Kαιρός ήταν...Πήρες warning #haris1308.
Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Kαιρός ήταν...Πήρες warning #haris1308.
Είναι official remasters με πολύ καλύτερο ήχο από τους first pressings.Vinyl ηθελα να κανω δωρο στον εαυτο μου καποιους δισκους των Pink Floud που ειδα στo public, να πω ευτυχως που δεν τους πηρα;
Θα τους ξαναδω, εχεις ακουσει καποιον;Είναι official remasters με πολύ καλύτερο ήχο από τους first pressings.
..ok SpyNet, σ' ευχαριστω πολυ. Καλη χρονια ευχομαι, με υγεια!Official των Pink Floyd.
Μας καλά πως σας έχει περάσει ότι φέρνουν κακούς δίσκους;
Εντάξει δεν φέρνουν mobile fidelity ή analogue productions αλλά οι περισσότεροι δεν φέρνουν.
Σε κάθε τίτλο έχουν το barcode βάλτο στο Discogs κάνε και λίγο google και βλέπεις αν θέλεις να τον αγοράσεις.
Λυσσάμε για αυτό. Έρχεται από το πουθενά και προσβάλλει. Στη συνέχεια προσβάλλει περισσότερο. Στο τέλος τον προσβάλλει άλλος και παίρνει warning.Το μόνο ανέκδοτο στην πράξη,(ακρόαση), είναι η ''ανωτερώτητα'' του ψηφιακου έναντι του αναλογικού ήχου. Γελάμε πάντα όταν συγκρίνουμε τα δύο σε συστήματα φίλων χαϊφιντελιστών.Original βινύλια, Εγγλέζικες ή Αμερικάνικες κόπιες άν είναι δυνατό, ένα καλοστημένο πικάπ, και άσε τούς αλλους να ακούνε πόσο πιό σωστό είναι στη θεωρία το ψηφιακό. Εμένα πάντως τα αυτιά μου δέν ακούνε θεωρίες.
αυτον τον δισκο τον πηρα!!! και σ αυτον αναφερομουν οτι το κυκλοφορησανε πρωτα σε βινυλιο. Δεν τον ακουσα ακομα αλλα ψηφιακο ε? Αλλα εγω θα το συγκρινω και με την ψηφιακη μορφη να δω τι παιζειΚαλησπέρα στη παρέα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε λυσσάξει τόσο και θέλετε ο ένας να επιβάλει την άποψη του στον άλλον. Ότι και αν έχουμε, πάντα θα υπάρχει ένα καλύτερο και ένα χειρότερο. Πως την βρίσκει κανείς και μέχρι που φτάνει η τσέπη του είναι όλη η ιστορία.
Εγώ για παράδειγμα αναπτύσσω προσωπική σχέση με τα δισκάκια μου. Κάποια από αυτά ακούγονται καλύτερα από άλλα και πάει λέγοντας. Γνωρίζω προκαταβολικά πως πάρα πολλά από αυτά που έχω είναι ψηφιακά περασμένα σε δίσκο. Και δεν εννοώ μόνο τις μετατροπές από cd σε δίσκο άλλα και για την ίδια την καλλιτεχνική δημιουργία. 25+ χρόνια ηλεκτρονική σκηνή παρακολουθώ και μόνο τώρα τελευταία έχω αρχίσει να ψάχνομαι και σε άλλες κατευθύνσεις. Τι να μην ξέρω; Από που μου έρχονται αυτά που ακούω; Μου την δίνει κανονικά όμως όταν τα παίζω με δίσκους. Τέλος. Και είναι και αυτό τελικά μέσα στο όλο πακέτο της ευχαρίστησης του καθενός μας. Πολλές μικρές και μεγάλες ηδονές μαζί.
Υ.Γ. Και μην ξανακούσω να πικάρετε το golfάκι. Τα ψηφιακά δίνουν ρέστα μέσα σε αυτό! (αρκεί να μην είναι rcd300 γιατί κάνει μαγκιές με την μπαταρία)
Y.Γ. Νο2 Χθες πήρα αυτό. Ψηφιακό του κερατά. 300 κομμάτια βγήκαν και έγινε sold out πριν καλά, καλά βγουν από το μηχάνημα κοπής. Τσίμπησα το 290. Δίνει και κωδικό να κατεβάσω και την ψηφιακή μορφή. Ούτε που ασχολήθηκα. Δε φαντάζεστε πόσο απολαυστικό ήταν μόλις το πρώτο έβαλα στο dual. Χορεύαμε με τον γιό μου και είχαμε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.
View attachment 67628 View attachment 67629 View attachment 67630
Αυτά είναι! Πιο νούμερο είναι ο δικός σου;αυτον τον δισκο τον πηρα!!! και σ αυτον αναφερομουν οτι το κυκλοφορησανε πρωτα σε βινυλιο. Δεν τον ακουσα ακομα αλλα ψηφιακο ε? Αλλα εγω θα το συγκρινω και με την ψηφιακη μορφη να δω τι παιζει
δεν ξερω ακομα, μετα τις γιορτες θα παω να τον παρω απ το ταχυδρομειο τωρα λειπω. Παντως παρολο που λες οτι ηταν ψηφιακο σου αρεσε ο δισκος? Περιμενα οτι οι δισκοι που φτιαχνονται απο ψηφιακη ηχογραφηση ειναι ιδιοι ή και χειροτεροι απο το ψηφιακο αρχειο που χρησιμοποιησαν ας πηγη.Πιο νούμερο είναι ο δικός σου;
Καλημέρα!δεν ξερω ακομα, μετα τις γιορτες θα παω να τον παρω απ το ταχυδρομειο τωρα λειπω. Παντως παρολο που λες οτι ηταν ψηφιακο σου αρεσε ο δισκος? Περιμενα οτι οι δισκοι που φτιαχνονται απο ψηφιακη ηχογραφηση ειναι ιδιοι ή και χειροτεροι απο το ψηφιακο αρχειο που χρησιμοποιησαν ας πηγη.
Οι δίσκοι βινυλίου ακούγονται ελκυστικά όχι χάρη σε κάποια ανώτερη πιστότητα -η οποία δεν υφίσταται- αλλά χάρη σε εγγενή προς το εν λόγω μέσο τεχνουργήματα.Όπως έχει τεκμηριωθεί στο παρακάτω νήμα,το βινύλιο ααποτελεί και αυτό κβαντισμένο μέσο αποθήκευσης σήματος.
Για δεδομένο ακροατή και όχι για όλους...Δέν έχει σημασία γιατί ακούγεται πιό ελκυστικό, πιό αληθινό, σημασία έχει πώς ακούγεται. Και αύτο είναι τό μόνο που έχει σημασία στήν ακρόαση.
Μπράβο βρέ dcure, έτσι ακριβώς!Μία ερώτηση έκανε ό άνθρωπος και τον τρελλάναμε! Η γνώμη μου οπως και μερικών άλλων, αν θέλεις το έργο όπως πρωτογράφτηκε ψάξε βρές κάτι σε μεταχειρισμένο της εποχής του χωρίς remastering ,εστω και σε ελληνική έκδοση σίγουρα θα είναι πιό καλό ή πιό κατασταλαγμένο θα έλεγα από κάποιο ψηφιοποιημένο που σαφώς έβαλε το χεράκι του κάποιος τεχνικός για να δημιουργήσει κάτι πιό σύχρονο ηχητικά.Τώρα υπάρχουν εταιρίες ψηφιακών που σεβάστηκαν απόλυτα το έργο και μας έδωσαν καταπληκτικές κόπιες( σε γενικές γραμμές οι Ιάπωνες είναι αυτοί που κάνουν καταπληκτικές δουλειές,αλλά και κάποιες μικρές εταιρίες οπως η Hungaroton αλλά και η Sony Classics κτλ) Υπάρχουν όμως και εταιρίες βυνιλίου που με την σειρά τους σεβάστηκαν το έργο και μας έδωσαν εγραφές πολύ κοντά στα master tapes βλέπε Analogue Productions, Music on vinyl.Από ότι βλέπετε κύριοι είναι θέματα πρωτεραιοτήτων που έχει ο καθένας και όχι ντέρμπι! Εμένα πάντως δεν με πειράζουν μερικά τσικ τσακ αφού γνωρίζω ότι αυτό το θέμα δεν είναι πειραγμένο και το ακούω όπως το ήθελε ο καλλιτέχνης τότε που το έγραφε.Το έχω ξαναγράψει όσους δεν τους αρέσει αυτή η φιλοσοφία της φθοράς και τις αναχρονηστικότητας ή μουσιακής αξίας για μερικούς, ας ασχοληθούν με πιό σύχρονα πράγματα.Η μουσική φίλοι μου είναι συναίσθημα! Απλά νομίζω ότι το βινύλιο αγγίζει περισσότερους ανθρώπους με αυτό που είναι ας είναι και στήν τελική και πειραγμένο, άς έιναι και έτσι. Η απόλαυση έχει οντότητα ,το αυτί δεν θέλει την απόλυτη τελειότητα και χαλαρώνει με το τυχόν φύσιμα ή wow & flutter που με ακατάσχετη λύσσα οι νέες μέθοδοι φηφιοποίησης θέλουν την καταστολή του( αναφέρομαι πάντα γαι τις παλαιές εγραφές που μεταφέρθηκαν σε σύγχρονα φορμά).Οσον αφορά τις σύγχρονές έγγραφές θεωρώ ότι είναι ασκοπη η χρήση βινυλίου διότι από την αρχική μήτρα που έιναι ψηφιακή μέχρι το remastering και την κοπή του δίσκου η δουλειά δεν γίνεται όπως πρέπει με μεράκι και αγάπη δηλαδή και το αποτέλεσμα τραγικό! Για αυτό τον λόγω προτιμώ να αγοράζω σε CD τις νέες παραγωγές.Τέλος μήν ξεχνάτε όποιος δεν πόνεσε δεν εκτιμά αυτό που έχει! Τσάμπα παράσταση το πιό πιθανό είναι να την κατακρίνεις!Ελπίζω να βοήθησα τους νεοφερμένους στο είδος, χαίρομαι που υπάρχουν νέα παιδιά που εκτιμούν τον αναλογικό ήχο που έρχεται μέσα απο το βινύλιο και αγοράστε υλικό διότι μόνο έτσι θα σωθεί η μουσική και οι μουσικοί!
Καλές Γιορτές!
Δέν έχει σημασία γιατί ακούγεται πιό ελκυστικό, πιό αληθινό, σημασία έχει πώς ακούγεται. Και αύτο είναι τό μόνο που έχει σημασία στήν ακρόαση.Οι δίσκοι βινυλίου ακούγονται ελκυστικά όχι χάρη σε κάποια ανώτερη πιστότητα -η οποία δεν υφίσταται- αλλά χάρη σε εγγενή προς το εν λόγω μέσο τεχνουργήματα.Όπως έχει τεκμηριωθεί στο παρακάτω νήμα,το βινύλιο ααποτελεί και αυτό κβαντισμένο μέσο αποθήκευσης σήματος.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Κυνηγοί-της-χαμένης-Αναλογικότητας.80298/
Περαιτέρω απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η απόδοση που αρκετοί ακροατές αντιλαμβάνονται ως ελκυστική τείνει να διατηρείται έστω και αν η βινυλιακή έκδοση έχει προκύψει από...ψηφιακά master.![]()