Άμεση Βοήθεια: Δυο ηχεία οροφής σε πόση απόσταση;

Reaction score
375
Όταν τον έβαλες μπροστά δεν σου πε να τρέξει για να σου ρυθμίσει διάφορα; Αν το μενού είναι το ίδιο με τον δικό μου πάτα settings και μετά πάνε speakers καΙ audyssey setup και start
Μαι, ετρεξε το καθε ηχειο ξεχωριστα και ολα παιζανε κανονικα. Ολα και τωρα παιζουν κανονικα μεσω της εφαρμογης νετφλιξ του apple tv, το προβλημα ειναι μεσω της εφαρμογης itunes και των αγορασμενων μου ταινιων.

Μου ειπε να τρεξει αλλα ελεγε πως θα παρει 15 λεπτα (ή κατι τετοιο) κι επειδη βιαζομουν, το πηδηξα αυτο το σταδιο υποθετοντας πως θα μπορεσω να το κανω μια αλλη μερα που αθ εχω τακτοποιησει στην εντελεια τα ηχεια, στις τελικες τους θεσεις και οχι ψιλο-χυμα οπως ειναι σημερα.

Reaction score
375
Kάτσε να ξεκαθαρίσουμε. Τι itunes είναι σε υπολογιστή - λάπτοπ; Ή app στο apple tv?
Apple tv.

To εχω και σε ταμπλετ και σε κινητο αλλα αναφερομαι στην εφαρμογη itunes του apple tv Μιας και μεσω αυτης βλεπω ταινιες στην τηλεοραση.

Reaction score
4.327
Για τσέκαρε εδώ

Check if Dolby Atmos is set up
On your Apple TV 4K, go to Settings > Video and Audio and select Audio Format. Under Atmospheric Audio, check that Dolby Atmos is on. If you don't see Atmospheric Audio and Dolby Atmos as an option, you might need to change how your home entertainment system is set up.

You can also check while watching content that supports Dolby Atmos. Just swipe down on the Touch surface of your Apple TV Remote. Under Info, look for
.

You can't play sound in Dolby Atmos if Quick Start is turned off in Settings. To check, go to Settings > Apps > iTunes Movies and TV Shows > Quick Start.

Reaction score
375
Για τσέκαρε εδώ

Check if Dolby Atmos is set up
On your Apple TV 4K, go to Settings > Video and Audio and select Audio Format. Under Atmospheric Audio, check that Dolby Atmos is on. If you don't see Atmospheric Audio and Dolby Atmos as an option, you might need to change how your home entertainment system is set up.

You can also check while watching content that supports Dolby Atmos. Just swipe down on the Touch surface of your Apple TV Remote. Under Info, look for
.

You can't play sound in Dolby Atmos if Quick Start is turned off in Settings. To check, go to Settings > Apps > iTunes Movies and TV Shows > Quick Start.
Τα 5.1 ηχεια παιζουν μια χαρα. Τα 2 ατμος της οροφης μονο δεν ανταποκρινονται στις ταινιες του itunes (παιζουν κανονικοτατα μεσω του app netflix)!!!
[DOUBLEPOST=1544990652][/DOUBLEPOST]
Τα 5.1 ηχεια παιζουν μια χαρα. Τα 2 ατμος της οροφης μονο δεν ανταποκρινονται στις ταινιες του itunes (παιζουν κανονικοτατα μεσω του app netflix)!!!
Θα τα κανω ολα οσα λεει οταν παω στο σπιτι! Ευχαριστω!

Reaction score
375
Παιδιά είμαι χαρούμενος, έκανα έναν συνδυασμό από όλα όσα είπαμε και όλα λειρτουργουν ρολόι. Δεν ξέρω τι έφταιγε πριν, ειλικρινά, αλλά τώρα εινα όλα οκ.

Είναι φυσιολογικό να ακούγεται μόνιμα ένα μικρό βουητό από το sub? Έστω και αν δεν παίζει τίποτα από τον ενισχυτή, όταν είναι ανοιχτό το sub ακούω μόνιμα ένα μικρό βουητό.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.538
Είναι συνηθισμένο. Δοκίμασε να το βάλεις σε άλλη πρίζα απο τα μηχανήματα ή το αντίθετο αν είναι ήδη σε άλλη.

Reaction score
375
Αυτό έφταιγε τελικά. Έκανα δοκιμη στις ρυθμίσεις μια με on και μια με off και καταλαβα πως έφταιγε αυτό.
B3B8F1B5-B35C-4981-A7EB-8DAC5E1F2AC3.jpeg

[DOUBLEPOST=1545006642][/DOUBLEPOST]
BADADE1E-69C6-4270-9F8F-212213D69E92.jpeg
Αυτό που πρέπει να κανω τώρα είναι να βάλω το κεντρικό εκεί που έχει βάση η τηλεόραση, να ανεβάσω την τηλεόραση 20 εκατοστά πιο πάνω, είστε σε βάση ξύλινη είτε σε βάση τοίχου και να κατεβάσω καμία 15αρια πόντους πιο κάτω το ράφι του ενισχυτή για να παίρνει αέρα.

Διαφωνείτε σε κάτι ή έχετε να πρόσθεσετε κάτι άλλο?
[DOUBLEPOST=1545007058][/DOUBLEPOST]Δεν είναι ακόμη έτοιμο το σπίτι αλλά αυτή είναι μια πρώτη εικόνα.
8692F35F-D2B3-4546-9B98-C79D1DDB3798.jpeg

Reaction score
375
Είναι συνηθισμένο. Δοκίμασε να το βάλεις σε άλλη πρίζα απο τα μηχανήματα ή το αντίθετο αν είναι ήδη σε άλλη.
Χμμμ..... δεν έχω άλλη πρίζα εκεί κοντά αλλά κάτι θα προσπαθήσω να κανω.
[DOUBLEPOST=1545007500][/DOUBLEPOST]Τεπ
Πως σου φάνηκε η φάση;
Τέλεια αλλά τα παιδιά έχουν αύριο σχολείο κα δεν μπορώ να το απολαύσω όπως θέλω!

Επίσης μου φαίνεται πως τα πίσω ηχεία δεν λειτουργούν όπως πρέπει.

Στο αρχικό set up τα είχα δηλώσει ως back right and left και όχι ως middle back right and left. Να φταίει αυτό? Στο περίπου το λέω αυτό, θυμάμαι την εικόνα του setup και θυμάμαι πως τα δήλωσα σαν οπίσθια ηχεία (φανταστείτε σύστημα 7,1) και όχι σαν τα ηχεία που πάνε αριστερά και δεξιά από τον καναπέ σε ένα σύστημα 7.1.

Πίσω έχω τα Dali Zensor Pico. Μήπως να έβαζα τα Dali Zensor 1 (τα έχω σε άλλο χώρο) αλλά δεν είναι κόπος να τα μεταφέρω..
[DOUBLEPOST=1545007637][/DOUBLEPOST]Ο κρυφός φωτισμός ειναι από λεντοταινια με τηλεχειριστήριο αγορασμένη από Σκρουτζ στα 8 ευρώ/5 μέτρα περιπου

Last edited:

Reaction score
375
31C6C054-B5AD-49DA-B351-99919D66A9C9.png
2
Πίσω πόσα ηχεία έχεις; Αν έχεις 2 έπρεπε να τα δηλώσεις ως surround left kai right
2 έχω πίσω.
5.1.2 έστησα.
Το μόνο που θυμάμαι είναι πως τα δήλωσα σαν πίσω ηχεία και όχι σαν ηχεία δίπλα από τον καναπέ. Καταλαβα8νεις τι λέω?

Σύμφωνα με την φωτο που παραθέτω τα δήλωσα σαν back surround left and right. Λάθος έκανα?
[DOUBLEPOST=1545008057][/DOUBLEPOST]2 έχω μόνο πίσω και τα δήλωσα σαν sbr και sbl σύμφωνα με την φωτογραφία αυτή....

Έπρεπε να τα δηλώσω απλά σαν sr και σαν sl?
165AA96A-4A8E-4962-947D-E873628A20A4.png

[DOUBLEPOST=1545008350][/DOUBLEPOST]
Πίσω πόσα ηχεία έχεις; Αν έχεις 2 έπρεπε να τα δηλώσεις ως surround left kai right
Μαλλον εκανα λαθος λοιπόν. Που πρέπει να παω τώρα για να τα αλλάξω άραγε?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.497
Δεν εχεις τρεξει το audyssey ομως.
Bάλε το μικρόφωνο μπροστά στον ενισχυτή και τρέξτο
Ακριβώς!

Για να έρθουν σωστά οι στάθμες και οι αποκρίσεις των ηχείων, πρέπει να τρέξεις το Audyssey. Στο τέλος, αν το subwoofer σου ακούγεται κάπως χαμηλά, μπορείς να το ανεβάσεις +3db.
Μην ξεχάσεις να δηλώσεις όλα τα ηχεία small.

Reaction score
375
Ακριβώς!

Για να έρθουν σωστά οι στάθμες και οι αποκρίσεις των ηχείων, πρέπει να τρέξεις το Audyssey. Στο τέλος, αν το subwoofer σου ακούγεται κάπως χαμηλά, μπορείς να το ανεβάσεις +3db.
Μην ξεχάσεις να δηλώσεις όλα τα ηχεία small.
Τα 3 μπροστινά τα δήλωσα μεσαία μιας και ακούγονται πολύ δυνατά και όλα τα υπολοιπα μικρά.
Το Audyssey θα το τρέξω όταν τακτοποιήσω την τηλεόραση και μπει στη σωστή θέση το κεντρικό ηχείο, κάτω από αυτήν. Τώρα είμαι ακόμη στα συμμάζεματα και το κεντρικό ηχείο το έχω ένα μέτρο μπροστά από την tv.
[DOUBLEPOST=1545031271][/DOUBLEPOST]Τόση δουλειά κάνει αυτό το Audyssey? Θα εκπλαγώ από το αποτέλεσμα δηλαδή?

Α, και κάτι άλλο που με μπέρδευε χθες και έλεγα πως δεν είχα ατμος ηχο, μπας και βοηθήσω κανέναν άλλο που μελλοντικά ισως να έχει το ίδιο θέμα με εμένα (μιας και ειδα πολλές παρόμοιες ερωτήσεις στην σελίδα της Apple) . Εκτός αυτου που είπα πριν (σχόλιο #269), το άλλο θέμα ήταν πως δοκίμαζα να ακούσω ατμος ηχο από τρέιλερ του iTunes. Γράφουν πως είναι ατμος όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Κανένα! Αν αγοράσεις την ταινία, τότε ναι, είναι ατμος. Τα τρέιλερ όμως δεν είναι κι ας γράφουν πως είναι.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss