Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Λοιπόν ρωτάτε να σας απαντήσω πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω. Εάν θέλετε μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] και να σας απαντήσουνε γιατί η εταιρία δεν βγάζει ακόμη blu-ray.

Φυσικά είναι ένα θέμα προς συζήτηση αλλά μην αρπάζετε την ευκαιρία επειδή είμαι συνεργάτης της maiandros και ρωτάτε λεπτομέρειες.

Είναι θα έλεγα το θέμα που σας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Τα αλλα τα προσπερνάτε σαν «σταματημένα» στο περιφερειακό…
Θα το βάλουμε σαν θέμα τις επόμενες μέρες που θα έχω και κάποιες πληροφορίες ακόμη
Συγνώμη αλλά είστε marketing director και δεν ξέρετε ποιά είναι τα εμπορικά σας όπλα?Τωρα αν σας πω εγω ότι με διασκεδάζετε θα έχω άδικο?Ειλικρινά με αυτά που γράφετε αναρωτιέμαι αν έχετε γνώση περί της αγοράς για να μην πω του marketing και φανώ υπερβολικός....
Αν δεν αντέχετε τις λεπτομέρειες να μην τις αποζητάτε,εσείς ανοίξατε το θέμα:126:

Τα '''αλλα'' οπως τα λέτε πιστέψτε με αλλά δεν ενδιαφέρουν σχεδον κανέναν.Γιατί?Γιατί δεν νοιάζουν την πλειοψηφία του κόσμου τα μαχαιρώματα μεταξύ των εταιριών διανομής ή των εταιριών με τις αίθουσες.Ναι τα multiplex είναι παρακλάδι των μεγάλων(-ης) εταιριών(-ιας) διανομής και προωθούν τα δικά τους έργα.Οι υπόλοιπες αίθουσες όμως?Γιατί και αυτές προβάλουν τις αυτές ταινίες?Είναι μόνο γιατί αυτές διαφημίζονται?Ε,να διαφημιστούν και οι άλλες.Δηλαδή εμείς θα τις ψάχνουμε?Ε,προσωπικά ΔΕΝ μου περισσεύει χρόνος...

Reaction score
164
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Και αν μη τι άλλο, το Ελληνικό κοινό έχει αποδείξει ότι δεν μασάει από τα θέματα διανομής στις αίθουσες και δεν τρώει τόσο κουτόχορτο όσο πολλούς θα συνέφερε...
Να σας θυμίσω τις "Ζωές των άλλων", που προβλήθηκαν σε μία αίθουσα στην αρχή και γινόταν χαμός.

Reaction score
0

Καλά τώρα δεν πιστεύω να νευριάσατε και μου τη λέτε έτσι?
Και το χιούμορ είναι μέσα στη ζωή. Ειλικρινά δεν έχω καμία πρόθεση να ειρωνευτώ κανέναν. Απλά μου φαίνονται αστεία κάποια πράγματα δεν το κάνω για να υποβαθμίσω την νοημοσύνη σας η τη συζήτηση. Αν σας ενοχλεί ok θα σταματήσω…
Σπάει και λίγο η μονοτονία χαλαρώστε είπαμε…

Ορίστε τώρα εγώ φταίω που κάποιος είπε ότι αυτός που αποφασίζει για τις προβολές είναι ο αιθουσάρχης? Μπορεί να είναι και η κοπέλα που σερβίρει τα Pop-corn η ο σεκιουριτας που προσέχει στις καραμέλες….Έλα πλάκα κάνω:116:

Ρε παιδιά στη village Roadsow της έρχεται πρόγραμμα κατευθείαν από Αυστραλία και προσαρμόζεται ανάλογα και με τις κυκλοφορίες των άλλων εταιριών δεν υπάρχει αιθουσάρχης. Εκτός εάν εννοείτε τον παππούλη στο Παλλάς στο Παγκράτι… :137::616:

To imdb.com είναι καλό να το χρησιμοποιούμε γιατί βοηθάει αλλά δεν είναι από τα πρώτα κριτήρια αξιολόγησης για να επιλεχτούν κάποιες ταινίες για προβολή.
Το The fast and the furious έχει βαθμολογία 5/10

Reaction score
0

Δεν μου απαντάτε και θα σας βάλω πιο δύσκολα….Τουλάχιστον για το Nitro προφανώς ακόμη θα το σκέφτεστε…
Πείτε μου σας παρακαλώ γιατί απορρίψανε ΚΑΙ αυτή την ταινία?

Πιθανές απαντήσεις

1) Γιατί είναι Αγγλική παραγωγή και όχι Αμερικάνικη
2) Γιατί έχει πολύ βία και πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο από το να παρακολουθεί τέτοια πράγματα.
3) Γιατί είναι διάρκειας δυο ωρών και θα κουραστεί ο κόσμος
4) Γιατί δεν παίζουν γνωστοί ηθοποιοί
5) Γιατί παίχτηκε ΜΟΝΟ σε 150 αίθουσες στην Αγγλία και όχι σε 300
6) Γιατί έχει βαθμολογία 6,8/10 και όχι 9/10 στο imdb.com
7) Γιατί είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και αυτά έχουν κουράσει
8) Γιατί δεν μπορούμε να πάμε πρώτα για καφέ με την κοπέλα η το αγόρι μας και μετά να πάμε να δούμε φασαρίες και αίματα.
9) Γιατί έχουν βγει ήδη 2 ταινίες με το ίδιο σχεδόν θέμα
10) Γιατί έτσι γουστάρουμε (Μια που η ταινία έχει σχέση με τσαμπουκάδες)

Πιστέψτε κάποια από αυτά που είναι αστεία ήταν μέσα στις δικαιολογίες τους…

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.692

1) Γιατί είναι Αγγλική παραγωγή και όχι Αμερικάνικη
7) Γιατί είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και αυτά έχουν κουράσει
Αυτά τα 2 είναι για μένα υπέρ αρκετά για να με "απωθήσουν" από μια ταινία.

Δε μπορώ την Αγγλική προφορά (δε διαβάζω υπότιτλους) και οι αληθινές ιστορίες είναι συνήθως "λίγες". Άσε που τις περισσότερες φορές το budget των μη Αμερικανικών ταινιών είναι μικρότερο και σε ταινίες δράσεις αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Εδώ μέσα βέβαια ξέρουν ότι δεν είμαι το "μέτρο", αλλά λέω καθαρά τη προσωπική μου γνώμη.

Reaction score
7
Καλά Alex πριν δώ ποιός πόσταρε,διάβασα την απάντηση...Από τις 2 πρώτες γραμμές έβαζα στοίχημα ότι ήταν δικό σου πόστ...:105:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.692
Απάντηση: Re: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Καλά Alex πριν δώ ποιός πόσταρε,διάβασα την απάντηση...Από τις 2 πρώτες γραμμές έβαζα στοίχημα ότι ήταν δικό σου πόστ...:105:
:142:

Είδες πόσο σταθερός είμαι στις απόψεις μου; :116:

Όσο για το Nitro... και μόνο που μιλάνε Γαλλικά αρκεί.

Πάντως οι κριτικές δε με επηρεάζουν, εκτός κι αν είναι από φίλους που συμφωνούμε στα γούστα.

Ούτε η βία και η μεγάλη διάρκεια, αρκεί να μην κάνει "κοιλιές" με περιττά μπλα-μπλα.

Το νούμερο ένα πάντως που κοιτάω είναι η ακριβή παραγωγή! :145:

Reaction score
2
Ελένη,

Θα δώ το Σ/Κ την ταινία που προτείνεις.Απλά θα την δώ σε:

Φαινεται αρκετά καλή ταινία.Θα γράψω και τα σχόλια μου.

JL_

Reaction score
19

To imdb.com είναι καλό να το χρησιμοποιούμε γιατί βοηθάει αλλά δεν είναι από τα πρώτα κριτήρια αξιολόγησης για να επιλεχτούν κάποιες ταινίες για προβολή.
HelenMel said:
JL To the man from earth 18.000 κόσμος το έχει ψηφίσει με πάνω από 8 στο imdb.com. Προφανώς για σένα όλοι αυτοί δεν ξέρουν από ταινίες.
Ό,τι μας συμφέρει λέμε απ' ό,τι βλέπω... :136::143:

Ακόμα δεν έχω καταλάβει πάντως ποια είναι τα μεγάλα και σκοτεινά συμφέροντα που έχουν "θάψει" κατά σατανική σύμπτωση όλες τις ταινίες που διαφημίζεις...

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρήκατε ούτε μία αίθουσα για να προβάλλει τις ταινίες σας ούτε επίσης να περιμένετε από άλλες εταιρείες να προβάλλουν τις ταινίες των οποίων κατέχετε τα δικαιώματα...

Πες πως δεν θέλατε να μπλεχτείτε στην δαπανηρή και επίφοβη ιστορία της εκτύπωσης κοπιών σε φιλμ και άσε τις ιστορίες για αγρίους, γιατί καλές ως διαφημιστικό κόλπο, αλλά μετά την πρώτη φορά καίγονται...

Reaction score
0

Γιώργο από Άλιμο σου εύχομαι καλή θέαση και θα απολαύσεις κάτι το οποίο εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Πάντως ξέρω τι υπονοείς με αυτό…:411:

Κύριε Xfader σας βρίσκω αρκετά δύσκολο θεατή και με πολλές απαιτήσεις.
Θέλεις ακριβή παραγωγή από ότι βλέπω
Καμία χαμηλού προϋπολογισμού αλλά με ειδικό θέμα δε σου κάνει?
Πες μας κάτι που θα σου τραβούσε την προσοχή…
Για να δούμε θα ψάξω κάτι για σένα ειδικά…:410:

JL δεν πιστεύω να θες απάντηση σε αυτά που έγραψες.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντάω σε οποιεσδήποτε κακόβουλες προσβολές. :445:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Ό,τι μας συμφέρει λέμε απ' ό,τι βλέπω... :136::143:

Ακόμα δεν έχω καταλάβει πάντως ποια είναι τα μεγάλα και σκοτεινά συμφέροντα που έχουν "θάψει" κατά σατανική σύμπτωση όλες τις ταινίες που διαφημίζεις...

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρήκατε ούτε μία αίθουσα για να προβάλλει τις ταινίες σας ούτε επίσης να περιμένετε από άλλες εταιρείες να προβάλλουν τις ταινίες των οποίων κατέχετε τα δικαιώματα...

Πες πως δεν θέλατε να μπλεχτείτε στην δαπανηρή και επίφοβη ιστορία της εκτύπωσης κοπιών σε φιλμ και άσε τις ιστορίες για αγρίους, γιατί καλές ως διαφημιστικό κόλπο, αλλά μετά την πρώτη φορά καίγονται...
Επιτελους και κάποιος που με απάλλαξε από τον κόπο …( όχι τιποτα άλλο, αλλα βαριέμαι να γραφω σε στυλ αυτό είναι Α και αυτό το Β)
Ε όχι…. την αλφαβήτα δεν θα την μάθουμε σημερα…

Και για να τελειώνει το παραμύθι περι αδικημένων Ξανθοπουλιακών ταινιών που η μοίρα τις εριξε στα αζήτητα , ένα μονο θα συμπληρώσω…
Υπάρχουν εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες ανεξάρτητες παραγωγές ειτε αυτές είναι αμερικανικές, ειτε γαλλικές, ειτε γερμανικές, που βρίσκουν διανομή για να προβληθούν σε οσο το δυνατόν περισσότερες χωρες.
Αυτές που δεν βρίσκουν είναι γιατι οι διανομείς δεν πιστεύουν στην επιτυχία τους και πολύ απλά τις αρνούνται …
Σε ολο τον κοσμο βιομηχανία ειναι…
Αν το προϊόν μπορει να τα φέρει… ταξιδεύει…
Αν παλι όχι, τοτε κατευθείαν DVD
Τα περι συνομωσίας των δήθεν καρτελ είναι για γελια…

Τωρα, επειδή τελικα σε αυτό το τοπικ ασχολούμαστε με τις κυκλοφορίες της Μαίανδρος και το ποσο αδικημένες είναι στην κινηματογραφική τους διανομή ,θα πρότεινα στους υπευθύνους που κρατούν τις τύχες της να φέρνουν ταινιες με κινηματογραφική πορεία και με απήχηση στο κοινό( η απήχηση βγαινει από τα εισιτήρια που εχουν κόψει)
Βεβαια σε αυτή την περίπτωση τα δικαιώματα διανομής της ταινιας θα κοστίζουν κατι παραπάνω… αλλα αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία…

Reaction score
0

Προτιμώ να μην απαντήσω σε επικριτικά σχόλια που κατά την δική μου άποψη κρύβουν μια εμπάθεια για το πρόσωπό μου και την εταιρεία. Προτιμώ να κρατήσω ένα επίπεδο..

Εγώ αν ένιωθα ότι ενοχλούμαι με μία συζήτηση απλά δεν θα έπαιρνα μέρος σε αυτήν.
Ξέρετε το πιο απλό που πρέπει να μάθετε αν θέλετε να κάνετε κακό σε κάποιον είναι να μην λειτουργείτε κατά αυτό το τρόπο. Σας πειράζει μήπως η επιτυχία αυτού του ποστ?

5,9 unforgiven ok παράληψη μου :114:

Don Mario δες το Nitro και πες μου αν έχει ωραίες γυναίκες…:144:

JL_

Reaction score
19

Εγώ αν ένιωθα ότι ενοχλούμαι με μία συζήτηση απλά δεν θα έπαιρνα μέρος σε αυτήν.
Καμμία ενόχληση από την συζήτηση, το αντίθετο μάλιστα, ως επί μακράν καταναλωτής στο συγκεκριμένο χώρο με ενδιαφέρει τα μάλα.

Επίσης, ως από ανέκαθεν υποστηρικτής της πολυφωνίας, χαίρομαι ιδιαιτέρως για την δραστηριότητα της εταιρείας στην οποία εργάζεστε, όσο και αν εσείς πιστεύετε το αντίθετο. Το αυτό, ισχύει και για τις υπόλοιπες βέβαια...

Αυτό που με ενοχλεί όμως, είναι η απροκάλυπτα καθαρά διαφημιστική χρήση, εν τέλει, αυτού του νήματος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στα ερωτήματα και τις κατηγορίες που ετέθησαν αρχικά, ενώ ταυτόχρονα έχουμε ενημερωθεί για όλες τις νέες κυκλοφορίες σας... (τις οποίες και δεν πρέπει να χάσουμε επειδή "πολεμήθηκαν" όλες από το σύστημα)

Δεν βλέπω τον τίτλο του νήματος να ονομάζεται "Νέες κυκλοφορίες της ΜΑΙΑNDROS και λόγοι για να μην τις χάσετε", αλλά "Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα"...

Υ.Γ.: ΔΕΝ είμαι ανταγωνιστής σας κ. Μελίδου, καταναλωτής από αυτούς τους λ@λ@κες που πληρώνουν για να είναι νόμιμοι είμαι...

Reaction score
6
Μπορούμε να κερδίσουμε κάτι σε αυτό το θέμα;

Θέλω να πω, η ανάλυση είναι καλή αλλά πέρα από τις διαφωνίες, μπορούμε να πάμε παρακάτω; Το έχω απορία από την αρχή.

Ας πούμε ότι από την πλευρά του "καταναλωτή" υπάρχει η διάθεση να κάνει αυτό που "πρέπει". Οι εταιρίες διανομής τι πρόκειται να κάνουν;

Θα συνεχίσουν να τον κερνάνε τα ίδια; Δηλαδή 5 άντε 10 blu ray στα videoclub και έχει ο θεός με τις εφημερίδες;

Ξέρεις Ελένη το μπάλωμα είναι μπάλωμα. Κάποια στιγμή δεν θα πάει παραπέρα και θα σκιστεί.
Ήδη αναφέρθηκαν τρόποι εναλλακτικοί όπως το επίσημο κατέβασμα μέσω net και η ενοικίαση-αγορά από videoclub με φόρτωμα σε ένα stickάκι.
Φοβάμαι πως για μια ακόμη φορά, οι εταιρίες διανομής (αλλά και γενικά οι εταιρίες στην Ελλάδα)
κοιτάνε να βγάλουν όσα περισσότερα μπορούνε μέχρι τελικής πτώσεως του τρόπου που χρησιμοποιούν,
και σκαρφίζονται τρόπους να κρατήσουν ζωντανό αυτόν τον τρόπο.

Αλήθεια έχεις δει τις κυκλοφορίες των έντυπων μέσων τώρα τελευταία;
Εγώ στη θέση σας θα είχα κάνει κινήσεις προ πολλού, έστω δοκιμαστικά.
Υποτιμάτε πολύ τη δύναμη του internet. οι καιροί αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοστείτε.
Ήδη στην εταιρία που εργάζομαι βλέπουμε ξεκάθαρα πια ότι η προτεραιότητα που είχαν τα έντυπα δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Το θέμα είναι να προσαρμόζεσαι. Το ξέρω ότι είναι αμείλικτη η αγορά αλλά έτσι ήταν πάντα.

Νομίζω ότι είναι καλή ευκαιρία να λάβεις/λάβετε πολύ σοβαρά υπ' όψη αυτά που λέγονται εδώ.
Αφού έκανες τον κόπο να γράψεις, χρησιμοποίησέ το, κέρδισε από αυτό. Έτσι θα αισθάνονται όλοι πολύ καλύτερα. :126:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.692

Κύριε Xfader σας βρίσκω αρκετά δύσκολο θεατή και με πολλές απαιτήσεις.
Θέλεις ακριβή παραγωγή από ότι βλέπω
Καμία χαμηλού προϋπολογισμού αλλά με ειδικό θέμα δε σου κάνει?
Πες μας κάτι που θα σου τραβούσε την προσοχή…
Για να δούμε θα ψάξω κάτι για σένα ειδικά…:410:
Μου αρέσουν συγκεκριμένα πράγματα. Είμαι ξεκάθαρος στο τι θέλω και κυρίως στο τι δε θέλω που το θεωρώ πιο σημαντικό. :109:

Ο χαμηλός προϋπολογισμός είναι αποτρεπτικό στοιχείο.
Δε μ' ενδιαφέρει καθόλου να προβληματιστώ με τα εσώψυχα των σεναριογράφων, των σκηνοθετών και των ηθοποιών που συνήθως προβάλλονται στις "φτηνές" ταινίες. Τον κινηματογράφο τον έχω για να ψυχαγωγούμαι, αν θέλω να "σκεφτώ" διαβάζω βιβλία.

Δεν είμαι δηλαδή και πολύ της τέχνης αλλά του θεάματος.
Να μπορεί να αναδειχθεί και το home theater. :107:
Αλλά το θέαμα είναι ακριβό στη δημιουργία του αν θέλουμε να είναι εντυπωσιακό.

Reaction score
0

Λοιπόν ακούστε λιγάκι γιατί επειδή δεν σας απαντάω όπως πρέπει δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ και το ξέρετε πολύ καλά οι δυο σας που προσπαθείτε για μια ακόμη φορά μεταφερόμενοι από το ένα forum στο άλλο να χαλάσετε τη συζήτηση και να την πάτε εκεί που θέλετε εσείς. Σε μια στείρα προσωπική αντιπαράθεση λες και έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Εκτός και αν έχουμε…?
Αυτά μάλλον πρέπει να τα κάνετε σε άλλο ποστ και όχι εδώ.:141::445:

Εδώ μιλάμε για άλλα πράγματα Κύριοι. Μην μεταφέρετε εμπάθειες και από προηγούμενες συζητήσεις σε άλλο forum.
Ειδικά αυτό που ανέφερε ο Cinemusic για το The man from earth δεν το είχα αναφέρει σε αυτό το forum.
Και πολλά από αυτά που αναφέρει βεβαίως και ο jl δεν είναι κουβέντες που έχω πει σε αυτό το site.

Καταλαβαίνετε λοιπόν τι γίνεται και θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να επιληφθούν του θέματος.

Μην θεωρείτε τους συνομιλητές σας θεατές β κατηγορίες. Δεν νομίζω να τρώνε κουτόχορτο και να νομίζουν ότι επειδή αναφέρομαι στις ταινίες μας κάνω γκρίζα διαφήμιση. Παραδείγματα φέρνω για να μπορέσω παρακάτω να εξηγήσω κάποια πράγματα γενικά για το χώρο μας. Δηλαδή όλοι μετά από αυτά θα τρέξουν να νοικιάσουν και να δουν τις ταινίες της maiandros?

Να είστε σοβαροί. Δεν είναι μέλος σε αυτό το forum η κουτσή Μαρία. Είναι άνθρωποι με άποψη με γνώμη και φανατικοί του ποιοτικού και καλού κινηματογράφου. Μην υποβιβάζετε λοιπόν τη νοημοσύνη τους.

Ορίστε αντί να ασχοληθώ με την πραγματικά πάρα πολύ σωστά τοποθετημένη άποψη του pleo ασχολούμαι μαζί σας (jl-cinemusic)

Pleo θα σου απαντήσω σύντομα.
Xfader το βρήκα και στο προτείνω λοιπόν :137:
Δεν είναι χαμηλού προϋπολογισμού και είναι μια περιπέτεια που μάλλον θα την έβλεπες πολύ άνετα.:615:
Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2008

Reaction score
164

Αυτές οι ταινίες, οι παντελώς άγνωστες για μένα, πόσο πωλούνται;
Η τιμή πώλησης έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής της ταινίας;
Ή τελικά το ποσοστό των χρημάτων που πληρώνονται στην παραγωγό εταιρία είναι τόσο μικρά, που το κόστος παραγωγής δεν επηρεάζει τόσο την τιμή πώλησης; Οπότε και πολύ μεγάλο μέρος του ποσού πηγαίνει στις τσέπες της εταιρίας παραγωγής;

Reaction score
5
Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω προτάσεις που κάνουν διάφορα μέλη εδώ, ας δούμε λίγο τι λέει το imdb για την ταινία που προτάθηκε παραπάνω:
Βαθμολογία: 5.6/10
Σχόλια: http://www.imdb.com/title/tt0458349/usercomments
Απ'ότι φαίνεται, ο ορισμός του 'B movie'.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt