Δίσκοι βινυλίου από CD

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.162
Human expression - following me..
...απο youtube..
tmp_30199-20161225_134224120245094.jpg

K απο το αλλο..
...ε να... τωρα πρεπει να σηκοθω κ να αλλαξω πλευρα... αλλα ισως θυμαμαι οτι το ακουγα κυριακη μεσημερι..κ τι ειναι διπλα στο ραφι .. ενω σε ψηφιακο ... αμφιβαλω..τι θα θυμομουν...
Κυριως ψηφιακα ακουω...απλα πριν λιγο σηκωθηκα απο το κρεβατι..κ δεν εχω πιει καφε..
Hello world!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.637
δυστυχώς όχι, τό έχω ακούσει όμως αρκετές φορές το μηχάνημα, όχι σέ εκθέσεις πού "θάφτηκε" κυριολεκτικά, και μπορ'ω να πώ οτι ήταν μιά ανεπανάληπτη εμπειρία! Εγώ έχω τα ταπεινά mactone.
Ευτυχώς δε τα έχεις λοιπόν.
Ήταν μία εποχή που αγοράζαμε και τα ασημένια καλώδια της οντιο νοουτ, και τους μετασχηματιστές εξόδου, και τους πυκνωτές, μέχρι και τις ασημένιες μπανάνες. Χρυσοχόοι σκέτοι.
Ωραίες εποχές. Παν όμως, πέρασαν.
Εν έτει 2016, και μόνο το να αναφέρουμε ενισχυτικά στάδια με ανύπαρκτο νταμπινκ φακτορ, ισχύος της τάξης των 25 βατ σε 5% παραμόρφωση, είναι αντικειμενικά αποδεκτή αιτία να μας πάρουν με τις πέτρες..

Τέτοια ενισχυτικά στάδια δεν μπορούν να παίξουν τα σύγχρονα ψηφιακά αρχεία μουσικής, ούτε τα σύγχρονα ψηφιακά αρχεία πολυκάναλου κινηματογραφικού ήχου, διότι δε διαθέτουν το απαραίτητο δυναμικό εύρος.

T

thanasis tsiroukis

Guest
Δυστυχώς φίλε μου, αυτό δεν είναι ανέκδοτο, είναι η σκληρή για σένα πραγματικότητα.

Οι θεωρίες φίλε μου, καλέ μου φίλε, δεν είναι για άλλο σύμπαν, για το δικό μας είναι. Ε, λοιπόν, στο δικό μας σύμπαν, όλες οι θεωρίες επιβεβαιώνονται με τις ακροάσεις, ιδίως τις τυφλές, όπως και σε μελέτες.

Δηλαδή, και τα δικά σου τα αυτακια, σύμφωνα με τις υπάρχουσες θεωρίες ακούνε. Δυστυχώς, τα συμπεράσματα που βγάζεις, δεν είναι και τΤόσο στέρεα δομημένα.
Έκανες δηλαδή blind tests και επιβεβαιωσες οτι το ψηφιακό ακούστηκε καλύτερα? Γιατι στά δικά μας συγκριτικά αλλο ήταν το αποτέλεσμα. Σε home cinema set up τίς κάνατέ μέ πλαστικό πικάπ? Το home cinema το αναφέρω γιατί αν δε κάνω λάθος με τέτοιο συστημα ακους.
Ευτυχώς δε τα έχεις λοιπόν.
Ήταν μία εποχή που αγοράζαμε και τα ασημένια καλώδια της οντιο νοουτ, και τους μετασχηματιστές εξόδου, και τους πυκνωτές, μέχρι και τις ασημένιες μπανάνες. Χρυσοχόοι σκέτοι.
Ωραίες εποχές. Παν όμως, πέρασαν.
Εν έτει 2016, και μόνο το να αναφέρουμε ενισχυτικά στάδια με ανύπαρκτο νταμπινκ φακτορ, ισχύος της τάξης των 25 βατ σε 5% παραμόρφωση, είναι αντικειμενικά αποδεκτή αιτία να μας πάρουν με τις πέτρες..

Τέτοια ενισχυτικά στάδια δεν μπορούν να παίξουν τα σύγχρονα ψηφιακά αρχεία μουσικής, ούτε τα σύγχρονα ψηφιακά αρχεία πολυκάναλου κινηματογραφικού ήχου, διότι δε διαθέτουν το απαραίτητο δυναμικό εύρος.
Εντάξει, γιά πέταμα ο ongaku λοιπόν, εσείς δε παιζεστε, καλές "άρτιες" ψηφιακές ακροάσεις λοιπόν. Δε μεταδίδω άλλο, καλά λένε οτι είστε "ανικητοι", ο νοων νοειτω

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.159
Έκανες δηλαδή blind tests και επιβεβαιωσες οτι το ψηφιακό ακούστηκε καλύτερα? Γιατι στά δικά μας συγκριτικά αλλο ήταν το αποτέλεσμα. Σε home cinema set up τίς κάνατέ μέ πλαστικό πικάπ? Το home cinema το αναφέρω γιατί αν δε κάνω λάθος με τέτοιο συστημα ακους.

Εντάξει, γιά πέταμα ο ongaku λοιπόν, εσείς δε παιζεστε, καλές "άρτιες" ψηφιακές ακροάσεις λοιπόν. Δε μεταδίδω άλλο, καλά λένε οτι είστε "ανικητοι", ο νοων νοειτω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.637
Γιατι στά δικά μας συγκριτικά αλλο ήταν το αποτέλεσμα
Το ξέρω.
Δυστυχώς, τα δικά σας στέρεα, δε μπορούν να αναπαράξουν σύγχρονα μουσικά φορμά.
Δε πληρούν τις προϋποθέσεις.
Είναι κατώτερων προδιαγραφών από τις ελάχιστες απαιτούμενες.
Έτσι, ως βινταζ στέρεα, μόνο βινταζ πηγές δέχονται αδιαμαρτύρητα.

Σα να προσπαθείς σε λατέρνα να παίξεις ντιβιντί. Ειναι ασύμβατα.

Να χαίρεστε τις μουσικές σας και τις βινταζ μηχανές σας! Κάποτε αυτές οι μηχανές ήταν όνειρο για πολλούς από μας, και κάποτε αρκετοί από μας απέκτησαν τέτοιες μηχανές. Ωραία χρόνια! ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.637
Σε home cinema set up τίς κάνατέ μέ πλαστικό πικάπ? Το home cinema το αναφέρω γιατί αν δε κάνω λάθος με τέτοιο συστημα ακους.
Δε κάνεις λάθος, σε χομ σινεμα σύστημα ακούω.

Αλλού κάνεις λάθος: παν 15 χρόνια που σταμάτησε να είναι προαπαιτούμενο σε αυτό το φόρουμ το να έχεις "ηχοσύστημα αναφοράς" για να εκφέρεις ορθολογική άποψη, στηριγμένη σε επιχειρήματα.
Κάποτε, ναι, ίσχυε. Έλεγαν πως οφείλεις πρώτα να έχεις σύστημα της προκοπής για να δικαιουσαι να μιλάς. Αυτά τα επιχειρήματα, ξεχαστε τα, μας γυρνάνε πίσω δεκαετίες.. Ο άνευ επιχειρημάτων και εντελώς "δήθεν", ρατσισμός του χάι έντ και το πόσο μεγάλη την έχεις (τη συλλογή μηχανημάτων), είναι μία αστεία αθλιότητα που την φτύνω στα μούτρα κοιτώντας την κατάματα. ;)

T

thanasis tsiroukis

Guest
Το ξέρω.
Δυστυχώς, τα δικά σας στέρεα, δε μπορούν να αναπαράξουν σύγχρονα μουσικά φορμά.
Δε πληρούν τις προϋποθέσεις.
Είναι κατώτερων προδιαγραφών από τις ελάχιστες απαιτούμενες.
Έτσι, ως βινταζ στέρεα, μόνο βινταζ πηγές δέχονται αδιαμαρτύρητα.

Σα να προσπαθείς σε λατέρνα να παίξεις ντιβιντί. Ειναι ασύμβατα.

Να χαίρεστε τις μουσικές σας και τις βινταζ μηχανές σας! Κάποτε αυτές οι μηχανές ήταν όνειρο για πολλούς από μας, και κάποτε αρκετοί από μας απέκτησαν τέτοιες μηχανές. Ωραία χρόνια! ;)
Να είσαι καλά βρέ Κωστή τώρα κατάλαβα γιατί οταν βάζω αρχείο 24-192 ο mactone αρνείται να το παίξει σωστά. Ε ρε τι άλλο θα ακούσω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.637
γιά πέταμα ο ongaku λοιπόν
Ναι.
Και βεβαίως ναι.
Κι ο ονγκακου, κι ο γκακουον.
Όλα αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα, ανήκουν μόνο σε μουσεία, ή ως εκθέματα σε κάνα ράφι, δίπλα σε κανα φωνόγραφο με όμορφο χωνί.

Στην αναπαραγωγή μουσικής στη σύγχρονη πραγματικότητα είναι εντελώς για πέταμα.
[DOUBLEPOST=1482671222][/DOUBLEPOST]
Να είσαι καλά βρέ Κωστή τώρα κατάλαβα γιατί οταν βάζω αρχείο 24-192 ο mactone αρνείται να το παίξει σωστά. Ε ρε τι άλλο θα ακούσω.
Αν θες να σου αναλύσω τι εστί δυναμικό εύρος, τι είναι το κέρδος των ενισχυτικων σταδίων και πως εκφράζεται, τι χρήσιμο δυναμικό εύρος έχει το πικάπ και τι χρήσιμο δυναμικό εύρος έχει ένα αρχείο 24/192, και τέλος τι απαιτήσεις έχει αυτό το δυναμικό εύρος για να αναπαραχθεί στο σπίτι σου, πες μου να στα πω με το νι και με το σίγμα.

Εσύ για αρχή πες μου μόνο ένα, αν το ξέρεις δηλαδή: τι δυναμικό εύρος έχει ο ενισχυτής σου. ;)

Ναι, δε μπορεί ο μακτον. Των 50 βατ έχεις; Με ποιο ηχείο; Σε τι χώρο; Απόσταση ακρόασης;

T

thanasis tsiroukis

Guest
Δε κάνεις λάθος, σε χομ σινεμα σύστημα ακούω.

Αλλού κάνεις λάθος: παν 15 χρόνια που σταμάτησε να είναι προαπαιτούμενο σε αυτό το φόρουμ το να έχεις "ηχοσύστημα αναφοράς" για να εκφέρεις ορθολογική άποψη, στηριγμένη σε επιχειρήματα.
Κάποτε, ναι, ίσχυε. Έλεγαν πως οφείλεις πρώτα να έχεις σύστημα της προκοπής για να δικαιουσαι να μιλάς. Αυτά τα επιχειρήματα, ξεχαστε τα, μας γυρνάνε πίσω δεκαετίες.. Ο άνευ επιχειρημάτων και εντελώς "δήθεν", ρατσισμός του χάι έντ και το πόσο μεγάλη την έχεις (τη συλλογή μηχανημάτων), είναι μία αστεία αθλιότητα που την φτύνω στα μούτρα κοιτώντας την κατάματα. ;)[/Q
Ναι.
Και βεβαίως ναι.
Όλα αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα, ανήκουν μόνο σε μουσεία, ή ως εκθέματα σε κάνα ράφι, δίπλα σε κανα φωνόγραφο με όμορφο χωνί.

Κανεις πλάκα έτσι? δε μπορεί πλάκα θα κάνεις, γιατί άν δε κάνεις πλάκα θα νοιώσω πραγματικά ηλίθιος που σού απάντησα έξ αρχης.

T

thanasis tsiroukis

Guest
Ναι.
Και βεβαίως ναι.

[DOUBLEPOST=1482671222][/DOUBLEPOST]

Αν θες να σου αναλύσω τι εστί δυναμικό εύρος, τι είναι το κέρδος των ενισχυτικων σταδίων και πως εκφράζεται, τι χρήσιμο δυναμικό εύρος έχει το πικάπ και τι χρήσιμο δυναμικό εύρος έχει ένα αρχείο 24/192, και τέλος τι απαιτήσεις έχει αυτό το δυναμικό εύρος για να αναπαραχθεί στο σπίτι σου, πες μου να στα πω με το νι και με το σίγμα.

Εσύ για αρχή πες μου μόνο ένα, αν το ξέρεις δηλαδή: τι δυναμικό εύρος έχει ο ενισχυτής σου. ;)

Ναι, δε μπορεί ο μακτον. Των 50 βατ έχεις; Με ποιο ηχείο; Σε τι χώρο; Απόσταση ακρόασης;
http://www.avsite.gr/forum/threads/Το-σύστημα-μου.146160/page-2

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.637
Θανάση, πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι ο χώρος ακρόασης;
Σε τι απόσταση ακρόασης ακούς;

T

thanasis tsiroukis

Guest
ρε παιδια νταξει αλλο θεμα αν προτιμαει ο καθενας ψηφιακο ή αναλογικο ηχο καλως κακως εχουν οπαδους και τα δυο, η ερωτηση ειναι αν μπορει πλεον να βρει κανεις καινουριους ποιοτικους δισκους. Μπορει να σου πει ο αλλος εγω παιρνω μονο μεταχειρισμενους σε καλη κατασταση κλπ (λυσεις υπαρχουν), αλλα δε γινεται να ναι ολα τα καινουρια βινυλια χαλια.'Η γινεται. Το θεμα ειναι να αποφυγουμε οσο γινεται την αγορα χαζων δισκων, επανεκδοσεων και μη, που ακουγονται χαλια
Προτιμότερο γιά μένα είναι η αγορά original μεταχειρισμένων δίσκων σέ καλή κατάσταση. Για τίς καινούργιες κυκλοφορίες θα προτιμούσα τα ψηφιακά. Κάναμε γιά πλάκα σύγκριση σέ audiophile επανεκδόσεις μέ τίς αντίστοιχες original, καί μάλιστα η μία κόπια Ελληνική, frank zappa "hot rats", έπαιξε καλύτερα απο τήν επανέκδοση τής classic records, όπως καί όλες οι υπόλοιπες. Μόνη εξαίρεση η επανέκδοση του led zeppelin 2, όπου η classic records έκδοση ακούστηκε καλύτερη.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Στοιχεία μεσιε... παω στοίχημα ότι εχω καλύτερο κωλο από τον δικό σου χαχα χαχα

Να ξεκινήσουμε με ακουογραμμα ;;;

T

thanasis tsiroukis

Guest
Στοιχεία μεσιε... παω στοίχημα ότι εχω καλύτερο κωλο από τον δικό σου χαχα χαχα

Να ξεκινήσουμε με ακουογραμμα ;;;
Σίγουρα έχεις, εγώ δέν τον γυμνάζω.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Προσεχε μην παρεις κιλά και σηκώσεις ζάχαρο και χοληστερίνη...

Επι της ουσίας όμως τσιμουδιά...

Reaction score
1.019
...γενικα παρατηρηται μια ρετρο αισθητικη που συμπεριλαμβανει κ το βινυλιο μεσα, βινταζολαγνεια/βινταζολατρεια..πιο συγκεκριμενα ολο αυτο βοηθα η μουσικη βιομηχανια κ αγορα να παραμενει στον ζωντανο νεκρο ρολο της στην κουλτουρα την εξαθλιωση κ τα σχετικα..
Ζωντανη διοτι εχει μια κινητικοτητα...πεθαμενη...διοτι δεν το λες κ κινηση..περισσοτερο ταση..
..τεσπα..αυτα για να μην πω hiψter κ γινω γραφικος..λολ..
...ε ολο αυτο το τζερτζελο φερνει ψυχες στο underground κ την αντι-κουλτουρα..που ουτως ή αλλιως θα ερχονταν... φερνει μαζι κ σκουπιδια..αλλα κανεις δεν ειναι τελειος.. να οπως κ το δισκο που γυρναει.. λοιπον .. το μεσο (ως φορμα:cd/lp/ψηφιακο) ειναι σχετικο με το χωρο χρονο κ διαθεση του καθενως ... η μουσικη ειναι η προφαση..οχι το μεσο..μη τα κανουμε τουμπα αυτα τα δυο.. αλλα εχει πλακα οταν συμβαινει αυτο.. οποτε..που ξεκινησαμε!?
Τεσπα..το βινυλιο που κ που αξιζει ..σε μερικους ταιριαζει κιολας.. ασε που πολυ υλικο δεν βρισκεται κ σε αλλη φορμα..
Το να ξεκινησει καποιος σημερα να αγοραζει δισκους, περα απο ελαχιστες εξαιρεσεις... το βρισκω ακυρο.. ισως κ λιγο ματαιο..
Ολοι εχουμε δικαιωμα στην ματαιοδοξια κ τα σχετικα βεβαια..
Εχει κ το βινυλιο την φαρσα του..κ λιγο τσοντα μεσα.. αλλα για τους σωστους λογους..αλλωστε η μουσικη ειναι πολυ προσωπικο θεμα..
[DOUBLEPOST=1482665854][/DOUBLEPOST]Τεσπα cramps θα βαλει κανενας πανω?

ετοιμος!!!
15731304_1565740430106459_675560557_n.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.786
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo