Βινύλιο vs cd (όχι για debate)



Μηνύματα
1.404
Reaction score
1.102
Που να δεις λιγο πιο διπλα, στο κεντρο της Αθηνας. Οτιδηποτε ειναι 180gr. εχει 35-40 ευρο. Δισκοι που απο Αμερικη και Γερμανια τους βρισκω απο 16-30 ευρο. Καποιοι ψαχνουν για κοροιδα, αλλα υπαρχουν μαγαζια και εκτος Ελλαδας...
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Οι συγκεκριμένοι δίσκοι που αγόρασα από τη Λέσχη του Δίσκου είναι σε καλή τιμή συγκριτικά με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

Η εταιρεία που τους ανατυπώνει είναι η Speaker's Corner. Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Λέσχη του Δίσκου στη στοά της Οπερας στην οδό Ακαδημιας.
 

Μηνύματα
1.064
Reaction score
747
Λυπάμαι αλλά προτιμώ να πάρω 5 τσε -ντε από τις χιλιάδες προσφερόμενα σε όλα τα είδη στο Μετρόπολις, παρά να καταθέσω στον βωμό του hype του βινυλίου. Έχω περίπου 1000 βινύλια και αγαπώ το μέσο με το οποίο μεγάλωσα, αλλά νομίζω ότι κάποιοι μας δουλεύουν
 

Μηνύματα
1.404
Reaction score
1.102
Δεν ειναι ολα τα βινυλια σε αυτες τις τιμες. Αφου μιλησες για Μετροπολις, πηγαινε λιγο πιο κατω στο Μοναστηρακι και παρε οσα βινυλια θελεις. Εγω δεν πιστευω οτι για να ακουγεται σωστα ενας δισκος πρεπει να ειναι 180γρ. ουτε να ειναι απο audiophile εταιρεια. Η παραγωγη και η κοπη μετρανε, τιποτα αλλο, και ευτυχως υπαρχουν χιλιαδες τετοιοι δισκοι.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Αυτό που μου έκανε εντύπωση με τα re-issues της DECCA από την The Speakers Corner Records είναι η έλλειψη του γνωστού θορύβου επιφανείας και του φυσήματος της αναλογικής ταινίας.
Μετά από προσεκτική ακρόαση άρχισα να πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κάνουν και λίγο καλύτερη δουλειά. Ο ήχος είναι πολύ διαυγής αλλά υστερεί σε ζεστασιά και αναλογικότητα. Αρχίζω να πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι δίσκοι έχουν υποστεί κάποιο είδος αποθορυβοποίησης. Δεν αποκλείεται να τους έχουν επαξεργαστεί με ψηφιακό τρόπο.
Δεν αποκλείω τίποτε. Απλά όφειλα να σας ενημερώσω. Οποιος έχει αντίστοιχες παρατηρήσεις για τα reissues της DECCA, ας μας γράψει.

Κατά τα άλλα, η ποιότητα του ίδιου του δίσκου, σαν υλικό, είναι άριστη. Ποιο Flat δίσκους δεν έχω ξαναπαίξει.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Η Speaker Corner Records έχει πάνω από 200 επανεκδόσεις γνωστών δισκογραφικών εταιρειών .

Με 6.000 Ευρώ τα αγοράζετε όλα σαν δώρο Χριστουγέννων.

Με αυτά τα χρήματα αγοράζει άλλος μια κεφαλή κινητού πηνίου.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.649
Μηνύματα
2.870.783
Members
37.928
Νεότερο μέλος
Spirand
Top