Απλά πράγματα


Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Θέλω να ασχοληθώ άλλο; Μάλλον όχι για διάφορους λόγους (βλ. χρόνος - χρήμα - όρεξη). Σε κάθε περίπτωση λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις σας. Σας μερσώ.
Ουφ, μου ΄φυγε η μέση! Επανλήλθε το δωμάτιο στην πρότερη, "διαγώνια", bhut-ια διευθέτηση. Τα ηχεία κλείνουν πόρτες, καλώδια παντού, αλλά δε βαριέσαι, μπρος στην επιστήμη... Χωρίς dirac, EQ και σαμπ, (για τους πουρίστες): not bad at all.

Άντε τώρα πάλι μετρήσεις με το REW για να βρω καλό σημείο cross, ξανά μετρήσεις για το sub alignment και ξανα-μανά άλλες μετρήσεις για το DIRAC. Κούραση...
Σκέψου να ήθελες να ασχοληθείς.......:p
 


dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.800
Reaction score
11.043
Να προσπαθήσω να βελτιώσω την ακουστική εννοούσα. Τάξεις μεγέθους πιο απαιτητικό από το να κουνάς και να μετράς ηχεία.
 

Μηνύματα
1.380
Reaction score
1.655
Παιδια εχει θεματα ο χωρος ακομη, ισχυρα (ακομη) modes, αρκετες ανακλασεις που φαινονται στην ETC και ανομοιομορφιες αριστερα-δεξια. Τα ηχεια μεγαλα, οι αποστασεις απο τοιχους μικρες και θελει full επενδυση στους τοιχους, δοκαρια, κλπ. για να ελεγχθουν οι ανακλασεις πληρως. Αν θελετε ανεβαζω γραφηματα αλλα τι νοημα εχει; Εγω βαρεθηκα και δε σας κρυβω οτι σκεφτομαι να τα ξηλωσω ολα και να βαλω δυο kii στη θεση του muso στο σαλονι και τελος.
Στα αυτια σου, πως μεταφραζονται τα παραπανω; Τι σ ενοχλει στο χωρο σου με τα ηχεια αυτα;
 


dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.800
Reaction score
11.043
...άμα βρίσκεται σε χώρο για τον οποίο εκτιμά ότι δεν παρουσιάζει ικανοποιητική ακουστική συμπεριφορά και όπου δεν θα έκρινε σκόπιμες διαδικασίες αντιστάθμισης της τελευταίας,τότε δεν μπαίνει στον κόπο να στήσει σύστημα γι ανοικτή ακρόαση μουσικής -ούτε καν προς ικανοποίηση κάποιας έμφυτης περιέργειας...
Σε αυτή την σοφή αντίληψη -και αντίστοιχη πρακτική- έχω καταλήξει κι εγώ, ύστερα από την οικειοποίηση βασικών γνώσεων και εμπειριών. Και ξαφνικά όλα έγιναν πολύ πιο απλά...
(Άντε να πείσεις τους χαιεντάδες τώρα -και όχι μόνο- ότι όλο το "χόμπι" είναι ένα ανούσιο κυνήγι αν δεν έχεις τον σωστό χώρο...κι αν είσαι απαιτητικός βεβαίως και ξέρεις τί θέλεις...)
Δηλ. με ενοχλεί που ακόμη ακούω το χώρο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πρέπει σύμφωνα με τα γνωστά Ευαγγέλια. Αυτό μεταφράζεται σε διάφορα "κακά" όπως έλλειψη πειστικής παρουσίας ηχητικής ενέργειας σε συγκεκριμένες συχνότητες και υπερβολική συμμετοχή του χώρου με αντηχήσεις και ανακλάσεις σε άλλες συχνότητες.
 
Last edited:

Μηνύματα
5.283
Reaction score
6.429
To θεμα ειναι εαν-δε ξερω εαν ειναι μονιμη η ενοικιαζεις βεβαια- αξιζει να ασχοληθεις με ριζικες αλλαγες χωρου, που αποτι καταλαβαινω θελει ριζικες αλλαγες,οι απαιτησεις σου ειναι στουντιακου επιπεδου, η ναλλαξεις ηχεια με τη καλυτερη δυνατη ελεγχομενη ακτινοβολια..
βεβαια και αυτα με δοκιμη γιατι το ποσο καλα μπορουν να δουλεψουν σε ενα πολυ προβληματικο χωρο μονο εντος αυτου μπορει να φανει, δεν ειναι για ρισκα....δε ξερω δηλ αν οι ¨"καρδουλες" που ολοι εντυπωσιαζομαστε μπορουν να σε βοηθησουν στο βαθμο που ζητας ... εαν αξιζαν ομως δε θα σκεφτομουν καν το ποσο καλυτερα μπορει να επαιζαν τα τωρινα σου σε εντοιχισμο...
ουτε και φυσικα μπορεις να ξερεις πως θα παιξουν με εντοιχισμο , βλεπεις στα στουντιο ολα τοιχοι ταβανια πατωματα δουλευουν οχι μονο μια διασταση αυτη της μπαφλας ,τα ξερεις αυτα τι σου λεω τωρα ... αλλωστε ποιο ευκολο δεν ειναι να δοκιμασεις ενα kii ας πουμε στο χωρο σου απο να την αλλη λυση? τωρα αμα εχει στοιχεια που δεν τα βρισκεις στο kii (θα μπορουσες βεβαια να κανεις και δοκιμη στο σπιτι σου με αμεση αντιπαραθεση) αυτο το γνωριζεις εσυ...απλα πραματα..
 


dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.800
Reaction score
11.043
!!!

Πήρα και εγώ ηχεία !!!

!!!

Ζήλεψα τον Κοτσίδη...

...αλλά δεν ειχα χρήματα για τόσο μεγάλα...

...και πήρα κάτι πιο μικρό...

P1030423-2.jpg


... η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μικρό...

P1030424-2.jpg


...τοσοδούλι φοφίκο...

P1030426-2.jpg


Με γειά μου!

Με λίγη αποταμίευση, θα το φτιάξω επιτέλους το 7.1. Μη σας πω και άτμος!
 
Last edited:






dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.800
Reaction score
11.043
Βρε κουτά...

Μπουρνουζι ο Κοτσιδης; Πετσετα εγω!
[DOUBLEPOST=1491507563][/DOUBLEPOST]Καλα, ας πω την αληθεια:

Εχουν κατι λεντ τα ηχεια μου μπροστα. Διαβασα οτι τα λεντ χαλανε το βαθος της σκηνης ή κατι τετοιο τελος παντων. Ε, με την πετσετα ολα καλα!
 
Last edited:


dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.800
Reaction score
11.043
Για λέγε εντυπώσεις σε σχέση με τα αλλα;

Διεγειρει λιγοτερο το χωρο. Μια χαρα. Κατσε να του κανω και μια ισοσταθμιση και θα απογειωθει το συστημα!

Και ειναι και εαρ-απρουβντ, ξερετε, ψηφιακο, ασυρματο...τα γνωστα τσουρεκια.
 
Last edited:




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.663
Μηνύματα
2.869.211
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top