Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Και τα TDK αν και πιο ακριβά μου έχουν βγει καλά!

Το καλό είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία από όσους καίμε Blu-ray δισκάκια, χρησιμοποιούμε το ίδιο drive: το GGW-H20L της LG, οπότε όταν κάποιος δοκιμάζει μία μάρκα από δισκάκια και τα καίει χωρίς πρόβλημα, υπάρχει σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα ότι κάποιος άλλος με το ίδιο drive δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα ίδια δισκάκια... :126:

Γι΄αυτό λοιπόν όταν δοκιμάζετε μία μάρκα από δισκάκια Blu-ray που καίγονται άψογα, είναι πολύ χρήσιμο να αναφέρετε και το drive που χρησιμοποιείτε. Για να μην πούμε ότι ακόμα και το λειτουργικό μπορεί να παίζει ρόλο στις εγγραφές... :121:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Λοιπόν Drive to LG βέβαια αλλά λειτουργικό XP SP3, όμως την ώρα που καίω τα δισκάκια,
κατεβάζω ταινίες απο 2-3 site, τρέχω το tsmuxer να φτιάχνει την επόμενη ταινία, τρέχω το Mozilla για να βρω το cover της ταινίας, και να διαβάσω το avsite,
χώρια τα 10 προγράμματα που τρέχω στο backround!!! μην ρωτήσετε πως γίνονται όλα αυτά (με διπύρηνο και 2g μνήμη) γιατί δεν ξέρω!!! :142::142::142:

Reaction score
1

Λοιπόν Drive to LG βέβαια αλλά λειτουργικό XP SP3, όμως την ώρα που καίω τα δισκάκια, κατεβάζω ταινίες απο 2-3 site, τρέχω το tsmuxer να φτιάχνει την επόμενη ταινία, τρέχω το Mozilla για να βρω το cover της ταινίας, και να διαβάσω το avsite, χώρια τα 10 προγράμματα που τρέχω στο backround!!! μην ρωτήσετε πως γίνονται όλα αυτά (με διπύρηνο και 2g μνήμη) γιατί δεν ξέρω!!! :142:

:111:

Ηλία, είσαι για δέσιμο μου φαίνεται! :137:

Με XP και service pack 2, με τον τετραπύρηνο 6600 και 2GB RAM, την ώρα που καίω τα Blu-ray δισκάκια δεν επιτρέπω ούτε καν στο screensaver να ενεργοποιηθεί!... :135:

Reaction score
11.861
Παναγιωτη, νομιζω εισαι λιγο υπερπροστατευτικος. Αλλα παλι καλλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε. Ο MAD παλι, στο αλλο ακρο... και καλα κανει. Πιθανων να εκανα και εγω το ιδιο.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Παναγιωτη, νομιζω εισαι λιγο υπερπροστατευτικος. Αλλα παλι καλλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε. Ο MAD παλι, στο αλλο ακρο... και καλα κανει. Πιθανων να εκανα και εγω το ιδιο.

Είναι επειδή αντιμετώπισα την οδυνηρή εμπειρία με το επανεγγράψιμο LG 25άρι δισκάκι που υπήρχε μέσα στη συσκευασία του drive.

Πήγα να το κάψω και αυτομάτως απέκτησα ένα σουβέρ πολυτελείας αξίας 10 ευρώ! :141: :137:

Τελικά αποδείχτηκε ότι όλη σχεδόν η παρτίδα των επανεγγράψιμων αυτών LG ήταν ελαττωματική, οι περισσότεροι που πήγαν να τα κάψουν, απέκτησαν ωραιότατα πανάκριβα σουβέρ!

Και πες μου τώρα πόσο ηλίθια μπορεί να είναι η LG, που ενσωματώνει αυτά τα απαράδεκτα δισκάκια σε ένα θαυμάσιο κατά τα άλλα drive, που ακόμα και σήμερα θεωρείται απολύτως κορυφαίο... :121:

Επίσης σε μένα δεν υπάρχει η ανάγκη ούτε στο ελάχιστο να κάνω ότι ο Ηλίας. Στο σπίτι υπάρχουν τρία pc, ένα στο γραφείο μου, το MonCaso σαν δεύτερο HTPC στη κρεβατοκάμαρα που οδηγεί τον BenQ και ένα μικρό LCD μόνιτορ, καθώς και το τετραπύρηνο θηρίο στο σαλόνι που οδηγεί τον Sharp κι ένα δεύτερο LCD μόνιτορ.

Το τετραπύρηνο λοιπόν ανάβει αποκλειστικά για να παίξει ταινία στον Sharp ή για να κάψει Blu-ray δισκάκια οδηγώντας το LCD μόνιτορ (είπαμε, οι ώρες της λάμπας του Sharp είναι πολύτιμες). Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, ακόμα κι αν ήθελα, δεν υπάρχει τίποτα παράλληλο να κάνω, όταν καίω τα Blu-ray... :126:

Reaction score
0
Μέχρι τώρα έχω κάψει λίγα δισκάκια αλλά σημαντικές ταινίες που θέλω να έχω αρχείο.
Για να χω λοιπον το κεφάλι μου ήσυχο γράφω στις οικονομικότερες αλλά και αξιόπιστες μάρκες που έχω βρει MAXELL VERBATIM

Όπως και με τα απλά dvd σε κάτι traxdata και παρομοια που εγραφα τωρα δεν βλέπονται οι ταινιες από τα κολλίματα:141:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Όπως και με τα απλά dvd σε κάτι traxdata και παρομοια που εγραφα τωρα δεν βλέπονται οι ταινιες από τα κολλίματα

Δεν είμαι σίγουρος για το εάν αναφέρεσαι σε Traxdata dvd ή Blu-ray δισκάκια. Καλό θα είναι πάντως να μην είμαστε ισοπεδωτικοί με όλα τα προϊόντα ενός κατασκευαστή.

Για παράδειγμα, τα συγκεκριμένα Traxdata Blu-ray δισκάκια που αναφέρω σε αυτό το θέμα, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία εξαιρετικά δισκάκια κατά την άποψή μου, ενώ ταυτόχρονα είναι εδώ και αρκετούς μήνες τα απολύτως φτηνότερα που μπορεί να αγοράσει κάποιος στο e-bay. :126:

Έχω κάψει μέχρι στιγμής 26 δισκάκια Traxdata Blu-ray των 25GB, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα από αυτά, ενώ όλα τα δισκάκια έπαιξαν άψογα όπου και αν δοκιμάστηκαν, εκτός φυσικά από το Playstation 3 και τα Blu-ray players της Sony. Αλλά για αυτά τα προβλήματα ευθύνεται φυσικά η Sony και οι π@π@ριές που κάνει και όχι φυσικά τα δισκάκια της Traxdata! :137:

Για παράδειγμα, το "Home" στα δισκάκια Blu-ray της Traxdata που μοίρασα στα μέλη του φόρουμ, και που δεν παίζει καθόλου στο Playstation 3, έπαιξε χτες βράδυ κανονικά στο Sony Blu-ray player S300 του Ηλία (MAD). :111:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τις περισσότερες φορές έχουμε τη τάση να κατηγορούμε τους κατασκευαστές των άγραφων δίσκων, είτε είναι dvd, Blu-ray κτλ., ενώ τις μεγαλύτερες ευθύνες έχουν κατά την άποψή μου οι κατασκευαστές των players, που εφαρμόζουν κατά το δοκούν ότι π@π@ριά τους κατέβει, στα players που κατασκευάζουν! :135:

Το αν θα παίζουν βέβαια σωστά και άψογα οποιαδήποτε δισκάκια μετά την πάροδο τριών, πέντε ή δέκα χρόνων, είναι ένα άλλο θέμα...

Reaction score
1
Απάντηση: Επιτέλους, το Home παίζει στο Playstation 3!...

Επιτέλους, λύθηκε το πρόβλημα συμβατότητας που είχα αντιμετωπίσει με το Home σε δισκάκια Blu-ray, που είχα μοιράσει στα μέλη του φόρουμ και δεν έπαιζαν καθόλου τόσο στο Playstation 3 όσο και σε κάποια Blu-ray players της Sony.

Όπως είχα φυσικά υποψιαστεί από την αρχή, τα Traxdata εγγράψιμα δισκάκια Blu-ray των 25GB δεν είχαν καμία ευθύνη για το πρόβλημα, υπεύθυνη είναι αποκλειστικά η Sony και οι π@π@ριές που εφαρμόζει στα players της! :141:

Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω θερμά τον Σωτήρη Οικονόμου που μου έστειλε ένα link με έναν οδηγό που ανέβασε ένα μέλος στο φόρουμ της Slysoft. Εύγε Σωτήρη μου, χίλια ευχαριστώ, όντως αυτή ήταν η λύση στο πρόβλημα. Ααααχ, αθάνατη Sony με τις πατέντες σου!!! :137:

Το link είναι αυτό:

http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=24169

Εφαρμόζετε κατά γράμμα τις οδηγίες του και ΒΟΥΑΛΑ! Ορίστε κύριοι ένα screenshot του Home γραμμένο φυσικά σε δισκάκι Traxdata των 25GB σύμφωνα με τις οδηγίες του παραπάνω link, τραβηγμένο πριν από μερικές ώρες στο Playstation 3 του Στρατηγού Μπάμπη Κολέζα που προβάλει στον Planar 8150! Να ευχαριστήσω επίσης τον Μπάμπη που με ανέχεται κάθε λίγο και λιγάκι, για να κάνω τις δοκιμές συμβατότητας...

