Βινύλιο vs cd (όχι για debate)

Μηνύματα
951
Reaction score
495
Ήμουνα στον πατέρα G.Kar χτες το βράδυ και ρε παιδάκι μου όταν έπαιξε βινύλιο μου

φαινότανε το σι-ντι σαν τρανζιστοράκι. Ειδικά σε αυτό το σύστημα η διαφορά είναι

χαώδης σε ότι μουσική κι αν έχω ακούσει. Πατέρα, ή πέταξε το cdp και πάρε κάτι

άλλο ή η οικογένεια είμαστε γεννημένοι για αναλογικό ήχο. Παλαιότερα είχα κάνει

μία κόντρα με το Rega Planet cdp μου με ένα Rega P3 πικάπ ενός φίλου σε βινύλιο

και σι-ντι των Rainbow (ίδιος δίσκος) και το έκανε το Planet σκόνη το P3. Βρε παιδιά

τελικά μπροστά πάμε ή πίσω με τα SACD, DVD-A και λοιπά...?! Όλα αυτά είναι περί

ορέξεως και υποκειμενικά και δεν μιλάω τί είναι καλύτερο ή χειρότερο αλλά στα αυτιά

μου άλλη μαγεία το βινύλιο άμα κάτσει...(γιατί και στην έκθεση ακούσαμε κάπου

βινύλιο και νομίζαμε πως παίζει σι-ντι...)



Απλά ήθελα να μεταφέρω χτεσινές εντυπώσεις,καμία σχέση με debate το thread

υπόψιν... :wink:
 

Μηνύματα
1.404
Reaction score
1.102
Στο συστημα μου δεν ειναι χαωδης η διαφορα, αλλα αισθητη. Εγω αντιθετα πιστευω οτι το βινυλιο γενικως "καθεται". Τα CDplayers ειναι πολυ πιο ευαισθητα στο θεμα matching με το υπολοιπο συστημα.

Για το αν παμε πισω, αυτο ειναι σιγουρο. 20 χρονια τωρα παμε πισω με το μετριοτατο CD που οι εταιρειες επεβαλαν στους καταναλωτες. Ακομα δεν εχει βρεθει κατι που και καλυτερα θα ακουγεται αλλα και θα κατακτησει το καταναλωτικο κοινο.
 

Μηνύματα
483
Reaction score
0
Το τελευταίο Hi-Fi World είναι τεύχος αφιέρωμα στην εξέλιξη του ψηφιακού ήχου.

Υποστηρίζει πως μέχρι και το Βινύλιο η εξέλιξη της ηχητικής αναπαραγωγής μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.
Με την εμφάνιση του cd σημειώνεται ένα μεγάλο βήμα πίσω, το οποίο ακόμα σήμερα, 20 χρόνια μετά προσπαθούμε να καλύψουμε...

Το χειρότερο είναι πως η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται με το ραδιόφωνο όπου το DAB απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αναλογικά FM αλλά σε μερικά χρονάκια θα το λουστούμε υποχρεωτικά!!!
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Σας έχω βαρεθεί μιλάμε...

1. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται.
2. Το βινύλιο είναι μάπα μπροστά στα ψηφιακά φορμά.
3. Το βινύλιο είναι για ανέραστους παππούδες.
4. Το βινύλιο είναι καλό για να κάνουν σκρατς οι DJ (αν και τώρα τελευταία εμείς οι ψηφιακοί το λύσαμε κι αυτό).
5. Ποιός είναι αυτός ο Hi Fi World?
6. Όποιος ξαναπεί καλή κουβέντα για το βινύλιο, διαγράφεται ASAP.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Πραγματικά, όποιο CD player έχω βάλει στο χώρο μου, απλά δεν μου δίνει την αίσθηση της μουσικότητας που μου δίνει το πικάπ.
Και μην φανταστείτε ότι το πικάπ που έχω αυτή τη στιγμή στο rack είναι κάποιο της νέας γενιιάς.
Είναι το Pioneer 507 (PL-507 ?) ένα από τα τελευταία μοντέλα της Pioneer του 1985. Είναι direct drive, αυτόματο και quartz locked για το αυτόματο κλείδωμα της ταχύτητας περιστροφής του πλατό, Το εσωτερικό του είναι γεμάτο με κυκλώματα συγχρονισμού, τροφοδοτικά σταθεροποίησης της τάσης δικτύου και άλλα πολλά. Ο θόρυβος που παράγει είναι ελάχιστος έως μηδενικός.
Πριν λίγες μέρες τοποθέτησα έναν προενισχυτή RIAA μέσα στο κουτί του πικάπ, οπότε το πικάπ τώρα έχει υψηλή έξοδο τύπου Line.
Με αυτό το τρόπο η ποιότητα της αναποαραγωγής ανέβηκε ακόμα ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Και είναι λογικό. Το σήμα τώρα από τα καλωδιάκια του βραχίονα συνδέονται απευθείας στην είσοδο του RIIA χωρίς να μεσολαβούν βύσματα. Από την έξοδο του RIIA φεύγει απευθείας το καλώδιιο χωρίς πάλι να μεσολαβούν βύσματα και περιττές κολλήσεις στην πορεία του σήματος.

Επίσης η κεφαλή που ακούω αυτή την εποχή είναι η προσιτή Ortofon MC 15 Super, κινητού πηνίου. Η τιμή της είναι στα 160 Ε. Εκατσε γάντι με το συγκεκριμένο βραχίονα της Pioneer. O βραχίονας συμπεριφέρεται πολύ καλά και έχει άριστη γεωμετρία.
Το πικάπ αυτό το έξέδωσε αρχικά η Pioneer για επαγγελματική χρήση. Στην πορεία όμως άρχισαν να το εκτιμούν και οι Audiophiles.

Το πικάπ αυτό το λατρεύω κυρίως για την μουσικότητά του αλλά και για την άψογη μηχανική του συμπεριφορά. Η λέξη acoustic feedback είναι άγνωστη σε αυτό το πικάπ.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους μας που μας διαβάζουν να μας γράψουν και αυτοί τις εντυπώσεις τους για τον ήχο του πικάπ.

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τι πικάπ έχει ο καθένας από εμάς. Κάθε πικάπ είναι μοναδικό ηχητικά.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Χθές με τον Χρήστο Νικήτα ακούσαμε πολλές ώρες μουσικής συνοδεία φαγητού και λευκού οίνου που φτιάχνω μόνος μου.

Ο Χρήστος είχε φέρει μαζί του αρκετά καινούργια δισκάκια (CDs) που μόλις είχε παραλάβει από το play.com.

Aκούσαμε και CDs και βινύλια χωρίς να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον ήχο. Απλά στο σύστημά μου ακούγετε καλύτερα το πικάπ και το FM Tuner της QUAD. Τι να κάνουμε ?
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
"Οχι, αλλο καρβουνο....."

Και εμενα μου αρεσει το pu, αλλα...

1. Ποια η δυναμικη περιοχη του cd και του pu ?
2. Ποιo συχνοτικο ευρος του cd και του pu ?

Μπορει το feeling να ειναι καλυτερο, αλλα δε νομιζω οτι μπορουμε να μιλαμε για ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ σε pu.
Μπορει το pu να αποδωσει τις δυναμικες και το φασμα μιας κλασσικης ορχηστρας;
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Να μια ωραία ευκαιρία να τα χώσω στους αναλογικάριους! :lol:


Μεταξύ τυριού και αχλαδιού, βρίσκονται οι προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός για το τι σημαίνει ορθή αναπαραγωγή και ηχητική πιστότητα. Τούτο πολύ απλά σημαίνει ότι δεν μπορούμε εύκολα να θέσουμε όρια, κανόνες, νόρμες με βάση τις οποίες ένα σύστημα παίζει πολύ καλά ή λίγο καλά ή κάπως. Αυτό το έχουμε συζητήσει και παλαιότερα φυσικά και νομίζω ότι άπαντες συμφωνούν πέραν των οφθαλμοφανών.

Το βινύλιο είναι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη πολλών παροικούντων και ουδείς μπορεί με επιχειρήματα - τεχνικού περιεχομένου ή μη – να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Όμως χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί παρατηρώ ότι τουλάχιστον η απόλυτη άποψη έχει μείνει αλλού, με την λογική ότι λίγο νερό έχει ήδη μπει στο κρασί και πλέον όλα είναι στο τραπέζι προς συζήτηση και έρευνα. Τουλάχιστον αυτό βλέπω από τις εδώ κουβέντες μας και αυτό φάνηκε με πολύ ωραίο τρόπο από τα μηνύματα στο παρόν thread.

Πριν σας πω τις προσωπικές μου προτιμήσεις, πρέπει να διαμαρτυρηθώ εντόνως για κάτι. Και δεν θέλω να κάνω τίποτε άλλο από το να ρίξω άμεσα τις ευθύνες στους ίδιους τους λάτρεις του βινυλίου (καλώς ή κακώς δεν το συζητώ), γιατί δείχνουν κάθε μέρα που περνάει να πέρνουν απόφαση πως το τέλος έρχεται - ή μάλλον - είναι ήδη εδώ.

- Και ερωτώ: Πόσα thread με παρουσιάσεις, ερωτήσεις, βελτιώσεις, στήσιμο, s/w, προϊόντα που αφορούν το πολυσυζητημένο μέσο, έχουν γίνει?
- Η απάντηση είναι σαφέστατη και γνωστή σε όλους μας. ΕΛΑΧΙΣΤΑ.

Αντιθέτως έχουμε μιλήσει άπειρες φορές για τα νέα μέσα. Πρώτος από όλους εγώ, ακόμη κρατάω καρφιτσωμένο το SACD, περιμένοντας με χαρά να ακούσω κάποιον να πει, εντάξει ρε φιλαράκι τα είπαμε αυτά, θα σου γράψω εγώ τώρα για τα πικάπ να σου φύγει τι καφάσι. Φυσικά ακόμη περιμένω και αντί αυτού που περιμένω, βλέπω (ευτυχής βεβαίως βεβαίως διότι δεν κρύβω την ψηφιακίλα που με δέρνει), να συζητάμε για dac, για cd players, για ψηφιακούς τελικούς και λοιπά θέματα, απίστευτου ενδιαφέροντος, αλλά ψηφιακού ενδιαφέροντος. Και όπως πάει σε λίγο θα καρφιτσώσω και το DVD Audio (έτοιμο το έχω)...

Τελικά περιμένοντας όλα τα παραπάνω, βρίσκω τον εαυτό μου να διαβάζει κατά καιρούς πόσο καλύτερα παίζει το βινύλιο από το CD, έτσι απλά, έτσι ξερά. Μέχρι εκεί όμως. Και φτού κι απ’ την αρχή να αποδείξουμε αυτά που δεν αποδεικνύονται, μιας και λίγοι δείχνουν να κατανοούν ότι η σύγκριση είναι άτοπη διότι ουσιαστικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τα ίδια μέτρα και σταθμά.

----------------------------------------------------------------------


Σε ότι έχει να κάνει με τα ψηφιακά μέσα.

Σίγουρα εθελοτυφλεί, αυτός που θα πει ότι αυτά τα μέσα δεν έχουν βελτιωθεί ή ότι δεν βελτιώνονται κάθε μέρα που περνά. Ακόμη και το ταπεινό CD αλλιώς ακουγόταν πριν από 20 χρόνια και αλλιώς σήμερα. Όλοι δείχνουν να ξεχνούν ότι η βελτίωση των ψηφιακών μέσων αναπαραγωγής δεν είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το μέσο στο οποίο γράφεται η μουσική που έρχεται στο σπίτι μας, τουλάχιστον στο βαθμό που είναι τα αναλογικά μέσα με το βινύλιο. Στην πραγματικότητα τούτο μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή θέλετε και φυσικά θα έπρεπε να έχει αλλάξει και εμπορικά εδώ και καιρό (κάτι που το είδαμε να γίνεται απ’ ευθείας στην βιομηχανία του data s/w για pc, αλλά θα αργήσουμε πολύ να το δούμε στον ήχο). Με λίγα λόγια το απλό γνωστό σε όλους μας σιντάκι, θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό. Ως γνωστόν όμως, δεν κάνουμε εμείς κουμάντο την αγορά αλλά αυτή εμάς. Συνεπώς όποιος θέλει να διαφέρει από άποψη ηχητικής απόδοσης, με τον ίδιο τρόπο που θα επέμεινε στο βινύλιο, θα έπρεπε ήδη να ακούει από SACD και DVD. Και όλα τα άλλα είναι απλοί συμβιβασμοί ή γίνονται λόγω έλλειψης χρόνου για ψάξιμο μηχανών και s/w (όπως ακριβώς δηλαδή και στο βινύλιο). Δεν μπορώ να καταλάβω, για ποιόν λόγο ψάχνουμε τις αναλογικές εγγραφές σε αναλογικό μέσο και δεν ψάχνουμε τις ψηφιακές εγγραφές στο 1ο κατά σειρά ψηφιακό μέσο παραγωγής (hd, dsd, dvd) αλλά αρκούμαστε στο ευκολοπούλητο σιντάκι που μας σερβίρει η μουσική βιομηχανία.

Επιπλέον, οι μηχανές αναπαραγωγής ψηφιακών format, έχουν κάνει βήματα τέτοια που οι λάτρεις του αναλογικού, μόνο δυσαρεστημένοι δεν πρέπει να είναι. Κατ’ εμέ η ποιότητα αναπαραγωγής ακόμη και του απλού cd, όταν οι μηχανές είναι οι σωστές, αγγίζει και ξεπερνάει αυτήν του βινυλίου, για λόγους που πέραν των προσωπικών εκτιμήσεων, εξηγούνται και τεχνικά. Φυσικά αυτό είναι μια ακόμη προσωπική άποψη και ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει.

Τα ψηφιακά format, μέσα στο πλήθος των πλεονεκτημάτων τους, έχουν και μερικά βαριά κουσούρια. Και τα περισσότερα εξ αυτών είναι εμφανέστατα μόνο σε hi end μηχανές αναπαραγωγής. Έτσι εξηγείται η στροφή της μάζας προς το μέσο. Χειρότερο όλων προσωπικά πιστεύω το jitter, ο δολοφόνος του σωστού μεγέθους σκηνής και του σαφέστατου χωροταξικού διαχωρισμού των οργάνων. Πάραυτα, τα σύγχρονα μηχανήματα ακόμη και τα dac των 200 ευρώ, αρχίζουν να ενσωματώνουν κυκλώματα που μειώνουν τον καρκίνο, σε επίπεδο που σιγά σιγά να μην αποτελεί τίποτε άλλο, παρά μια μικρή παραχώρηση έναντι των πλεονεκτημάτων των ψηφιακών format. Και η ζωή συνεχίζεται, πολλά υποσχόμενη σε αυτές τις τεχνολογίες. Απλά, κάποιοι από εμάς τις ακολουθούν και τις ψάχνουν και κάποιοι όχι, γιατί είδαν, άκουσαν και έχουν ήδη αποφασίσει τι θέλουν να κάνουν.

---------------------------------------------------------


Τελικά, δεν αμφισβητώ καθόλου πως σε κάποια συστήματα το αναλογικό παίζει πολύ καλύτερα του ψηφιακού αφού το έχω ακούσει και ο ίδιος. Αλλά δεν αμφιβάλλω επίσης ότι σε κάποια άλλα συμβαίνει το αντίθετο, γιατί και αυτά τα άκουσα.

Η συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται όμως γι αυτό. Είναι θέμα μείζονος σημασίας, οι λάτρεις του ενός ή του άλλου format, να εκφράζονται ελεύθερα και να προσπαθήσουν να κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον του κόσμου για τα μέσα που αγαπούν, αναλογικά ή ψηφιακά. Όπως και να το κάνουμε πρέπει να υπάρχει αντίλογος, όχι για να έχουμε κάτι να λέμε αλλά γιατί πρόκειται για θέμα ουσίας.

Ελπίζω οι λάτρεις του αναλογικού, να δώσουν δυναμικό παρόν στις συζητήσεις μας, λαμβάνοντας υπόψη τους ότι η αντιπαράθεση με τα ψηφιακά ή η σύγκριση με αυτά, δεν είναι ο αυτοσκοπός.
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Εμένα μου αρέσει και το ένα και το άλλο!!!! :lol: :lol:
-Στο βινύλιο μου αρέσει η "διαδικασία"...από την αρχή..ο μεγάλος έγχρωμος φάκελλος με την μυρωδιά.. τα χρώματα... η αίσθηση του παλιου στα χέρια... η βελόνα..η κεφαλή..το γύρισμα...το φετίχ!!! :lol: και μετά ο ήχος.. δεν με νοιάζει και τόσο! Αμα αρχίσουν τα σκράτς..νευριάζω :twisted: ..και μετά μου περνάει! Τι να κανουμε ! Σαν το παλιό κρασί!!
-Στο CD μου αρέσει η τεχνολογία! ΤΟ μέλλον! και το μέλλον ΣΙΓΟΥΡΑ θα μας παρουσιάσει το ΟΛΟ και τελειότερο..μηχάνημα..player...format...κλπ!!!!και ο ήχος...μου αρέσει! Παίζω με αυτόν....με τα φορμάτ! και η βιβλιοθήκη! Τεράστα!!!ψηφιακή...και δεν έχει και σκόνη!!!!.αχ αυτή η σκόνη!!!!!...Το κρασί !! απίθανο!!!!τέλειο!!!
PS...by the way:g.kar!!! σίγουρα το κρασί ήταν εντάξει??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
just kidding!
 

Μηνύματα
1.299
Reaction score
313
Η φωτογραφία του άβατάρ μου, κάτι υπονοεί... :mrgreen:

Τέλος πάγκων, μία σημείωση:
το ότι η ποιότητα του "software" επηρεάζει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τη συνολική απόδοση του "hardware", προφανώς το καταλαβαίνουμε. Έχω παρατηρήσει, λοιπόν, πως οι περισσότεροι δίσκοι βινυλίου είναι από μέτριοι έως κακοί. Οι καλοί είναι λίγοι (και πολλές φορές ακριβοί). Αντίθετα, τα CDs, είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΓΕΝΙΚΑ πιο αξιοπρεπή (και πάλι, φυσικά, υπάρχουν διαφορές). Οπότε, σε μία τυχαία σύγκριση ενός δίσκου και στα δύο φορμά, μπορεί να "αδικηθεί" το ένα μέσο έναντι του άλλου (πιο συχνά το βινύλιο, πιστεύω).
Βέβαια, το ρεαλιστικό είναι να γίνει η σύγκριση με βάση ΤΙ, ΠΟΣΟ και ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ software μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας και όχι με βάση ΠΟΙΟ ΜΕΣΟ είναι "καλύτερο" (το...βινύλιο, φυσικά :mrgreen: ). Οπότε, το CD υπερέχει...


Υ.Γ. Οι άνθρωποι αλλάζουν (να το σημειώσω αυτό...). Τα "ακούσματα" αλλάζουν. Αν ένας νέος ακούσει Zeppelin ή Doors θα αναρωτηθεί: "που είναι τα μπάσα;" (ο-ε-ο). Έχει συνηθίσει στα αφύσικα έως και καταστρεπτικά, σούπερ-ντούπερ "μπά-μπα, μπού-μπα" που οτιδήποτε δεν έχει αυτήν την ένταση ή έκταση, του ηχεί "αφύσικο". Είναι έτσι, όμως; Νομίζω πως όχι. Νομίζω, ωστόσο, πως η ψηφιακή τεχνολογία έχει βάλει το χεράκι της σε αυτό...
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
.....Τέλος πάγκων, μία σημείωση...
Ο δαίμων του τυπογραφείου... :mrgreen: φίλτατε Σταύρο..χτύπησε!!!
Πραγματικά όμως υπήρξε το τέλος των πάγκων!!! του βινυλίου και των cd!!!! :mrgreen:

Το μέλλον είναι εδώ:!!!!

just kidding :wink:
 

Μηνύματα
1.299
Reaction score
313

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Εχετε την πλάκα σας.
Δεν είπε κανείς ότι το CD δεν είναι καλό. Είναι πολύ καλό και είναι και κάτι που μπορεί να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει όλος ο κόσμος, ακόμα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το πικάπ δεν είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες .
Αυτό είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα.


Το καλύτερο CD player είναι το DVD player της SilverCrest που θα φέρει σε λίγες μέρες το Lidl με 79 Ευρώ.
Παίζει όλα τα Format και ο ήχος του συγκρίνεται άμεσα με οποιδήποτε player της αγοράς σήμερα. Δεν κάνει λάθη στην ανάγνωση των ψηφιακών δίσκων και η μόνη διαφορά που έχει με τα υπόλοιπα high-End players είναι στα αναλογικά στάδια. Η διαφορά με το SilverCrest είναι ότι όλα τα κυκλώματα είναι ενσωματωμένα μέσα σε ένα ή δύο chips.
Ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι κι εμείς αγοράζουμε ακόμα High-End CD players με διακριτά εξαρτήματα στο αναλογικό (?) στάδιο ?

Οποιος πιστεύει στην σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία οφείλει να πιστέψει και στο cd player που έχει όλα τα κυκλώματα μέσα σε ένα chip.
 


Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Kαμμία αντίρηση,ότι και τα δύο παίζουν ωραία.

Αυτήν την εποχή που μπήκαν και τα χαλιά ,"δυστυχώς",ωφείλω να ομολογήσω,ότι το ΜVP 861,παίζει καλύτερα απο το αειθαλές πικάπ μου.
Καιρός λοιπόν είναι να αντικαταστήσω την κεφαλή της DENON DL160,με την ποιοτικότερη DL304,της ίδιας εταιρείας. :|
 

Μηνύματα
183
Reaction score
0
Νομίζω ότι πρωτίστως είναι θέμα software και μετά μηχανημάτων. Επίσης είναι θέμα δισκοθήκης αλλά και ευκολίας.
Η αλήθεια είναι ότι όταν βγήκε το cd δεν ήταν το μέσο που όλοι περιμέναμε και κυρίως οι πρώτες κυκλοφορίες ήταν απογοήτευση. Δοκιμάστε παλιά cd (80-90).
Όποιος έχει δισκοθήκη βινυλίου, νομίζω πρέπει να την αξιοποιεί και πραγματικά αξίζει τον κόπο.
Όποιος δεν έχει νομίζω πρέπει να προσπεράσει.
Συγκριτικά τώρα έχω ακούσει πράγματα από βινύλιο που δεν τα αγγίζουν τα cdplayers (και δεν το λέω έτσι αφού τυγχάνει να έχω cdplayer κατηγορίας 7.000) .
Και μάλιστα από πλατώ χαμηλότερης αξίας.

Τελικά;
Όλα καλά είναι αν θες να έχεις και τα δύο τότε και τα 2 θα σου προσφέρουν μουσική που είναι και το ζητούμενο, αν είναι να διαλέξεις αρχίζουν τα δύσκολα και δεν έχω και υιό να μου αλλάζει τις πλευρές του δίσκου όπως ο g.kar.
Πάντως σήμερα με τις επανατυπώσεις και την ποιότητα του βινύλίου (κοστίζουν αρκετά μέσο όρο 30 ευρώ το κομμάτι) μπορεί κάποιος να δημιουργήσει-συμπληρώσει μια καλή δισκοθήκη και να απολαμβάνει στην πορεία των ετών. Αν όμως βασισθεί σε δίκους τύπου Μοναστηράκι, δύσκολα τα πράγματα.
Προσωπικά δεν θέλω να με περιορίζει το μέσο και θέλω να έχω άμεση πρόσβαση στη μουσική-τραγούδι που "χρειάζομαι".

Προοπτική;
Δυστυχώς και τα δυό είναι στα βαθειά τους γηρατειά και διατρέχουν το κύκνειο άσμα τους. Με προβληματίζει πολύ και με φοβίζει το μέλλον του μέσου που θα ακούμε. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ότι καλύτερο ηχητικά δημιουργήθηκε -και μιλώ για το dvd-audio- απεβίωσε κι αυτό και μαζί θα συμπαρασύρει και το sacd, eventually.
Και το χειρότερο είναι ότι στο τοπίο δεν βλέπουμε διάδοχο π.χ. bluray ή άλλο παρά την πλήρη επικράτηση της λογικής i-pod, downloads και αν θέλετε μαζί της και τον αφανισμό αυτού που λέμε σήμερα audiophile και High-end.
Διότι αξιότιμοι κύριοι αν δεν έχεις σε παραγωγή όλα τα μουσικά είδη σε τρέχουσες κυκλοφορίες αλλά και αρχείο όλων μέχρι σήμερα δεν έχεις μέσο που θα επικρατήσει. Και που βρίσκεις σήμερα τα πάντα;
Στη λογική ipod & downloads. Οι σημερινοί νέοι εθίζονται στα downloads άρα και σε κακό ή ανεκτό ήχο. Και μάλιστα δεν βλέπω και τις εταιρείες να είναι αποφασισμένες να επιβάλλουν ένα μέσο αλλά αρκούνται σε ότι υπάρχει.
Sorry το πήγα μακρυά αλλά έχει ενδιαφέρον σε μία κατηγορία highend το μέλλον και το παρόν των μέσων που αποτελούν τις πηγές μας.
 


Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Ο SomeoneElse τα είπε όπως έπρεπε.

Και τα δύο μέσα αναπαράγουν μουσική.
Μελλοντικά υπάρχει όμως μεγάλος κίνδυνος οι βιομηχανίες και οι σημερινοί πάροχοι υπηρεσιών τηλεφωνίας να κινηθούν προς την κατεύθυνση της παροχής υπηρεσιών real-time μετάδοσης ήχου και εικόνας σε μορφή broadcast ή on-demand.
Η ποιότητα φυσικά θα υποβαθμιστεί σε επίπεδο MP3 στην καλύτερη περίπτωση.
Θα ακούς όμως στο σπίτι σου ότι έχεις επιλέξει να ακούσεις μέσα από μια βιβλιοθήκη που θα έχει τα άπαντα της ηχογραφημενης μουσικής .

Να ξέρετε ότι οι επενδυτές σήμερα προσανατολίζονται προς αυτή τη κατεύθυνση.
Το ηλεκτρονικό σπίτι δεν είναι πλέον φαντασίωση.
Στο εξωτερικό ήδη παρέχονται κάποιες από αυτές τις υπηρεσίες που προανέφερα.
Σύντομα θα παρέχονται και στην Ελλάδα.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.656
Μηνύματα
2.871.001
Members
37.929
Νεότερο μέλος
axil
Top