Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
6
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Τελικα το θεμα με το βιβλιοθήκη και την εμφάνιση της βιβλιοθήκης λυθηκε αλλα μονο όσον αφορα εξωτερικούς σκληρους…
Ο ιδιος δίσκος εαν μπει σε Pc και δουλέψει μεσω δικτύου τοτε αρχίζει τα ιδια χαζά…
Υπάρχει κανείς που δουλεύει το My movie με συνδεμένους δίσκους μέσω δικτύου;;
Υπαρχει περίπτωση να ευθύνεται το ρουτερ μου;

Reaction score
0

Κι εγώ με εξωτερικούς δουλεύω, όχι μέσω δικτύου.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.084
Επανέρχομαι στο θέμα της δικτύωσης. Τώρα πλέον το Dune βλέπει τον υπολογιστή μέσω SMB, αλλά όχι μέσω UPnP, πράγμα που είναι μια χαρά.
Αγόρασα όμως ένα δικτυακό WD 2TB, ώστε να αποφύγω το άνοιγμα του pc κάθε φορά που θέλω να δω κάποια ταινία από το δίκτυο. Όταν το pc είναι ανοιχτό, στο Dune-> Πλοήγηση Δικτύου-> SMB-> Workgroup εμφανιζεται και το pc και ο WD. Από τον WD βλέπω από τον φάκελο "Shared video" τις ταινίες όπως τις έχω περάσει. Όταν όμως το pc είναι κλειστό, στο SMB δεν εμφανίζεται ο WD. Εμφανίζεται στο Dune-> Πλοήγηση Δικτύου-> UPnP-> WD, αλλά:
1. Από τις ταινίες λείπουν οι φάκελοι που περιέχουν τα αρχεία .iso και
2. Στα αρχεία mkv δεν εμφανίζονται τα αρχεία των υπότιτλων .srt, και άρα δεν εμφανίζονται και οι υπότιτλοι.
Έτσι πρέπει να έχω το pc ανοιχτό (αυτό δηλαδή που προσπαθούσα να αποφύγω). Μήπως ξέρει κάποιος από σας πώς να συνδέσω το Dune με τον WD? Διάβασα εδώ http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=73910&page=8 το τελευταίο post του Λεωνίδα. Αν συνδέσω απ' ευθείας το Wd στο Dune, δηλώσω το WD με ip 192.168.1.1, τότε πώς συνδέω το router και τί ip θα έχει?:140:
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά πελάγωσα!

Reaction score
1

Δώσε άλλη ip στον wd και άσε την ip του router σου ως έχει.

Reaction score
1

Δοηίμασέ το. Έχεις ενεργοποιημένο το dhcp στον υπολογιστή ή στον δρομολογητή;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.084
Νομίζω ότι είναι ενεργοποιημένο. Επειδή βρίσκομαι στη δουλειά, θα το δώ το βράδυ. Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να το απενεργοποιήσω για να βάλω static ip. Πάντως σ' ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
1

Αν ο dhcp είναι ενεργοποιημένος μόνο στον υπολογιστή και δεν έχει στατική ip o wd, τότε ίσως δεν θα μπορεί να πάρει ip και μάλλον για τον λόγο αυτόν δεν τον βλέπει το dune. Οπότε δοκίμασε με καρφωτή ip στον wd και δες αν τον βλέπει το dune

Reaction score
6

Τελικα το θεμα με το βιβλιοθήκη και την εμφάνιση της βιβλιοθήκης λυθηκε αλλα μονο όσον αφορα εξωτερικούς σκληρους…
Ο ιδιος δίσκος εαν μπει σε Pc και δουλέψει μεσω δικτύου τοτε αρχίζει τα ιδια χαζά…
Υπάρχει κανείς που δουλεύει το My movie με συνδεμένους δίσκους μέσω δικτύου;;
Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός αλλα καλο είναι να διευκρινιστεί το παραπάνω πριν προχωρήσω σε αγορά αυτου του κουτιού.…
Τελικα μεσω δικτύου η εμφάνιση της βιβλιοθήκης είναι απροβλημάτιστη η μονο με σύνδεση usb συμβαίνει αυτό;

Και κατι ακομα…
Το συγκεκριμένο τοπικ εχει ξεπεράσει τα 500 μηνύματα …
Παρόλα αυτά 5-6 είναι τα άτομα που συμμετέχουν και δινουν πληροφορίες .
Εχω φτάσει σε σημείο να αναρωτιέμαι εάν τελικά το συγκεκριμένο μηχανάκι το πηραν παραπάνω από 10 ατομα…
Που είναι οι υπόλοιποι που το εχουν;;
Γράψτε βρε παιδιά τις απορίες σας και ότι άλλο θετικό η αρνητικό έχετε βρει για το Dune…
Υπάρχει έλλειψη πληροφοριών.. :117:

Reaction score
1.458

Ανδρέα μέσω δικτύου υπάρχει πρόβλημα με το artwork στα σίγουρα.Εμένα βέβαια δεν μου τα εμφανίζει όπως εσένα αλλά μου εμφανίζει μία σειρά με τη βιβλιοθήκη,ενώ από το δίσκο του dune 2 σειρές που είναι και το σωστό.Κάνε λίγο υπομονή γιατί στο επόμενο firmware υπόσχονται τουλάχιστον να αλλάξουν κάποια πράγματα με τη βιβλιοθήκη και να βελτιωθούν τα πράγματα

Reaction score
6

Ευχαριστώ Λεωνίδα…
Αυτή την απάντηση ηθελα γιατι κόντεψα να τρελαθώ το τελευταίο διάστημα ( δεν μπορει να συνέβαινε μονο σε μενα)
Όχι τιποτα άλλο αλλά μου την ελεγε και ο Καφατος ότι κανω κατι λαθος…
Το πρόβλημα πλεον που εχω και είναι και το πιο σοβαρό είναι η εξαφάνιση του εσωτερικού σκληρου δίσκου ( στα καλα καθούμενα) και η μη δυνατότητα αναβάθμισης μεσω firmware ( ουτε προς τα προς ουτε προς τα πισω)

Για αυτό έχει ακούσει, ή τύχη , ή διαβάσει κανείς τίποτα;

Reaction score
0

Ανδρέα, εγώ έχω το αντίστοιχο Fantec για JBOD. Μέσα έχει 4 x 1,5 TB όλα BD ISO. To έχω συνδεδεμένο μέσω USB και βλέπω και τους 4 δίσκους μια χαρά. Μέσω esata βλέπω μόνο ένα drive, πράγμα λογικό αφού το Dune δεν έχει port multiplier. Μόλις γεμίσει ένας δίσκος τον βάζω στον κεντρικό σύστημα και περνάω μέσω Dune όλες τις πληροφορίες. Μετά τον επιστρέφω στο Dune.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Το πρόβλημα πλεον που εχω και είναι και το πιο σοβαρό είναι η εξαφάνιση του εσωτερικού σκληρου δίσκου ( στα καλα καθούμενα) και η μη δυνατότητα αναβάθμισης μεσω firmware ( ουτε προς τα προς ουτε προς τα πισω)

Για αυτό έχει ακούσει, ή τύχη , ή διαβάσει κανείς τίποτα;
Κοίτα και εσύ στο mpcclub.com.
Το έψαξα και εγώ(δεν έχω βάλει εσωτερικό ακόμα) αλλά δεν είδα κάτι μέχρι στιγμής.
Πάντως η λειτουργεία σε ότι είδους αρχείου του έχω πετάξει(εκτός quicktime-flattened) είναι απρόσκοπτη.
Ελπίζω να ενεργοποιήσουν το auto framerate και στα br δισκάκια.
Α,δεν το έχω δικτυώσει ακόμα.

Reaction score
1.458

Κι εγώ δεν έχω δει άλλη αναφορά σχετικά με το σκληρό.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.084
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Αν ο dhcp είναι ενεργοποιημένος μόνο στον υπολογιστή και δεν έχει στατική ip o wd, τότε ίσως δεν θα μπορεί να πάρει ip και μάλλον για τον λόγο αυτόν δεν τον βλέπει το dune. Οπότε δοκίμασε με καρφωτή ip στον wd και δες αν τον βλέπει το dune
Ακόμα και με καρφωτή ip (192.168.1.100) o wd δεν εμφανίζεται στο SMB του Dune αν ο υπολογιστής είναι κλειστός:110:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Ακόμα και με καρφωτή ip (192.168.1.100) o wd δεν εμφανίζεται στο SMB του Dune αν ο υπολογιστής είναι κλειστός:110:
Σηκώνω τα χέρια ψηλά...
Που έχεις συνδεδεμένο τον wd?
Στον υπολογιστή ή απ' ευθείας στον router?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.084
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Σηκώνω τα χέρια ψηλά...
Που έχεις συνδεδεμένο τον wd?
Στον υπολογιστή ή απ' ευθείας στον router?
Ωχχχχ!!! Στο δίκτυο συνδέονται μέσω 2 Asus GX1008 8-port switch από το ρούτερ (ασύρματο 4-port της BaudteK) τα παρακάτω:
3 Pc
Dune
WD
Pioneer 500A (TV)
PS3
Conn-X TV
2 Edision Argus VIP με μεταξύ τους δικτύωση για μοίρασμα της Nova
Panasonic BD-55 (bluray player)
Αυτάάάάά!!
Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα ο WD να συνδεθεί είτε πάνω στο ρούτερ, είτε στη δεύτερη είσοδο ethernet που έχει το κυρίως pc. Tώρα, αν καταφέρεις να βγάλεις άκρη....:140:

Να δοκιμάσω να βάλω τον WD απευθείας, είτε πανω στο ρούτερ, είτε στο pc?

Reaction score
0

Αντιγράφω από το MPC Club:

RECOMMENDED SETTINGS

Dune 3.0 mediaplayer
Setup / Misc / System:
"Experimental Gigabit support" - DISABLED
"Fast disk access" - ENABLED
"Blu-ray playback improvents"- ENABLED
"Fast SMB access"- DISABLED
Setup / Audio:
"HDMI Audio" - ENABLED

LCD TV / Plasma / Projector / Monitor (with HDMI connection to Dune)
DISALBED the HDMI-CEC functionality
HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) features a 2-way control function that allows all connected devices to sync and communicate with one another for seamless and intuitive operation via just one Remote Commander
Each brand of producer has own name for HDMI-CEC functionality:
- Samsung = Anynet
- Sony = BRAVIA Theatre Sync
- Panasonic = VIERA link
- Sharp = AQUOS link
- Pioneer = KURO link
- Philips = EasyLink
...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Ξέχασα να ρωτήσω: τί ρυθμίσεις δικτύου έχετε κάνει στο Dune?
Αν έχω καταλάβει καλά από τον router ξεκινάνε δύο ethernet καλώδια και πάνε το ένα στο 1 asus και το άλλο στο 2ο asus.
Το conn-x tv που το συνδέεις; Δεν το βάζεις στην STB θύρα του router (συνήθως η ethernet 4); Μήπως από την ethernet 4 (STB) στέλνεις και στο asus που έχει πάνω του το conn-x tv? O wd είναι στη γραμμή που έχει πάνω της και το conn-x tv?

Εγώ στο δικό μου dune έχω βάλει καρφωτή ip και dns την ip του router μου.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489