Άμεση Βοήθεια: Δυο ηχεία οροφής σε πόση απόσταση;

Reaction score
3.872
Τέσσερα αγκυρια έχει με ανάρτηση (ελατήριο). Το βάζεις στην τρύπα,σφίγγεις τις βίδες μέχρι να δεις ότι το ηχείο είναι σφικτά στερεωμένο στην γυψοσανιδα και τέλος.

Reaction score
607
Επειδή δεν μπορώ να διαβάσω όλο το thread, τα ηχεία τα χεις αγοράσει?

Αν όχι, ρίξε μία ματιά σε αυτά https://rslspeakers.com/c34e-ceiling-speaker/

Review
https://hometheaterreview.com/rsl-c34e-in-ceiling-speaker-reviewed/

Τα αγόρασα από εδώ https://www.ebay.com/itm/RSL-C34E-H...eaker-One-Pair-2-speakers-total-/153245172705.

Ψαχνόμουν και εγώ για 4 dali phantom e-60, αλλά τα rsl μου έβγαιναν λίγο πιο ακριβά (με μεταφορικά και εκτελωνισμό) οπότε τα προτίμησα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν απαιτείται backbox, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, καθώς και από αναφορές κατόχων. Στο avsforum.com θα βρεις πλήθος θετικών σχολίων.

Τα χω παραλάβει, εξαιρετική συσκευασία από e-bay, δεν τα' χω τοποθετήσει ακόμα. Θα τα βάλω κατευθείαν στη γυψοσανίδα χωρίς κουτιά κλπ.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Όπως στα έγραψα, δε θέλει κουτί. Ούτε ειδικά εξαρτήματα θέλει, ότι χρειάζεται για τη στήριξη το έχει μέσα η συσκευασία. Έχει πατρόν για το πόσο θα κόψεις τη γυψοσανίδα, αυτό να χρησιμοποιήσετε και να κάνετε όσο πιο σωστό κόψιμο γίνεται.
Πες του γυψοσανίδα κοντά στο ηχείο να βάλει στηρίγματα, είναι κάνα 2 κιλά το ένα ( το Ε60 δεν είπες;). Να στερεώσετε έστω και με ταινία τα καλώδια να μην είναι χύμα και ελευθέρα. Οι βίδες που έχει για να σφίξει το άγκιστρο του να μην τις παρασφίξετε γιατί μπορεί να κλοτσήσουν. Βάλτο έτσι ώστε το τουίτερ να είναι πιο κοντά στη θέση ακρόασης. Έχει 2 διακοπτάκια, το ένα βάλτο στη θέση focus. Το άλλο άσ' το στο normal.

Reaction score
375
Όπως στα έγραψα, δε θέλει κουτί. Ούτε ειδικά εξαρτήματα θέλει, ότι χρειάζεται για τη στήριξη το έχει μέσα η συσκευασία. Έχει πατρόν για το πόσο θα κόψεις τη γυψοσανίδα, αυτό να χρησιμοποιήσετε και να κάνετε όσο πιο σωστό κόψιμο γίνεται.
Πες του γυψοσανίδα κοντά στο ηχείο να βάλει στηρίγματα, είναι κάνα 2 κιλά το ένα ( το Ε60 δεν είπες;). Να στερεώσετε έστω και με ταινία τα καλώδια να μην είναι χύμα και ελευθέρα. Οι βίδες που έχει για να σφίξει το άγκιστρο του να μην τις παρασφίξετε γιατί μπορεί να κλοτσήσουν. Βάλτο έτσι ώστε το τουίτερ να είναι πιο κοντά στη θέση ακρόασης. Έχει 2 διακοπτάκια, το ένα βάλτο στη θέση focus. Το άλλο άσ' το στο normal.
Άρα αν βάλω την γυψοσανιδα τώρα, μπορώ όλα τα υπολοιπα να τα κανω σε 1 μήνα που θα βάλω τα ηχεία? Η πρέπει να κανω κάποια προεργασία από τώρα, πριν γίνει η γυψοσανιδα?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Άρα αν βάλω την γυψοσανιδα τώρα, μπορώ όλα τα υπολοιπα να τα κανω σε 1 μήνα που θα βάλω τα ηχεία? Η πρέπει να κανω κάποια προεργασία από τώρα, πριν γίνει η γυψοσανιδα?
Να περάσετε τα καλώδια από τη θέση του ενισχυτή ως τα σημεία που θα μπουν το ηχεία. Καλύτερα ακόμα περάστε σωλήνα καλωδίων αν τυχόν στον μέλλον θέλεις να κάνεις κάποια αλλαγή στα καλώδια.

Reaction score
375
Να περάσετε τα καλώδια από τη θέση του ενισχυτή ως τα σημεία που θα μπουν το ηχεία. Καλύτερα ακόμα περάστε σωλήνα καλωδίων αν τυχόν στον μέλλον θέλεις να κάνεις κάποια αλλαγή στα καλώδια.
Μόνο τα καλώδια να περάσω? Δεν θελει καμία άλλη προεργασία πριν το κλείσιμο της γυψοσανιδας? Αν την κόψω σε 1 μήνα την γυψοσανιδα, όταν θα έχω τα ηχεία, θα μπορώ να τα κανω όλα εύκολα χωρίς προεργασία? Το μόνο που πρέπει να ξέρει ο γυψοσανιδας για τώρα είναι πως θέλω 10 πόντους κενό από την γυψοσανιδα ως την οροφή (μόνωση)?
[DOUBLEPOST=1543501698][/DOUBLEPOST]Πες του γυψοσανίδα κοντά στο ηχείο να βάλει στηρίγματα, είναι κάνα 2 κιλά το ένα ( το Ε60 δεν είπες;). Να στερεώσετε έστω και με ταινία τα καλώδια να μην είναι χύμα και ελευθέρα. Οι βίδες που έχει για να σφίξει το άγκιστρο του να μην τις παρασφίξετε γιατί μπορεί να κλοτσήσουν. Βάλτο έτσι ώστε το τουίτερ να είναι πιο κοντά στη θέση ακρόασης. Έχει 2 διακοπτάκια, το ένα βάλτο στη θέση focus. Το άλλο άσ' το στο normal.[/QUOTE]

Αυτά να τα πω τώρα στον γυψοσανιδα? Που θα κανω την μόνωση και την γυψοσανιδα? Η να τα πω στον επόμενο που θα έρθει να βάλει τα ηχεία?
[DOUBLEPOST=1543501870][/DOUBLEPOST]
Αυτά τα στηρίγματα που λες τα έχει μέσα στην συσκευασία το ηχείο? Αυτά που λες πως εί Άι κανα 2 κιλά το ένα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Πες του γυψοσανίδα κοντά στο ηχείο να βάλει στηρίγματα, είναι κάνα 2 κιλά το ένα ( το Ε60 δεν είπες;). Να στερεώσετε έστω και με ταινία τα καλώδια να μην είναι χύμα και ελευθέρα.
Αυτά τώρα, τα άλλα στον επόμενο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.554
Εμένα η πιο εύκολη λύση μου ακούγεται το κουτί που είπαμε εξαρχής. Η ιδανική λύση δεν γνωρίζω ποια είναι για να πω την αλήθεια.
Αυτό που λέει η @melina αρκεί.

Βάζεις τη γυψοσανίδα, ανοίγεις 2 τρύπες με 225mm διάμετρο, συνδέεις τα καλώδια, βιδώνεις τα ηχεία, τέλος.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Αυτό που λέει η @melina αρκεί.

Βάζεις τη γυψοσανίδα, ανοίγεις 2 τρύπες με 225mm διάμετρο, συνδέεις τα καλώδια, βιδώνεις τα ηχεία, τέλος.
ρε συ μην τον μπερδεύεις τώρα που τα έχουμε βάλει σε μια σειρά τι λέει σε ποιον

Reaction score
375
Αυτά τώρα, τα άλλα στον επόμενο.
Τι στηριγματα ειναι αυτα? Μπορεις να με παραπεμψεις καπου με ενα λινκ να δω φωτογραφιες?

2 κιλα θα ειναι το καθε στηριγμα ή το καθε ηχειο???

Σας ευχαριστω πολυ ΟΛΟΥΣ σας παιδια!!!!!
[DOUBLEPOST=1543521727][/DOUBLEPOST]Αρα το μονο που πρέπει να ξέρει ο γυψοσανιδας που θα κανει την γυψοσανιδα (τα ηχεια θα περασουν σε 1 μηνα), είναι πως θέλω 10 πόντους κενό από την γυψοσανιδα ως την οροφή (μόνωση)? Τιποτε αλλο? Και να βαλει στηριγματα για να κρατηθουν τα ηχεια?
[DOUBLEPOST=1543521785][/DOUBLEPOST]Το ταβανι απεχει ΤΩΡΑ 21 ποντους απο το αιρ κοντισιον. Η μονωση που θα περαστει ειναι 7 ποντους. Μεσα σε 13 ποντους θα χωρεσει να μπει το ηχειο???

Reaction score
375
Στείλ' την στον @ludvihoscar και ενημέρωσέ την για την μόνωση. :wink::roflmao:
Αυτή δεν ειναι γυναίκα, είναι ο Ράμπο!
[DOUBLEPOST=1543579900][/DOUBLEPOST]Άρα έτσι θα το κανω κι εγώ. Χωρίς καμία προεργασία, έτσι? Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο στον πρώτο γυψοσανιδα παρα μόνο πως θέλω 10 πόντους κενό από μένα, σωστά? Και να περάσουν και τα καλώδια φυσικά από μέσα. Επιβεβαιώστε σας παρακαλώ.

Και κάτι άλλο σαν συμβουλή. Τα καλώδια για τα πίσω από γον καναπέ ηχεία, να τα πέρασω μέσα από την γυψοσανιδα. Έτσι το σκέφτομαι. Η μια πλευρά του καλωδίου θα οδηγε8 στον ενισχυτή που είναι πάνω από την τηλεόραση, θα ανεβαίνει επάνω προς την γυψοσανιδα, θα την διασχίσει και θα καταλήγει στα πίσω ηχεία.
[DOUBLEPOST=1543580267][/DOUBLEPOST]Ο γυψοσανιδας πάντως μας κορόιδεψε ... εν τω μεταξύ έχω παραγγείλει τα πάντα αλλά τίποτε δεν έχω παραλάβει ακόμη. Ενισχυτή, πίσω ηχεία, sub και κεντρικό ... και χθες παρηγγειλα και τα ατμος από Ελλάδα. Τα περιμένω Τετάρτη τα 2 ατμος. Για τα αλλά δεν ξέρω ποτέ θα γίνει η παράδοση.

Ερώτηση. Καλά θα είμαι με τα 2 ατμος? Μην ξεχνάτε πως τόσα χρόνια βλέπω ταινίες σε σύστημα 2.0 και αναβαθμίζομαι σε 5.1.2

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.554
Και κάτι άλλο σαν συμβουλή. Τα καλώδια για τα πίσω από γον καναπέ ηχεία, να τα πέρασω μέσα από την γυψοσανιδα. Έτσι το σκέφτομαι. Η μια πλευρά του καλωδίου θα οδηγε8 στον ενισχυτή που είναι πάνω από την τηλεόραση, θα ανεβαίνει επάνω προς την γυψοσανιδα, θα την διασχίσει και θα καταλήγει στα πίσω ηχεία.
Σωστά.

Ερώτηση. Καλά θα είμαι με τα 2 ατμος? Μην ξεχνάτε πως τόσα χρόνια βλέπω ταινίες σε σύστημα 2.0 και αναβαθμίζομαι σε 5.1.2
Η μέρα με την νύχτα..

Reaction score
375
Ευελπιστω μεχρι το τελος της εβδομαδας να ερθουν οι παραγγελιες μου που μαλλον αργουν πολυ λογω φορτου εργασιων των ταχυδρομικων την μετα black friday περιοδο. H γυψοσανιδα θα εχει ολοκληρωθει επισης μεσα στην εβδομαδα.

Subwoofer cable θα χρειαστει να αγορασω εγω ή θα εχει μεσα το dali e-12f στην συσκευασια του?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef