Δοκιμή του Dune Prime 3.0

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
Λεωνίδα, το ότι το cinema mode αναπτύχθηκε, απ' ότι λέει, για κάποιο εταιρικό πελάτη της HDI, δεν σημαίνει ότι περνώντας το νέο fw ουσιαστικά υποβαθμίζουμε τη λειτουργία του?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
Να σας ενημερώσω ότι παρέλαβα σήμερα από την Projecting & Sounding Art τα 2 DVB-T sticks που είχα παραγγείλει για τα 2 Dune του σπιτιού.
Αν και καθένα απ' αυτά θα πάρει την τελική θέση του σε καθένα από τα Dune, πρόκειται να πειραματιστ'ω με τις λειτουργίες τους, τοποθετώντας και τα 2 στο ένα Dune, ώστε να δω τις δυνατότητες εγγραφής - αναπαραγωγής τους.
Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω απόψε μετά τον αγώνα...:121:
Μάλλον για αύριο θα σας έχω νεότερα.

Reaction score
0
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Περιμένουμε τις εντυπώσεις από την ποιότητα εικόνας.

Reaction score
1.458
Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Λεωνίδα, το ότι το cinema mode αναπτύχθηκε, απ' ότι λέει, για κάποιο εταιρικό πελάτη της HDI, δεν σημαίνει ότι περνώντας το νέο fw ουσιαστικά υποβαθμίζουμε τη λειτουργία του?
Κατά μίαν έννοια ναι!
Στους περισσότερους όμως δημιούργησε πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες,οπότε καλά έκαναν και το έβγαλαν προς το παρόν!

Με τα στικάκια τι γίνεται?EPG στα ελληνικά ή αγγλικά στα κανάλια της Digea υποστηρίζουν?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
Re: Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Με τα στικάκια τι γίνεται?EPG στα ελληνικά ή αγγλικά στα κανάλια της Digea υποστηρίζουν?
Φοβάμαι ότι τα νέα με τη λειτουργία του DVB-T, σε μένα τουλάχιστον, δεν ήταν και τόσο ευχάριστα. Έβαλα πρώτα το ένα στικάκι στο Prime και προσπάθησα να σκανάρω τα κανάλια. Όμως μου έβγαζε το μήνυμα:

"DVB-T channels scan failed
Reason: failed to load DVB-T drivers"

Δυστυχώς ό,τι κι αν προσπάθησα, δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει.Τί πέρασα το παλιότερο fw, τί το νέο μετά, τί το fw online, τί από usb stick.... τίποτα. Τί δοκίμασα το δεύτερο στικάκι, τί άλλαξα θύρες usb....:141:

Και ήμουνα προετοιμασμένος να συγκρίνω λήψη και εικόνα σε διπλανά παράθυρα από τον δέκτη της Kuro...τζίφος.

Αφού η ώρα είχε πάει 3 τι πρωί, αποφάσισα να δοκιμάσω τα στικάκια στο Base που έχω στο home cinema. Βασικά, ήθελα να το αποφύγω για διάφορους λόγους:
1. Βρίσκεται στο υπόγειο, οπότε δεν θα μπορούσα να δοκιμάσω τη λήψη της κεραίας που περιλαμβάνει η συσκευασία
2. Δεν θα είχα με τί να συγκρίνω την εικόνα, μια και δεν έχω άλλο τηλεοπτικό δέκτη εκεί
3. Δεν θα μπορούσα να ποστάρω κάποια φωτογραφία που να προσεγγίζει την εικόνα, λόγω της απαραίτητης χρήσης φλας, που θα "άσπριζε" την εικόνα της Stewart.

Με είχε πιάσει όμως τέτοια μανία, που είπα να δοκιμάσω τί γίνεται στο Base. Κατ' αρχάς το Base έκανε σκανάρισμα στα κανάλια (ουφ, επιτέλους...). Με την κεραία όμως που είχε το στικάκι, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρήκε κανένα κανάλι.
Από την κεραία του σπιτιού βρήκε όλα τα κανάλια της Digea, όχι όμως της ΕΡΤ. Η πρώτη εντύπωση που δίνει ο δέκτης είναι ότι είναι ψιλο-αναίσθητος, με αποτέλεσμα τα Alpha, Alter, Ant1, m-tv να έχουν SNR (όπως εμφανίζεται πατώντας το info) 48-50% και πολύ καλή εικόνα. Τα Mega, Skai, Star έπαιζαν με έντονο πιξέλιασμα και SNR 42-44%. Δεν θα ήθελα όμως η αναφορά στο σήμα του δέκτη να είναι οριστική, μια και πολύ πιθανόν να έχει πρόβλημα ο ενισχυτής της κεραίας του σπιτιού.

Το τελευταίο που πρόλαβα να δω πριν πάω για ύπνο, ήταν πως με το info εμφανίζονται στα αγγλικά:
Το όνομα του καναλιού
Το πρόγραμμα που παίζει τώρα
Το πρόγραμμα που ακολουθεί
Το σήμα και το SNR
To bitrate

Για το θέμα του Prime άνοιξα thread και στο mpcclub, χωρίς ακόμα να έχω πάρει κάποια απάντηση. Τουλάχιστον δεν επρόκειτο για ελαττωματικά DVB-T stick - δεν περίμενα άλλωστε κάτι τέτοιο

Αναλυτικότερα... απόψε ή αύριο:126:

Reaction score
0

Το δοκίμασα το μεσημέρι στο Base και έπιασα χωρίς κανένα πρόβλημα τα 3+1 κλασσικά ψηφιακά της ΕΡΤ (η DIGEA δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στη Λάρισα). Όλα καλά και ελληνικά παντού όταν πατάς το Info.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
To EPG είναι αγγλικό. Κάποια στοιχεία του είναι στα ελληνικά, όπως "τρέχον Bitrate", "Ανάλυση" κλπ, όπως τα έχω μεταφράσει εγώ στα μενού, όμως στην ουσία παραμένει αγγλικό, ακόμα κι αν στο μέλλον μεταφραστούν τα μενού του. Για παράδειγμα γράφει:
"Current Programm: Ola 10
Next Programm: The Stables Of Erieta Zaimi (R)"
όπου ακόμα κι αν μεταφραστούν τα μενού, το "The Stables Of Erieta Zaimi" δεν θα γίνει "Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαίμη".

Αυτό φαντάζομαι πως θα γίνει ή με νέο fw,ή πιθανόν με προσθήκη στις κωδικοποιήσεις (encodings στα ελληνικά) της επιλογής για κωδικοποίηση EPG στα ελληνικά.:126:

Όσο για το πρόβλημα στο Prime, έστειλα mail στην HDI και επλίζω να έχω κάποια απάντηση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι?
Όλοι βιάζονταν να πάρουν τα DVB-T sticks, και ρωτούσαν τον Αντρέα αν θα φτάσουν, αν θα προλάβουν...
Τελικά όσοι τα πήραν τα χρησιμοποιούν μόνο στο Base? Δεν υπάρχει κανείς άλλος κάτοχος Prime που να το αγόρασε και να μπορεί να αναφέρει το αν δουλεύει ή τις εντυπώσεις του?:121:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
Re: Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Από την κεραία του σπιτιού βρήκε όλα τα κανάλια της Digea, όχι όμως της ΕΡΤ. Η πρώτη εντύπωση που δίνει ο δέκτης είναι ότι είναι ψιλο-αναίσθητος, με αποτέλεσμα τα Alpha, Alter, Ant1, m-tv να έχουν SNR (όπως εμφανίζεται πατώντας το info) 48-50% και πολύ καλή εικόνα. Τα Mega, Skai, Star έπαιζαν με έντονο πιξέλιασμα και SNR 42-44%.
Διαβάζοντας κάποια post για τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες, διαπίστωσα πως υπάρχει πτώση σήματος σε περίπτωση loop through. θα δοκιμάσω απόψε να δώσω σήμα από Τ, και όχι μέσα από το DVD recorder Sony.
Συγνώμη για την πιθανότατα άδικη κριτική στην ευαισθησία του δέκτη.

Reaction score
0

Σήμερα το δοκίμασα στο Prime και παίζει μια χαρά. Βλέπει 12 κανάλια (Αττική), από τα οποία τα 8 είναι της Digea και τα άλλα 4 τα γνωστά της ΕΡΤ.
Το firmware είναι το τελευταίο beta.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχω σε TV με MPEG4 δέκτη όπως και σε μια άλλη με το CAM της Neotion.

Επομένως είμαστε σε καλό δρόμο. Το firmware θέλει φτιάξιμο για να δουλεύουν τα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ όταν είσαι στο DVB-T mode...

Δεν το δοκίμασα με την δική του κεραία αλλά μόνο με την κεντρική κεραία.

Καλές θεάσεις ;-)

Reaction score
1.458

Η digea δίνει εβδομαδιαίο EPG.Το stick της Hdi το βλέπει έστω στα αγγλικά?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Η digea δίνει εβδομαδιαίο EPG.Το stick της Hdi το βλέπει έστω στα αγγλικά?
Νομίζω πως η λειτουργία του DVB-T είναι απλά στοιχειώδης. Η HDI προσπάθησε στην αρχή να προσθέσει αυτή τη λειτουργία, απλά για να δώσει κάτι σε αυτούς που αγόρασαν το στικάκι. Και εξηγούμαι:
1. Για να αλλάξεις κανάλι πρέπει πρώτα να πατήσεις το stop ώστε να βγει η λίστα των καναλιών, και μετά να επιλέξεις κάποιο άλλο κανάλι. Τα πλήκτρα Ρ+, Ρ- δεν είναι ενεργά.
2. Ουσιαστικό EPG δεν υπάρχει. Γνωρίζουμε από τους άλλους δέκτες ότι εμφανίζεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όχι μόνο του καναλιού που βλέπουμε, αλλά και των υπολοίπων. Στο Dune αυτό δεν υπάρχει.
3. Πατώντας το info, γίνεται αυτό ακριβώς που περιγράφει η λέξη: δίνονται κάποιες βασικές πληροφορίες που αφορούν το τρέχον πρόγραμμα και το επόμενο, και τίποτα πέραν αυτού, σε ότι έχει σχέση με EPG.

Συμπερασματικά για μένα, η HDI έδωσε με το τελευταίο firmware, μια δυνατότητα στο Dune, που αλλού δουλεύει (Base) και αλλού όχι (Prime). Eπειδή όμως οι δυνατότητες του DVB-T stick είναι θέμα software, το να βελτιωθούν οι λειτουργίες του είναι αποκλειστικά θέμα firmware update. Aς ελπίσουμε πως κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα, γιατί ομολογώ μια κρυάδα την έχω πάρει με αυτό το θέμα. Θα ήταν καλύτερα η HDI να έδινε fw πιο ώριμα - πώς να το πω... όχι τόσο άρπα-κόλα - μια και μέχρι τώρα αλλιώς μας είχε συνηθίσει.

Reaction score
1.458

Η ελεύθερη αγορά έχει τα υπέρ, έχει και τα κατά!Αυτό συμβαίνει φίλε μου!Με την έλευση των ψηφιακών καναλιών,όχι μόνο εδώ αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη αυξήθηκε ο ανταγωνισμός.Αν και τα προβλήματα με το stick θα αποκατασταθούν αργά ή γρήγορα με firmware update,κατά τη γνώμη μου η HDI δεν θα έπρεπε να εμπλακεί σε αυτό το θέμα!Θα έπρεπε να επικεντρώσει στην κατά το δυνατόν απρόσκοπτη & άμεση αναπαραγωγή των εμπορικών blu ray και στην καλύτερη συμβατότητα με κάθε είδους αρχεία, ως το απόλυτο media player! Τα υπόλοιπα είναι περιττά!

Η παπάς, παπάς ή ζευγάς, ζευγάς που λένε και στο χωριό μου!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου Λεωνίδα!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.476
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Σήμερα το δοκίμασα στο Prime και παίζει μια χαρά. Βλέπει 12 κανάλια (Αττική), από τα οποία τα 8 είναι της Digea και τα άλλα 4 τα γνωστά της ΕΡΤ.
Το firmware είναι το τελευταίο beta.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχω σε TV με MPEG4 δέκτη όπως και σε μια άλλη με το CAM της Neotion.

Επομένως είμαστε σε καλό δρόμο. Το firmware θέλει φτιάξιμο για να δουλεύουν τα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ όταν είσαι στο DVB-T mode...

Δεν το δοκίμασα με την δική του κεραία αλλά μόνο με την κεντρική κεραία.

Καλές θεάσεις ;-)
Επομένως κάτι παίζει με το δικό μου Prime. Ή συμβαίνει κάτι ανάλογο με το Bluray του Avatar, που σχεδόν σε όλους δεν έπαιζε με παλιότερο fw (από αναφορές στο mpcclub), ενώ σε κάποιους έπαιζε:111::111::111:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

1. Για να αλλάξεις κανάλι πρέπει πρώτα να πατήσεις το stop ώστε να βγει η λίστα των καναλιών, και μετά να επιλέξεις κάποιο άλλο κανάλι. Τα πλήκτρα Ρ+, Ρ- δεν είναι ενεργά.
Αντί για ΟΚ πατάς Play και όλα τα κανάλια δουλεύουν μια χαρά με τα πλήκτρα Ρ+, Ρ-

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss