Δικάναλο χάος...? (ερωτήσεις - απορίες ενός "νέου & άσχετου" με το είδος)

Μηνύματα
244
Reaction score
690
Ίσως δεν είναι και τόσο σωστό το σχέδιο που έφτιαξα. Η γωνία δεν είναι και τόσο "γωνία", είναι αρκετός χώρος που μπορούν να μπουν και τα ηχεία και να σχηματίζουν το ισοσκελές τρίγωνο που έδειξε παράπανω ο @Mpanis

Ναι, πράγματι δεν είναι ακριβώς απέναντι αλλά έχω τη δυνατότητα να τα γυρίσω ούτως ώστε να είναι απέναντι και να σχηματίζουν το τρίγωνο που σχεδιάσατε.
Η απόσταση μεταξύ τους πόση θα είναι ???
Γιατί βλέπω ένα καναπέ εκεί δίπλα και όλο το φάρδος σου είναι 3,10μ.

1,9-2,00μ. δεν είναι ο καναπές? Τι περισσεύει? Επίσης από ποια μεριά του γραφείου κάθεσαι?
Θα βοηθούσε νέο σχέδιο έστω και πρόχειρο με την θέση ακρόασης ακριβώς και την θέση των ηχείων!
 

Μηνύματα
763
Reaction score
1.594
Ίσως δεν είναι και τόσο σωστό το σχέδιο που έφτιαξα. Η γωνία δεν είναι και τόσο "γωνία", είναι αρκετός χώρος που μπορούν να μπουν και τα ηχεία και να σχηματίζουν το ισοσκελές τρίγωνο που έδειξε παράπανω ο @Mpanis

Ναι, πράγματι δεν είναι ακριβώς απέναντι αλλά έχω τη δυνατότητα να τα γυρίσω ούτως ώστε να είναι απέναντι και να σχηματίζουν το τρίγωνο που σχεδιάσατε.
Το ισοσκελές τρίγωνο που σας σχεδίασε προϋποθέτει τοποθέτηση των ηχείων στον τοίχο που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί το "Έπιπλο Α" και τη "βιβλιοθήκη". Πριν αγοράσετε έστω και ένα καλώδιο, αναδιατάξτε τον χώρο σας. Διαφορετικά θα αρχίσετε να αναρωτιέστε γιατί πληρώσατε όσα πληρώσατε. Για να σας το πω αλλιώς, είναι προτιμότερο το σύστημά σας να κοστίζει 500 ευρώ και να το στήσετε εκεί που πρέπει, παρά να δώσετε οποιοδήποτε πολλαπλάσιο ποσό και να το πετάξετε σε εκείνη τη γωνία.
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.113
Reaction score
26.570
να είναι απέναντι και να σχηματίζουν το τρίγωνο που σχεδιάσατε.
Δεν αρκεί να είναι σωστό το τρίγωνο. Έχει μεγάλη σημασία και θέση του. Οι ανακλάσεις επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Η σχεδιαζόμενη τοποθέτηση θα δώσει χάλια αποτέλεσμα, όποια κι αν είναι τα ηχεία και το όλο σύστημα. Σωστή τοποθέτηση στον χώρο αυτόν είναι αυτή που προτείνει ο Μπάνης. Εναλλακτικά, τα ηχεία στη θέση του γραφείου -ενδεχομένως και μικρότερα πάνω στο γραφείο για πολύ κοντινές ακροάσεις- όσο το δυνατόν πιο συμμετρικά σε σχέση με τους πλαϊνούς τοίχους, και η θέση ακρόασης απέναντι, στη σωστή απόσταση (ισόπλευρο τρίγωνο με τα ηχεία). Άλλη θέση ΔΕΝ υπάρχει, οποιαδήποτε αγορά θα είναι πεταμένα λεφτά...
Νομίζω ότι αυτά επαρκούν για τον χώρο, αφήνουν και μεγάλο περιθώριο για σαμπγούφερ και ένα μινιντιεσπι
για τη διαχείριση (για πάνω στο γραφείο έχει και μικρότερα)
Εγώ θα κοίταζα αυτά και αυτά ή ακόμα καλύτερα αυτά, μόνο που ξεφεύγουν λίγο σε τιμή.
Όλα τα παραπάνω έχουν επίσης τα μικρότερα αδελφάκια τους για την περίπτωση επί του γραφείου.
Για επί του γραφείου προσωπικά δεν νομίζω ότι υπάρχει μέχρι σήμερα οτιδήποτε που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αυτά.
Ας μην αγνοηθεί και η πολύ γνωστή, κλασική, οικονομική και αξιόπιστη λύση, η οποία αφήνει οικονομικό περιθώριο και για το ομόσταυλο (ή όποιο άλλο παρόμοιας σχέσης τιμής/απόδοσης, ακόμα καλύτερα σε πρεσόνους ή άνταμ (λίγο ψάξιμο στο Thomann αξίζει)
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Αναρτώ ένα πρόχειρο σχέδιο του χώρου όπως μου ζητήθηκε.
Ελπίζω να βοηθήσει...

View attachment 154798
Για αυτό επέμενα για το σχέδιο ;).

Απ' ότι καταλαβαίνω υπολογίζεις ότι θα ακούς από την καρέκλα του γραφείου γυρνώντας προς την γωνία. Είναι πολύ δύσκολη η τοποθέτηση έτσι και από το σχέδιο δεν φαίνεται πόσο εύκολα θα έβγαινε κάποιο ισόπλευρο τρίγωνο. Έχεις δυνατότητα να φέρεις το γραφείο στον δεξί τοίχο (3,1), να μετακινήσεις την βιβλιοθήκη στην γωνία που προορίζεις για το σύστημα και το έπιπλο Α στη θέση του γραφείου; αν ναι, θα μπορούσες να στήσεις τα ηχεία δίπλα από το γραφείο (φαντάζομαι γύρω στα 1,7-2μ απόσταση) και εφόσον σκοπεύεις να κουνιέσαι στην καρέκλα θα μπορείς να την φέρνεις πιο πίσω προς την μέση του δωματίου για πιο "σοβαρές" ακροάσεις. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις τα ηχεία μπροστά σου όταν δουλεύεις στο γραφείο για να ακούς και ταυτόχρονα θα έχεις και μια φυσιολογική θέση (ισόπλευρο) όταν τραβιέσαι πίσω για πιο σωστές ακροάσεις. Επίσης θα έχεις ίδιες αποστάσεις από τους πλαϊνούς τοίχους 60-80cm ανάλογα με το πόσο είναι το γραφείο σου. Τέλος, φαντάζομαι ότι το γραφείο θα φιλοξενεί και την πηγή άρα θα είναι πολύ πιο τακτοποιημένος ο χώρος από πλευράς καλωδίων κτλ.

Αν όλα αυτά ισχύουν και σου βγαίνει ένα τρίγωνο 1,7-2m υπάρχουν πολλές επιλογές ενεργών με 7ίντσα ή (ακόμα και 5άιντσα αν το τρίγωνο πάει προς το 1,7) που θα σου αφήσουν και περιθώριο να προσθέσεις και κάποιο sub στα λεφτά που διαθέτεις. Προφανώς τα 10άρια που συζητούσαμε τόσο καιρό με βάση το 2,8m είναι αχρείαστα.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.926
Καποτε είχαμε την αοριστη αποψη ότι δεν είναι δυνατο να βαλεις ηχοσυστημα στη γωνια και ν ακους διαγωνια. Και σ αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν μπορουσες να τ αποφυγεις λεγαμε παρε ηχομπαρα.


Ηρθε αυτος ο ανατρεπτικος ο EAR και μας χαλασε το ονορε.

Λεει μαλιστα ότι ενδεχομένως να είναι και καλυτερα!! Καπου εκανε κι ένα σχετικο αρθρο, το οποιο όμως δεν το βρισκω.
Ισως μετα την αναγνωση να αυτοκαταστρέφεται! :gotcha:

Οποτε μη σκας για τη γωνια. Εχω την αισθηση ότι και στην τοποθετηση του (των) γουφερ(ς) βοηθαει.

Αυτο που χρειαζεται ειναι να παρεις σημαντικες αποφασεις ως προς την αποσταση ακροασης κι απο κει θα κριθει σε τι ειδους δορυφορο θα πας (ποσων ιντσων) αρα σ ενα σημαντικο βαθμο θα κριθει και το οικονομικο σκελος. Νομιζω ότι ηδη εχεις πληθωρα πολύ καλων επιλογων.

Ειμαι κι εγω υπερ των ενεργων που μαλιστα θα μπορέσεις σταδιακα να το κανεις και πολυκαναλο το συστημα αξιοποιοντας στο μάξιμουμ τις επιλογες σου οποτε θα μπορέσεις ακομη περισσοτερο μελλοντικα ν απολαυσεις τη μουσικη σου.

ΥΓ 1. Αν η τοποθετηση παρολα αυτά δεν είναι ουτε η διαγωνια ουτε και εστιασμενη στο κεντρου καποιου τοιχου κι εχεις ιδιαιτερότητες, οποτε χρονοι ταχύτητας και αντανακλάσεις πανε περιπατο σου συνιστω να παρεις τον Αλεξ τον Ζαπατη και να αναλαβει ακομη και τις αγορες των ηχειων και θα εχεις εγγυημενη λυση (προσωπικα θα το εκανα ούτως η αλλως).

ΥΓ 2. Ο Κοτσιδης Γιαννης ειναι απο τα καλυτερα παιδια εδω μεσα. Καλυτερα να μην συνεχισουμε τιποτα.
 

Μηνύματα
7.222
Reaction score
11.768
Άρα, το πιο πιθανό είναι ο χώρος σου να σου κάνει έντονα τα δικά του ( όπως π.χ. κάνει και ο δικός μου ) και να χρειστείς sub. Οπότε, αν αναλάβει το sub τις χαμηλές ( όπως ειπώθηκε και νωρίτερα ), μπορεί να γίνει χρήση δορυφόρου με μικρότερο γούφερ. Το καλό με τη χρήση σαμπ είναι ότι όχι μόνο αναλαμβάνει να δώσει μπάσα στον χώρο, αλλά να ξεπεράσει και τις ιδιομορφίες του χώρου που οδηγούν σε ακυρώσεις.
Στη δική μου περίπτωση ( 12 τετραγωνικά, αλλά τετράγωνος χώρος ), υποτίθεται ότι τα ηχεία μου κατεβαίνουν στους 28 κύκλους. Μετρημένα με το μικρόφωνο, κάτω απο 70 κύκλους ακούω απο ελάχιστα έως καθόλου. Αυτό είναι ιδιοτροπία του χώρου μου. Εξαπλουστευμένα, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία μέσα στον χώρο του καθένα όπου μπορούν να παραχθούν χαμηλές συχνότητες, σημεία στα οποία τα κύρια ηχεία ( δορυφόροι ) δεν λειτουργούν τόσο σωστά ή δεν μπορούν καν να τοποθετηθούν εκεί. π.χ. μπορεί ένα ιδανικό σημείο να είναι στην αριστερή γωνία και ένα άλλο να είναι πίσω δεξιά ( λέμε τώρα ). Οπότε, βάζεις το σαμπ εκεί που λειτουργεί σωστά και μετά τοποθετείς τα κύρια ηχεία εκεί που τόσο σε βολεύουν, όσο και λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα.
Είναι λοιπόν το πιο πιθανό, ένα ηχείο με μικρότερο γούφερ συνοδεία sub να λειτουργήσουν καλύτερα απο το 10" ενεργό για το οποίο συζητάμε τόσες σελίδες τώρα.
Όταν καταλήξεις σε τί ηχεία θα πάρεις, θα πρέπει οι γνώστες να σου εξηγήσουν με ποιο τρόπο μπορείς να ρυθμίσεις το σύστημα ώστε όλα τα ηχεία να λειτουργούν αρμονικά μέσα στον χώρο. Πως δηλαδή θα ρυθμίσεις τα ηχεία να λειτουργούν αρμονικά με το (τα) σαμπ. Αν δηλαδή θα κάνεις τις ρυθμίσεις απο τα ρυθμιστικά του sub ή αν θα πάρεις επεξεργαστή ( το dirac που λέμε ).
Οπως είπαμε λοιπόν, υπομονή και όχι βιασύνες!
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.252
Reaction score
13.128
Δεν σας κατάλαβα κ. Κοτσίδι, σας ζήτησα να γράψετε κάτι με το ζόρι;
δεν γραφουμε ετσι για τον κ.Κοτσιδη ειναι το καλυτερο παιδι στο αβουσαιτ και το χειροτερο εγω :gamer: :drinks:
 



Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
@Moz_art

Λοιπόν φίλε μου, όσα σου λένε είναι σωστά. Τα ισόπλευρα τρίγωνα, οι αποστάσεις, οι συμμετρίες κτλ. Όμως το θέμα σου υποπτεύομαι πως είναι να ακούς μουσική, όσο καλύτερα μπορείς αλλά μουσική χωρίς να ξεσπιτωθείς. Το πρόβλημα είναι πως μπήκες σε ένα φόρουμ με οδηγούς και αμάξια αγώνων και είπες "τι αυτοκινητάκι μου προτείνετε για να πηγαίνω το πρωί στη δουλειά?". Τι απάντηση περιμένεις να πάρεις, λογική?

Βάζοντας κάτω τα δεδομένα που είναι:
α) το πρώτο σου hifi άρα δεν έχεις τρομερές απαιτήσεις
β) ο χώρος είναι δωμάτιο στο οποίο θες να ζεις
θα σου πω πως η δική μου πρόταση είναι να κινηθείς συντηρητικά. Εγώ στη θέση σου θα επέλεγα ένα dac/amp με usb για σύνδεση στο laptop και δύο μικρά ενεργά μόνιτορ πάνω στο γραφείο. Αν θες να το πας μέχρι τέλους πάρε κι ένα sub. Με αυτόν τον τρόπο έχεις ένα τρίγωνο περίπου 1.5μέτρο για τις σοβαρές ακροάσεις σου, ενώ φυσικά θα μπορείς να ακούς τη μουσική σου χαλαρά σε όλο το δωμάτιο. Θα πήγαινα στην πιο φθηνή και δοκιμασμένη λύση της jbl (δύο lsr 305 & ένα lsr 310s) μαζί με το ifi zen dac αν δεν σε ενδιαφέρει ο τηλεχειρισμός. Όλες όμως οι αντίστοιχες λύσεις θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα (πχ 2 krk rokit 5 με το sub τους ή presonus euris e5 xt και το sub τους) και αντίστοιχη τιμή, κάπου 600€ ηχεία και sub).
 

Μηνύματα
12.803
Reaction score
10.034
Είμαι, πάντα, ήρεμος! ;)
Υπάρχουν και πιο μικρά από 10"; Η σωστή διαμόρφωση πώς θα πρέπει να είναι; Απ' ότι καταλάβατε ο χώρος δεν σηκώνει πολλές αλλαγές.
Καλημέρα. Να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα από το σχέδιο που ανέβασες.
Εσύ θα κάθεσαι στο γραφείο και θα κοιτάς το έπιπλο του γραφείο και το ηχοσύστημα με τα 2 ηχεία θα είναι όλο πίσω δεξιά σου;
Εννοείτε ότι θα τοποθετήσετε και τα ηχεία στη γωνία;;;
Αν η απάντηση είναι θετική,

να σκεφθείτε σοβαρά τη λύση των ακουστικών που σας προτάθηκε παραπάνω μεταξύ αστείου και σοβαρού. Οτιδήποτε άλλο, θα είναι κρίμα για τα χρήματα που θα δώσετε.
Νομίζω μόνο στα σοβαρά προτάθηκε. Καθόλου αστεία.
Ας μην αγνοηθεί και η πολύ γνωστή, κλασική, οικονομική και αξιόπιστη λύση, η οποία αφήνει οικονομικό περιθώριο και για το ομόσταυλο (ή όποιο άλλο παρόμοιας σχέσης τιμής/απόδοσης,
Μη ξεχνάτε και τα JBL LSR αγαπητέ!
 
Last edited:

Μηνύματα
1.217
Reaction score
1.750
Μια χαρά όλα, αν μετακινήσει τον καναπέ, σέρνοντἀς τον προς τα επάνω, ώστε τα ηχεία να κάτσουν εκατἐρωθεν.
Θα πρέπει όμως να σημαδεύουν στο κέντρο του δωματίου, όπου θα βρίσκεται και η καρέκλα του γραφείου !
ΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜ :thumbsup:
ΥΓ : Πἀρε τουλἀχιστον (2 Χ) SUB στο μἐλλον.
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.113
Reaction score
26.570
Ηρθε αυτος ο ανατρεπτικος ο EAR και μας χαλασε το ονορε.

Λεει μαλιστα ότι ενδεχομένως να είναι και καλυτερα!! Καπου εκανε κι ένα σχετικο αρθρο, το οποιο όμως δεν το βρισκω.
Πρέπει το δωμάτιο να είναι τετράγωνο.
 

Μηνύματα
266
Reaction score
129
αληθεια ποσο μεγαλο λαθος θα ηταν αν εβαζε τα krk δεξια και αριστερα του επιπλου Β?
και απλα να εβαζε την καρεκλα του γραφειου του απο την μερια του τοιχου που ειναι η πορτα,δηλαδη θα γυριζε το γραφειο το μεσα εξω.
μπορει η αποσταση να ειναι 3 μετρα αλλα λειτουργικα και χωροταξικα δεν θα αλλαζαν και πολλα.
αργοτερα βαζει και δυο sub και ολα καλα.
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.113
Reaction score
26.570
Σωστά. Πρακτικά είναι η πιο εύκολη λύση, όμως...
η αποσταση να ειναι 3 μετρα
... είναι ένα ζήτημα.

Συμπληρώνω. Δεν γνωρίζουμε το πλάτος του έπιπλου Β. Επιτρέπει την σωστή απόσταση μεταξύ των ηχείων?
 

Μηνύματα
103
Reaction score
155
Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
Αναφορικά με τον κ. Κοτσίδι, αναγνωρίζω ότι μάλλον παρεξήγησα τα γραφόμενά του γι' αυτό και του ζητώ συγγνώμη. Παρακαλώ, αν γίνεται κάποιος admin ας σβήσει όσα έγραψα.
Αναφορικά με τα όσα γράφτηκαν από εχθές που ανέβασα το σχέδιο του χώρου μου. Αναγνωρίζω, όπως προανέφερε κάποιος, ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα έχετε αναγάγει, οτιδήποτε ονομάζουμε γενικά και αόριστα ηχοσύστημα, σε επιστήμη (όχι βέβαια ότι δεν είναι). Καταλαβαίνω επίσης ότι πολλοί από εσάς έχετε εξελίξει την εν λόγω επιστήμη σε χόμπι. Και απ΄ό,τι μπορώ να συμπεράνω από αυτά που διάβασα στο φόρουμ, πολλοί έχετε δαπανήσει πολλές χιλιάδες ευρώ για το χόμπι σας... Αυτό σας καθιστά έμπειρους σε ό,τι έχει σχέση με τον ήχο. Αυτός ήταν και ο λόγος που γράφτηκα εδώ και ζήτησα τη βοήθειά σας.
Ως εδώ είναι όλα κατανοητά και απολύτως σεβαστά...
Όμως, φίλοι μου, δεν είναι δυνατόν κάποιος που δεν έχει τις δικές σας δυνατότητες, όπως κι αν μεταφράζονται αυτές (οικονομικές, χωροταξικές κ.α.), να τον καταδικάζετε "εις τον ήχο τον εξώτερον" και μάλιστα με τους ειρωνικούς χαρακτηρισμούς "πάρε ψείρα", "καλύτερα να πάρεις ακουστικά", "ξέχνα το", "πεταμένα λεφτά" κ.α.
Κάποιοι ήταν σχεδόν έτοιμοι να μου προτείνουν να γκρεμίσω το δωμάτιο και να το ξαναχτίσω σύμφωνα με τα ιδανικά πρότυπα της ψυχοακουστικής επιστήμης...!! Δηλαδή, σύμφωνα με τα πορίσματα κάποιων συμφορουμιτών, είμαι καταδικασμένος να ακούω μουσική μόνο από ηχεία για λαπτοπ.
Σας εξομολογούμε ότι αισθάνθηκα πολύ άσχημα... Μπήκα εδώ με τόσο ενθουσιασμό για να ζητήσω βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει "απολαμβάνω μουσική" και μέσα σε λίγες ώρες ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε πλήρη απογοήτευση.
Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν: και τι ήθελες; να σου πούμε ψέμματα και να πετάξεις τα λεφτά σου;
Όχι, αγαπητοί, να μη μου πείτε ψέμματα, αλλά και να μη με αποθαρρύνετε με τέτοιο τρόπο...
Ευτυχώς, για μένα, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι εδώ οι οποίοι, με νηφάλιο και ενθαρρυντικό λόγο, έκαναν τις προτάσεις τους (τις οποίες δεν πρόλαβα ακόμη να μελετήσω) σύμφωνα με τις "δυνατότητές μου". Τους ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου!!!
Σταματώ εδώ και επανέρχομαι στο θέμα μου.
Ανεβάζω ξανά το σχέδιο του δωματίου, όπως μου ζητήθηκε, με σωστότερες μετρήσεις και πιο επεξηγηματικό.
σχέδιο 2.jpg
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
Αναφορικά με τον κ. Κοτσίδι, αναγνωρίζω ότι μάλλον παρεξήγησα τα γραφόμενά του γι' αυτό και του ζητώ συγγνώμη. Παρακαλώ, αν γίνεται κάποιος admin ας σβήσει όσα έγραψα.
Αναφορικά με τα όσα γράφτηκαν από εχθές που ανέβασα το σχέδιο του χώρου μου. Αναγνωρίζω, όπως προανέφερε κάποιος, ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα έχετε αναγάγει, οτιδήποτε ονομάζουμε γενικά και αόριστα ηχοσύστημα, σε επιστήμη (όχι βέβαια ότι δεν είναι). Καταλαβαίνω επίσης ότι πολλοί από εσάς έχετε εξελίξει την εν λόγω επιστήμη σε χόμπι. Και απ΄ό,τι μπορώ να συμπεράνω από αυτά που διάβασα στο φόρουμ, πολλοί έχετε δαπανήσει πολλές χιλιάδες ευρώ για το χόμπι σας... Αυτό σας καθιστά έμπειρους σε ό,τι έχει σχέση με τον ήχο. Αυτός ήταν και ο λόγος που γράφτηκα εδώ και ζήτησα τη βοήθειά σας.
Ως εδώ είναι όλα κατανοητά και απολύτως σεβαστά...
Όμως, φίλοι μου, δεν είναι δυνατόν κάποιος που δεν έχει τις δικές σας δυνατότητες, όπως κι αν μεταφράζονται αυτές (οικονομικές, χωροταξικές κ.α.), να τον καταδικάζετε "εις τον ήχο τον εξώτερον" και μάλιστα με τους ειρωνικούς χαρακτηρισμούς "πάρε ψείρα", "καλύτερα να πάρεις ακουστικά", "ξέχνα το", "πεταμένα λεφτά" κ.α.
Κάποιοι ήταν σχεδόν έτοιμοι να μου προτείνουν να γκρεμίσω το δωμάτιο και να το ξαναχτίσω σύμφωνα με τα ιδανικά πρότυπα της ψυχοακουστικής επιστήμης...!! Δηλαδή, σύμφωνα με τα πορίσματα κάποιων συμφορουμιτών, είμαι καταδικασμένος να ακούω μουσική μόνο από ηχεία για λαπτοπ.
Σας εξομολογούμε ότι αισθάνθηκα πολύ άσχημα... Μπήκα εδώ με τόσο ενθουσιασμό για να ζητήσω βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει "απολαμβάνω μουσική" και μέσα σε λίγες ώρες ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε πλήρη απογοήτευση.
Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν: και τι ήθελες; να σου πούμε ψέμματα και να πετάξεις τα λεφτά σου;
Όχι, αγαπητοί, να μη μου πείτε ψέμματα, αλλά και να μη με αποθαρρύνετε με τέτοιο τρόπο...
Ευτυχώς, για μένα, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι εδώ οι οποίοι, με νηφάλιο και ενθαρρυντικό λόγο, έκαναν τις προτάσεις τους (τις οποίες δεν πρόλαβα ακόμη να μελετήσω) σύμφωνα με τις "δυνατότητές μου". Τους ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου!!!
Σταματώ εδώ και επανέρχομαι στο θέμα μου.
Ανεβάζω ξανά το σχέδιο του δωματίου, όπως μου ζητήθηκε, με σωστότερες μετρήσεις και πιο επεξηγηματικό.
View attachment 154907
Δεξια-αριστερα στο επιπλο β' μπορεις να βαλεις τα ηχεια ?
 

Μηνύματα
103
Reaction score
155
Δεξια-αριστερα στο επιπλο β' μπορεις να βαλεις τα ηχεια ?
το έπιπλο είναι σχετικά μικρό και φιλοξενεί επάνω έναν εκτυπωτή, αλλά ναι, ίσως να μπορώ να το κάνω αυτό. Νομίζω, βέβαια, ότι η απόσταση ακρόασης θα μικρύνει...
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
το έπιπλο είναι σχετικά μικρό και φιλοξενεί επάνω έναν εκτυπωτή, αλλά ναι, ίσως να μπορώ να το κάνω αυτό. Νομίζω, βέβαια, ότι η απόσταση ακρόασης θα μικρύνει...
δεν ειναι απαραιτητο να μπουν τα ηχεια πανω στο επιπλο , ισως σε βασεις ,ισως στο τοιχο - αναλογως ... (και τα μηχανηματα μπορουν να μπουν στη γωνια)
η αποσταση του τοιχου πισω απο το επιπλο β' μεχρι την καρεκλα του γραφειου ποση ειναι ?
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.190
Μηνύματα
2.855.499
Members
37.876
Νεότερο μέλος
grgstrts33
Top