Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.407
Reaction score
1.857
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

φιλε toulou μου θυμίζεις την διαφήμιση της COSMOTE που αφού ο άτυχος μπαμπάς ακούσει την κόρη να του διηγείται τα τόσα της βάσανα αμολώντας με όλες αυτές τις ορολογίες απαντά με αφέλεια: "Στην μαμά το έχεις πεί? ".
Η κάρτα μου γράφει επάνω αυτά : m-audio mobile pre USB pre-amp/audio interface.
Εμ' εδώ που'ρθες, ήθελές τα κι' έπαθές τα.
Η κάρτα σου είναι και προενισχυτής και πιθανότατα κάνει και κάποιες ψηφιακές μαγκιές. Δεν ποστάρεις τον ακριβή τύπο της, να δούμε τι ακριβώς κάνει; Σημαντικότατο στοιχείο για τις αποφάσεις που θα πάρεις. Πιθανότατα θα την έχει και κάποιος από εδώ μέσα.

Επίσης: Θα ακούς και μουσική απο αυτά τα ηχεία; Με το PC σαν πηγή ή κανονικό player; Σκοπεύεις να συνδέσεις και κάποια άλλη συσκευή;
 

Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Μπερυ, λίμιτερ, προενισχυτής μικροφώνου? τι είναι αυτά άραγε? δεν παίζω κιθάρα με καλώδιο ακόμη. Μην φανταστείς πως ξέρω και να παίζω. Ακόμη τώρα μαθαίνω. Απλά προσπαθώ να μάθω για να αρχίσω να ηχογραφώ αυτά που με κόπο παίζω. Θέλω να φτιάχνω με προγραμμα επεξεργασίας μουσικής (NUENDO ας πούμε) μερικά χωριστά κανάλια (audio tracks) με κιθάρες, φωνές και ίσως μάθω να βάζω και κρουστά ή βιολιά ή πλήκτρα και να έχω ένα ολοκληρωμένο (αν μου επιτρέπεται η αφελής υπεραισιοδοξη έκφραση) κομμάτι. Το έχω βάλει στόχο κατά κάποιο τρόπο. Μόλις πριν 16 μήνες πρωτοέπιασα κιθάρα.
 

Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Η κάρτα μου είναι αυτή: http://www.thomann.de/gr/maudio_mobile_pre_usb.htm
Σκοπεύω να ακούω και μουσική κυρίως από το pc αλλά και την μουσική που ίσως κατορθώσω να φτιάξω και ηχογραφήσω. (πάλι από το pc προφανώς ε?)
 


toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.407
Reaction score
1.857
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Το λίμιτερ στρογγυλλεύει τις υψηλότατες στιγμιαίες εντάσεις των μουσικών οργάνων. Χωρίς αυτό, μουσικά όργανα και ιδίως ηλεκτρικές κιθάρες ή μικρόφωνα που γράφουν κρουστά, εν γένει ΔΕΝ συνδέουμε σε σπιτικά στέρεο αν δεν ξέρουμε τι κάνουμε.

Όλα τα άλλα που αναφέρεις ότι σκοπεύεις να κάνεις στο ποστ 62, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες τις κάρτας σου. Γράψε τον τύπο της και άσε τους έμπειρους με την ψηφιακή εγγραφή - επεξεργασία ζωντανής μουσικής να μιλήσουν (εγώ δεν είμαι και τόσο).

Νομίζω πάντως ότι σωστότερο να ξοδέψεις σταδιακά, καθώς αποκτάς εμπειρία.

Μαζί γράφαμε...
 


Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Πάντως οφείλω πολλά στον noizmaker κυρίως που με έβαλε εδώ μέσα που ξέρουν όλα τα παιδιά τόσα πολλά πράγματα και με βοηθούν πολύ. Σας πρήζω λιγάκι λόγω αγνοίας αλλά ίσως να μπορέσω να βοηθήσω κι εγώ κάπου με πράγματα που ίσως να μην γνωρίζουν άλλοι. Εγώ για παράδειγμα είμαι ερευνητής συνθηκών ατυχημάτων και σας εύχομαι να μην τυχει ποτέ σε σας κάποιο ατύχημα.
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.407
Reaction score
1.857
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Λοιπόν φίλε μου, μερικά εισαγωγικά (συνοπτικά, απλοϊκά, με γενικεύσεις) για να μην πελαγώσεις:

Ένας "Τελικός ενισχυτής" μπορεί να οδηγηθεί από ένα CD player, αλλά όχι από ένα μικρόφωνο γιατί το τελευταίο δεν δίνει αρκετά ισχυρό σήμα.
Έτσι χρειάζεται ένας "Προενισχυτής Μικροφώνου". Αν το μικρόφωνο είναι "πυκνωτικό" χρειάζεται να τροφοδοτηθεί και με τάση ("phantom power"). Όλα αυτά η κάρτα σου τα κάνει. Αν ο προενισχυτής διαθέτει και "είσοδο line", τότε είναι και "προενισχυτής line", που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί σε αυτόν και κάποια άλλη πηγή, πχ ένα μπάσο. Και αυτό η κάρτα σου το κάνει.
Επίσης η κάρτα σου μετατρέπει το σήμα σε ψηφιακό και το δίνει στον υπολογιστή για επεξεργασία μέσω της θύρας USB, αλλά και αποψηφιοποιεί σήματα που πέρνει από αυτόν για να τα στείλει μέσω των εξόδων line στα ακουστικά ή σε εξωτερικό τελικό ενισχυτή. Αυτά τα κάνει πάνω-κάτω σε ποιότητα CD (ανάλυση μέχρι 16bit/48Khz). Υπάρχουν όμως και υψηλότερες αναλύσεις (πχ 24bit/192Khz) για καλύτερη ποιότητα, που η κάρτα σου δεν παίζει. Τα ηχεία M-Audio ΕΧ66 για παράδειγμα, τις παίζουν .
Στην σελίδα της κάρτας στο Thomann.de υπάρχει χρήσιμο link με τίτλο "Online Guide Audio interfaces" για περισσότερα. Γενικά, στην αριστερή στήλη, στο link "Online Guides", θα βρεις χρησιμότατα tutorials για ενισχυτές, προενισχυτές, interfaces κλπ κλπ.

Ο Fisher σου τώρα, είναι ένας σπιτικός "ολοκληρωμένος" ενισχυτής, περιλαμβάνει δηλαδή τελικό ενισχυτή ΚΑΙ προενισχυτή στο ίδιο κουτί. Όμως εδώ ο προενισχυτής έχει διαφορετική φιλοσοφία από έναν προ μουσικού οργάνου όπως η κάρτα σου:
1) Διαθέτει πολλές εισόδους για πολλές πηγές και διακόπτη επιλογής τους.
2) Παρέχει ενιαία ρύθμιση του volume των 2 στέρεο καναλιών
3) Δεν ψηφιοποιεί/αποψηφιοποιεί και βέβαια συνδέεται με υπολογιστή μόνο μέσω των εξόδων line της κάρτας για να παίξει την μουσική του υπολογιστή. Για να στείλεις τώρα το σήμα των πηγών του ενισχυτή στον υπολογιστή : ή μέσω των εξόδων προενίσχυσης (που νομίζω ότι δεν διαθέτει) ή μέσω των εξόδων REC OUT, στις line in της κάρτας ήχου (που δεν επηρρεάζονται όμως από το volume του ενισχυτή).
4) Δεν παρέχει phantom power για πυκνωτικά μικρόφωνα

"Μπέρρυ" είναι το ψευδώνυμο των επαγγελματικών τελικών ενισχυτών Behringer. Από αυτούς ίσως σε ενδιαφέρουν οι Α-500 και EP-1500 κρυφή ανακάλυψη των ανά των κόσμο φορουμιστών. Mηχανήματα με Α-ΧΤΥ-ΠΗ-ΤΟ λόγο τιμής ποιότητας, ιδίως ο δεύτερος που εκτός από ισχύ έχει και γλυκύτερο ήχο. Μιλάμε για μηχάνημα κατάλληλο για πανάκριβα ηχεία, που θα χρειαστούν χρόνια για να το ξεπεράσεις. Ο Thomann τους έχει σε τιμές χώμα.
Μειονέκτημα των περισσότερων επαγγελματικών ενισχυτών οι ανεμιστήρες ψύξης τους που ακούγονται, (κάτι που αντιμετωπίζεται). Βέβαια όπως κάθε τελικός, απαιτούν προενισχυτή για οικιακή χρήση, που να επιλέγει πολλαπλές πηγές και να ρυθμίζει την ένταση. Οι Μπέρρυδες έχουν πάντως δύο ανεξάρτητα (μη πρακτικά) ρυθμιστικά έντασης για κάθε κανάλι, μέτριας ποιότητας.

Τα ενεργά ηχεία διαθέτουν δικούς τους τελικούς ενισχυτές. Καθώς οι τιμές ανεβαίνουν, αυξάνονται οι ευκολίες, limiters, ψηφιακές είσοδοι, ισοσταθμίσεις κλπ κλπ κλπ. Τα "monitors" εν γένει δεν κινδυνεύουν από μουσικά όργανα, σε αντίθεση με τα σπιτικά ηχεία. Και εν γένει ΔΕΝ ωραιοποιούν τον ήχο, κάτι που για οικιακή χρήση συχνά δεν αρέσει. Αν τοποθετηθούν μακρυα από τις πηγές, ή τυχόν προενισχυτή, θα απαιτηθούν μακρυά καλώδια που θα μεταφέρουν σήμα χαμηλής στάθμης και εδώ υπάρχει θέμα. Ψάξε στο φόρουμ.
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.407
Reaction score
1.857
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Για το τι θα πάρεις τώρα:

Πρώτο στοιχείο ότι θα κινείσαι σε δύο χώρους , άρα χρειάζεσαι ή δεύτερο ενισχυτή και παθητικά ηχεία, ή δεύτερο ζευγάρι ενεργά ηχεία.
Αν ανεβάσεις το μπάτζετ από τα 150 Ευρώ στα 300 και κάτι, μη νομίζεις ότι η πρώτη λύση είναι απρόσιτη. Για παράδειγμα: http://www.thomann.de/gr/behringer_a500_studioendstufe.htm?sid=4c887ae0c61a8470b5a95deca91ab8cf συν τα παθητικά ΚRΚ R6 του ημίθεου. Αυτόν δε τον ενισχυτή, θα αργήσεις να τον αναβαθμίσεις.

Δεύτερο στοιχείο, οι μουσικές σου βλέψεις. Προσοχή εδώ στο volume αν συνδέσεις όργανο σε ενισχυτή που οδηγεί σπιτικά ηχεία. Καλύτερα τα επιπλέον ηχεία, ενεργά ή παθητικά, να είναι σαν αυτά που σου πρότειναν στο thread, όχι δηλαδή σπιτικής φιλοσοφίας,

Τρίτο στοιχείο, που θα πάει ο Fisher; Θα πάει αναγκαστικά εκεί που έχεις τα tuners, pickups, CD players, μαγνητόφωνα κλπ.

Τέταρτο στοιχείο, που θα τοποθετηθούν τα νέα ηχεία. Διότι αν πρέπει να μπουν κοντά (λιγότερο από 80 cm και λίγα λέω) στον πίσω τοίχο, απορρίπτονται όλα όσα έχουν τον σωλήνα του bass-reflex πίσω. Όπως πχ τα περίφημα Μ-Audio EX66 !!

Αν τελικά διαλέξεις ενεργά ηχεία, εγώ θα πρότεινα αυτά:
http://www.thomann.de/gr/krk_rp6_rokit_g2.htm?sid=18097fbfaef0d57a36758aec6449a670, ή ακόμα καλύτερα αυτά:
http://www.thomann.de/gr/krk_rp8_rokit_g2.htm με το 8ιντσο γούφερ (σημαντικότατο συν)
Είναι οι ενεργές εκδόσεις του ηχείου του ποστ #9 όπως θα κατάλαβες. Στα υπέρ τους οτι έχουν καποια φήμη, και βέβαια ότι στις αποκρίσεις συχνότητας που δηλώνει η KRK, βάζει δίπλα και ένα ±2db (αλλοιώς, ότι και να δηλώσεις, μέσα θα είσαι)
Μπες όμως και σε άλλα φόρουμς μουσικά, και ρώτα για τον ήχο όλων αυτών των ηχείων. Το σωστό βέβαια θα ήταν να τα ακούσεις ο ίδιος. Δυστυχώς οι εισαγωγείς επαγγελματικού εξοπλισμού, συχνά δεν διαθέτουν σοβαρό χώρο ακρόασης.
 

Μηνύματα
3.618
Reaction score
6
Re: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Ρε παιδοπουλα, τι του λετε του ανθρωπου.:122:

Ενα ζευγαρι ηχεια ζητησε να παρει, διοτι διαθετει μια καρτα ηχου, την οποια ναφερει και του λετε για μπερρυ,τσεμπερι και ολα ετουτα τα καλουδια.

Τι να τα κανει ωρε; Ενα ενεργο ζευγαρι ηχεια θελει. Γιατι αυτο το μπερδεμα. :137:

Toulou, ποιος σου ειπε οτι τα KRK ειναι πιο επωνυμα απο τα Μackie η τα Alessis.

Για ποιο λογο προτεινεις τα KRK ενω τα Mackie MR8 εχουν καλλιτερες προδιαγραφες;

Τελως των παντων.Εγω θα συβουλευα τον Σακη να σφυξει λιγο το ζωναρι και να τα παρει. Λεω ξανα οτι τα M-Audioa πρεπει να ειναι πολυ καλλιτερα, αλλα πρωτον ειναι μεγαλα και δευτερον ακριβουτσικα.

Σακηηηηηηηηηηηη. Παρε, παρε. Ετουτοι εδω μεσα, εκτως του οτι ειναι εκπληκτικοι γνωστες,....... ειναι θεοπαλαβοι. Θα σε μουρλανουν καυμενε μου. Θα σε κανουν να σου κοστισει ο κουκος, αηδονι. :142:
 

Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Βασίλη και Toulou ευχαριστώ για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι οτι τα έχω κάπως χαμένα με όλες αυτές τις πληροφορίες. Ζήτησα μια γκομενίτσα λιγάκι να ξεφύγω απο τα τετριμμένα και βλέπω πως μπήκα σε μια πόλη από κουκλάρες που όλες με παρακαλάνε να τις πάρω. Έχει ξανθιές καστανές ψηλές κοντές άσπρες μαύρες και δεν ξέρω ποιά να διαλέξω.
Αποφάσισα να ρωτήσω την άποψή σας για κάποιο από τα παρακάτω κορίτσια που βρίσκονται περίπου στις εξωτερικές(διαστάσεις) αλλά και στις οικονομικές δυνατότητές μου.

http://www.thomann.de/gr/behringer_b2030a_truth_aktivmonitor.htm
http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_aktiv_monitor_mk_ii.htm
http://www.thomann.de/gr/esi_near_08_classic.htm
http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_active_620.htm

πάντως τις πληροφορίες σου toulou τις εκτιμώ και θα τις ψάξω με χαρά. Μου αρέσει να μαθαίνω. Είναι το σακατλίκι μου (έκφρασις βορειοελλαδικη).
 

Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Ίσως και να έπρεπε να το πω εξ' αρχής αλλά δυστυχώς ο χώρος μου δεν έχει την δυνατότητα για να βάλω ηχείο σε απόσταση από τοίχο. Δυστυχώς το πίσω τμήμα των ηχείων μου θα ακουμπάει στον τοίχο. Δεν γίνεται αλλιώς. Λέτε να αλλάζω όλα τα δεδομένα τώρα?
 

Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Λοιπόν φίλε toulou μελέτησα το μινι σεμινάριο σου. 1ον) Γιατί να θέλω να στείλω το σήμα των πηγών του ενισχυτή στον υπολογιστή? 2ον) Προς το παρόν οι μουσικές μου γνώσεις μόλις και μετά βίας ξεκόλησαν από το μηδέν. Οι βλέψεις μου ακόμη συντηρητικές. Δεν έχω σκοπό να συνδέσω την κιθάρα μου σε ηχεία ούτε σπιτικά ούτε μονιτορς. Μια απλή ηλεκτρακουστική είναι. Δεν θέλω να κάνω πολύ σαματά. (αυτό το αφήνω για την κόρη μου που έχει ηλεκτρική) .Ακούω και προσπαθώ να παίξω ήσυχα κομματάκια από έντεχνο και γενικά ελληνική παρεϊστικη μουσική.
3ον) Απλά λοιπόν θέλω να ηχογραφήσω κάποια πραματάκια και να δοκιμάσω να τα επεξεργαστώ λιγάκι. Είναι μια φιλοδοξία και τίποτε άλλο. Λέω να αφήσω μερικές στραβοπενιές και κάποια γκαρίσματα στην ιστορία.
4ον) στο εξοχικό θα βάλω τα παλιά μου fisher ηχεία με τον ενισχυτή μου και την m-audio καρτούλα μου για να δουλέψω κι εκεί λιγάκι με το laptop. αυτό είναι όλο. Τώρα αν δω οτι το αντικείμενο με συναρπασσει πολύ ίσως στο μέλλον, γεροί ας είμαστε , να αναβαθμίσω τις συσκευές μου σε κάποιες από τις πολύ ελκυστικές λύσεις πού όλοι οι φίλοι μου δίνετε. Να είστε καλά πάντως όλοι με όλες αυτές τις γνώσεις που μου δίνετε.
Θα επανέλθω....
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.566
Reaction score
126.323
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Βασίλη και Toulou ευχαριστώ για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι οτι τα έχω κάπως χαμένα με όλες αυτές τις πληροφορίες. Ζήτησα μια γκομενίτσα λιγάκι να ξεφύγω απο τα τετριμμένα και βλέπω πως μπήκα σε μια πόλη από κουκλάρες που όλες με παρακαλάνε να τις πάρω. Έχει ξανθιές καστανές ψηλές κοντές άσπρες μαύρες και δεν ξέρω ποιά να διαλέξω.
Αποφάσισα να ρωτήσω την άποψή σας για κάποιο από τα παρακάτω κορίτσια που βρίσκονται περίπου στις εξωτερικές(διαστάσεις) αλλά και στις οικονομικές δυνατότητές μου.

http://www.thomann.de/gr/behringer_b2030a_truth_aktivmonitor.htm
http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_aktiv_monitor_mk_ii.htm
http://www.thomann.de/gr/esi_near_08_classic.htm
http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_active_620.htm

πάντως τις πληροφορίες σου toulou τις εκτιμώ και θα τις ψάξω με χαρά. Μου αρέσει να μαθαίνω. Είναι το σακατλίκι μου (έκφρασις βορειοελλαδικη).
το ΕSI γιατί έχει 8ιντσο γούφερ.
 

Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Πράγματι CostasEar έχουν και την καλύτερη τιμή από όλα και η απόκριση συχνότητος μου φαίνεται αρκετά καλή 40-24000 Hz . Είναι και αρκετά συμμαζεμένα από εξωτερικές διαστάσεις για 8ιντσα. Νομίζω πως και ο Βασίλης θα συμφωνήσει.
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.407
Reaction score
1.857
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Noizmaker με αδικείς, διάβασες ένα μόνο ποστ μου, και αυτό όχι προσεκτικά.

Προτείνω τον Μπέρυ (τον μικρό, αλλά δεν το πρόσεξες), μαζί με ένα παθητικό ηχείο, σαν εναλλακτική λύση άλλων ενεργών ηχείων που προτάθηκαν στο ίδιο κόστος. Κάνε τον κόπο να ακολουθείς και τα λινκ.

Και ποιό είναι "όλο αυτό το μπέρδεμα"; Ένας ενισχυτής με ένα ζευγάρι ηχεία είναι.

Και ξέρεις πολύ καλά οτι τα ενεργά σε αυτό το κόστος είναι λύσεις που κάνουν αξιοπρεπώς έως αρκετά καλά την δουλειά τους, αλλά όχι και πολλά παραπάνω. Ενώ ο Μπέρυ είναι κάτι παραπάνω, πολύ-πολύ-πολύ παραπάνω, που δεν θα χρειασθεί να αναβαθμιστεί στο μέλον. Θα αναβαθμισθούν μόνο τα ηχεία.
Και πολύ αμφιβάλλω αν το ηχητικό αποτέλεσμα των ενεργών θα πλησιάζει αυτό του Μπέρυ συν παθητικά, στο ίδιο κόστος.
Αλλά για το τελευταίο δεν επιμένω, δεν έχω ακούσει. Το "δεν έχω ακούσει άρα αμφιβάλλω", το τονίζω βέβαια και σε άλλα ποστς, που μάλον δεν διάβασες. Διότι ως γνωστόν, μόνο απο τις προδιαγραφές, ηχείο... δεν γνωρίζεις πως ακούγεται.

Alesis με οκτάιντσο μεγάφωνο δεν προτάθηκε, o Thomann δεν έχει, και αφού δεν γνωρίζω δεν προτείνω.

Το Mackie MR8 δεν έχει το μπας-ρηφλέξ μπροστά, άρα δεν πλησιάζει σε πίσω τοίχο.
Τα εντελώς άλλου κόστους M-Audio που του λες να σφίξει το ζωνάρι, επίσης (και αυτό το ανέφερα αλλά δεν το πρόσεξες).
Και βέβαια αν "πάρει-πάρει-πάρει" αυτά, "θα του πάει ο κούκος αηδόνι", ε;
 

Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

φίλε toulou, μου άρεσας οι Μπερυ που μου δείχνεις στοου Θωμά. Πράγματι πολύ καλή τιμή και πρέπει να είναι πολύ καλοι ενισχυτές και οι δυό. Ειδικά ο 1500αρης. Θα τον έχω στα υπ' όψιν για πιο μελλοντικά. Αλλά και ο 500αρης μια χαρά μου φαίνεται. Κι αν συνδυαστεί με τα KRK-R6 θα πιάσει τα 430 Ευρώ. Καλά,........... τόσο καλά ηχεία είναι αυτά τα KRK-R6 και τα προτείνετε πολλοί? Πάντως η έλλειψη χώρου με δυσκολεύει και γι αυτό πρέπει να πάω σε ενεργά διότι αν βάλω παθητικά με ενισχυτή το ένα ηχείο πρέπει να κάτσει επάνω στον ενισχυτή, μεγαλώνει το συνολικό ύψος και δεν μου φτάνει (αφού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 40 εκατοστά).
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.407
Reaction score
1.857
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

...
1ον) Γιατί να θέλω να στείλω το σήμα των πηγών του ενισχυτή στον υπολογιστή?
2ον) ...Μια απλή ηλεκτρακουστική είναι. Δεν θέλω να κάνω πολύ σαματά. (αυτό το αφήνω για την κόρη μου που έχει ηλεκτρική).....
1) Δεν θέλεις! Τώρα. Αν αποφασίσεις να κάνεις τίποτα περίεργα (πολλαπλές εγγραφές πάνω σε έτοιμο κομμάτι κλπ)... ίσως θελήσεις. Μπορείς όμως να το κάνεις, μέσω της κάρτας που έχεις.

2) Ακόμα και η απλή ακουστική σκέτο, φίλε μου πιάνει ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ εντάσεις κορυφής (δεν έχουν σχέση με την μέση ένταση που ακούς) που ΔΕΝ φαντάζεσαι όταν χτυπάς δυνατά τις χορδές. Αυτές οι κορυφές στρογγυλλεύονται στο στούντιο, και μετά γράφεται το CD που αγοράζεις. Και έτσι επιζούν τα σαλονάτα ηχεία.
2β) Η κόρη σου έχει ηλεκτρική είπες;;; Και λες... ότι θα το αποφύγεις μέχρι τέλους το μοιραίο; :114:

ΑΛΛΑ: ίσως η κάρτα να το κάνει αυτό, αφού προορίζεται για σύνδεση οργάνου. Δεν έχω αρκετές γνώσεις εδώ, και δεν μπορώ να σταθμίσω το μέγεθος του προβλήματος. Οι οργανοπαίχτες που μας διαβάζουν ας πουν. Επιμένω, γιατί αν γίνεται να χρησιμοποιήσεις κοινά ηχεία home HiFi, ο Μπέρυ με κάποια μεταχειρισμένα παθητικά οκτάιντσα θα βγάλει θαυμάσιο ήχο...

3) ΟΧΙ τα 8ιντσα ESI. Δυστυχώς... Έχουν τον σωλήνα του μπας-ρηφλέξ πίσω. Άρα κοντά στον πίσω τοίχο, δεν. Ούτε τα Alesis M1 Active 620

Από τα άλλα δύο, ο ήχος τους άγνωστος σε μένα, αλλά τα Behringer είναι πιό πρακτικά: έχουν εισόδους XLR και καρφί, και το κυριότερο ρυθμίζεις στάθμες και μορφή μπάσσων και στάθμες πρίμων ανάλογα με το δωμάτιο. (Μπες στον Thomann και κοίτα τα από πίσω - Και μην λάβεις καθόλου υπ' οψιν σου την απόκριση 38-23,5 που δηλώνουν τα Alesis M1 MK2, διότι αυτό το "-10db point" που ακολουθεί κάνει τα πράγματα εντελώς μη συγκρίσιμα. Γενικά, αποκρίσεις που δεν ακολουθούνται από "±3db" ή λιγότερο, δεν τις πολυλαμβάνεις υπ΄όψιν. Αλλά ούτε και έχουν τόση σημασία, το μέγεθος του γούφερ είναι αρκετά ενδεικτικό)

Αλλά... αν δεν ακούσεις δεν γνωρίζεις.

Και τα ΚRK-R6, ΔΕΝ ξέρουμε πως ακούγονται, το ξεκαθαρίζω. Απλά στα χαρτιά δείχνουν πολύ σωστά, έχουν το μπας-ρηφλέξ μπροστά, τα ενεργά ξαδελφάκια ΚRK RP6 έχουν κάποια καλή φήμη, και ταιριάζει η τιμή τους.
 

Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Το παρακάτω κείμενο το απέσπασα από το δίκτυο και αφορά κριτική κάποιου ξένου περιοδικού για τα Behringer 2030 και 2031. Ο λόγος που το παραθέτω είναι διότι φαίνεται πως τα συμμετρικά tweeters είναι σημαντικό στοιχείο στην ακουστική. Το σχετικό κείμενο το έχω σε bold. Απλά το αναφέρω διότι το είχαμε συζητήσει πριν λίγες μέρες με κάποιον άλλο φίλο gdevelek.

Behringer have updated their Truth monitor range to offer two models, the B2030A reviewed here and the larger B2031A. Both are ported, active two-way nearfield systems, the main difference being that the B2031A has an 8.75-inch bass/mid-range driver and a one-inch tweeter, while the B2030A has a 6.75-inch bass/mid-range driver teamed with a 0.75-inch tweeter. In both instances the speakers are built symmetrically, so there's no need for separate left-hand and right-hand speakers. As you'd expect, the larger monitors have more firepower in the amplifier department (150W and 75W) and generate a slightly greater Sound Pressure Level (SPL). The B2030A has a 75W amplifier driving the bass/mid-range unit plus 35W powering the ferrofluid-cooled, soft-domed tweeter. Like the earlier Truths, both drivers are set into a moulded baffle trim that incorporates a tweeter waveguide to control directivity, and both drivers are magnetically shielded for use near TV monitors or the few antiquated glass CRT computer screens not currently awaiting disposal at a car-boot sale.

Toulou ta 2030 θα έρθουν και καλύτερα στο χώρο.
Η κόρη μου παίζει ηλεκτρική και μερικές φορές τα δίνει όλα και μας σπάει τα νευρα. Αλλά εφηβη είναι. τι να πεις?
 

Μηνύματα
3.618
Reaction score
6
Re: Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Noizmaker με αδικείς, διάβασες ένα μόνο ποστ μου, και αυτό όχι προσεκτικά.

Προτείνω τον Μπέρυ (τον μικρό, αλλά δεν το πρόσεξες), μαζί με ένα παθητικό ηχείο, σαν εναλλακτική λύση άλλων ενεργών ηχείων που προτάθηκαν στο ίδιο κόστος. Κάνε τον κόπο να ακολουθείς και τα λινκ.

Και ποιό είναι "όλο αυτό το μπέρδεμα"; Ένας ενισχυτής με ένα ζευγάρι ηχεία είναι.

Και ξέρεις πολύ καλά οτι τα ενεργά σε αυτό το κόστος είναι λύσεις που κάνουν αξιοπρεπώς έως αρκετά καλά την δουλειά τους, αλλά όχι και πολλά παραπάνω. Ενώ ο Μπέρυ είναι κάτι παραπάνω, πολύ-πολύ-πολύ παραπάνω, που δεν θα χρειασθεί να αναβαθμιστεί στο μέλον. Θα αναβαθμισθούν μόνο τα ηχεία.
Και πολύ αμφιβάλλω αν το ηχητικό αποτέλεσμα των ενεργών θα πλησιάζει αυτό του Μπέρυ συν παθητικά, στο ίδιο κόστος.
Αλλά για το τελευταίο δεν επιμένω, δεν έχω ακούσει. Το "δεν έχω ακούσει άρα αμφιβάλλω", το τονίζω βέβαια και σε άλλα ποστς, που μάλον δεν διάβασες. Διότι ως γνωστόν, μόνο απο τις προδιαγραφές, ηχείο... δεν γνωρίζεις πως ακούγεται.

Alesis με οκτάιντσο μεγάφωνο δεν προτάθηκε, o Thomann δεν έχει, και αφού δεν γνωρίζω δεν προτείνω.

Το Mackie MR8 δεν έχει το μπας-ρηφλέξ μπροστά, άρα δεν πλησιάζει σε πίσω τοίχο.
Τα εντελώς άλλου κόστους M-Audio που του λες να σφίξει το ζωνάρι, επίσης (και αυτό το ανέφερα αλλά δεν το πρόσεξες).
Και βέβαια αν "πάρει-πάρει-πάρει" αυτά, "θα του πάει ο κούκος αηδόνι", ε;
Εεεεεεεεεε παιδι. Πλακα εκανα καλεεεεεεεεεε!!!!!!!!:142:

Δεν σε αδικησα, ισα ισα που ολα αυτα που γραφεις τα θεωρω και πολυ ωραια και πολυ σωστα.:126:

Ο φιλος μας ομως ο Σακης δεν θελει ακομα να παει σε τοσο "χοντρα" ποσα αφ' ενος και απο την αλλη θελει και ενα ευελικτο συστηματακι για να μπορει να το παει και στο εξοχικο του, οταν εχει εμπνευση, να γρατσουνισει κανενα μουσικο τεμαχιο.:114:

Παντως σ΄' αυτες τις κατηγοριες που ψαχνει ο Σακης, θα του προτενα και εγω τα ESI λογω του woofer και της αποκρησης συχνοτητων του κατασκευαστη, διοτι δεν τα εχω ακουσει. Ακομα και τα Behringer λογω του bass reflex που εχουν μπροστα, αλλα εχουν 6ιντσο woofer.

Φιλικα
Βασιλης
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.764
Μηνύματα
2.875.081
Members
37.946
Νεότερο μέλος
evans1831
Top