Δίσκοι βινυλίου από CD

Y

Yiannis_B

Guest
Θα ριπάρω κανά δυο βινύλια -χωρίς καμμία επεξεργασία- και θα σας φωνάξω να ακούσουμε "δίσκους" στο σύστημα. Θα βάλω την βελόνα να γρατσουνάει, ...και η έξοδος στους τελικούς θα είναι από το dac...Θα φωνάξω και τον μιχαλάκη τον fremer. ;)

Θέλω να δω τα μούτρα σας όταν θα σας ανακοινώνω τι παίχτηκε.

Η βλακεία είναι αήττητη, ή μήπως όχι? :rolleyes:

Last edited by a moderator:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Δέν έχει σημασία γιατί ακούγεται πιό ελκυστικό, πιό αληθινό, σημασία έχει πώς ακούγεται. Και αύτο είναι τό μόνο που έχει σημασία στήν ακρόαση.
Και ποιός σου είπε αγράμματε πιτσιρίκο , πως ξέρεις ν ακούς σωστά?
Εγώ πιστεύω ότι απλά αναμασάς μπούρδες που διαβάζεις στο ιντερνετ.

T

thanasis tsiroukis

Guest
Και ποιός σου είπε αγράμματε πιτσιρίκο , πως ξέρεις ν ακούς σωστά?
Εγώ πιστεύω ότι απλά αναμασάς μπούρδες που διαβάζεις στο ιντερνετ.
Δέ προσέχεται λίγο τη γλώσσα σας εδω μέσα λέω εγώ. Μήν τολμήσει να πεί κατι διαφορετικό κάποιος εδω μέσα και πέφτετε όλοι επάνω να τόν φάτε! Καλά λένε οτι είσαστε κλίκα

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Δέ προσέχεται λίγο τη γλώσσα σας εδω μέσα λέω εγώ. Μήν τολμήσει να πεί κατι διαφορετικό κάποιος εδω μέσα και πέφτετε όλοι επάνω να τόν φάτε! Καλά λένε οτι είσαστε κλίκα
Nα πείς ότι θες κι εσύ και όλοι.
Μαγκιές , ειρωνίες και υποδείξεις όμως δεν σηκώνει η ''κλίκα''.
Αντε γειά...τα λέμε του χρόνου.

Y

Yiannis_B

Guest
Καλησπέρα στη παρέα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε λυσσάξει τόσο και θέλετε ο ένας να επιβάλει την άποψη του στον άλλον.
Άποψη έχει σαφέστατα ο μηχανικός ήχου.
Αν ήθελε ο ίδιος, και συμφωνούσε και η παραγωγή, υπήρχε με άλλα λόγια και αγοραστικό κοινό, θα μπορούσε να παραδώσει ψηφιακά αρχεία που θα ακούγονταν όπως το βινύλιο.
Η τελευταία πρόταση δεν είναι "άποψη". Βασίζεται στην τεχνική αρτιότητα των ψηφιακών έναντι του βινυλίου.

Οπότε σε αυτό το νήμα, όπως και σε παρόμοια, εμφανίζονται πάντα δύο ερωτήματα, που παρότι είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους, ορισμένοι τα ταυτοποιούν ως ένα , και οδηγούν το νήμα...στο να γίνεται της κακομοίρας.

1. Έχει καμιά τύχη να ακουστεί καλύτερα μια αναλογική πηγή στον παρακάτω χώρο? (-ας αφήσουμε το mastering του αρχείου απ' έξω, γιατί αλλιώς κυνηγάμε την ουρά μας)

2. Έχει θέση το βινύλιο σήμερα, στην αλυσίδα αναπαραγωγής?

- Η απάντηση στην δεύτερη ερώτηση, με αφήνει αδιάφορο, ας κάνει ο καθένας όπως επιθυμεί. :rolleyes:

Last edited by a moderator:

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Αν ήθελε ο ίδιος, και συμφωνούσε και η παραγωγή, υπήρχε με άλλα λόγια και αγοραστικό κοινό, θα μπορούσε να παραδώσει ψηφιακά αρχεία που θα ακούγονταν όπως το βινύλιο.
Η τελευταία πρόταση δεν είναι "άποψη". Βασίζεται στην τεχνική αρτιότητα των ψηφιακών έναντι του βινυλίου.

Οπότε σε αυτό το νήμα, όπως και σε παρόμοια, εμφανίζονται πάντα δύο ερωτήματα, που παρότι είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους, ορισμένοι τα ταυτοποιούν ως ένα , και οδηγούν το νήμα...στο να γίνεται της κακομοίρας.

1. Έχει καμιά τύχη να ακουστεί καλύτερα μια αναλογική πηγή στον παρακάτω χώρο? (-ας αφήσουμε το mastering του αρχείου απ' έξω, γιατί αλλιώς κυνηγάμε την ουρά μας)

- Η απάντηση στην δεύτερη ερώτηση, με αφήνει αδιάφορο, ας κάνει ο καθένας όπως επιθυμεί. :rolleyes:
Για καντο λιανα Γιαννακη και για'μας τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ, να μαθαίνουμε, τι εννοεις με το "Έχει καμιά τύχη να ακουστεί καλύτερα μια αναλογική πηγή στον παρακάτω χώρο?"

Reaction score
715

Λογικά σκεπτόμενος και βλέποντας το studio που παρουσιάζει η εικόνα όχι. Από την άλλη πρέπει να υπάρχει και το βινύλιο γιατί κάνει εμένα όπως και άλλους (όπου πιθανότατα να είμαστε λιγότεροι αριθμητικά) να θέλουμε να ανακαλύψουμε την μουσική. (και να την αγγίξουμε ασφαλώς όπως και έναν ωραίο πισινό)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.408
- καλησπέρα και χρόνια πολλά . . .

- επι του θέματος : σαν φίλος του βινυλίου αλλά και των άλλων φορμά ( το καθ΄ένα μου αρέσει για τους λόγους του ) , αγοράζω και ακούω δισκους βινυλίου που προέρχονται από cd , γνωρίζοντας και ακούγοντας όμως , πως είναι ηχητικά υποδεέστεροι του ψηφιακού original , διότι πέρα από τον θόρυβο επιφανείας που καραακούγεται . . . σε όλο το φάσμα και ειδικά από τις μεσοχαμηλές και κάτω , υπάρχει και η έξτρα επιβάρυνση στον ήχο από την αναγκαστική έμφαση και αποέμφαση κατά riaa

- ή αλλοιώς : γουστάρω βινύλιο αλλά δεν παραμυθιάζομαι

Reaction score
147
Δεν μπορώ να καταλάβω όλες αυτές τις προσωπικές επιθέσεις, τους απρεπείς χαρακτηρισμούς και τις αψιμαχίες μεταξύ ενηλίκων και όχι παιδιών φυσικά.
Ο καθένας ακούει και απολαμβάνει τις μουσικές που προτιμάει με διάφορα μέσα αναπαραγωγής ή και φορμά. Προσωπικά μιλώντας, την ίδια ευχαρίστηση παίρνω από τα περίπου 1.600 cd's, τα 3.500 flac / hr files ή ακόμα και από τους μόλις 35 δίσκους βινυλίου που μόλις πρόσφατα άρχισα να αγοράζω (από τον ιούλιο 2016). Σκοπός μου ήταν και είναι πάνω από όλα η μουσική και όχι τα μηχανάκια ή τα φορμά.
Τι πάει να πεί αυτό είναι καλύτερο από το άλλο ; Ακούγεται σαν να συγκρίνουμε φαγητά, όπως ο μουσακάς με το παστίτσιο και το χειρότερο από όλα να τσακωνόμαστε για αυτά !
Ακούστε τις αγαπημένες σας μουσικές, όποιες κι αν είναι αυτές, με όποιο μέσο ή φορμά σας αρέσει καλύτερα και ανταλλάξτε ώριμα και υπεύθυνα απόψεις, χωρίς επιθέσεις και προσβολές.
Με εκτίμηση,
Γιώργος.

Reaction score
666
Επειδή δεν υπάρχει υποκατάστατο της ζωντανής παράστασης κι επειδή εγώ και μόνο εγώ οφείλω να είμαι ευχαριστημένος με τον ήχο του συστήματός μου, δε χρειάζεται να πείσω κανέναν ούτε να με πείσει κανείς.

Κατακρίνω τις υπερβολές απ' όπου κι αν προέρχονται, και το hype του βινυλίου με τις στρεβλώσεις του και ό,τι αυτό συνεπάγεται αλλά και τις απόψεις περί ψηφιακών του τύπου "αλάθητο του πάπα" και ειδικά την προτροπή "αγόρασε διαβάζοντας μετρήσεις, οι ακροάσεις είναι περιττές.
Μένω έτη φωτός μακριά τους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
" Η απόλαυση έχει οντότητα ,το αυτί δεν θέλει την απόλυτη τελειότητα και χαλαρώνει με το τυχόν φύσιμα ή wow & flutter που με ακατάσχετη λύσσα οι νέες μέθοδοι φηφιοποίησης θέλουν την καταστολή του( αναφέρομαι πάντα γαι τις παλαιές εγραφές που μεταφέρθηκαν σε σύγχρονα φορμά)"

Ενώ ρε παιδάκι μου σέβομαι απολύτως τις υποκειμενικές προσωπικές επιλογές του καθενός, μόλις αρχίσουν να τις πασπαλίζουν με τεχνικές ορολογίες θέλω να τους στείλω στο ζαπαντη να τους χρησιμοποιήσει για σάκο του μποξ!:D

Ρε πουλάκι μου, χαλαρώνει το αυτάκι σου με φύσημα και wow & flutter;:p:D ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ή απλώς δε ξέρετε απολύτως τίποτα, ούτε καν τι είναι το τζιτερ;:gotcha:

Επίσης έχω μία άλλη παρατήρηση: οι εραστές του wow & flutter είναι εκνευριστικό το πόσο ανορθόγραφα ποστ ανεβάζουν, και μας βγάζουν τα ματάκια μας τα όμορφα. Τυχαίο; :gotcha:

Τους έχει χαλάσει το ότο κορρέκσιον ή είναι τα αναμενόμενα σφάλματα λόγω αρεστού wow & flutter;:gotcha:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
το "αλάθητο του πάπα" και ειδικά την προτροπή "αγόρασε διαβάζοντας μετρήσεις, οι ακροάσεις είναι περιττές.
Μένω έτη φωτός μακριά τους.
Κατακρίνεις μήπως και το "αλάθητο του πάπα" στην αριθμητική;
Και για ποιο λόγο μπορείς να αγοράσεις κινητό ή ενισχυτή Wi-Fi ή διάφορες άλλες ηλεκτρικές συσκευές χωρίς να θεωρείς αναγκαία τη δοκιμή τους πριν τα αγοράσεις, καθώς βασιζεις την αγορά σου στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά στα μηχανήματα του οντιο κρίνεις αναγκαία την δοκιμή τους προ της αγοράς, έστω και σε άλλο χώρο από το δικό σου; (Το οποίο σημαίνει ότι δε τα άκουσες)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Τα μόνα που θα ήθελα να δοκιμάσω πριν την αγορά, θα ήταν τα λάστιχα αυτοκινήτων.
Φυσικά, κι αυτό λάθος είναι. :fuckyou:
Αλλά θα ήθελα! :D:p

Reaction score
666
Άκουσα το μεγαλύτερο μοντέλο ενός πικαπ από αυτό που έχω και οι διαφορές τους δεν δικαιολογούσαν κατά τη γνώμη μου τη διαφορά στην τιμή. Παρόλο που τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου και μεταγενέστερου μοντέλου ήταν ανώτερα αυτό δε κατέστη από μόνο του λόγος απόκτησής του.

Αν είχα διαβάσει το pdf μόνο? ....

Θα είχα και 2ο πικαπ:D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.481
Με τι βραχίονα το άκουσες? Με ποιά κεφαλή? ήταν τουλάχιστον ίδια η κεφαλή και στις δύο ακροάσεις? με ίδιο φονο? Με ίδιο σύστημα? δλδ ενισχυτή και ηχεία? Αν δεν ήταν ίδια όλα αυτά δεν ισχύει ώς συγκριτικό. Αξιολογούμε ένα μηχάνημα έναντι κάποιου άλλου , έχοντας σαν αναφορά κάποιο άλλο , μόνο όταν μένουν σταθερές κάποιες παράμετροι.
Αλλοιώς κάνουμε μιά τρύπα στο νερό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός