Άμεση Βοήθεια: Δυο ηχεία οροφής σε πόση απόσταση;

Reaction score
375
17837831-A2E1-4A76-81EF-C41FD7C4FDDA.png
Ήρθαν τα μαστορια για την γυψοσανιδα. Επειδή δεν μας φτάνει 10 πόντους κενό για το ηχείο, πρότειναν να σκάψουν λίγο το ταβάνι (σοβάς) στα 2 σημεία που θα μπουν το ηχεία έτσι ώστε να χωρέσουν να μπουν εκεί.

Συμφωνείτε?? Πόση διάμετρο έχει αυτό το ηχείο βάσει αυτής της φωτο?

Last edited:

Reaction score
375
Τα έχουμε ξαναπεί....

Επανάληψη: πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τα left-right. Άρα θα απέχουν μεταξύ τους όσο τα left-right.

Εσύ θα μας πεις το ύψος, όχι εμείς. Μόλις μας πεις το ύψος, θα σου πούμε την απόσταση που θα πρέπει να μπουν μπροστά από το κεφάλι.

Από τον Ιούνιο έχεις την απάντηση, αλλά προφανώς θέλεις να αγνοείς όσα σου λέμε.
Το ύψος της γυψοσανιδα από τπ έδαφος θα είναι στα 2.60 μέτρα. Η πο στάση του κεφαλιού από γον πίσω τοίχο στο 1.5 μέτρο.

Είχαμε πει παλαιότερα πως τα 2 ατμος θα μπουν 1.80 μέτρα μπροστά από τον πίσω τοίχο (30 πόντους μπροστά από το κεφάλι). Ισχύει αυτό, έτσι?

Reaction score
375
Αυτό το τετράγωνο πόσους πόσους πόντους πρέπει να είναι βρε παιδιά? Ρωτάω γιατί θα το σκάψουμε από μέσα, χρειαζόμαστε 2 πόντους περιθώριο ακόμη και θα σκάψουμε τον σοβά.
1A427C57-0F0D-425E-8C3A-0D3AC896FA7F.jpeg
1A427C57-0F0D-425E-8C3A-0D3AC896FA7F.jpeg

Reaction score
3.872
30x30 είπαμε,αλλά γιατί να το σκάψεις το ταβάνι;
Η οροφή δεν θα κατεβει 7(μόνωση) +10 ή 11 για το κουτί;
Τι άλλαξε;

Reaction score
375
30x30 είπαμε,αλλά γιατί να το σκάψεις το ταβάνι;
Η οροφή δεν θα κατεβει 7(μόνωση) +10 ή 11 για το κουτί;
Τι άλλαξε;
Δεν θα γίνει κουτί, έτσι τα έχουμε πει. Το αλλάζω το σχέδιο γιατί θα μπει κρυφός φωτισμός και δεν θέλω να κολλάει επάνω στο αιρ κοντισιον το φως του κρυφού φωτισμού.
[DOUBLEPOST=1543926728][/DOUBLEPOST]
38DFB789-50A2-42BC-A320-F912493ACC2B.jpeg
3E3BE482-C857-4012-BBD8-9C8D4022558A.jpeg
38DFB789-50A2-42BC-A320-F912493ACC2B.jpeg

Reaction score
375
Μετά από το ταβάνι που βλέπετε, από κάτω, θα μπει 5 εκατοστά μόνωση και αμέσως πιο κάτω η γυψοσανιδα.
[DOUBLEPOST=1543926878][/DOUBLEPOST]
25 πόντους διάμετρο άμα σκάψεις καλά είναι.
Το έκανα 30 ποντους... πειράζει ;;;

Reaction score
3.872
Δεν θα γίνει κουτί, έτσι τα έχουμε πει. Το αλλάζω το σχέδιο γιατί θα μπει κρυφός φωτισμός και δεν θέλω να κολλάει επάνω στο αιρ κοντισιον το φως του κρυφού φωτισμού.
Δεν το είπες,τώρα το λες!

25 πόντους διάμετρο άμα σκάψεις καλά είναι.
22.5 πρέπει να είναι το άνοιγμα. 25 είναι όλο το ηχείο σε διάμετρο εξωτερικά.

Reaction score
375
Μετά από το ταβάνι που βλέπετε, από κάτω, θα μπει 5 εκατοστά μόνωση και αμέσως πιο κάτω η γυψοσανιδα.
Ούτε στηρίγματα θα βάλω τώρα από μέσα μιας και είχαμε πει πως τα έχει όλα όσα χρειάζονται το ηχείο μέσα στη συσκευασία του και είχαμε καταλήξει πως το μόνο που χρειάζεται αρχικά είναι δέκα πόντοι και δεύτερον να περάσουν μέσα τα καλώδια.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Όχι δεν πειράζει, έχεις και περισσότερη ασφάλεια στην τοποθέτηση.

Ναι, 22.5 είναι το άνοιγμα αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι το κόψιμο στην ψευδοροφή μετά θα είναι ακριβώς κέντρο με το σκάψιμο στο ταβάνι. Για αυτό είπα 25. Το έκανε 30, ακόμα καλύτερα.

Reaction score
375

Αν πας στην προηγούμενη σελίδα μηνυμάτων θα δεις πως λέγαμε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνω κουτί και πως το μόνο που πρέπει να πω στους μάστορες είναι πως θέλω δέκα πόντους κενό για να μπει το ηχείο.

Reaction score
3.872
Αν πας στην προηγούμενη σελίδα μηνυμάτων θα δεις πως λέγαμε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνω κουτί και πως το μόνο που πρέπει να πω στους μάστορες είναι πως θέλω δέκα πόντους κενό για να μπει το ηχείο.
Αυτό είχα κάνει και για αυτό στο είπα!

Αλλά έλεγες...

Αρα το μονο που πρέπει να ξέρει ο γυψοσανιδας που θα κανει την γυψοσανιδα (τα ηχεια θα περασουν σε 1 μηνα), είναι πως θέλω 10 πόντους κενό από την γυψοσανιδα ως την οροφή (μόνωση)? Τιποτε αλλο? Και να βαλει στηριγματα για να κρατηθουν τα ηχεια?
Auto merged Το ταβανι απεχει ΤΩΡΑ 21 ποντους απο το αιρ κοντισιον. Η μονωση που θα περαστει ειναι 7 ποντους. Μεσα σε 13 ποντους θα χωρεσει να μπει το ηχειο???

Reaction score
375
Αυτό είχα κάνει και για αυτό στο είπα!

Αλλά έλεγες...
αληθεια, αυτο ειχα πει αλλα ο γυψοσανιδας θεωρησε σωστο να ΜΗΝ κολλησει το αιρ κοντισιον με την κατω μερια της γυψοσανιδας γιατι σε εκεινο το σημειο θα "χανει" ο κρυφος φωτισμος.

Μαλλον καλα τα λες εσυ αλλα εχει τρελαθει με τοση φασαρια και βρωμια μεσα στο σπιτι μου, εχω χασει τα λογικα μου!!!

Οπως και να' χει σε ευχαριστω πολυ τοσο εσενα, οσο και ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που με βοηθησαν γιατι ειχα πελαγωσει!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Next step ο ερχομος των 2 dali phanton e60 και το κοψιμο της γυψοσανιδας.

Περιμενω επισης πισω ηχεια, κεντρικο και ενισχυτη!!!

Reaction score
375
αληθεια, αυτο ειχα πει αλλα ο γυψοσανιδας θεωρησε σωστο να ΜΗΝ κολλησει το αιρ κοντισιον με την κατω μερια της γυψοσανιδας γιατι σε εκεινο το σημειο θα "χανει" ο κρυφος φωτισμος.

Μαλλον καλα τα λες εσυ αλλα εχει τρελαθει με τοση φασαρια και βρωμια μεσα στο σπιτι μου, εχω χασει τα λογικα μου!!!

Οπως και να' χει σε ευχαριστω πολυ τοσο εσενα, οσο και ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που με βοηθησαν γιατι ειχα πελαγωσει!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Next step ο ερχομος των 2 dali phanton e60 και το κοψιμο της γυψοσανιδας.

Περιμενω επισης πισω ηχεια, κεντρικο και ενισχυτη!!!
Aυριο παραλαμβανω τα ηχεια ατμος, μολις μου στειλαν μηνυμα αλλα τα υπολοιπα οχι. Ουτε καν τον ενισχυτη. Το media markt απο black friday που εκενα την παραγγελια ακομη δεν μου εχει φερει οσα παρηγγειλα μιας και οταν τα παρηγγειλα δεν τα ειχε ολα σε αποθεμα.

Reaction score
375
Βρε παιδια, το ενα απο τα 2 πισω ηχεια θα μπει επανω σε μια παπουτσοθηκη αλλα το αλλο δεν εχει καπου να μπει. Εχετε καμια προταση για στηριγμα φθηνο για ηχειο dali zensor 1?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Βρε παιδια, το ενα απο τα 2 πισω ηχεια θα μπει επανω σε μια παπουτσοθηκη αλλα το αλλο δεν εχει καπου να μπει. Εχετε καμια προταση για στηριγμα φθηνο για ηχειο dali zensor 1?
Δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο.
Θα βάλεις κάτι πλαστικά στηριγματάκια που έχει η συσκευασία στην πλάτη του ηχείου (εικ. 3Β) και θα βάλεις στον τοίχο μια βίδα με ούπα. Θα προσέξεις το κεφάλι της βίδας να είναι τόσο που να περνάει από το μεγάλο μάτι του στηρίγματος που έχει πίσω το ηχείο και θα το κρατάει να μην φύγει στο στενό μέρους του ματιού (εικ. 3C).

Screenshot 2018-12-05 at 13.08.24.jpg

Reaction score
375
Δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο.
Θα βάλεις κάτι πλαστικά στηριγματάκια που έχει η συσκευασία στην πλάτη του ηχείου (εικ. 3Β) και θα βάλεις στον τοίχο μια βίδα με ούπα. Θα προσέξεις το κεφάλι της βίδας να είναι τόσο που να περνάει από το μεγάλο μάτι του στηρίγματος που έχει πίσω το ηχείο και θα το κρατάει να μην φύγει στο στενό μέρους του ματιού (εικ. 3C).

View attachment 111970
Εγώ δεν έχω κουτί , το θυμάσαι έτσι;

Για τα Νταλί 1 είναι αυτό το σχέδιο ;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Εγώ δεν έχω κουτί , το θυμάσαι έτσι;

Για τα Νταλί 1 είναι αυτό το σχέδιο ;
Τα Dali 1 έχουν κουτί. Είναι από το manual του ηχείου, κατέβασε το από το site και δες τα και μόνος σου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef