα.

ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ήθελα να γράψω...όχι κοριτσάκια :142:
To ειδα το "καρ" αλλα ηλπιζα πως ΔΕΝ θα εισαι τοσο...κακος:135:

Reaction score
1
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Eτσι οπως ειναι φωτογραφημενο το πρωτο, η φατσα του (σαν παντοφλα ειναι βρε Νικολα) μου θυμιζει εναν κομικσατο σκυλο που γελουσε πονηρα (χιχιχι):135::135::135:

ποσες...βαλιτσες χωραει;;;
σόρρυ που άργησα , ήμουν απασχολημένος ... όλες οι παραπάνω προτάσεις είναι ωραίες !

Οσο για το Cruze , μιλάμε για αρκετά μεγάλο αμάξι ... 4 βαλίτσες θα χωράει σίγουρα ...

ΥΓ και τιμές από 15-16 , με 20 άντε να έχεις full extra ...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Μολις γυρισαμε απο την εδω (Λαρισα) Οpel οπου γνωρισαμε απο κοντα το Insignia αφου προηγουμενως περασαμε για δευτερη ματια απο Volvo (S60) - Lancia Delta. Δυστυχως το 1,6/180 ιππων θα ερθει τον Μαη, αλλιως θα το παιρναμε αποψε κιολας!!! Το εσωτερικο ειναι παρα πολυ καλο και ευχαριστο, αλλα και το γενικο στησιμο του φαινεται αξιοπιστο και ποιοτικο. Η τιμη στην εκδοση Κοσμο ειναι 26400 με ολα μεσα (με το κλειδι και...δρομο!) και +740 για την σπορ ρυθμιση της αναρτησης - σημειωτεον πως ειναι η πλουσιοτερη εκδοση αυτοκινητου που υπαρχει μαλλον στην ελληνικη αγορα. Η γενικη εικονα δεν εχει καμια σχεση με την Δελτα (για το βολβο δεν συζηταμε καν), πολυ ανωτερη ποιοτικα η Οπελ- και η Δελτα βγαινει στις 27000 (1,4/150 ιπποι)-, το δε μηκος της (4,83) δεν φαινεται καν. Απο εβδομαδα θα γινει το σχετικο τεστ οδηγησης, αλλα δεν θα το κλεισω απο τωρα το αυτοκινητο γιατι το 5μηνο αναμονης μου φαινεται μεγαλο - απλα εαν τυχον εχουν συντομωτερη προθεσμια θα ζητησω να με ενημερωσουν, αλλα και γιατι θα αναμενω να δω πως τα παει και σε τεστ των περιοδικων. Παντως εξαιρετικο αυτοκινητο ισαξιο του Passat CC - εμφανισιακα τουλαχιστον - και με 6 χρονια εγγυηση μηχανικων μερων!

Reaction score
0

Η κατηγορία έχει πλέον κορυφαίους παίχτες...για κάθε σχολή και φιλοσοφία οδήγησης...και μαλλον θα είναι δύσκολη η επιλογή όσων ενδιαφέρονται. Ζαχαρώνοντας κατά σειρά προτίμησης Passat cc, Insignia 1.8(φοβάμαι λίγο τα νταουνσαιζ της εποχής με τούρμπο αν και αυτοί δίνουν 6 χρόνια εγγύηση και στην τουρμπίνα) ή 1.6Τ, Mazda 6 και Avensis (καλά, εκεί στην ΤΟΥΟΤΑ την τελευταια 6ετία τους πληρώνουν τους σχεδιαστές;) περιμένω αν οδηγήσεις καποιο Insignia να μας κάνεις μια αδρή παρουσίαση. ΕΚτός και από τις τουρμπίνες φοβάμαι και τις παιδικές ασθένειες για αυτό αν αποφασίσω Insignia ή Αvensis (απίθανο λόγω εμφάνισης του μπροστα μερους και του ταμπλώ που μπροστά σε εκεινο της τελευταιας Carina E δείχνει παρωχημένο - τηρουμένων των αναλογιών της εποχής) θα περιμένω μεχρι τετοια εποχή του χρόνου. Χαρακτηριστικά γνωρίζω για το Passat cc, ότι από όσα παραλήφθηκαν απο τους ιδιοκτήτες τους μέχρι τον Οκτώβρη, τα περισσότερα μέχρι τα 3000-4000km πήγαν για δίσκο-πλατώ...στην εγγύηση μεν...αλλά αν ξεκινάς έτσι κι έχεις ανοιξει παρτίδες με το σερβις της VW...κάνε το σταυρό σου για τα μελλούμενα. Έχω πληρώσει σε τυπικούς ελέγχους σε εξουσιοδοτημένα VW ουκ ολίγα για το Golf IV, χωρίς το αυτοκίνητο να έχει βγάλει (ευτυχως) καμία (ΚΑΜΙΑ) βλάβη.

Το Insignia όπως το είδα στην έκθεση δειχνει ποιοτικό και κορυφαίο, συμπαγες (καθολου δεν φαινονται τα 4,83) και πλήρως εξοπλισμένο...με 28 150 για cc και 3-4 βασικά πραγματάκια που δεν έχει σαν εξτρα φτάνεις ευκολα τα 30-34000...που δεν εχω για να δωσω...παιρνεις Insignia 2.0 και πολλά ρέστα.

Στο μόνο νομίζω που υπερεχει το cc είναι στη μεταπωλητική αξία...και πουθενά αλλου. Για 5 μήνες έπαιξε μόνο του...ειναι εκπληκτικό σε εμφάνιση κι επιβλητικό γενικώς...αλλά με το Insignia προβλέπω οτι θα βρει το μπελά του...αφού μαλλον το OPEL είναι η απόλυτα λογική επιλογή.

Reaction score
3

Προσωπικά επειδή είχα τόσο OPEL όσο και VW...
...και παρότι τα αυτοκίνητα που αναφέρω είναι σχετικά ανόμοια μεταξύ τους,
εντούτοις θα σας πω επιγραμματικά την αμερόληπτη άποψή μου.

OPEL
(Kadett 1991 1.4i) (είχα και Daewoo Lanos 1.4 2002)
Πολύ καλό σασμάν, ειδικότερα από το OPEL έμεινα ευχαριστημένος...

Θετικά:
Καλό σασμάν (άριστο)
Οικονομικό
Πάμφτηνα ανταλλακτικά
Αλλάζεις πολύ εύκολα δίσκο συμπλέκτη
Φτηνό στην αγορά
Χώροι (+)

Αρνητικά:
Αδύναμες μηχανές , ειδικότερα στις χαμηλές στροφές...(..εντελώς ψόφια...)
Παθητική ασφάλεια (~)
Πρόβλημα στην αντλία βενζίνης
Αλλάζεις δύσκολα τον θερμοστάτη (λύνεις γρανάζι εκκεντροφόρου)
Ηλεκτρικά ψιλοπροβληματάκια.
Δεν δίπλωναν οι καθρέφτες (OPEL)
Αλλάζεις σχέση ταχύτητας σε υψηλές στροφές...
Μέτρια μεταπωλητική αξία

VW
(POLO 1.6 2001)

Θετικά:
Ισχυρότατος κινητήρας (κανένα πρόβλημα)
Πολλή δύναμη στις χαμηλές στροφές (ακόμη και με AC ανοιχτό!)
Ποιότητα κατασκευής
Παθητική ασφάλεια
Εύκολη αλλαγή (του κακού...) θερμοστάτη
καλή ποιότητα στην εξάτμιση
Καλή τιμή μεταπώλησης

Αρνητικά
Μέτριο σασμάν
χώροι καμπίνας (~)
ο θερμοστάτης χαλάει εύκολα...
ηλεκτρικά παράθυρα
πολυπλοκότητα στην αποσυναρμολόγηση
Ακριβά ανταλλακτικά
Ακριβό στην αγορά

Reaction score
0

Τελικά καίτοι το έκανες το τεστ ντραιβ κατα πως είδα σε άλλο φορουμ και αφορουσε στο ατμοσφαιρικό 1.8 δεν μας ειπες τπτ ακόμα. Και απο ότι ειδα εκει σκέφτεσαι το 1.6Τ που θα μπει στην παραγωγή τον Φεβρουάριο. Δεν ξέρω αν πήρες πλήρη κατάλογο τον αξεσουάρ, εγω που πήρα βλέπω οτι αν αγόράσεις την έκδοση edition και τη φορτώσεις για να την κάνεις sport , cosmo ή και τα δυο...βγαίνεις αρκετά κερδισμένος...περι τα 1000+ ευρώ...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Τελικά καίτοι το έκανες το τεστ ντραιβ κατα πως είδα σε άλλο φορουμ και αφορουσε στο ατμοσφαιρικό 1.8 δεν μας ειπες τπτ ακόμα. Και απο ότι ειδα εκει σκέφτεσαι το 1.6Τ που θα μπει στην παραγωγή τον Φεβρουάριο. Δεν ξέρω αν πήρες πλήρη κατάλογο τον αξεσουάρ, εγω που πήρα βλέπω οτι αν αγόράσεις την έκδοση edition και τη φορτώσεις για να την κάνεις sport , cosmo ή και τα δυο...βγαίνεις αρκετά κερδισμένος...περι τα 1000+ ευρώ...
Ριξε μια ματια σ΄αυτην την συζητηση :http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=23538&p=1420047#p1420047

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Γιατι επελεξα το Opel Insignia;
Περιδιαβαινοντας τις εκθεσεις (πλην Κορεατικων και Φορντ - Σεατ - Τογιοτα λογω μη ενδιαφεροντων εμε μοντελων), πλην της Audi απο τις αλλες κανενα δεν μου τραβηξε το ενδιαφερον. Αρχικα εντυπωσιαστηκα απο το Volvo S60 (Σπυροοο!) αλλα εξεταζοντας το λεπτομερεστερα μερικα σημεια του (πχ το παρωχημενο ταμπλο και η γενικη ατμοσφαιρα ντεμοντε σχδιασης) με αποθαρρυνε (διαφορετικα ειναι ενα πολυ στιβαρο αυτ/το αλλα...φευγει). Απο Χοντα κλπ δεν ενθουσιαστηκα καθολου, παρ΄ολο που ειναι καλοφτιαγμενα αυτ/τα, ομως δεν με "τραβηξαν". Στον ομιλο της Φιατ-Λαντσια το Μπραβο μπορει να ειναι καλο (λενε) αλλα με γυριζε πολλα χρονια πισω (στο...Τιπο- μια χαρα ηταν) και δεν μου πολυαρεσε ως ανετο οικογενειακο (για 30αρη νεο οικογενειαρχη μια χαρα ειναι), ενω η Λαντσια Δελτα εντυπωσιακη και με χωρους αλλα μπηκε στη μεση το Insignia αργοτερα!Βεβαια και αυτηνης ο ογκος ειναι αρκετα μεγαλος , οχι βεβαια σαν του Οπελ.Ηταν παντως μια επιλογη. Η Αλφα 159 και στην εκδοση που μου επιτρεπουν τα οικονομικα ορια, δεν "λεει', οποτε εφυγα απο εκει στεναχωρημενος! Στο γκρουπ της VAG τα Γκολφ δεν μου εκαναν, το Passsat CC εντυπωσιακο για ...τεσσερεις (και προκλητικο) αλλα δεν μου "εκατσε" ενω το Τιγκουαν θα το επαιρνα ευχαριστως, αλλα σκονταψε η επιλογη σε...αδιευκρινιστους λογους!!! Παντως ηταν η δευτερη επιλογη. Τα Αουντι (πολυ μου αρεσαν) εντυπωσιακα αλλα...ακριβα! Πρεπει να πω οτι το γκρουπ δουλευει με 'τσαμπουκα" και δεν παρακαλαει , με αποτελεσμα να ειναι ψυχρο και απομακρο με τους πελατες ("μπλαζε") κι ετσι χανει φυσικα. Συντομα ομως θα βαλουν κι αυτοι πολυ νερο στο κρασι τους. Επισης τα εξτρα που απαιτουνται για να ισοφαρισουν πχ το Insignia ειναι αρκετα και ανεβαζουν πολυ ψηλα την τιμη (πχ 900€ για μεταλλικο - Οπελ 550€). Κι ετσι...περιμεναμε το Insignia!

Αρχικα,απο εξωτερικη εμφανιση πρεπει να πω οτι ειναι ογκωδεστατο, ισως γι΄αυτο εντυπωσιαζει, αλλα δεν μπορεις να πεις οτι εχει την "λεπτη ομορφια' που θα σε κανει να το ερωτευθεις. Οι διαστασεις και ο ογκος του πιθανον να δημιουργησουν προβλημα για παρκαρισμα, αλλα προσωπικα δεν εχω τετοιο αφου διαθετω ελευθερο χωρο. Αρα το μεγεθος δεν ηταν εμποδιο. Η "ομορφια" του εξω κατα καποιο τροπο μου δημιουργησε μια αναστολη, αλλα με τη συνηθεια θα την ξεπερασω - οχι βεβαια οτι δεν μου αρεσει αρκετα, αλλα μαλλον συμβιβαστηκα. Εκεινο ομως που μου εκανε το "κλικ" ηταν το εσωτερικο του, ο χωρος δηλ οπου θα πρεπει να ενδιαφερει τον οδηγο και τους επιβατες. Πληρεστατος, ανετος (ενταξει οχι σαν...Skoda superb) πορτ μπαγκαζ επαρκεστατο για τις αναγκες μας, και πολυ ευχαριστο και πληρες ταμπλω. Ιδιαιτερα με την εκδοση που τελικα επιλεξαμε (Cosmo με μπεζ δερμα και φιλετα απομιμησης ξυλου) ειναι πολυευχαριστο σαν σαλονι!Με την προσθηκη δε της σπορτ ρυθμισης της αναρτησης, νομιζω πως ειναι πληρες. Κατι αντιστοιχο σε Audi θα πηγαινε υπερβολικα ψηλα! Με τον κινητηρα που επιλεχθηκε (1,6 τουρμπο/180 ιπποι/ και ροπη (κυριως!) 23,5) νομιζω πως θα ειναι ασφαλες στο δρομο και οδηγικα ανετο.
Καποιος φιλος (αλλου!) αναφερει οτι, εναντι του Vectra, δεν ειναι ανετο, εχει σφιχτη αναρτηση κλπ, αλλα ως προερχομενος απο την...σχολη Alfa Romeo, το βρηκα πολυ πιο χαλαρο απο αυτα, οποτε εβαλα ως εξτρα την σπορ αναρτηση για να εχουμε και καμια...συγκινηση σε στροφιλικι! Ειναι ευκολοοδηγητο (αν και ολα τα σημερινα αυτ/τα μαλλον ειναι), ο ογκος του δεν σου φαινεται, οποτε εγινε η επιλογη, και θα ξαναοδηγησω Οπελ μετα απο ...30 χρονια (Καντετ). Ελπιζω να ειμαι τυχερος (απο προβληματα) και...εν αναμονη!
Εδω φαινετα το εσωτερικο του: http://www.opel.gr/content_data/GME/019/GR/el/GBPGR/microsite/insignia/ (πατηστε 4θυρο - εσωτερικο και ειναι οπως ακριβω το παραθυρο που βγαινει)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Eυχαριστω Μαρια:605: "New age" ε;λες να΄ναι και "new order";:137:

Reaction score
0

Καλοτάξιδο...και να το χαρείς...

Η πρωτη μου επιλογή είναι το Passat cc, γνωρίζω κι επιβεβαιώνω το μπλαζέ ύφος του γκρουπ (κάτοχος Γκολφ) και επειδή ξεφευγει σε κοστος με μερικά βασικά εξτρα (μεταλλικο χρωμα που ειπες), στρέφομαι πιο θετικά στο Insignia, το οποίο ειρησθω εν παρόδω με ειχε εντυπωσιάσει απο τις φωτογραφίες. Περιμενω να το οδηγησω και πιστευω οτι καμια σχεση δεν θαχει με το Corsa sport που οδηγουσα στα μεσα της δεκαετίας του 90 και των Astra, Vectra της εποχής από άποψη τιμονιού , σασμαν, ποιότητας κατασκευής...που στο Γκολφ είναι απόλυτη.

Η μόνη μου ένσταση με την επιλογή την Opel για την Ελλάδα είναι τα 245/45/18 λάστιχα. Μην καλύψουμε το κέρδος απο τα σερβις και την απόκτηση του Opel σε σχέση με το Passat με τα 600-700-800 ευρω που θα θέλουμε για λάστιχα καθε 3-4 χρόνια στο Insignia. Για να μην μιλήσω για τους "αρτια" κατασκευασμένους εν Ελλάδι κι εν Αθηναις δρόμους....(ευτυχώς η δουλειά μου μου επιτρέπει να κινουμαι με τα πόδια, υπάρχει της συζυγου 2ο μικρό και θα κινουμαι μονο στα ταξιδια στην επαρχία...αν αυτό μπορεί να διασωσει κάτι).

Οπότε στη σκέψη μου είναι ενα 1.6Τ edition φορτωμένο εξτρα ωστε να γινει ενα υβριδιο sport και cosmo (μου κανει και υπερ του δεοντος για μενα το ξυλο του cosmo)....κάτι σαν κι αυτο που "έφτιαξες" κι εσύ.

Χαίρομαι που θα προπορευτεις ετσι κι αλλιώς. Δεν γινομαι earlyadopter ούτε για bluray...πόσο μάλλον για αυτοκίνητα...και δεν με ενοχλεί να περιμένω κανενα χρονο για να εξαλειψει τις παιδικες ασθενειες που πιθανως εχει το Insignia. (Χαρακτηριστικά, γνωρίζω οτι τα περισσότερα Passat cc που παραδόθηκαν μεχρι το Νοέμβρη πήγαν μεσα στον πρωτο μηνα για αλλαγή δισκου-πλατώ)...και το Golf μου είναι σε άριστη κατασταση με 80000km τα περισσοτερα εκτος Αθήνας και χαιρομαι να το οδηγώ (τωρα ομως λόγω αφιξης νεου μελους θελω και χωρους πορτμπαγκαζ). Επομένως θα μας κρατάς σε ενημέρωση real time για την επί τοις ουσίας αξία του flexride, την εν γένει κινηση του αυτοκινήτου, τα σέρβις και λοιπά...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Aldebaran, η αληθεια ειναι οτι κι εμενα μου αρεσε πολυ το CC, αλλα ειναι αυστηρα 4θεσιο συν οτι κατι στην ολη εμφανιση/φιλοσοφια του δεν μου εκανε (οχι βεβαια το ...μπλαζε υφος). Ακομη διαβαζοντας και για τα μηχανικα προβληματα των τουρμπο της VAG προβληματιστηκα αρκετα. Το Οπελ φοραει δοκιμασμενους κινητηρες απροβληματιστους απο χρονια. Θα αργησει να ερθει (Μάιο), αλλα εξυπηρετουμαστε ετσι κι αλλιως. Τα λαστιχα ειναι οντως προβλημα, θα δουμε πως θα παει και στην αλλαγη αποφασιζουμε. Φυσικα αμα τη αφιξει (και χρηση) θα γινουν πολλαπλως αναφορες (κι οχι μονον απο μενα αλλα και σε αλλα καταλληλα sites.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Καλοτάξιδο θείο!!! :107:
Ευχαριστω, αλλα ζησε Μαη μου...

Σημ: "ζησε μαυρε μου ειναι" αλλα προσαρμοστηκε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.615
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis