Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
0
Χαιρετώ!
Διαβάζω με ενδιαφέρον τα διάφορα θέματα στο σάιτ, χωρίς να έχω ποστάρει κάτι, κυρίως γιατί το επίπεδό μου δεν το επιτρέπει :)
Αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και ταυτόχρονα μια πρόταση.
Τί φταίει που σε μεγάλα bitrate δεν έχουμε ομαλή αναπαραγωγή της ταινίας, η υπολογιστική ισχύ ή ότι το bandwidth των συστημάτων φτάνει στα όριά του;Όταν μιλάμε για αναπαραγωγή μέσω ασύρματου δικτύου , ειπώθηκε από κάποιον πως η τεχνολογία δεν επαρκεί σε ταχύτητα μεταφοράς.
Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει δίκτυο ,όχι ασύρματο, αλλά μέσω ρεύματος; Θεωρητικά έχει πολύ μεγάλες ταχύτητες και το σημαντικότερο (που πιστεύω πως δημιουργεί το πρόβλημα) , σταθερή μεταφορά δεδομένων σε σχέση με την ασύρματη τεχνολογία.
Αν ναι , ποιό μοντέλο θα μου προτείνατε;
Ελπίζω να μην είναι πολύ εκτός θέματος το ποστ μου....

Reaction score
1
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Για ενημέρωση σε χρήστες Mac & Dune:
Οι προσπάθειες για java application για artwork προς το παρόν απέτυχαν.
Ομως εγώ και άλλος mac user από το mpcclub έχουμε έρθει σε επαφή με τους προγραμματιστές του DVDpedia.Υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά τους για υποστήριξη πριν μερικές μέρες.Σήμερα μας ζήτησαν να στείλουμε κάποια αρχεία με τα metadata που κάνει το mymovies.Εγώ τα έστειλα και περιένουμε να δούμε τι θα γίνει.Πιστεύω ότι τελικά θα το καταφέρουν,λίγη υπομονή!
Περιμένουμε με... αγωνία!

Reaction score
1

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Στην Ελλάδα το βρήκα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ, αλλά το θέμα είναι αν μπορείς να συνδέσεις επάνω του ένα switch για να μοιράσεις δίκτυο στην TV, το Blue Ray disc player και στο media player ?
Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.

Reaction score
4.249

να ρωτησω κι εγω κατι ρε παιδια, χτες δοκιμασα να δω μια ταινια blue ray με τον dune (waded). Ενω ειχα εικονα και ολα τα σχετικα οταν ξεκινουσε η ταινια δεν ειχα καθολου ηχο. Οταν την εβαζα στον Panasonic BD50 επαιζε κανονικα. Μηπως εγινε καμμια αναβαθμιση κι εχασα επεισοδια? Μεχρι στιγμης παντως τετοιο προβλημα δεν με ξαναπαρουσιαστηκε.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.830
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

να ρωτησω κι εγω κατι ρε παιδια, χτες δοκιμασα να δω μια ταινια blue ray με τον dune (waded). Ενω ειχα εικονα και ολα τα σχετικα οταν ξεκινουσε η ταινια δεν ειχα καθολου ηχο. Οταν την εβαζα στον Panasonic BD50 επαιζε κανονικα. Μηπως εγινε καμμια αναβαθμιση κι εχασα επεισοδια? Μεχρι στιγμης παντως τετοιο προβλημα δεν με ξαναπαρουσιαστηκε.
To Dune δίνει ήχο μέσω HDMI ή αναλογικά? Τί ρυθμίσεις έχεις κάνει στην έξοδο ήχου του Dune?

Reaction score
4.249
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

To Dune δίνει ήχο μέσω HDMI ή αναλογικά? Τί ρυθμίσεις έχεις κάνει στην έξοδο ήχου του Dune?
Ο Dune στελνει με οπτικη στο ντακ κι απο κει αναλογικα στον ενισχυτη. Προβλημα συνδεσης δε νομιζω να υπαρχει γιατι βλεπω ενα σωρο ταινιες (και blue ray) χωρις προβλημα. Μονο στην συγκεκριμενη ταινια εχω το προβλημα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.830
Ρε παιδιά, βλέπω στο Mega συγκριτικό τεστ που θα γίνει στις 3/3, στην κατηγορία "Media players & Combo DVB-T Mpeg4" το Dune BD Prime 3.0. Έχει το Prime δέκτη DVB-T Mpeg4?

Reaction score
32

Λές να μας τρελλάνουν....
Απλά συναγωνίζεται το Prime με τα άλλα media τις δυνατότητες του Vs τους δέκτες MPEG-4 που έχουν δυνατότητες media player.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.830
Στο σημερινό HiTech υπάρχει στη σελ. 38 ένα σύντομο τεστ-παρουσίαση των Dune Prime και base 3.0. Στην εν λόγω παρουσίαση μου γεννήθηκαν 2-3 ερωτήματα που θα ήθελα να επισημάνω:
1. Η βαθμολογία στην εικόνα είναι και για τα 2 : 9,8
Όμως η βαθμολογία στον ήχο είναι :prime 9.1 Base 10
Από πουθενά στο κείμενο δεν προκύπτει τέτοια διαφορά, με μόνη διαφορά μεταξύ τους, την ύπαρξη ή μη οδηγού bluray. Έχοντας και τα 2 player στην κατοχή μου μπορώ να επιβεβαιώσω πως όντως, τόσο στον τομέα της εικόνας, όσο και του ήχου δεν υπάρχει καμμία διαφορά.
2. Αναφορικά με τα chip που φορούν τα Dune Prime και Popcorn C-200, αναφέρεται ότι το chip του Dune (8642) "είναι πιστοποιημένο για χρήση και σε Blu-ray player (συμβατό με τα κλειδώματα της Macromedia κ.λ.π.), ενώ το (φθηνότερο) 8643 (παρένθεση δική μου του C-200) προορίζεται για χρήση σε HD Media Player." Σχόλιο δικό μου εδώ πως πρόκειται για αποκαθήλωση του μέχρι τώρα "βασιλιά" C-200.
3. Για να ευλογήσω τα γένια μου: Αναφέρει ότι "Αν και δεν υπήρχαν ελληνικά μενού.....ζητείται εθελοντής, λοιπόν για τη δουλειά". Να πληροφορήσουμε λοιπόν το HiTech ότι υπήρξε εθελοντής, και υπάρχουν ελληνικά μενού για το Dune!

Reaction score
1.458

Εγραφε κάτι άλλο ενδιαφέρον Γιάννη το Hitech για τα Dune που δεν το ξέρουμε?Αξίζει να το αγοράσουμε το περιοδικό?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.830
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Εγραφε κάτι άλλο ενδιαφέρον Γιάννη το Hitech για τα Dune που δεν το ξέρουμε?Αξίζει να το αγοράσουμε το περιοδικό?
Ουσιαστικά, δεν ήταν αναλυτικό τεστ, αλλά παρουσίαση. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι, σε σύγκριση με το C-200, έχουν την ίδια ποιότητα στην εικόνα, με το Prime να είναι περισσότερο συμβατό με την αναπαραγωγή bluray, απ' ότι το PopcornHour, και το Base η πιό light έκδοση του Prime.
Τώρα, αν αξίζει να αγοράσεις το περιοδικό γι΄αυτό, αμφιβάλλω. Στο avsite είμαστε πολύ πιο ενημερωμένοι για το Dune - κι αυτό κυρίως χάρη σε σένα! Απλώς εγώ το αγοράζω πάντοτε για ενημέρωση στις νέες τάσεις της τεχνολογίας, αλλά και για τη στήλη "Δια ταύτα", που δίνει λύσεις σε θέματα αντιγραφών, δικτύωσης κλπ.

Reaction score
0

BTW, για τους κατόχους του Dune 3.0 που δεν μπορούν να δικτυώσουν με Wi-Fi adapter το μηχανάκι τους... (λόγω του γνωστού θέματος με τις Β1 και Β2 εκδόσεις του D-Link)...φαίνεται ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :607: η λύση έρχεται στο επόμενο firmware...Τουλάχιστον με βάση τα posts της HDI σε ξένα fora....
Άντε να δούμε...:421:

Reaction score
1
...
1. Η βαθμολογία στην εικόνα είναι και για τα 2 : 9,8
Όμως η βαθμολογία στον ήχο είναι :prime 9.1 Base 10
Από πουθενά στο κείμενο δεν προκύπτει τέτοια διαφορά, με μόνη διαφορά μεταξύ τους, την ύπαρξη ή μη οδηγού bluray. Έχοντας και τα 2 player στην κατοχή μου μπορώ να επιβεβαιώσω πως όντως, τόσο στον τομέα της εικόνας, όσο και του ήχου δεν υπάρχει καμμία διαφορά.
...
Ομοίως και εγώ την μόνη διαφορά που μπορώ να σκεφτώ είναι η ύπαρξη του BD player στο ένα και η απουσία στο άλλο. Μήπως κάνει θόρυβο το BD drive και του έριξαν την βαθμολογία ?!?!?, υποτίθεται πως βαθμολογούν την ποιότητα ήχου που αποδίδει το μηχάνημα.

Και μιας και μιλάμε για το ήχο στα Prime και Base, επειδή πολλά έχω διαβάσει σε διάφορα sites και forum και έχω μπερδευτεί, τα Dune κάνουν bitstreaming HD audio από όλα τα αρχεία ? (ακόμα και τα σκέτα m2ts?) επίσης κάνουν HD audio downmixing to stereo ?
Είναι σημαντικό ένα HD media player τέτοιου επιπέδου (και τιμής) να μπορεί να τα κάνει και τα δυο και σε καλό επίπεδο συνεργασίας έιτε με έναν A/V receiver (στην πρώτη περίπτωση) έιτε με μια καλή ηχιτικά τηλεόραση (στην δεύτερη περίπτωση).

Και μια τελευτάια ερώτηση: απο YouTube τα Dune πως πάνε ?!

Reaction score
0

Παιδιά, μια γρήγορη ερώτηση (sorry αν έχει απαντηθεί), το Dune υποστήριζει MKV με HD Audio?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.670
Members
38.475
Νεότερο μέλος
Nikits44