Το μυστικό, τουλάχιστον όσον αφορά το Playstation 3, έγκειται καθαρά στη δομή που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν οι φάκελοι και οι υποφακέλοι τους, στα αρχεία .iso που θα κάψετε στα Blu-ray δισκάκια. Η δομή λοιπόν, πρέπει οπωσδήποτε να έχει την παρακάτω μορφή:

BDMV
-----AUXDATA
-----BACKUP
------------BDJO
------------CLIPINF
------------JAR
------------PLAYLIST
-----BDJO
-----CLIPINF
-----JAR
-----META
-----PLAYLIST
-----STREAM
CERTIFICATE

Εξετάζετε λοιπόν πρώτα από όλα την δομή των φακέλων πριν δημιουργήσετε το αρχείο .iso με το Image Burn. Στη δική μου περίπτωση με το Home, η μοναδική διαφοροποίηση που υπήρχε από την παραπάνω δομή, είναι ότι δεν υπήρχε ο υπο-υποφάκελος JAR μέσα στον υποφάκελο BACKUP! Τον δημιούργησα με το χέρι και δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει περιεχόμενο, αρκεί να υπάρχει στη δομή που θα διαβάσει το Playstation 3!

Μετά χρησιμοποιείτε το Image Burn στην έκδοση 2.5.0.0. Αρχικά, αν χρειάζεστε ριπάρισμα στο σκληρό σας δίσκο, ρυθμίζετε το AnyDVD HD σύμφωνα με τις οδηγίες στην αρχή του οδηγού. Αν πρόκειται για ήδη ριπαρισμένο Blu-ray, προχωράτε στο επόμενο βήμα. Φροντίζετε μόνο το ριπαρισμένο Blu-ray να βρίσκεται σε έναν φάκελο που γνωρίζετε από πριν και ότι όλοι οι φάκελοι και υποφάκελοι έχουν την παραπάνω δομή.

Ανοίγετε το Image Burn 2.5.0.0 και επιλέγετε το Create image file from files/folders.

Στη συνέχεια επιλέγετε το δεύτερο κουμπάκι στο κέντρο (Browse for a folder) που σας έχω κυκλώσει στο κέντρο.

Reaction score
1

Μόλις επιλέξετε τον φάκελο που βρίσκεται το ριπαρισμένο Blu-ray, θα σας εμφανιστεί στο αριστερό κουτί στο παράθυρο.

Κατόπιν πατάτε το πεδίο Labels και στο πεδίο UDF δίνετε το όνομα που θέλετε να έχει το αρχείο .iso που θα δημιουργήσετε. Οι χαρακτήρες που μπορείτε να δώσετε στο όνομα του αρχείου δεν είναι απεριόριστοι, καθώς πληκτρολογείτε θα βλέπετε την μπαρίτσα στο κάτω μέρος να μειώνεται, υπενθυμίζοντάς σας τον μέγιστο αριθμό χαρακτήρων που μπορείτε να βάλετε.

Μετά, στο πεδίο Destination στο κάτω μέρος του παραθύρου, επιλέγετε που θα αποθηκευτεί το αρχείο .iso. Μετά πατάτε το μεγάλο κουμπί στο κάτω μέρος για να αρχίσει η διαδικασία.

Reaction score
1

Αμέσως μετά, το Image Burn θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να διορθώσει το σύστημα αρχείων σε UDF και προσοχή σε αυτό το σημείο, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πατήσετε το YES!

Αυτό ήταν! Ανάλογα με το μέγεθος του ριπαρισμένου Blu-ray, από 25 έως 50 λεπτά αργότερα, έχετε έτοιμο το αρχείο .iso για να το κάψετε στο Blu-ray δισκάκι. Ανοίγετε ξανά το Image Burn και επιλέγετε το Write image file to disc.

Το πολύ ισχυρό σημείο του Image Burn 2.5.0.0 έναντι π.χ., του Nero 8 που χρησιμοποιούσα έως σήμερα, είναι η μεγάλη διαφορά που μπορεί να πετύχει στην ταχύτητα εγγραφής των Blu-ray δίσκων. Τουλάχιστον αυτό συνέβη με τα δισκάκια Traxdata που συνήθως χρησιμοποιώ εγώ. Με το Nero 8 πετύχαινα πραγματική ταχύτητα μόλις 1,5x παρόλο που επέλεγα ταχύτητα 4x, ενώ με το Image Burn μόλις επέλεξα την default μάξιμουμ ταχύτητα εγγραφής, η πραγματική ταχύτητα εγγραφής ήταν καρφωμένη συνεχώς από 4x έως 4,1x και έτσι μέσα σε μόλις 20 λεπτά η εγγραφή του Home είχε τελειώσει!!! :111:

Να πω επίσης, ότι παρόλο που το δισκάκι Traxdata γράφτηκε με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα εγγραφής που ποστηρίζει, δηλαδή το 4x, δεν μας παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή, τόσο στο Playstation 3 όσο και στο Panasonic Blu-ray player του Στρατηγού! :126:

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο παραπάνω τρόπος εγγραφής σε δισκάκια Blu-ray οποιουδήποτε τύπου, δηλαδή 25 ή 50GB, απλά ή επανεγγράψιμα, είναι αυτή τη στιγμή ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να σας εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα για όλες τις πιθανές συσκευές αναπαραγωγής, δηλαδή HTPC, media boxes και απλά Blu-ray players.

Κάψτε όλα κύριοι!... :137:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.260

...στο Playstation 3 του Στρατηγού Μπάμπη Κολέζα που προβάλει στον Planar 8150!

Μπράβο Παναγιώτη και Σωτήρη!

Of topic: Μα είναι εικόνα αυτή του Planar;:135::143::135:

Reaction score
0

Of topic: Μα είναι εικόνα αυτή του Planar;:135::143::135:

Δεν φταίει ο Planar, εμείς φταίμε γιατί τη φωτογραφία τη τραβήξαμε πολύ βιαστικά.
Φοβηθήκαμε, το τάνκερ ερχόταν κατα πάνω μας... :135:

abcd

Super Moderator
Reaction score
109.260

Δεν φταίει ο Planar, εμείς φταίμε γιατί τη φωτογραφία τη τραβήξαμε πολύ βιαστικά.
:612:

Reaction score
1

Τα πάμπερς μου! :204: :204:

Δεν παίζεσαι με τίποτα Στρατηγέ μου! :143:

Reaction score
5

Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω θερμά τον Σωτήρη Οικονόμου που μου έστειλε ένα link με έναν οδηγό που ανέβασε ένα μέλος στο φόρουμ της Slysoft. Εύγε Σωτήρη μου, χίλια ευχαριστώ, όντως αυτή ήταν η λύση στο πρόβλημα. Ααααχ, αθάνατη Sony με τις πατέντες σου!!! :137:
:615:

Και βεβαιως οπως γινεται συνηθως αλλο εψαχνα εγω οταν ομως το ειδα ημουν σιγουρος οτι πετυχαμε διανα.:107:

Τα θερμα μου συγχαρτηρια στον Παναγιωτη για τον κοπο του και την υπομονη του και κυριως για το μερακι του.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη μήπως μπορείς να μου λύσεις ένα πρόβλημα?
σε ένα .ts η ανάλυση που δίνει ο media player classic (την ώρα που παίζει) είναι 1934 x 1088, και το tsmuxer 1280X1088! ποιά είναι σωστή?

abcd

Super Moderator
Reaction score
109.260

Παναγιώτη μήπως μπορείς να μου λύσεις ένα πρόβλημα?
σε ένα .ts η ανάλυση που δίνει ο media player classic (την ώρα που παίζει) είναι 1934 x 1088, και το tsmuxer 1280X1088! ποιά είναι σωστή?
Η πρώτη πρέπει να είναι σωστή!

Η δεύτερη δεν κολλάει καθόλου, σχεδόν τετράγωνη εικόνα είναι (1.17:1)!

Reaction score
1
Απάντηση: Τα επανεγγράψιμα δισκάκια Blu-ray της TDK...

Ο Ηλίας (Mad) μου έδωσε δύο επανεγγράψιμα Blu-ray δισκάκια της TDK (thanks Ηλία), τα οποία χρησιμοποιεί και αυτός. :114:

Η μεγάλη ευκολία που σας παρέχουν τα επανεγγράψιμα δισκάκια, είναι το ότι μπορείτε να ελέγξετε το οποιοδήποτε project έχετε ετοιμάσει, πριν το κάψετε οριστικά σε ένα απλό Blu-ray δισκάκι! :126:

TDK rewritable 25GB
Το συγκεκριμένο δισκάκι έχει δώσει τα ρέστα του κυριολεκτικά, όσον αφορά τον τομέα της αξιοπιστίας, στα χέρια του Ηλία (MAD). Το έχει ξαναγράψει 150 φορές μέχρι σήμερα, :111: χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!

Εδώ στη φωτό το βλέπετε μαζί με το μεγάλο αδελφάκι του των 50GB.

Το μοναδικό μειονέκτημα και των δύο, η χαμηλή ταχύτητα εγγραφής. Το δικό μου είναι ακόμα σφραγισμένο, μια και έχω κάψει μέχρι στιγμής μόνο το πενηντάρι...

TDK rewritable 50GB
Το έχω ξαναγράψει μέχρι στιγμής δύο φορές, ενώ ο Ηλίας το έχει ξαναγράψει περίπου 15 φορές. Πιθανότατα πρόκειται επίσης για ένα πολύ αξιόπιστο δισκάκι, όπως ακριβώς και το μικρό του αδελφάκι.

Μοναδικό αρνητικό σημείο, η πολύ αργή ταχύτητα εγγραφής. Με drive το LG GGW H20L και πρόγραμμα εγγραφής το Image Burn 2.5.5.0, η ταχύτητα εγγραφής περιορίζεται στο 0,9x ενώ σε κάποια σημεία πέφτει ακόμα και στο 0,2x! Τι σημαίνει αυτό; Ότι χρειάζεστε περισσότερο από τρεις ώρες για να κάψετε αρχεία μεγαλύτερα από 40GB... :137:

Reaction score
1
Απάντηση: Ήρθαν και τα εκτυπώσιμα δισκάκια Blu-ray της Sony...

Μέσα σε μόλις μια βδομάδα από τη στιγμή που τα παράγγειλα από το αγγλικό e-bay, μου ήρθαν σήμερα τα εκτυπώσιμα δισκάκια της Sony των 50GB, κατευθείαν από την Ιαπωνία, γνησιότατα παρακαλώ και φυσικά made in Japan! :126:

Η συσκευασία περιλαμβάνει πέντε δισκάκια. Για να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές τιμές, σας συμφέρει να παραγγέλνετε από συσκευασίες των πέντε τεμαχίων και πάνω. Οι συσκευασίες του ενός είναι εντελώς ασύμφορες λόγω μεταφορικών, ενώ ακόμα και αυτές των τριών τεμαχίων είναι σχετικά ασύμφορες.

Ευτυχώς όλες οι εταιρείες φαίνεται ότι έχουν καθιερώσει πλέον το να δίνουν τις ακριβείς διαστάσεις της εκτυπώσιμης περιοχής στο δισκάκι. Τα δισκάκια της Sony έχουν ακριβώς την ίδια ωφέλιμη περιοχή με τα δισκάκια της Traxdata, δηλαδή 22 χιλιοστά εσωτερικά και 118 χιλιοστά εξωτερικά, και από ότι φαίνεται, οι συγκεκριμένες διαστάσεις τείνουν να καθιερωθούν ως το στάνταρντ της αγοράς... :126:

Reaction score
1

Εδώ βλέπετε και τις αυτοκόλλητες ετικέττες που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Και οι οδηγίες για το πως ακριβώς, να συμπεριφέρεστε στα δισκάκια. Τα ακούς Ηλία μου;! :137:

Στη φωτό μπορείτε να δείτε μία ακόμα φυσικά π@π@ριά της Sony! :137: Το συγκεκριμένο κείμενο βρίσκεται τυπωμένο στην εκτυπώσιμη περιοχή, στα δισκάκια! :141:

Εδώ μπορείτε να δείτε μία σύγκριση της εκτυπώσιμης περιοχής, ανάμεσα στα δισκάκια των 50 GB της Sony (αριστερά) και τα δισκάκια των 25GB της Traxdata (δεξιά).

Το μόνο αρνητικό σημείο στα δισκάκια της Traxdata είναι η ελαφρώς κιτρινίζουσα απόχρωση που έχει η εκτυπώσιμη περιοχή τους. Παρόλο που η ποιότητα εκτύπωσης είναι εξαιρετική, το μαύρο δεν τυπώνεται σαν βαθύ μαύρο, αλλά περισσότερο σαν σκούρο γκρι.

Για το πόσο καλά τυπώνονται τα δισκάκια της Sony, θα σας ενημερώσω σύντομα... :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.602
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75