ΔΥΟ ΚΙ (Ε)ΝΑ ΚΑΙΕΙ!

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Προσωπικα δεν θα παω να πιασω το τελειο. Αυτο ειναι ξεκαθαρο για μενα. Θελω να λυσω τα βασικα προβληματα.
Σε καποια φαση θα ερθουν σαμπγουφερς και ο χωρος θα φορτιστει περισσοτερο.

Το να παω σε λυση με τεχνικους του ηχου δεν εχει νοημα. Το βασικο και μελλοντικο σχεδιο ειναι τελειως διαφορετικο, αλλα λογω καταστασεων απομακρυνθηκα αρκετα χρονικα.

Θα κινηθω σιγουρα με μαξιμουμ τα 1000 ευρω. Γιατι η υποθεση εχει μεσα και φωτισμο. Θελω σιγα σιγα να τακτοποιησω το δωματιο. Πρεπει και να βαψω τους τοιχους, αλλα ακομη δεν κανω απολυτως τιποτα αν δεν τελειωσω με την οροφη. Αυτες τις μερες θ αποφασισω με ποιον γυψοσανιδά θα κλεισω την δουλεια. Ο ενας μου προτεινει της Knauf σχετικα απλα πραγματα (αυτο που εχω γραψει παραπανω). Ο δευτερος ειναι πολυ πιο ευελικτος, δινει δυνατοτητες για παιχνιδια εικαστικα στην οροφη κι αυτο μου ανοιγει την ορεξη. Περιμενω να δω αν θα τα βρουμε και στα λεφτα.

Αρτεμιε μονο αυτες οι ακονονιστες τρυπες ειναι που μ ενδιαφερουν. Δεν σου κρυβω οτι περισσοτερο με τραβαει η ιδεα να παρω σκετη γυψοσανιδα και ν ανοιξω εγω τις τρυπες οπως θελω. Ομως φοβαμαι με το υλικο που βαζουν πανω απο τη γυψοσαιδα. Εκει κολαω. Εχει ενα εργοστασιο κοντα στο ΤΙΤΑΝ που σου κανει στην γυψοσανιδα οτι σχεδιο θελεις. Δεν ξερω τι επιβαρυνση εχει, αλλα ειναι κατι που το ψαχνω και συντομα θα το μαθω. Οσον αφορα το χρωμα της διατρητης, μαυρο, κατραμι. ΠΑΟΚ ολε! Ο Καστρουνης μου το ξεκαθαρισε, οτιδηποτε αλλο τον ξεχναω στο καλιμπραρισμα! :lol:

Πετροβαμβακας η ορυκτοβαμβακας απ οτι ξερω υπαρχει σε μαλακη και σκληρη μορφη. Φυσικα εδω μιλαμε μονο για σκληρο σαν σανιδα. Η αποσταση που θ αφησει απο την διατρητη θα ειναι σχετικα μικρη (3 εκατοστα). Εγω θελω να βαλω εντος της γυψοσανιδας φωτισμο. Μαλλον ταινιες led. Δεν μ ενθουσιαζει αυτη η ιδεα, αλλα δεν εχω δει κατι πιο ικανοποιητικο. Αν επιλεξω σχετικα μεγαλες τρυπες στη διατρητη ισως με παιρνει να βαλω οπτικη ινα που ειναι πιο εντυπωσιακη.

Η επικλινης οροφη παρ ολο που ειναι η πιο ενδεδειγμενη λυση οπως ανεφερε και ο Κωστας ειναι για μενα δυσκολη υποθεση. Το επιπροσθετο προβλημα ειναι οτι εχω και σχετικα χαμηλο υψος οροφης. Υποτε μικροσυμβιβασμοι θα γινουν απαραιτητα. Αν ηθελα μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα θα πηγαινα και σε ηχεια της σειρας S.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις επικλινή την γυψοσανίδα στις γωνιές με τους τοίχους γύρω γύρω, ώστε εκεί μέσα να μπει σημαντική ποσότητα απορρόφησης. Αυτό είναι τρόπον τινά σα το πράγμα που έκανες στις γωνιές των τοίχων, και θα κάνει σημαντική δουλειά στο μπάσο (όπως έκανε αυτό που έκανες σε κάθε γωνιά τοίχου με τοίχου), διότι στις γωνίες έχουμε κόμβο χαμηλών και θα βάλεις μεγάλη ποσότητα απορρόφησης, όχι 10cm.

Αν θες να επιλέξεις μόνο μια γωνιά ταβανιού τοίχου να το κάνεις έτσι, επέλεξε αυτήν που στον τοίχο έχει μπετό.

Αν μπορείς να βάλεις 10cm πυκνή και βαριά απορρόφηση, βάλε.

Επίσης τρύπες δε θα κάνεις μόνος σου, πάρε έτοιμα, έχουν λόγο που είναι συγκεκριμενες οι τρύπες, έχει μελετηθεί. Δηλαδή, να χρησιμοποιήσεις πιστοποιημένες γυψοσανίδες ηχοαπορροφησης, κι άσε τις ιδιοκατασκευές στην άκρη.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.356
@vastsar Το post #518, το διάβασες; :)

Εγω θελω να βαλω εντος της γυψοσανιδας φωτισμο.
Έβαλα. Τρία (3) spot lights με dimmer. "Χωνεύθηκαν" μεταξύ του πετροβάμβακα και της γυψοσανίδας. Υπεραρκετός φωτισμός (για το χώρο μου), ο οποίος τροποποιείται αναλόγως διάθεσης (συνέπεια του dimmer). ΟΚ, έχω κι ένα φωτιστικό που εφάπτεται στη γυψοσανίδα μπροστά από τη δισκοθήκη. 9 στις 10 περιπτώσεις που πάω για ακρόαση, δεν ανάβουν ταυτόχρονα (spot lights & φωτιστικό).

Οι ανάγκες σου (και του χώρου) είναι διαφορετικές, στα έγραψα για να πάρεις ιδέες.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Κωστα οταν λες επικλινη στις γωνιες εννοεις εκει που εχω τωρα τις μπασοπαγιδες. Εκει το πλατος του τριγωνου ειναι κοντα στα 70 ακατοστα. Αφηνει κενο απο την οροφη 5-10 εκατοστα. Το πανω μερος της μπασοπαγιδας μαλλον θα χωνευτευτει στην γυψοσανιδα. Ηδη το εχω τιγκαρισμενο στον πετροβαμβακα. Παχτομενο, απο το μαλακο μεν, αλλα τον εσπρωχνα προς το κατω, τον ξεκινησα απο χαμηλα, δεν εχει πουθενα κανενα κενο.

Αυτο το επικλινη που λες δεν το πολυκαταλαβαινω ωστοσο.

Βασικα οι μπασοπαγιδες δημιουργουν ενα θεμα τοποθετησης στους ψυψοσανιδαδες. Ο ενας μου ειπε να τα βγαλω να δουλεψει με την ησυχια του και στο τελος να τα ξανακανουμε με γυψοσανιδες και να βαλουμε παλι τον πετροβαμβακα. Ομως το απεριψα. Εκανα πολυ μεγαλη προσπαθεια και δεν αντεχω να το βλεπω να μου το χαλανε.
 



Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
@vastsar Το post #518, το διάβασες; :)



Έβαλα. Τρία (3) spot lights με dimmer. "Χωνεύθηκαν" μεταξύ του πετροβάμβακα και της γυψοσανίδας. Υπεραρκετός φωτισμός (για το χώρο μου), ο οποίος τροποποιείται αναλόγως διάθεσης (συνέπεια του dimmer). ΟΚ, έχω κι ένα φωτιστικό που εφάπτεται στη γυψοσανίδα μπροστά από τη δισκοθήκη. 9 στις 10 περιπτώσεις που πάω για ακρόαση, δεν ανάβουν ταυτόχρονα (spot lights & φωτιστικό).

Οι ανάγκες σου (και του χώρου) είναι διαφορετικές, στα έγραψα για να πάρεις ιδέες.
Το διαβασα το 518 και ειδα και τις φωτο (παλι).

Για μενα μπαινει κι ενα θεμα αισθητικης περα απο το ουσιαστικο θεμα ηχου.

Απ οτι με διαβεβαιωσαν σε διατρητη γυψοσανιδα δεν μπορεις να περασει μεσα κρυφο φωτισμο ουτε φυσικα οπτικη ινα. Εδω μπαινει τελεια και παυλα . Αρτεμιε ειχες δικαιο.

Οποτε το θεμα της αισθητικης γινεται λιγο πιο συνθετο. Ειναι γεγονος οτι εβγαλα τα ματια μου στο πιντερεστ. Σιγουρα αυτο που θα κανω θελω και να μ αρεσει. Και φυσικα να μπορω να το πληρωσω. Αν οχι αναβαλεται, θα το κανω οταν μπορω. Αλλα σκετο διατρητη σιγουρα δεν βαζω.

Επειδη θα κανω το κουτελο περιμετρικα στις ακρες (απλη γυψοσανιδα) εκει θα μπουν σποτακια φωτισμου αλλα αυτο δεν μου αρκει. Οχι οτι δεν θα ειναι ικανοποιητικος ο φωτισμος, αλλα δεν εξαντλειται εκει το θεμα της αισθητικης που εχω στο μυαλο μου. Αρα καποια πραγματα συνεχιζω και τα ψαχνω.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Κωστα οταν λες επικλινη στις γωνιες εννοεις εκει που εχω τωρα τις μπασοπαγιδες
Όχι.
Σε όλο το μήκος του κάθε τοίχου, και στη γωνία κάθε τοίχου με το ταβάνι.


Εμένα δε μ'αρεσει ο φωτισμός από το ταβάνι προς τα κάτω, δηλαδή να κοιτάς πάνω και να βλέπεις λάμπα.

Θέλω να ανακλάται στο ταβάνι ο φωτισμός και να γεμίζει χαλαρά το χώρο.

Άμα το κάνεις μαύρο το ταβάνι, θα είναι κατράμι σκοτεινό και δε γίνεται αυτό που λέω.

Άμα βάλεις 4-5-6 σποτάκια να κοιτάνε προς τα κάτω, θα τυφλώνεται το μάτι σου άμα κοιτάς προς τα πάνω, δε μ'αρεσει.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να μη βάλεις φωτισμό επάνω στο ταβάνι, εκτός κι αν είναι στα πλάγια, στην άκρη του ταβανιού, να φέγγει τον πλαϊνό τοίχο.

Θα πρότεινα φωτιστικά επιδαπέδια, που μπορούν να είναι και όμορφα και διακοσμητικά στοιχεία για το χώρο.

Γενικά ο φωτισμός είναι ένα θέμα δύσκολο, και ο καθένας μας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες σε αυτό.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Οταν ο φωτισμος ειναι περιφεριακος (στις ακρες, εκει που λεω οτι θα κανω κουτελο, τοτε δεν ενοχλει). Τα λεντακια που λεω οτι θα ειναι στις τρυπες δεν δινουν ουσιαστικο φως, αλλα ειναι καθαρα για ντεκορ. Εχω δει κατι στρογγυλα στεφανια (σκεφτομαι δυο, ενα αριστερα κι ενα δεξια απο το κεντρο)που μπορει να εχουν ειτε κρυφο φωτισμο ειτε σποτακια. Μπορει κι ενα μεγαλο στρογγυλο στο κεντρο.
(17) Pinterest
(18) Pinterest
(18) Pinterest

Στην παρακατω φωτο φαινεται αυτο που ειχα στο μυαλο μου για την οροφη. Μονο που στο καθε περιφεριακο κουτελο απο 3-4 σποτακια.
home cinema - Bing
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Όχι.
Σε όλο το μήκος του κάθε τοίχου, και στη γωνία κάθε τοίχου με το ταβάνι......
Εχει νοημα αυτο αν στις ακρες δεν υπαρχει διατρητη? Δηλαδη για περιπου 30 εκατοστα περιμετρικα λογω του κουτελου, δεν θα υπαρχει διατρητη. "Νομιζω" οτι μπορει να γινει επικλινης αλλα με την προυποθεση που ανεφερα.

Παντως λιγο ξενερωσα με το γεγονος οτι δεν μπορω να εχω φωτισμο εντος της διατρητης. Το σκεφτομουν τοσα χρονια και τωρα που λεω να κανω πραξη αυτο που σκεφτομουν με συνοπτικες διαδικασιες φευγει αυτο το σεναριο. Δεν λεω υπαρχουν κι αλλα καλαισθητα σχεδια, αλλα καπου ειχα φαει κολλημα με τον εναστρο ουρανο. Τωρα οι τρυπες χωρις φωτισμο μου δημιουργουν στο μυαλο μου κατι ακαλαισθητο.
 

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Μηνύματα
2.301
Reaction score
7.776
D2C6AB70-682F-4DC3-97F0-A06A817C8136.jpeg






 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Aki μαλλον δεν ειναι καταλληλα για την περιπτωση μου. Η καθε περιπτωση για διαφορετικο λογο.
Στο πρωτο λινκ ειναι ακριβως αυτο που θελω ν αποφυγω! Τη γυμνη οροφη. Το να βαλω καποια σποτακια στη διατρητη δεν ειναι το ζητουμενο για μενα.

Στο δευτερο λινκ πρωτο δεν ειναι διατρητη και δευτερο εχει μια τιμη που ειναι για για εφοπλιστες.

Στο 3ο λινκ επισης χρησιμοποιειται γυψοσανιδα.

Αν παω στη λυση γυψοσανιδας τοτε μπορω να κανω οτι σκεφτομουν αλλά... Δημιουργειται νεο θεμα. Θα πρεπει να βαλω διαχυση απο το υψος των εμπρος ηχειων ως τη θεση ακροασης. Σ αυτη την περιπτωση παλι επηρεαζεται η αισθητικη αυτου που θελω να κανω.

Επομενως μαλλον αλλαγη σχεδιων. Θα πρεπει να ξαναδω ολο το εγχειρημα εκ νεου με τα δεδομενα που προστεθηκαν.
 

Μηνύματα
3.044
Reaction score
10.101
ντως λιγο ξενερωσα με το γεγονος οτι δεν μπορω να εχω φωτισμο εντος της διατρητης. Το σκεφτομουν τοσα χρονια και τωρα που λεω να κανω πραξη αυτο που σκεφτομουν με συνοπτικες διαδικασιες φευγει αυτο το σεναριο. Δεν λεω υπαρχουν κι αλλα καλαισθητα σχεδια, αλλα καπου ειχα φαει κολλημα με τον εναστρο ουρανο. Τωρα οι τρυπες χωρις φωτισμο μου δημιουργουν στο μυαλο μου κατι ακαλαισθητο.
μπορείς, αλλά πρέπει να κατέβει η διάτρητη πιο χαμηλά , πρέπει δηλ να στερεώσεις τον πετροβαμβακα, τέρμα κολλητά στο υπάρχον ταβάνι και η διατρυτη να κατέβει τουλάχιστον 10-15εκ πιο χαμηλά ώστε να τοποθετηθούν τα led κάτω από τον πετροβαμβακα (όχι κολλητά με τη διάτρητη) , αλλά δεν έχεις την πολυτέλεια να χάσεις τόσο από το υψος.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Artemie σ ευχαριστω κατ αρχας για την συνεισφορα σου. Οντας ενα θεμα ειναι ποσο με παιρνει να κατεβω. Αλλα κι απ την αλλη πως θα περασει ο φωτισμος μεσα απο το υφασμα η ναυλον που υπαρχει κολημενο στη διατρητη γυψοσανιδα?

Εχω παρει τηλ στην εταιρια Baufox και μου ειπαν οτι δεν θα περασει ο φωτισμος μεσα απ αυτο το υλικο.

Αυτο το υλικο που ειναι κολημενο στη γυψασανιδα καποιες εταιριες το βγαζουν σε δυο χρωματα. Μαυρο κι ασπρο. Ελαφρως βοηθαει αυτο.
 

Μηνύματα
3.044
Reaction score
10.101
Artemie σ ευχαριστω κατ αρχας για την συνεισφορα σου. Οντας ενα θεμα ειναι ποσο με παιρνει να κατεβω. Αλλα κι απ την αλλη πως θα περασει ο φωτισμος μεσα απο το υφασμα η ναυλον που υπαρχει κολημενο στη διατρητη γυψοσανιδα?

Εχω παρει τηλ στην εταιρια Baufox και μου ειπαν οτι δεν θα περασει ο φωτισμος μεσα απ αυτο το υλικο.

Αυτο το υλικο που ειναι κολημενο στη γυψασανιδα καποιες εταιριες το βγαζουν σε δυο χρωματα. Μαυρο κι ασπρο. Ελαφρως βοηθαει αυτο.
το (ύφασμα) χαρτί είναι see through, αλλά και το φως πρέπει να είναι σχετικά δυνατό led.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
το (ύφασμα) χαρτί είναι see through, αλλά και το φως πρέπει να είναι σχετικά δυνατό led.
Αρα κατι κανουμε εδω. Πιο δυνατο φως και ισως περισσοτερες λεντοταινιες. Ενα αχνο φως θελω να βγαινει απο τις τρυπες. Αντε μου αναστηλωσες την ψυχολογια!
 

Μηνύματα
3.044
Reaction score
10.101
Άρα είσαι προετοιμασμένος να κατέβεις ~20 εκ ;

Και χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο. Προσοχή στο μετασχηματιστή της λεντοταινιας μην σου βγάζει «θόρυβο»
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Άρα είσαι προετοιμασμένος να κατέβεις ~20 εκ ;

Και χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο. Προσοχή στο μετασχηματιστή της λεντοταινιας μην σου βγάζει «θόρυβο»
Απ αυτον εχουμε. Ευτυχως και καλος ειναι και οικονομικος
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Χτες ειπα μετα απο καιρο ας κανω ενα μικρο συγκριτικο. Ειχα σε δικαναλο το γνωστο αγαπημνο αλμπουμ ττου Miles Davis Sketches of Spain σε flac και σε πολυκαναλο. Η διαφορα ηταν χαωδης. Απλα στ συγκεκρριμενο αλμπουμ οταν ακουσεις το πολυκαναλο, το δικαναλο ειναι ιεροσυλια να το βαλεις διπλα του.

Εχω την εντυπωση οτι οσο πιο πολλα οργανα παιζουν σ ενα κομματι τοσο περισσοτερο αμβλυνεται η διαφορα μεταξυ των δυο μεσων.Τοσο πιο εντονα ακους τις διαφορες.

Το προβλημα μου ειναι οτι εμεινα πολυ πισω σε εμπλουτισμο της πολυκαναλης μουσικης. Χασαμε τον ρουτρακερ, το εγγλημα του αιωνα.



Miles Davis - Sketches of Spain
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Εχω την εντυπωση οτι οσο πιο πολλα οργανα παιζουν σ ενα κομματι τοσο περισσοτερο αμβλυνεται οξύνεται η διαφορα μεταξυ των δυο μεσων. Τοσο πιο εντονα ακους τις διαφορες.
μας μπέρδεψες :p
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.110
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top