EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Reaction score
14
panagiotisK said:
Οι πρώτες μου εντυπώσεις απο το egreat είναι ότι πέταξα τα λεφτά μου.
Και εξηγούμαι:
1. Άθλιο manual με άσχημα αγγλικά που κάνει μπαμ ότι είναι από κινέζους άσχετους. Μου θύμισε ταινία καράτε παραγωγής Hong-Kong. Για τα ελληνικά δεν το συζητώ.
2. Ο ήχος των mp3 είναι άθλιος.
3. Δεν έχει καθόλου επιλογές στην αναπαραγωγή mp3. Ούτε καν shuffle ρε παιδιά; Ξεφτίλα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υποστηρίζει playlists από winamp, WMP, itunes.
4. Ξανά στο manual. Δεν σου λέει πουθενά τι είναι το software στο CD. Δεν λέει τι είναι αυτά τα format του δίσκου που πρέπει να κάνεις (ext2,ext3). Σε παραπέμπουν συνέχεια στα forum. Τι βλακείες είναι αυτές;
5. Δεν λέει στο κουτί ότι το μοναδικό wireless adapter που υποστηρίζει είναι το 821Ν. Την πάτησα στο eshop και μου πουλήσανε ένα που δεν κάνει και τώρα κάνουν τους ανύξερους. ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ.
6. Η οθόνη υποδοχής είναι κινέζικη και αντιαισθητική μέχρι αηδίας.
7. Για να το λειτουργήσεις και να το "σετάρεις" πρέπει να είσαι ειδικός ή να κωλοβαράς συνέχεια στα forum.
Το egreat (ή καλύτερα eshit) δεν έπρεπε να κάνει πάνω από 30 Euro και πολλά του είναι. Μεγάλη πατάτα.
Οι επίδοξοι αγοραστές ας το ξανασκεφτούν.
Θα απαντήσω κυρίως για το σχόλιο 7...
Δυστυχώς για κάποιους ή ευτυχώς για κάποιους άλλους , στις μέρες μας έχουν αρχίσει να μπαίνουν στα σαλόνια μας συσκευές από τα "χωράφια" των PC με ότι συνεπάγεται αυτό...
Συσκευές STB που τις βάζεις στην πρίζα , πατάς το play και παίζει , θα τις βλέπουμε με το κυάλι.Ήδη οι τηλεοράσεις ενσωματώνουν υπηρεσίες internet και σε λίγο καιρό θα πρέπει να έχεις αρκετές γνώσεις για να στήσεις ένα απλό home cinema.
Η συσκευή έρχεται από το χώρο των PC κυρίως οπότε δεν είναι κάτι που το βάζουμε στην πρίζα και παίζει έτσι απλά.Για αυτούς που δεν τα γουστάρουν αυτά υπάρχουν τα επιτραπέζια blu-ray , dvd player κλπ,κλπ.
Συνήθως αυτοί που αγοράζουν συσκευές στυλ egreat , HTPC κλπ γνωρίζουν εκ των προτέρων οτι θα παιδευτούν και λιγάκι παραπάνω.Αυτή είναι και εαν θες η ικανοποίηση (για άλλους μαζχισμός) όταν ρυθμίσεις κάτι σωστά να το δεις να δουλεύει όπως πρέπει.
Αυτή τη στιγμή αυτά τα προιόντα υπάρχουν στην αγορά,καλώς ή κακώς.Εαν σε κάποιον δεν αρέσουν τα παιδέματα ή περιμένει για βγεί κάτι πιο απλό ή δεν αγοράζει τίποτα.
Ο κάθε πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει ποια ασύρματη κάρτα συνεργάζεται με ποιο προιόν.Εαν το ξέρει και σε ενημερώσει τότε καλώς.Εαν το ξέρει και δεν σε ενημερώσει ε είναι κουφάλα...
Η άποψή μου για τη συσκευή είναι οτι για τα λεφτά της σε σχέση πάντα με αυτό που πρσφέρει είναι best value for money.
Φάουλ έχει πολλά.Το manual όπως είπες είναι χάλια και στο πόδι γραμμένο.Ποσώς όμως με ενδιαφέρει.
Το ότι κάνει 5 μέρες να ανοίξει σαν συσκευή ε είναι λίγο εκνευριστικό.Το ότι δεν έχει επιλογές για να κάνεις πρόγραμα με mp3 ε είναι σοβαρή έλλειψη.
Αλλά τη βασική δουλειά που έχει,να παίζει ταινίες HD (γιατί αυτό φαντάζομαι θέλουν οι περισσοτεροι και όχι να ακούνε mp3) την κάνει άψογα.

Reaction score
0
Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Πρέπει να δώσω μια εξήγηση.
Αναφέροντας ότι για να το σετάρεις πρέπει να "κωλοβαράς" στα forum δεν εννοούσα ότι όποιος το κάνει είναι χασομέρης. Εννοώ πολύ απλά ότι αν βγάζεις μια συσκευή στο εμπόριο και απευθύνεται στο ευρύ κοινό δεν σημαίνει ότι οι αγοραστές πρέπει να κόψουν τον λαιμό τους να μελετήσουν και να ρωτάνε στα forum για να τη χρησιμοποιήσουν. Θα μπορούσε η εταιρεία να έχει ΠΛΗΡΕΣ manual (ως όφειλε) και να δω από εκεί τι πρέπει να κάνω.
Στο κάτω-κάτω δεν έχω χρόνο για να είμαι συνέχεια στα forum και να μαθαίνω γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Από υπολογιστές δεν είμαι άσχετος αλλά ούτε ειδήμων. Δεν με νοιάζει το FAT32 και το NTFS. Αλλά, ο εξ. σκληρός μου είναι FAT32 και μου έσπασε τα νεύρα μέχρι να μάθω ότι δεν αποθηκεύει ταινίες πάνω από 4GB!!!
Και για να γελάσουμε και λίγο. Είμαι ιατρός και φανταστείτε κάποιος να χρειάζεται να εξεταστεί σε κάποιο μηχάνημα. Με την λογική της egreat θα έπρεπε να του δείξω 4 άθλιες φωτογραφίες με τη χρήση και να τον αφήσω να εξεταστεί μόνος του. Φυσικά, θα είχα στη διαθεση του ένα laptop να μπει στο internet και να βρεί ότι χρειάζεται. ΕΛΕΟΣ!!!

ΠΡΟΣ tarantules:
Ο κάθε πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει ποια ασύρματη κάρτα συνεργάζεται με ποιο προιόν.Εαν το ξέρει και σε ενημερώσει τότε καλώς.Εαν το ξέρει και δεν σε ενημερώσει ε είναι κουφάλα...

Κάνεις μεγάλο λάθος. Ο πωλητής οφείλει να ξέρει αλλιώς ας ασχοληθεί με κάτι άλλο. Είμαστε καταναλωτές και έχουμε δικαιώματα. Η δουλειά του πωλητή ή του μαγαζάτορα είναι να με ενημερώσει και να μου προσφέρει αυτό που χρειάζομαι για να κάνω τη δουλειά μου. Τους πληρώνουμε για αυτό, δεν είναι τζάμπα.
Όσο για το ότι η συσκευή προέρχεται από τον χώρο των PC και όσοι αγοράζουν τέτοια ξέρουν ότι θα ταλαιπωρηθούν κλπ.
Αν είναι έτσι φίλε μου, θα έπρεπε να αναφέρει στο κουτί "FOR EXPERTS ONLY" και να τελειώνουμε.

S8N

Reaction score
0

Το μόνο σίγουρο Παναγιώτη είναι πως όταν τελειώσουμε με το egreat και κάθε e-great, θα είμαστε όλοι ειδήμονες σε υπολογιστές και δίκτυα!

Reaction score
0
Κανεις μας δεν εχει χρονο για χασιμο...
Απλα βοηθαμε καποιους αλλους, οποτε και οσο ξερουμε (εξαλλου η δουλεια σου περιπου αυτο δεν ειναι?)...
Τα πολυ βασικα πραγματα τα κανεις κατευθειαν βαζοντας τη συσκευη στη μπριζα και την TV, επιλεγεις ελληνικα και την αναλυση της TV σου, συνδεεις ενα δισκο USB και ψαχνεις με το remote και παιζεις την ταινια. Απο εκει και μετα, η συσκευη εχει παραπανω δυνατοτητες που για να τις λειτουργησεις σωστα, πρεπει να διαβασεις μερικα πραγματα... Πολλα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι καλυτερα, αλλα για την τιμη του κανει αρκετα...

Reaction score
14
Κάνεις μεγάλο λάθος. Ο πωλητής οφείλει να ξέρει αλλιώς ας ασχοληθεί με κάτι άλλο. Είμαστε καταναλωτές και έχουμε δικαιώματα. Η δουλειά του πωλητή ή του μαγαζάτορα είναι να με ενημερώσει και να μου προσφέρει αυτό που χρειάζομαι για να κάνω τη δουλειά μου. Τους πληρώνουμε για αυτό, δεν είναι τζάμπα.
Ωραία και ρομαντικά όλα αυτά που λες αλλά τα παραπάνω μπορείς να τα βρείς οπουδήποτε αλλού εκτός Ελλάδας.Μην ξεχνάς οτι οι περισσότεροι πωλητές ή είναι πιτσιρικάδες που το κάνουν περιστασιακά ή κάποιοι 40άρηδες+ που έχασαν το τρένο της τεχνολογίας και απλά κάνουν τη δουλειά τους αγγαρεία.Άρα το να βρεις καλά ενημερωμένους πωλητές γύρω από την τεχνολογία είναι σαν να ποιάσεις απανωτά και τους 6 αριθμούς του JOKER για 2 συνεχόμενες κληρώσεις και έπειτα από 8 συνεχόμενα jack-pot...
Θυμάμαι όταν ο ΟΤΕ ξεκίνησε να προσφέρει το NetMod της Intracom για λιιιιιίγο καλύτερη ταχύτητα από αυτή της ταπεινής dial-up σύνδεσης των "εξωφρενικών" 56Κ...
Πήγα κι εγώ χαρούμενος χαρούμενος στο τοπικό του ΟΤΕ να ρωτήσω λεπτομέρειες...
Πάω λοιπόν στο γκισέ που είχε αποκλειστικό "υπεύθυνο" για συνδέσεις internet και τον ρωτάω....Με κοιτούσε σαν να του έλεγα να μου λύσει ολοκλήρωμα Laplace...
Το αποτέλεσμα ήταν να πάρω τα περιοδικά της τότε περιόδου και να τον ενημερώσω εγώ!! Και ήταν και ειδικός για θέματα internet (υποτίθεται...)
Όσο για το ότι η συσκευή προέρχεται από τον χώρο των PC και όσοι αγοράζουν τέτοια ξέρουν ότι θα ταλαιπωρηθούν κλπ.
Αν είναι έτσι φίλε μου, θα έπρεπε να αναφέρει στο κουτί "FOR EXPERTS ONLY" και να τελειώνουμε.
Όπως είπε και παραπάνω ο φίλος furious99 η συσκευή παίζει με το που τη συνδέσεις στη πρίζα χωρίς πολλά πολλά ρυθμίσματα και δεν χρειάζεται να σπουδάσεις τεχνικός για να καταφέρεις να την κάνεις να δουλέψει.Τώρα για το κάτι παραπάνω , ε γι αυτό είναι τα forum για να μας βοηθάνε και εμείς με τη σειρά μας , εαν γνωρίζουμε , να δίνουμε τα φώτα σε αυτούς που δεν έχουν ακόμα τις γνώσεις.
Ειδικά σήμερα με το internet μπορείς να βρεις οτιδήποτε τεχνικό πρόβλημα με τη λύση του.Παξιμάδι μουσκεμένο δηλαδή

Reaction score
1

Και ας μην ξεχνάμε ότι πάντα τα καταναλωτικά προϊόντα συγκρίνονται μεταξύ τους (και όχι με το ιδεατό που θα έπρεπε να είναι ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός).

Με αυτό το σκεπτικό, ποια άλλη συσκευή (DVD-Player ή Η/Υ) παίζει αρχεία mkv (και με DTS) και είναι φθηνότερη και φιλικότερη προς το χρήστη;

Γιατί ο κόσμος αγοράζει αυτό το μηχανάκι για τα mkv και όχι για τα mp3 - τα τελευταία τα παίζουν και όλα τα DVD-players...

Όσον αφορά τη δυσκολία χρήσης, εγώ σύνδεσα ένα εσωτερικό DVD (από H/Y) στην υποδοχή SATA και έναν σκληρό δίσκο με USB και έπαιξαν κατευθείαν και τα δύο χωρίς καμμία ρύθμιση!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Φιλε το αγοραζω απολυτως τοις μετρητοις μιας και ειναι ηδη εξαντλημενο .........http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801717
παιδια και εγω το πουλαω 5 ημερων για το λογω του οτι αν κατσω να βαλω εσωτερικο δισκο χυμα αστο προτιμο να παρο το ποπκορν και να το βαλω μεσα να υσηχασω.

Reaction score
3.613

Στο κουτί θα έπρεπε κανονικά να αναγράφει ότι η συσκευή είναι ακατάλληλη για χρήση από παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών καθώς επίσης και από γιατρούς. :144:

Reaction score
0
Το έχω και εγώ εδώ και δυο - τρεις μέρες ,οι πρώτες εντυπώσεις ήταν απογοητευτικές επειδή οι εργοστασιακές ρυθμίσεις που είχανε για την εικόνα είναι απαράδεκτες .Αλλάζοντα τις ρυθμίσει η εικόνα βελτιώθηκε δεν έγινε όμως εξαιρετική ,αλλά απλά καλή. Το άθλιο manual δεν με προβλημάτισε ,γιατί ποτέ δεν το χρησιμοποιώ.
Θα το χρησιμοποιήσω από ότι βλέπω για θέαση hd ταινιών ή hd σειρών.

Reaction score
0

Στο κουτί θα έπρεπε κανονικά να αναγράφει ότι η συσκευή είναι ακατάλληλη για χρήση από παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών καθώς επίσης και από γιατρούς. :144:
Αγαπητέ μου πριν την ιατρική τελείωσα Φυσικό Αθηνών με διδακτορικό οπότε άσε τις ειρωνίες. Το ότι δεν είμαι ειδικός στα δίκτυα και στα πιο ειδικά θέματα δεν σημαίνει ότι είμαι άσχετος με Η/Υ. Από γλώσσες προγραμματισμού ξέρω BASIC, Fortran γιατί όταν ήμουν 19-20 αυτές υπήρχαν και σε επιστημονικές εφαρμογές ειδικά η fortran ακόμα πετάει (ναι είμαι αρχαίος). Δεν είναι τυχαίο ότι το matlab είναι υβρίδιο fortran και C.

Έγραψα για το egreat γιατί σαν καταναλωτής έχω παράπονο για αυτό που πλήρωσα. Αν εσύ, ώς πιο έξυπνος, δεν έχεις πρόβλημα με το συγκεκριμένο, μαγκιά σου. Η ειρωνία σου όμως δεν είναι γνώρισμα σοφού...

Reaction score
0
εβαλα να κατεβασω torrent αλλα τιποτα πιρα μεσω usb το λινκ αλλα ειναι private tracker και ετσι δεν ξερω πως θα δει τα username pass.
τι κανουμε?
ακομα το ιντρνετ ραδιο πως δουλευει?

Reaction score
0

Παιδιά για το όνομα του Θεού!Μην το παρατραβάμε το θέμα. Πιστεύω ότι αυτοί που το αγοράζουν και ειναι στοιχειωδώς γνώστες του αντικειμένου που υπηρετεί αυτό εδώ το site,ξέρουν τι αγοράζουν.Το μηχανάκι αυτό για τα χρήματα που αξίζει κάνει μια χαρά την δουλειά του.Και η κύρια δουλειά του ειναι να αναπαραγάγει σωστά τα mkv αρχεία που κατεβάζουμε.Προσωπικά το έχω δοκιμάσει με αρχεία m2ts και mkv υψηλού bitrate και τα παιζει άψογα.Εικόνα κρυστάλλινη στην Panasonic 46'' και μέσω usb και μεσω streaming απο το pc.Μουσική δεν εχω αξιώσεις να ακουσω απο αυτο το εργαλειάκι,εχω άλλα μηχανηματα που κάνουν αυτην την δουλειά,όπως ο καθένας πιστεύω που σέβεται τα αυτιά του!Τώρα το οτι σαν κερασάκι στην τουρτα μπορώ να ακούω internet radio και να βλέπω youtube στην tv δεν με χαλάει καθόλου.Σημειωτέον δε ότι κάτι τέτοιες δυνατότητες σε κάποια νέα μοντέλα tv πληρώνονται αδρά.Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τα περί manuals κ.λ.π. αλλά αν σας πω εγώ τι έχω τραβήξει με μεγάλες και επώνυμες εταιρείες του χώρου θα φρίξεται!(χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι κάτι που το αποδέχομαι)

Reaction score
2

Πάντως τελευταία μου κάνει νούμερα και δεν ξέρω αν φταίει που οι δίσκοι 1τερρα και 500γιγα αντίστοιχα είναι σχεδόν γεμάτοι αν και τους έκανα ανασυγκρότηση ή που τα βίντεο είναι 1080p 24αρια. Με λίγα λόγια χθές έβαλα να δω το Boondock saints (1992) και μετά το μισάωρο έπαιζε μόνο εικόνα καρέ καρέ σαν << 2Χ και καθόλου ήχο. Δοκίμασα παύση,στοπ, επανεκίνηση κλπ αλλά πάλι τα ίδια. Δοκίμασα άλλες ταίνιες και έπαιξαν κανονικά. Μου το είχε κάνει και σε επισόδειο του Band of Brothers αλλά σε σκηνή που το video rate ανέβηκε τρελά διότι είχε φάση επίθεσης με πολύ λαο να τρέχει κλπ. Εκεί τα έπαιξε αλλά το προχώρησα μερικά λεπτά αργότερα σε ήρεμη σκηνή και ολα οκ. Χθές όμως η ταινία ήταν επίσης σε χαλαρή σκηνή με διάλογο χωρίς καθόλου "δράση".Παρατηρώ οτι οι δίσκοι οταν κολάνε έτσι οι ταινίες ειναι κολημένο το λαμπάκι τους. Δοκίμασα να αλλάξω ρυθμίσεις εικόνας στο AUTO ,χωρίς framesync κλπ αλλα πάλι τα ίδια. Μήπως πρέπει και οι δίσκοι να έχουν αξιοπρεπές buffer; γιατί κοίταξα να πάρω τον πιο φθηνό 1τερρα και οχι τι επιδόσεις έχει κλπ. Πάντως έχω πρόβλημα με το χώρο πρέπει κάθε 2 εβδομάδες να αγοράζω 1τερρα δίσκο και είναι ασύμφορο...προβληματίζομαι. Μπορώ να ρυθμίσω κάπως το buffer της συσκευής και ας αργεί να φορτώσει αρκεί μετά ολη η ταινία να παίξει απρόσκοπτα;;;

Reaction score
0

Καλημερα κι απο εμενα
Μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος; Γιατι όπως διάβασα πιο πάνω παιζει αρχεια m2ts.
Σ εμενα δεν τα παιζει. Μηπως γνωριζετε τι μπορει να φταιει;

Υπ οψιν τα αρχεια εινα απο την καμερα Canon HF20

Reaction score
0

Πέρα από την γκρίνια κλπ, θέλω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο εξής θέμα:
Θέλω να μεταφέρω ασύρματα (πήρα wireless usb adapter) τα αρχεία video και μουσικής από το laptop στο egreat καθώς και να κατεβάζω απευθείας torrents στο egreat.

Τι ακριβώς χρειάζομαι;
1. Εσωτερικό σκληρό sata ή μπορώ και με usb HDD;
2. Χρειάζομαι κάποιο software; ποιό;

Σας ευχαριστώ

Reaction score
0
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση....

Όταν βλέπω φωτογραφίες από οποιοδήποτε μέσο έχω συνδέσει, μπορώ να ακούω ταυτόχρονα και μουσική;

S8N

Reaction score
0

Πέρα από την γκρίνια κλπ, θέλω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο εξής θέμα:
Θέλω να μεταφέρω ασύρματα (πήρα wireless usb adapter) τα αρχεία video και μουσικής από το laptop στο egreat καθώς και να κατεβάζω απευθείας torrents στο egreat.

Τι ακριβώς χρειάζομαι;
1. Εσωτερικό σκληρό sata ή μπορώ και με usb HDD;
2. Χρειάζομαι κάποιο software; ποιό;

Σας ευχαριστώ
Παναγιώτη ρίξε μια ματιά στον οδηγό επιβίωσης για το Popcornhour Α100/110. Κάνεις ακριβώς τα ίδια, δηλαδή:

1. Βάζεις τον εσωτερικό δίσκο.

2. Κάνεις εγκατάσταση των NMT Applications αντιγράφοντας απλώς το αρχείο από το CD της egreat σε ενα USB dongle ή σε εναν σκληρό USB. Με τη διαδικασία αυτή γίνεται και format στον εσωτερικό σκληρό.

3. Ενεργοποιείς από το μενού του egreat τον SMB (Samba) server που μόλις εγκαταστάθηκε. Αυτός σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση στον εσωτερικό ή και σε οποιονδήποτε USB σκληρό από οποιοδήποτε PC του τοπικού σου δικτύου.

4. Κάνεις δεξί κλικ στο desktop, παντάς new shortcut και δίνεις ως προορισμό τη διεύθυνση IP του egreat στη μορφή π.χ.:

\\192.168.2.3

Τα username και password που θα σου ζητήσει είναι "nmt" και "1234" αντιστοίχως.

Ο κατάλογος "share" δηλώνει τον σκληρό δίσκο του egreat, ενώ οι συσκευές USB που βρίσκονται πάνω του εμφανίζονται ως "usb_drive_a-1" και "usb_drive_b-1".

Τα λέει όλα και ο οδηγός επιβίωσης του Popcornhour:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=55807

Reaction score
0

Καλημερα κι απο εμενα
Μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος; Γιατι όπως διάβασα πιο πάνω παιζει αρχεια m2ts.
Σ εμενα δεν τα παιζει. Μηπως γνωριζετε τι μπορει να φταιει;

Υπ οψιν τα αρχεια εινα απο την καμερα Canon HF20
m2ts κατεβασμένα (ταινίες δηλαδή) παίζει.

m2ts από camera επειδή έχουν άλλη κωδικοποίηση σπάνια παίζουνε...

Reaction score
0

Δεν ειναι και σωστο αυτο ομως.
Στα χαρακτηριστικα του ελεγε οτι τα παιζει, τα ειχε στη λιστα των συμβατων αρχειων.
Υπαρχει περιπτωση με καποιο τροπο να τα παιξει;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members