Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
1.458
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Αν θυμάμαι καλά,με παλαιότερο firmware όμως,όχι.
Θα σου πω αύριο το απόγευμα στα σίγουρα!

Reaction score
1.458

Το δοκίμασα τώρα και δουλεύει κανονικά σε μένα.Δημιουργεί αυτόματα τον φάκελλο.Πρέπει να έχεις εσωτερικό σκληρό δίσκο αλλιώς δε λειτουργεί.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Χμμ,μου δημιούργησε και εμένα το φάκελο είτε σε εξωτερικό σκληρό είτε σε στικάκι(εσωτερικό δεν έχω) αλλά δεν μου δείχνει εικόνα στα screenshots,παρά μόνο μαύρη οθόνη.Τα κοίταξα και στον υπολογιστή αλλά το ίδιο..

Τι διάλα.

Reaction score
1

Αν θέλετε να το "κοροϊδέψετε" βάλτε έναν εξωτερικό σκληρό με σύνδεση SATA στην θύρα που έχει πίσω...αυτόματα θα τον βλέπει σαν εσωτερικό σκληρό και θα τον εμφανίζει και σαν εσωτερικό σκληρό στο μενού του :126: έτσι δεν υπάρχει και θέμα με άνοιγμα του μηχανήματος, εγγυήσεις και άλλα τέτοια όμορφα...

Reaction score
403

εχει δοκιμασει κανεις να παιξει μεσω δικτυου SMB (bluray rip σε δομη folder) τις ταινιες red cliff Ι και ΙΙ;
Εχω πολυ συχνα σπασιματα στην εικονα και δεν ξερω τι φταιει..δεν το εχω ξανασυναντησει σε καποιο αλλο bluray παρα μονο οταν κανω καποια εργασια στο pc που ειναι λογικο να κολλαει νομιζω...

το περιεργο ειναι οτι δεν το κανει στις σκηνες που εχει γρηγορη δραση ή σε γενικα πλανα μαχης αλλα σε κοντινα πλανα που το bitrate δεν ειναι μεγαλο..

υπαρχει αλλος τροπος να συνδεσω το pc μου με το prime 3;
αυτο το NFS (αν θυμαμαι καλα) τι ειναι;
μηπως φταιει το pc μου που ειναι i3 με 2gb μνημη ή το οτι για να εχω δικτυο στο dune απο το pc εχω συνδεσει 2 modem/router με ethernet καλωδιο;

Reaction score
1

Νομίζω πως είναι πια καιρός να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία του zoom και στην αναπαραγωγή blu ray.Είναι απαράδεκτο να το κάνουν blu ray players και media players του κατοστάρικου και όχι το prime 3.0 !!!!

Reaction score
1.458

εχει δοκιμασει κανεις να παιξει μεσω δικτυου SMB (bluray rip σε δομη folder) τις ταινιες red cliff Ι και ΙΙ;
Εχω πολυ συχνα σπασιματα στην εικονα και δεν ξερω τι φταιει..δεν το εχω ξανασυναντησει σε καποιο αλλο bluray παρα μονο οταν κανω καποια εργασια στο pc που ειναι λογικο να κολλαει νομιζω...

το περιεργο ειναι οτι δεν το κανει στις σκηνες που εχει γρηγορη δραση ή σε γενικα πλανα μαχης αλλα σε κοντινα πλανα που το bitrate δεν ειναι μεγαλο..

υπαρχει αλλος τροπος να συνδεσω το pc μου με το prime 3;
αυτο το NFS (αν θυμαμαι καλα) τι ειναι;
μηπως φταιει το pc μου που ειναι i3 με 2gb μνημη ή το οτι για να εχω δικτυο στο dune απο το pc εχω συνδεσει 2 modem/router με ethernet καλωδιο;
Για ανάλυσε λίγο το σύνδεση dune-router-pc.
Ολα συνδέονται μεταξύ τους ενσύρματα?

Reaction score
403
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

φιλε lessaros σε ευχαριστω για το ενδιαφερον!
η συνδεση που εχω ειναι μοντεμ-router (της ON telecoms με ip 192.168.1.1) καλωδιο ethernet 10μ σε αλλο μοντεμ-ρουτερ (αυτο που δινει η HOL) με απενεροποημενο το dhcp k ip 192.168.1.2. στο dune εχω δωσει manual ip 192.168.1.5
το μοντεμ της ON φυσικα συνδεεται με ethernet στο pc.

μηπως να αγορασω κ να συνδεσω κανα switch αντι για το 2ο μοντεμ αλλα θαρρω οτι κανουν ιδια δουλεια κ εξαλου το εχω κ καθεται...μετα διαβασα κ για αυτα τα powerline αλλα διπλα εχω κ αλλες 2 συσκευες που θελουν κ αυτες ιντερνετ-δικτυο..μπορω σε powerline να συνδεσω switch;

Reaction score
1.458

Τα καλώδια σύνδεσεις δες αν είναι cat 5e ή 6.Αν είναι οτιδήποτε λιγότερο πχ cat 5 τότε άλλαξε καλώδια.

Reaction score
403

Φιλε lesarros μηπως ξερεις πως μπορουμε να βλεπουμε τα shares με NFS ή UPnP;
Χρειαζεται κατι να ενεργοποιησω στο pc; ενω μεσω SMB βλεπει κανονικα το WORKGROUP, μεσω UPnP γραφει empty...

Γνωριζει κανεις τις διαφορες μεταξυ SMB, UPnP και NFS...
Access to network: browser of network shares (SMB, UPnP), user-defined shortcuts to network shares (SMB, NFS)

αν εχω συνδεμένο εναν εξωτερικο σκληρο στο Dune μεσω εsata πως μπορω μεσω δικτυου να μεταφερω μια ταινια απο το pc στον εξωτερικο σκληρο του Dune;

Reaction score
1.458

Για UPnP πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σου.Υπάρχουν πολλά όπως PS3 Mediaserver,Twonky Mediaserver,Servilo, TVMOBiLi (εγώ προτείνω αυτό,είναι free ιδιαίτερα εύχρηστο και υποστηρίζει υπότιτλους) αλλά και πολλά άλλα.

Για NFS νομίζω γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του δικτύου των windows.Εγώ έχω mac και ενεργοποιώ το nfs μέσω κάποιου προγράμματος.Κάποιος φίλος με windows θα σου εξηγήσει καλύτερα για το nfs.Εκτός αν έχεις mac οπότε να στα πω αναλυτικά.

Σε 'ολα τα παραπάνω θα πρέπει να ορίσεις ποιους φακέλλους θα κάνεις share από τον υπολογιστή σου.

Σε streaming από τον υπολογιστή θεωρητικά πιο γρήγορες ταχύτητες θα έχεις κατά σειρά:
UPnP,NFS,SMB.

Για το τελευταίο μπορείς να το κάνεις μέσω smb

Reaction score
403

Για UPnP πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σου.Υπάρχουν πολλά όπως PS3 Mediaserver,Twonky Mediaserver,Servilo, TVMOBiLi (εγώ προτείνω αυτό,είναι free ιδιαίτερα εύχρηστο και υποστηρίζει υπότιτλους) αλλά και πολλά άλλα.

Για NFS νομίζω γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του δικτύου των windows.Εγώ έχω mac και ενεργοποιώ το nfs μέσω κάποιου προγράμματος.Κάποιος φίλος με windows θα σου εξηγήσει καλύτερα για το nfs.Εκτός αν έχεις mac οπότε να στα πω αναλυτικά.

Σε 'ολα τα παραπάνω θα πρέπει να ορίσεις ποιους φακέλλους θα κάνεις share από τον υπολογιστή σου.

Σε streaming από τον υπολογιστή θεωρητικά πιο γρήγορες ταχύτητες θα έχεις κατά σειρά:
UPnP,NFS,SMB.

Για το τελευταίο μπορείς να το κάνεις μέσω smb
Σε ευχαριστω ακομα μια φορα!
Εχω και ενα mac mini, οποτε θελεις πες μου τα βηματα. Αν γνωριζεις να εχει καπου ετοιμο καποιο guide στα αγγλικα μου στελνεις ενα λινκ για να μην γραφεις.

Βεβαια ποιο πολυ με καιει για το pc που εχει και τις πιο πολλες ταινιες..θα ημουν υπόχρεος σε οποιον γνωριζει..

Reaction score
1.458

Λοιπόν για το UPnP τα προγράμματα που σου προτείνω έχουν εκδόσεις για όλες τις πλατφόρμες.Και για mac,windows αλλά και linux.
Για mac πολύ καλό με ωραίο gui είναι το Playback αλλά είναι shareware.Κατέβασε καλύτερα το tvmobili που είναι free,εύκολο στο σετάρισμα και από από τα λίγα που υποστηρίζουν εξωτερικούς υπότιτλους.
Τώρα για το Nfs σε mac δες εδώ κι αν κάπου μπερδεύεσε πες μου να στο γράψω στα ελληνικά.

Reaction score
1

Μπορώ να δω dvd (video ts) με εξωτερικούς υποτίτλους?
Οχι δυστυχώς, ως έχει το δισκάκι δεν μπορείς.Αν του κάνεις επεξεργασία μόνο.

Reaction score
1

Για εξηγήστε μου χαρές μου κάτι γιατί το βλέπω να φεύγει από το παράθυρο το Prime (εγκεφαλικό ο gusstam :142: )...

Πήρα ένα πανάκριβο ποιοτικό HDMI splitter της KONIG για να έχω σήμα στον ενισχυτή και στην τηλεόραση.Το Splitter έχει όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται 1.4, HDCP, High Speed και άλλα τέτοια όμορφα.Βάζω να δώ μια ταινία γνήσιο BD δισκάκι όλα καλά, εικόνα ήχος μιά χαρά, τελειώνει η ταινία πατάω STOP και μπαίνει στο μενού του player όπως συνήθως...βάζω δεύτερη πάλι γνήσιο δισκάκι εικόνα μια χαρά, ήχος γιοκ !!!, ξανά στοπ, ξανά play εικόνα ΟΚ ήχος γιόκ !!!...βάζω ματρόσκα εικόνα ΟΚ ήχος γιόκ !!!! ...το κοιτάω στραβά, ανάβω τσιγάρο, ξαναβάζω δισκάκι εικόνα ΟΚ ήχος γιοκ !!! Το κλείνω Power off, κατεβάζω μερικά καντήλια πατάω on βάζω δισκάκι (το ίδιο με πριν) εικόνα και ήχος μιά χαρά !!! πατάω στοπ άλλο δισκάκι εικόνα ΟΚ ήχος γιοκ...μαζί με τα καντήλια κατεβαίνουν και οι αρχιεπίσκοποι...
Αποσυνδέω το Prime και συνδέω το BDP-3000 όλα καλά εικόνα ήχος ΟΚ όσα δισκάκια και να βάλω, συνδέω το BDP-7500 όλα καλά και εδώ δεν χάνεται καθόλου τίποτα ότι και να βάλω, συνδέω το Mede8er όλα καλά κι εδώ...οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το Splitter...και ρωτώ επειδή είμαι με το ένα χέρι στη μπαλκονόπορτα (δεύτερο εγκεφαλικό ο gusstam μαζί με τριπλό bypass :142:) μήπως, λέω μήπως, η έξοδος HDMI του Dune είναι ασθενής ή δεν έχει το κατάλληλο ρεύμα ή δύναμη να διαμοιράσει το σήμα σε δύο αποδέκτες ; Δεν είμαι ηλεκτρονικός για να κατέχω αλλά κάτι τέτοιο υποψιάζομαι...

Βλέπω το Panasonic BDP 310 να έρχεται με γοργούς ρυθμούς :137:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Μια ειναι η λυση! :615: Δωστο σε μενα και θα δεις πως θα δουλευουν ολα! :410::116:

Reaction score
1.458

Δεν είχες ήχο από τον ενισχυτή ή την τηλεόραση,ή και στα 2?

Reaction score
1

Δεν είχες ήχο από τον ενισχυτή ή την τηλεόραση,ή και στα 2?
Και στα δύο...αλλά εντάξει όλα τώρα ! Το φτιάξαμε, απλά ήταν θέμα καλωδίου HDMI, αλλά μέχρι να το βρώ μου είχε πάει η πίεση 200 και το κεφάλι μου πήγε να σπάσει από τον πόνο...

Reaction score
1

Να ενημερώσω τους φίλους του μηχανήματος ότι το Prime 3.0 δουλεύει εξαιρετικά με το WiFi στικάκι Belkin N150 !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.780
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo