Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
1.458
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Λοιπόν Ανδρέα όσον αφορά τον ήχο δεν παρατήρησα κάτι ιδιαίτερο.Σε μένα πολύ καλός είναι και στο center και το ίδιο πολύ καλός και στο prime 3.0
Τώρα όσον αφορά την ταχύτητα περιήγησης στο μενού είναι λίγο πιο γρήγορο το prime,στην περιήγηση στο δίκτυο όμως με smb η ταχύτητα στο prime είναι αισθητά πιο γρήγορη,το παρατήρησα σήμερα αυτό.

Τώρα δείτε τι έγινε πριν λίγο.Νοίκιασα το valkyrie σε blu ray για να το ριπάρω σε iso και το έβαλα πρώτα στο prime για να δω μήπως αλλάξει τίποτα και καταφέρει να το διαβάσει.Φυσικά δεν το είδε και μου έδειχνε no disc.Το άφησα μέσα στο prime,πήγα να κάνω ένα καφέ και μετά από κάνα δεκάλεπτο γυρνώντας στο σαλόνι βλέπω αυτό:

που σημαίνει ότι μετά από κάποια ώρα κατάλαβε ότι έχει δίσκο μέσα αλλά δεν μπορούσε να το παίξει.Εβγαλα το bddvd έβαλα άλλα μέσα δεν μπορούσε να τα δει,no disc όση ώρα και να τα άφησα.Τώρα του έχω μέσα ένα κάνα μισάωρο αλλά no disc.Τι έγινε πριν δε μπορώ να καταλάβω...:121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Τώρα βλέπω τη ζωή του Benjamin Button 1080p 24hz αρχείο 17 Giga με το wifi usb σε smb σύνδεση με το mybookworld II χωρίς κανένα πρόβλημα με το streaming.
Oπα,δηλαδή έχουμε το 1ο media player που δεν κομπιάζει στην αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης μέσω wi-fi?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Αυτο που θελω να σε ρωτησω λοιπον, ειδες και την αντιστοιχη/σχετικη
διαφορα στον ηχο?
Στον ήχο για να δούμε αν υπάρχει διαφορά θα πρέπει να συνδεθεί μέσω της 7.1.Υποθέτω ότι ο Λεωνίδας το έχει συνδέσει μέσω hdmi.

Reaction score
1.458
Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Στον ήχο για να δούμε αν υπάρχει διαφορά θα πρέπει να συνδεθεί μέσω της 7.1.Υποθέτω ότι ο Λεωνίδας το έχει συνδέσει μέσω hdmi.
Το έχω συνδέσει και στον yamaha ysp-800 με coaxial.
Τώρα στο wifi είναι άψογο μέχρι στιγμής αλλά είναι σε απόσταση 1 μέτρου με το router και έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους.

Reaction score
1

Η κίνηση στα 24p πως είναι;
Αντίστοιχη του προηγούμενου μοντέλου ή καλύτερη;

Reaction score
1.458

Είναι σωστή,όπως πρέπει να είναι.Το ίδιο καλή και στο center και στο prime 3.0

Reaction score
1.458

Παιδιά κατεβάζω σε blu ray iso 43 giga τους transformers του 2007, καταλαβαίνεται ότι θα αργήσει λίγο.Αύριο λοιπόν θα το έχω και θα το δοκιμάσω.Εδώ θα φανούν όλα!
Προς το παρόν κλείνω για να δω από το prime 3.0 σε wifi streaming από το macbookPro το Whatever Works του Woody Allen se 1080p 24 hz.Αν προκύψει κάτι ενημερώνω άμεσα αλλιώς τα λέμε αύριο κατά τις 3-4 το μεσημέρι.:605::605::605:

Reaction score
1.458

Κόλλησε για λίγο η ταινία,βέβαια το macbookpro όσο και το prime συνδέονται ασύρματα με το ρούτερ οπότε σε 1080p 24 hz υπάρχει δικαιολογία.Το πρόβλημα είναι η συμβία μου που γκρινιάζει συνέχεια όλο το σαββατοκύριακο

Reaction score
1.844

... Το πρόβλημα είναι η συμβία μου που γκρινιάζει συνέχεια όλο το σαββατοκύριακο
Είναι και αυτή ασύρματη και μπουκώνει το δίκτυο; :119:

Βάλε πάλι και καμιά φωτό. Αλλά χωρίς τασάκι. Μη στην πει πάλι ο άλλος ... :107:

Reaction score
0

Με ματρόσκες με bitrate μέχρι ~35Mbit και με δεδομένη καλή επαφή μεταξύ router και dune δεν θα υπάρξει πρόβλημα, πάνω από εκεί δεν γίνεται τίποτα και ο λόγος δεν είναι το dune αλλά το wifi. Νομίζω ότι το bluray iso streaming πρέπει να το ξεχάσουμε με την υπάρχουσα τεχνολογία (τουλάχιστον με τις απλές εμπορικές υλοποιήσεις). Ο λόγος δεν είναι το bandwith που μπορεί να φτάνει τα 130mbit (Ν) αλλά η αξιοπιστία του αφού οι παραμβολές από διάφορες αιτίες (ηλεκτρικές συσκευές) μπορεί να μειώσουν το banwith δραματικά. Φυσικά αν "κολλήσουμε" τον router πάνω στο dune πιθανά να μην υπάρξει πρόβλημα αλλά τότε δεν έχουμε wireless.

Reaction score
4.250

Λεωνιδα παρα πολυ καλη η παρουσιαση σου, συγχαρητηρια κι ευχαριστουμε. Οταν με το καλο τελειωσεις ολες τις δοκιμες θα ηθελα επιγραμματικα καπου να φαινοταν ολες οι διαφορες με το προηγουμενο μοντελο. Κατι ακομα, στην οθονη μπροστα οταν παιζει για παραδειγμα μουσικη τι εμφανιζει?

Reaction score
800

Για να καταλαβω...

α) τα πρωτα κομματια ηταν ψιλοελλατωματικα ?
β)στην παρουσα φαση ΔΕΝ διαβαζει ntfs δισκους?
γ)μεσω δικτυου παιζει καλα μονο σε 1080π/24?
δ)εχει προβλημα συμβατοτητας με αυθεντικα δισκακια bd ?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Για να καταλαβω...

α και δ ισχυουν για μια μικρη παρτιδα των πρωτων κομματιων.
Επαναλαμβανω πως τα δικα μας θα ειναι αψογα!

Reaction score
0

Το μεγάλο "πρόβλημα" του dune 1.0 είναι το raw bluray (ISO & folder) streaming, ιδιαίτερα μέσω NAS. Πρώτον γιατί ο χρόνος για να φορτώσει είναι μεγάλος (λεπτά!) και δεύτερον όταν κάνεις streaming μέσω NAS και εμφανίζεις control window (popup menu, info) ή δίνεις next chapter έχεις shuttering που μετά από λίγο εξαφανίζεται αλλά είναι ενοχλητικό. Θεωρώ ότι αυτά είναι προβλήματα ανεπάρκειας του επεξεργαστή στο dune 1.0 αλλά και network playback optimization, αφού το διαθέσιμο bandwith ακόμα και στα 100mbit wired είναι σε πραγματικές συνθήκες περίπου 10ΜΒ/sec δηλασή 80Μbit sustained, νούμερο επαρκές για τα 45-55Mbit που χρειάζονται για bluray streaming. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε και εκεί θα φανεί (έτσι δείχνουν και τα ξένα reviews) και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το dune 3.0. Φυσικά πρέπει να προσέξουμε και την επίδοση του NAS αφού έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο ακριβά NAS (π.χ το δικό μου QNAP 509) να έχουν υλοποιήσεις NFS (QNFS) που περιορίζουν σημαντικά την διαμεταγωγή (στο δικό μου QNAP 509 στα 8ΜΒ/sec οπότε αναγκάστηκα μέσω linux να φορτώσω άλλο NFS protocol (UNFS) για να μην έχω αυτόν τον περιορισμό).

To ότι είναι πρόβλημα επεξεργαστή φαίνεται και από το γεγονός ότι αν εκτελέσεις το αρχείο του raw bluray από τον φάκελο STREAM με extention .m2ts το παίζει κανονικά χωρίς θέματα με popup, μπρος-πίσω κλπ.

Reaction score
1.458

Κατι ακομα, στην οθονη μπροστα οταν παιζει για παραδειγμα μουσικη τι εμφανιζει?
Στην οθόνη του prime εμφανίζει τον χρόνο που παίζει το κομμάτι και στην οθόνη της τηλεόρασης τον τίτλο του τραγουδιού που μετακινείται κάθε λίγα δευτερόλεπτα για να μην δημιουργήσει στατική εικόνα στην tv,για τις plasma κυρίως.

Για να καταλαβω...

Για ntfs θα δοκιμάσω σε λίγο και θα ποστάρω.Να φορμάρω ένα δίσκο πρώτα.Μάλλον θα διαβάζει το δίσκο θα μπορεί δηλαδή να παίξει τα αρχεία που περιέχονται σε αυτόν.Δεν θα μπορεί να γράψει στο δίσκο δηλ. να κάνει copy,paste,delete κλπ

Μέσω ΕΝΣΥΡΜΑΤΟΥ δικτύου μέχρι στιγμής παίζει καλά σε 1080p/24 μόνο τις βαριές ματρόσκες 720p 1080p.Με τα απλά αρχεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε ανάλυση.
Με ασύρματο δίκτυο και τα βαριά αρχεία τα παίζει μια χαρά και σε 1080p/50 ή 60 hz
Το δικό μου δεν μπορεί να διαβάσει κανένα δίσκο ούτε blu ray ούτε dvd ούτε cd.Είναι πρόβλημα που μάλλον θα διορθωθεί με firmware update.Μόνο εχθές μετά από ώρα που είχα ένα blu ray στον driver κατάφερε ξαφνικά και το διάβασε και μου έβγαλε μήνυμα ότι ο player χρειάζεται αναβάθμιση.Δες την phoo που ανέβασε εχθές.Εκτοτε σιωπή δεν ξαναδιάβασε τίποτα.Από εξωτερικό driver δεν μπορεί να παίξει τα εμπορικά blu ray μόνο.Τα υπόλοιπα τα παίζει κανονικά.

Οι transformers δεν έχουν κατέβει ακόμη παιδιά,43 giga είναι, αργά το απόγευμα υπολογίζω να είναι έτοιμο.
Πάω να φορμάρω δίσκο σε ntfs να δούμε ν τον διαβάζει.

Reaction score
1.458

Για ntfs δίσκο που του έβαλα στη usb είναι read & write!:444:

Reaction score
1.458

Του έβαλα μετά έναν MyPassport usb τελευταίας γενιάς φορμαρισμένο σε HFS+ για mac

Τον είδε αμέσως είναι μόνο read το φορμάρισμα αυτό για το dune και όχι write ΑΛΛΑ δοκίμασα να κάνω copy ένα αρχείο από τον passport στο prime το έκανε copy αλλά μου έβγαλε μήνυμα στο τέλος error reading file.Επέλεξα repair και το διόρθωσε.Πέρασε στο δίσκο του prime και έπαιζε κανονικά!

Reaction score
1.458

Το transformers έχει κατέβει κατά 80%,από rapid το κατεβάζω κι ο dl manager μου δείχνει ότι θα κατέβει σε κάνα 2ωρο περίπου δεν ξέρω αν θα προλάβω να το τεστάρω απόψε και να ανεβάσω και φωτογραφίες.Αυριο σίγουρα όμως.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Οι transformers δεν έχουν κατέβει ακόμη παιδιά,43 giga είναι, αργά το απόγευμα υπολογίζω να είναι έτοιμο.
Πάω να φορμάρω δίσκο σε ntfs να δούμε ν τον διαβάζει.
Έχεις κατεβάσει torrents μέσω prime ?
Ως torrent client πως πάει? Συνδέεται σε όλους τους trackers ?
Έχει πρόβλημα με το maximum bandwidth ?
Τα power states που έχει ποια είναι ?
Κάνει full power down απο το remote?

Αυτά προς το παρόν ...and there's more to come !:126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746