Άμεση Βοήθεια: Δυο ηχεία οροφής σε πόση απόσταση;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.235
έστω ότι έχεις κάτι τέτοιο

20171113121655_9b6ab0b9.jpeg

θα βάλεις το κόκκινο στον ενισχυτή στη θέση subwoofer 1 και στην άλλη μεριά του καλωδίου το κόκκινο βύσμα στο subwoofer εκεί που λέει LFE. Καμία άλλη σύνδεση με RCA στο sub.

Reaction score
375
1 hdmi απο ενισχυτη προς apple tv
1 hdmi απο ενισχυτη προς xbox
1 hdmi από την hdmi our του ενισχυτή στην τηλεόραση.

Απο ενα καλωδιο ηχειων για το καθενα απο τα 5+2 ηχεια προς τον ενισχυτη (συνολο 7 ηχεια αρα 7 καλωδια τετοια).

Και 1 καλωδιο απο τον ενισχυτη προς το sub.

Αυτα ειναι ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ τα καλωδια που θα χρειαστω και τιποτε αλλο???

Reaction score
375
Και κατι τελευταιο (ελπιζω).

Υπαρχει θεμα αν το κεντρικο ηχειο παει επανω εκει που ειναι ο ενισχυτης και οχι πισω απο την τηλεοραση???

Ρωταω γιατι σε περιπτωση που θα μπει στο σημειο που "καθεται" τωρα η τηλεοραση, θα πρεπει η τηλεοραση να ανεβει πιο ωηλοα απο εκει που ειναι τωρα, σε βαση.

38982777_1187814374728542_4226736251534835712_n.jpg

[DOUBLEPOST=1544903394][/DOUBLEPOST]
6B2AB150-E0A2-4BCD-8824-66CCFC36E15C.jpeg
Και κατι τελευταιο (ελπιζω).

Υπαρχει θεμα αν το κεντρικο ηχειο παει επανω εκει που ειναι ο ενισχυτης και οχι πισω απο την τηλεοραση???

Ρωταω γιατι σε περιπτωση που θα μπει στο σημειο που "καθεται" τωρα η τηλεοραση, θα πρεπει η τηλεοραση να ανεβει πιο ωηλοα απο εκει που ειναι τωρα, σε βαση.

38982777_1187814374728542_4226736251534835712_n.jpg
[DOUBLEPOST=1544903458][/DOUBLEPOST]Για πειτε. Θα εχω θεμα? Δεν θελω να ανεβασω την τηλεοραση πιο ψηλα. Υπαρχει λυση? Μπορω να βαλω το κεντρικο ηχειο διπλα απο την θεση που φαινεται ο ενισχυτης (στο ραφι πανω απο την τηλεοραση);

Reaction score
375
Τον ενισχυτή που θα τον βάλεις;
Το ραφι θα εχει επανω ενισχυτη και κεντρικο. Θα παραμεινει δλδ στο ιδιο σημειο ο ενισχυτης και θα εχει διπλα του το κεντρικο ηχειο.
[DOUBLEPOST=1544903827][/DOUBLEPOST]Στην αλλη περιπτωση θα πρεπει το κεντρικο να παει στην θεση της τηλεορασης και η τηλεοραση να ανεβει 18-20 εκατοστα πιο πανω απο το χημειο που ειναι τωρα (16 εκατοστα ειναι το υψος του κεντρικου ηχειου).

melina

Cargo 200
Reaction score
45.235
Η ιδανική του θέση θα ήταν κάτω από την τηλεόραση. Αν όμως δεν μπορείς να το βάλεις εκεί, ακόμα και πιο κάτω από αυτή σε κάποιο ράφι που ίσως υπάρχει στο έπιπλο από κάτω τότε βάλτο όπου έχεις χώρο και κάτσε και άκου, αν δεν παρατηρήσεις κάτι να σε ενοχλεί τότε όλα καλά, αν όμως σε ενοχλήσει κάτι (π.χ. να νιώθεις ότι σου έρχονται οι φωνές από πολύ διαφορετική κατεύθυνση από κει που είναι τα κεφάλια των ηθοποιών στην οθόνη) τότε θα πρέπει να πειραματιστείς με άλλες θέσεις.

Reaction score
3.872
Αν είσαι σίγουρος οτι θα τα σηκώσει βαλ'τα. Αλλά το θέμα είναι οτι δεν θα χωράνε και στο μήκος.
Άσε που το ηχείο δεν θα είναι και στο κέντρο.
Εγω θα έπαιρνα μια βάση για την tv,θα εβαζα τον ενισχυτη στο ράφι και το ηχείο κάτω απο την tv στο έπιπλο.
Οπου και να το βαλεις παντως θελει και μια κλίση το ηχείο.

εδιτ: Απο οτι βλέπω δεν θα σε πάρει στο ύψος για βάλεις την tv σε βάση. Μπέρδεμα.

Last edited:

Reaction score
375
Αν είσαι σίγουρος οτι θα τα σηκώσει βαλ'τα. Αλλά το θέμα είναι οτι δεν θα χωράνε και στο μήκος.
Άσε που το ηχείο δεν θα είναι και στο κέντρο.
Εγω θα έπαιρνα μια βάση για την tv,θα εβαζα τον ενισχυτη στο ράφι και το ηχείο κάτω απο την tv στο έπιπλο.
Οπου και να το βαλεις παντως θελει και μια κλίση το ηχείο.

εδιτ: Απο οτι βλέπω δεν θα σε πάρει στο ύψος για βάλεις την tv σε βάση. Μπέρδεμα.
Θα με παρει σε υψος γιατι βαφω σημερα και αυριο ο βαφεας θα μου αλλαξει και το υψος των ραφιων.
Εχω κανονισει ηδη την λυση που λες ακριβως απλα ελεγα για να μην αλλαξω τα ραφια (και το υψος της τηλεορασης) μηπως θα ηταν καλη λυση να μπει το κεντρικο πανω στο ραφι.
[DOUBLEPOST=1544905817][/DOUBLEPOST]
Η ιδανική του θέση θα ήταν κάτω από την τηλεόραση. Αν όμως δεν μπορείς να το βάλεις εκεί, ακόμα και πιο κάτω από αυτή σε κάποιο ράφι που ίσως υπάρχει στο έπιπλο από κάτω τότε βάλτο όπου έχεις χώρο και κάτσε και άκου, αν δεν παρατηρήσεις κάτι να σε ενοχλεί τότε όλα καλά, αν όμως σε ενοχλήσει κάτι (π.χ. να νιώθεις ότι σου έρχονται οι φωνές από πολύ διαφορετική κατεύθυνση από κει που είναι τα κεφάλια των ηθοποιών στην οθόνη) τότε θα πρέπει να πειραματιστείς με άλλες θέσεις.
Κατω απο την τηλεοραση δυστυχως δεν υπαρχει ραφι που να μπορει να τα δεχθει το κεντρικο.
Μαλλον θα βαλω το κεντρικο εκει που ειναι η τηλεοραση και μετα θα φτιαξω βαση για την τηλεοραση τελικα.
Το υψος της τηλεορασης, 20 εκατοστα πιο πανω απο εκει που ειναι τωρα δλδ, θα ειναι προβλημα???

Reaction score
375
Θα εχω προβλημα με το υψος της τηλεορασης αν ανεβει 20-25 εκατοστα?
Υπαρχει και αλλο θεμα. Αν η τηλεοραση μπει σε βαση τοιχου, ΔΕΝ θα μπορω να την μεταφερω μπροστα , δηλαδη στην θεση στην οποια την ειχα υπολογισει σαν θεση θεασης και βασει αυτης εχτισα τα 2 ατμος ηχεια.

Μια καλη λυση θα ηταν να φτιαξω μια ξυλινη βαση επανω απο το νεκτρικο ηχειο που θα φιλοξενησει την τηλεοραση. Αυτο θα κανω. Τι λετε?

Reaction score
3.872
Υπολογισε το υψος του ηχειου σου συν 2-3 εκατοστα απο την κατω μερια της tv.
Μην ανεβαινεις αυθαιρετα.

Reaction score
375
Υπολογισε το υψος του ηχειου σου συν 2-3 εκατοστα απο την κατω μερια της tv.
Μην ανεβαινεις αυθαιρετα.
Αυτη την εντολη εχω δωσει στον μαστορα και περιμενα να τα κανει σημερα αλλα δεν προλαβε ο ανθρωπος μου ειπε η συζηγος μου και θα ερθει αυριο για τις λεπτομερειες και την τοποθετηση των πανω ραφιων.

16 ποντους του ειχα πει πως ειναι το κεντρικο + 2 ποντους ακομη κενο να αφησει. Κι επισης του ειπα να αφησει και 3-5 ποντους κενο ακομη γιατι θα μπει χοντρο ξυλο πανω απο το κεντρικο.Με βαση αυτα τα δεδομενα του ειπα να βαλει τα πανω 2 ραφακια στοι σημειο που πρεπει. Αυτο που με προβληματιζε και εκανα της ερωτηση, ειναι το υψος της τηλεορασης. Προβληματιζομαι μηπως ειναι πολυ ψηλα απο το καταλληλο/τελειο σημειο θεασης.

Reaction score
3.872
Υπάρχουν και βάσεις με βραχίονα. Αλλα και ξύλινη δεν είναι κακη ιδέα,απλα θα πας ακόμα πιο ψηλα λόγο πάχους ξύλου και της βασεις της tv.

Reaction score
375
Υπάρχουν και βάσεις με βραχίονα. Αλλα και ξύλινη δεν είναι κακη ιδέα,απλα θα πας ακόμα πιο ψηλα λόγο πάχους ξύλου και της βασεις της tv.
Θα αντεξει αυτη η βαση την 55αρα oled ή θα κλάιω???
[DOUBLEPOST=1544906878][/DOUBLEPOST]
Θα αντεξει αυτη η βαση την 55αρα oled ή θα κλάιω???
Την βαση τοιχου την σκεφτομαι μονο και μονο επειδη ειναι πιο φθηνη λυση απο το να φτιαξω βαση ξυλινη (πανω απο το κεντρικο) και να βαλω επανω της την τηλεοραση.

Reaction score
3.872
Έχω δει και plasma σε τέτοια βαση.Αναλογα τα κιλά της tv σου θα πάρεις την κατάλληλη.
Καλυτερη λύση ειναι η βάση πάντως.Θα γλιτώσεις το έξτρα ύψος στην tv απο την βάση που εχει τώρα και το πάχος του ξύλου.

Reaction score
375
Έχω δει και plasma σε τέτοια βαση.Αναλογα τα κιλά της tv σου θα πάρεις την κατάλληλη.
Καλυτερη λύση ειναι η βάση πάντως.Θα γλιτώσεις το έξτρα ύψος στην tv απο την βάση που εχει τώρα και το πάχος του ξύλου.
Δεν θα γλιτωσω το εξτρα υψος μιας και θα πρεπει να την ανεβασω τουλαχιστον 18 εκατοστα επειδη εκει που παταει τωρα η τηλεοραση θα πρεπει να μπει το ηχειο.
Το μονο που θα γλιτωσω ειναι το παχος του ξυλου.
[DOUBLEPOST=1544908425][/DOUBLEPOST]
Δεν θα γλιτωσω το εξτρα υψος μιας και θα πρεπει να την ανεβασω τουλαχιστον 18 εκατοστα επειδη εκει που παταει τωρα η τηλεοραση θα πρεπει να μπει το ηχειο.
Το μονο που θα γλιτωσω ειναι το παχος του ξυλου.
Ωπα. Τωρα καταλαβα τι λες. Την βαση που εχει τωρα η τηλεοραση. Εχεις δικιο, δεν την σκεφτηκα καν αυτη!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef