Αγοράζω πικάπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

Επίσης παίζει και Λεμονόπουλος, αλλά δε στον δίνω. Πάρε του Μπλάτς που τον έχει διπλό (ένα για να ακούει και ένα για να στρώνει λάμπες...)
Αφνός ο Μπλιάτς πολύ προχωρημένος ρε παιδάκι μου...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Βγήκε λαυράκι!
  1. Ο Κόγιας και ο costas EAR είναι κρυφοhiendάδες! :111:
  2. Ο Timbre είναι ακόμα παιδί! (και εκκολαπτόμενος ντιτζερέυ :137: )
  3. Ο noizmaker είναι ηθικός αυτουργός σε εγκλήματα! :416:
Τι άλλο θα δουν τα όμορφα αμυγδαλωτά μου μάτια! :121:
Παρά το ότι νέος στο φορουμ σας, τα (1), (2) και (3) τα έχω καταλάβει κι εγώ!

Για το "αμυγδαλωτά μάτια" θα ήθελα κάτι παραπάνω (καμιά φωτο ίσως...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

εσύ μεσιέ incognito τι κεφαλή προτείνεις για το τεκνίκς?

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

Να σου στείλω κανένα σπέσιαλ 45άρι; Έχω "το βγιολί σου τσιγγάνε" σε ορίτζιναλ pressing... Επίσης έχω και Χάρη Καραγιάννη, αυτό που λέει...

"Σού 'χα πει πως σ' αγαπώ
κι εσύ με ποδοπάτησες
απόψε μου την έδωσε
που μόνο με παράααααατησεεεες"...
Αμάν τί μου κάνεις τώρα και το ψάχνω "το βιολί σου τσιγγάνε"!!! Μέχρι παρά δίπλα στα 'γύφτικα' πήγα αλλά κανένας δεν το έχει.
Το ψάχνω για μια ειδική παρουσίαση που θα κάνω στο βιβλίο μου. Είναι και ορίτζιναλ πρέσσινγκ!!!!
Είναι η χάραξη μήτρας του Bernie Grundman;; Αυτό δεν το έχεις διευκρυνήσει. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ο φίλος του φίλου, ω φίλε...

εσύ μεσιέ incognito τι κεφαλή προτείνεις για το τεκνίκς?
Ενας φίλος ενός φίλου μια φίλης της ξαδέλφης της γυναίκας μου έχει ένα Technics SL 1200 MKII sp. ed. κι επανου στου βραχίονα έχει βάλει μία Shure M97xE

Δεν το έχω ακούσει αλλά έχει πάρει το αυτί μου ότι είναι παλιός στο κουρμπέτι...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

concorde Arkiv[/URL] από του Θωμά. Εϊναι η ιδανικότερη κεφαλή που μπορείς να βρεις για να ...ψηφιοποιήσεις τα βινύλιά σου! Ε, και μη πει κανείς τίποτα, κι η ίδια η Ortofon το λέει! Άσε που επάνω της έχει χαραγμένους άσσους και μηδενικά... σκέτο digital ήχο θα βγάζει! Σούπερ!

Ο ιδιοσυντονισμός θα είναι κάπου στα 11 Hz (αλήθεια, τόσο θα είναι, δε κάνω πλάκα τώρα και είναι ιδανικό) και την έχει και τζάμπα ο θωμάς...

Η concorde Akriv και η OM Akriv δεν έχουν καμιά διαφορά πέραν του ότι η μιά χρειάζεται Headshell και η άλλη όχι, και είναι ΣΑΦΩΣ προτιμότερο να μη χρησιμοποιείς headshell... (έξτρα καλωδιάκια και συνδέσεις)
Σωστό ότι το εν λόγο Headshell μόνο προβλήματα δημιουργεί αλλά η κεφαλή που του προτείνεις απαιτεί δύναμη ανάγνωσης 3 gr πράγμα που δεν είναι ότι καλύτερο για τους δίσκους καθότι τους φθείρει γρηγορότερα.

Από την άλλη αυτή η Shure σαν ηλεκτρική σκούπα δεν μοιάζει?:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Απάντηση: ο φίλος του φίλου, ω φίλε...

Ενας φίλος ενός φίλου μια φίλης της ξαδέλφης της γυναίκας μου έχει ένα Technics SL 1200 MKII sp. ed. κι επανου στου βραχίονα έχει βάλει μία Shure M97xE
Δεν το έχω ακούσει αλλά έχει πάρει το αυτί μου ότι είναι παλιός στο κουρμπέτι...
Ομολογουμένως πρέπει να είναι καλή αγορά, κι ο θωμάς την έχει μόλις 85 ευρώ.

Το ερώτημά μου τώρα σε σένα incognito, είναι αν κάνει αυτή η κεφαλή για αυτό το βραχίονα, με την έννοια της επιθυμητής συχνότητας ιδιοσυντονισμού).

δεδομένα: (για να μη ψάχνεις)

βάρος βραχίονα 12γρ
βάρος κεφαλής 6,6 γρ
compliance 25 x 10-6 cm/dyne (0.00000025 centimeter per dyne of force)

λες να είναι κάτω από 7,5 Hz? :118:

Αν ξέρει κανείς άλλος να μου απαντήσει, του Κόγια εξαιρουμένου, παρακαλώ.
Αλλά θα ήθελα να μου απαντήσει ο μεσιέ incognito.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

αμα ειναι παραπανω να τ αφησω;
Αλήθεια, ποιά είναι τα όρια της επιθυμητής συχνότητας ιδιοσυτονισμού?

και γιατί?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Κοίτα, κι εγώ ότι ακούω από δω κι από κεί, μη νομίζεις... :126:

Λένε λοιπόν ότι ένα καλό range για τον ιδιοσυντονισμό βραχίονα - κεφαλής είναι να πέφτει μεταξύ 10 και 12 Hz.

1. Κάτω από 5 Hz πλησιάζει λίγο στην συχνότητα των wraps που έχει ο δίσκος κατά την περιστροφή του δίσκου και έτσι αυξάνει το rumble ενώ από την άλλη μειώνεται και το tracking ability της κεφαλής (μεγάλη βοήθεια δίνει εδώ ένα record ring…)

2. Πάνω από 18-20 Hz υπεισέρχεται στο ακουστικό φάσμα και επομένως και εκεί είναι απαγορεφτικό

Τώρα, όσον αφορά τα στοιχεία που μου έδωσες για την Shure περιμένω κάποιον άλλον να εφαρμόσει τον ... κατάλληλο μαθηματικό τύπο της φυσικής... και να το βρεί γιατί με κουρασες δε ντρέπεσαι... (μου φαίνεται ότι βγαίνει 7,4 Hz - λίγο χαμηλό το βρίσκω...)

Ανεξάρτητα από τη φόρμουλα, στους περισσότερους test records υπάρχουν tracks και για vertcal και για lateral tracking ability tests, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει τι ψάρια πιάνει ο συνδυασμός...

BTW, Δεν υπάρχει υποχρέωση εκ μέρους της Shure να δουλεύει αναγκαστικά καλά απάνου στον Τεχνικς επειδή έβαλα τη φωτογραφία από το πικάπ του φίλου του μπατζανάκη της ξαδέλφης της γυναίκας μου... που όμως είναι real case though…

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015

Ανεξάρτητα από τη φόρμουλα, στους περισσότερους test records υπάρχουν tracks και για vertcal και για lateral tracking ability tests, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει τι ψάρια πιάνει ο συνδυασμός...

Ναι, αλλά αφού πάρει το γουρούνι. Σκοπός είναι να το γραδάρει πριν το πληρώσει. Έτσι ξέρει και η γιαγιά μου...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ναι, αλλά αφού πάρει το γουρούνι. Σκοπός είναι να το γραδάρει πριν το πληρώσει. Έτσι ξέρει και η γιαγιά μου...
Σε αυτό σωστός, αλλά την ώρα που θα λες στο πωλητή για τεστ record θα του σφίξει ο κώλος... :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

ο incognito πάντως έχει ακρίβεια 2ου δεκαδικού...! (το "τι πσάρια πχιάνει" το έγραψε λάθος βέβαια):143::135:
Απλά είναι λίγο αυστηρός (*) με τα όρια (είπε μεταξύ 10-12), εγώ θα έλεγα 9-13 καλά είναι, και ακόμα λίγη χαλαρότης δε βλάφτει (και στα 14 να πάει ή και στα 8, ε, δε χάθηκε πια κι ο κόσμος - εντάξει όμως, κάτω από 8 ....χιούστον γουι χέβ ε πρόμπλεμ...).

Δυστυχώς βέβαια, πολλοί υπερήφανοι πικαπάκηδες που έχουν στάξει αρκετές χιλιάδες γιούρος, έχουν συνδυασμό κεφαλής-βραχίονα που ...σκοτώνει! Αλλά δε βλέπω να θέλουν να μάθουν, μόνο να ...δοκιμάζουν επιθυμούν!

*(Η αυστηρότητά του όμως, μου ...αρέσει.)

Όσο για το "Δεν υπάρχει υποχρέωση εκ μέρους της Shure να δουλεύει αναγκαστικά καλά απάνου στον Τεχνικς", σε παραπέμπω σε φακ της ίδιας της σούρ όπου λένε ξεκάθαρα: "We suggest the M97xΕ" ... Τα σχόλια δικά σου!

(δυστυχώς, άμα δε μάθει δγιό πράγματα ο επίδοξος χαλιεντάς, στην κακή του την τύχη είναι παρατημένος...)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis