... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Reaction score
3.491
Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Μολις δοκιμασα το πρωτο απο τα τρια και ακουσα πεντακαθαρα την εισαγωγη του spanish harlem. Τα αλλα δυο δεν τα εχω. Αν μπορουν να ξανανεβουν θα το εκτιμουσα.

Ακουω απο το egreat 34 οπτικη > src+deq+dcx. Δεν ανεβασα την ενταση απο τους ενισχυτες. Οπως ακουω νορμαλ δηλαδη και μαλιστα απο τα ψηφιακα εχω μερικα ντι-μπι μειοω.
:607:

Είδατε τις διαφορές που υπάρχουν από σύστημα σε σύστημα στο θέμα της δυναμικής περιοχής, αλλά κυρίως στην αποδοση σημάτων χαμηλής ψηφιακής στάθμης.

Reaction score
3.491

Επειδή σε αυτό το θέμα συζητήθηκε αρκετά και το θέμα του dither, σας προτείνω να πειραματιστείτε με τα tests που υπάρχουν στο παρακάτω site.

http://www.24-96.net/dither/blind_shootout.htm

Καλή επιτυχία

Υ.Γ. Η στάθμη αρχικώς να ρυθμιστεί χαμηλά μέχρι το σημείο που ο θόρυβος (φύσημα) ίσα-ίσα που θα ακούγεται.

Κατεβάστε πρώτα και τα 21 wav αρχεία τοπικά στο PCs σας και μετά πειραματιστείτε με τους διαφορετικούς dithering αλγoρυθμους.

All files have been dithered to 16 bits from the same original 24 bit file. 54 dB of gain has been applied after dithering. The original files have been kindly supplied by Philipe Goutier of Steinberg. The samples using Megabitmax, Sound Forge, CoolEdit Pro and pow-r dither have been produced by Alexey Lukin. The Airwindows Mastering Tools samples have been produced by Chris Johnson. The samples using Wavelab, UV22 and Waves dither have been redone from the original versions by Philipe Goutier by Robin Schmidt in order to provide a consistent boost of gain over all samples. The files below are presented in alphabetical order. It should be pointed out that great care has been taken in the preparation of these samples and no dither product has been favoured above another. For questions or suggestions please contact [email protected].

Reaction score
1.772

Άμα σου ξαναφέρω μηχάνημα εγώ στο σπίτι να με... :136:
και πως θα ακουσω βρε με το χρυσο αυτι μου;:116:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Να μην ανησυχείς, εφόσον ακούς καθαρά και χωρίς διακοπές και τα τρια κομμάτια των tests με τα ακουστικά σου. Τουλάχιστον μέχρι εκεί η πραγματική δυναμική περιοχή είναι >95dB (κυρίως test 1 & test 2).

Απλώς κάποιοι τυχεροι ακούνε τα tests καθαρά και χωρίς παραμόρφωση από τα ηχεία τους. Είναι θέμα πραγματικής δυναμικής περιοχής, ασχέτως εάν πραγματικά την χρειαζόμαστε. Τα 24-bit/96-KHz απλώς μας την υπόσχονται αλλά μόνο στα χαρτιά.

Τo "κρητικό" buffalo DAC του φίλου μας του back αναπαράγει καθαρά και τα τρία tests χωρίς προενισχυτή. Αυτοί οι Κρήτες, κάτι μας κρύβουν :126:
127db dynamic range το μετρησανε το βουβαλι οι twisted pear.

μπορη να μην εφτασε τα 132db που δηλωνη η sabre αλλα και παλι

πρεπη να ειναι νο1.

GF

Reaction score
27
Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Πω πω ρε παιδιά, μόνο εγώ την πάτησα με το τεστ του gkar?

Βάζω το 1ο, και αφού δυνάμωσα αρκετά, το άκουσα κανονικά (ίσως με λίγο θόρυβο) από την θέση ακρόασης.

Στο 2ο, δεν ακούω τίποτα.

Στο 3ο, η καταστροφή. Έγινε απ'ευθείας η μετάβαση από το 2 στο 3 με το volume σχεδόν στο τέρμα και έγινε χαμός! Πανικόβλητος το χαμήλωσα, τις ισπανικές κιθάρες και τα φλαμένκο μου μέσα!

Άκουσα από egreat με το volume στο 0 πάντα με οπτική έξοδο στον harman hk 990 (που το DAC του δέχεται μέχρι 24/96 απ'όσο ξέρω). Το gain στον ενισχυτή ήταν στο 0.

Αυτό που με παραξένεψε είναι πως σε όλα τα κομμάτια άκουγα διακοπές στον ήχο. Είναι ένδειξη οτι το 24/96 δεν παίζει στο σύστημά μου? Άλλα φυσιολογικά αρχεία 24/96 παίζουν κανονικά.
Το 2 κατάφερα να το ακούσω (κάτι βιολάκια) όταν πήγα πολύ κοντά στο ηχείο. Τελικά τι δεν πήγε καλα με το τεστ 3? Επαιζε σε στάθμες κανονικότατες...

Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως έπαθαν ζημιά τα ηχεία. Στην συνέχεια που τα δοκίμασα έπαιζαν μια χαρά όλες τις μουσικές, μπάσα, πρίμα, φωνές, άρα προφανώς δεν κάηκε τίποτα. Επειδή διαβάζω διάφορα εδώ μέσα, τι πρέπει να περιμένω σε περίπτωση βλάβης του ηχείου? Κάποιο είδος παραμόρφωσης ίσως? Πρόβλημα όταν θα ανοίξω την ένταση ξανά? Ελπίζω να μην έκανα ζημιά:122:
Πείτε μου τι να προσέξω please.

Όπως και να'χει, ειπωθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα εδώ μέσα, όσο και αν δεν καταφέρνω να τα παρακολουθήσω όλα, αλλά μπράβο στα παιδιά που έχουν τόσες γνώσεις και μεταδίδουν κάτι και σε μας τους υπόλοιπους.
Τελικα ακουω τα ιδια με τον steppenwolf.
1. χαμηλα αλλα ακουγεται χωρις κοπο.
2. τιποτα
3. χαμος! πολυ δυνατα!

GF

Reaction score
27

υπαρχουν 2 διαφορετικα σετ απο τα 3 wav?

Reaction score
3.491

127db dynamic range το μετρησανε το βουβαλι οι twisted pear.

μπορη να μην εφτασε τα 132db που δηλωνη η sabre αλλα και παλι

πρεπη να ειναι νο1.
Μήπως το dynamic range του SABRE ξεπαρνάει ως μέγεθος και εκείνο της dCS με το περιβόητο ring dac ;

Reaction score
3.491

υπαρχουν 2 διαφορετικα σετ απο τα 3 wav?
στα 24-bit/96KHz υπάρχει ΕΝΑ και μοναδικό set αποτελούμενο από τρία (3) tests..

βλ. post 310.

Σημείωση: Μόλις πριν λίγο κατέβασα κι εγώ το test3 για να διαπιστώσω εάν είναι φυσιολογικό να ακούγεται το κομμάτι τόσο δυνατά όπως αναφέρθηκε από τους steppenwoolf και GF.

Οχι, μου ακούγεται χαμηλά, απλώς λίγο πιο δυνατά από το test 2 & test 1.

Αυτό είναι και το φυσιολογικό.

GF

Reaction score
27

Πάμε τώρα να δούμε τι θα συμβεί στα tests 1-2-3, άμα χάσουμε στο δρόμο τα 8 τελευταία bits (LSB 17-24). Τα sample rate 96 ΚΗz παραμένει, άρα μιλάμε πλέον για ακρόαση των αυθεντικών tests με τη διαφορά ότι τώρα τα tests είναι γραμμένα στα 16-bit/96Hz.

(bitrate 3.072 Kbps PCM encoding lossless).

Τι λέτε, θα χαθεί η μουσική που ακούγαμε με τα πρώτα tests (όσοι ακούγαμε τελος πάντων) όταν τα δείγματα ήταν γραμμένα στα 24-bit/96KHz ?

Το test 1 (16-bit/96KHz version)
http://www.megaupload.com/?d=DQQWPMKN

Το test 2 (16-bit/96KHz version)
http://www.megaupload.com/?d=8XJ10R2H

Το test 3 (16-bit/96KHz version)
http://www.megaupload.com/?d=H479K8XU

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ WAV ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΑ KATEΒΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΑΣΙΚΑ TESTS 1-2-3 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ 24/96.
Αυτα τι ειναι? Διαφορετικα απο τα τελευταια?
16bit?
Υπαρχουν καπου?

Reaction score
3.491

Αυτα τι ειναι? Διαφορετικα απο τα τελευταια?
16bit?
Υπαρχουν καπου?
Προέρχονται από τα αυθεντικά g.kar tests 1-2-3 (24-bit/96KHz), που στη συνέχεια μετετράπησαν στα 16-bit/96KHz.

Διαπιστώνουμε απλώς ότι στα 16-bit/96KHz χάνεται σχεδόν όλη η πληροφορία που υπήρχε καταχωρημένη στα αρχικά 24-bit/96KHz tests.

test 1 16-bit/96KHz http://www.megaupload.com/?d=KI59DSI4

test 2 16-bit/96KHz http://www.megaupload.com/?d=YCD24YK0

test 3 16-bit/96KHz http://www.megaupload.com/?d=UG9MWSNR

:442:

Reaction score
1.772

Μήπως το dynamic range του SABRE ξεπαρνάει ως μέγεθος και εκείνο της dCS με το περιβόητο ring dac ;
δεν ξερω εσυ ξερεις;

η dCS δεν αναφερη τιποτα στο site της.

GF

Reaction score
27

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι αν το μονο που εχουν τα αρχεια των 24bit ειναι διαφορετικη ενταση, δεν ακουω το #2???

GF

Reaction score
27

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι αν το μονο που εχουν τα αρχεια των 24bit ειναι διαφορετικη ενταση, δεν ακουω το #2???
Τελικα ακουω και το 2 αλλα ακριβως ετσι οπως λεει ο stepenwoolf.
Πολυ χαμηλοτερα απο το 1, κατι βιολακια στο βαθος.
Το 1 το ακουω4-5 μετρα απο τα ηχεια χαμηλα αλλα χωρις να πειραξω ενταση. Το 3 κολαση.

Reaction score
47
Re: Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Τελικα ακουω και το 2 αλλα ακριβως ετσι οπως λεει ο stepenwoolf.
Πολυ χαμηλοτερα απο το 1, κατι βιολακια στο βαθος.
Το 1 το ακουω4-5 μετρα απο τα ηχεια χαμηλα αλλα χωρις να πειραξω ενταση. Το 3 κολαση.
:114: Άρα δεν είμαι μόνο εγώ ο στραβός. Απλός παρα λίγο να κάνω την μ@@@κία.

Να σημειώσω βέβαια ξανά οτι από το pc με κάρτα ήχου creative που βγάζει 24/96 και ηχειάκια creative της πλάκας δεν ακούω τίποτα στο τέρμα σε κανένα από τα τεστ. Γι'αυτό και ήμουν χαλαρός και την πάτησα με το τεστ3.

GF μήπως χρησιμοποίησες το egreat ως πηγή?

Reaction score
1.772

περιεργα μας τα λετε ρε παιδια.

το ενα ειναι χαμηλοτερο ενω τα δυο και τρια πιο δυνατα αλλα περιπου ιδια.

GF

Reaction score
27

:114: Άρα δεν είμαι μόνο εγώ ο στραβός. Απλός παρα λίγο να κάνω την μ@@@κία.

Να σημειώσω βέβαια ξανά οτι από το pc με κάρτα ήχου creative που βγάζει 24/96 και ηχειάκια creative της πλάκας δεν ακούω τίποτα στο τέρμα σε κανένα από τα τεστ. Γι'αυτό και ήμουν χαλαρός και την πάτησα με το τεστ3.

GF μήπως χρησιμοποίησες το egreat ως πηγή?
Ναι, το egreat ειναι η πηγη μου αλλα γιατι γινεται αυτο!?!?!

Reaction score
3.491

To test2 ήταν στα 88KHz και όχι στα 96KHz πού ήταν τα άλλα δύο
Εχεις δίκιο, το test 2 είναι 24-bit/88.2KHz.
Εκ παραδρομής αναφέρθηκε αρχικώς ότι ήταν 24-bit/96KHz.

:615:

GF

Reaction score
27

Ναι, το egreat ειναι η πηγη μου αλλα γιατι γινεται αυτο!?!?!
Φαινεται να κανει normalise μονο το συγκεκριμενο αρχειο. Το γιατι δεν καταλαβαινω! Πιθανον καποιο bug του egreat.
Τα αλλα ειναι οκ.

Θα βαλω audacity για να δημιουργησω μερικα τεστ αρχεια και ισως βγαλω καμια ακρη.
Α, ρε gkar φωτιες που μας εβαλες!!:142:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss