ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το τριήμερο 15-16-17 Δεκεμβρίου θα είμαι και εγώ στην Αθήνα οπότε αν θέλετε μπορούμε να κανονίσουμε μία ακρόαση ενεργών ηχείων...

Reaction score
7
Πάντως η εμπειρία μου λέει ότι η ATC είναι αξιόπιστη εταιρία. Ενας γνωστός μου αγόρασε πριν αρκετά χρόνια το 50 ενεργό. Εκανε όλες τις κατά καιρούς αναβαθμίσεις και στο τέλος του έδωσαν δώρο τα ενισχυτικά του 70.

Reaction score
498
Γιάγκο, πολύ σε συμπάθησα τώρα που άκουσα για VDH με άνθρακα. Πάντα

τέτοια... :mrgreen: :wink:

Reaction score
3.571
Ο Χρήστος Νικήτας είναι ένας από τους τρεις.

Κι εγώ ακούω με VDH The First Ultimate. Στην ψηφιακή πηγή και μεταξύ DAC και προενισχυτή.
Μεταξύ προ και τελικού λαμπάτου τα VDH μου βγάζουν βόμβο, λόγω της υψηλότερης ωμικής αντίστασης που έχει ο άνθρακας.

Reaction score
0
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας πω ότι ακούω μουσική περιστασιακά και δεν ασχολούμαι με τον ήχο ως χόμπι. Εκτιμώ όμως τον καλό ήχο, και γι’ αυτό διάλεξα τα ATC, μετά από λίγο ομολογουμένως ψάξιμο, διότι από τεχνικής άποψης είναι ολοκληρωμένα, ο ήχος τους είναι αληθινός και ο λόγος ποιότητας/αξίας προς κόστος είναι σε καλό επίπεδο για τα δεδομένα.

Θα χαρώ να βοηθήσω με ακρόαση των ATC, αλλά θα ήθελα να λάβετε υπόψη την κατάστασή μου:
1) Παντρεύομαι σε 3 εβδομάδες (όχι σχόλια παρακαλώ τα έχω εμπεδώσει πια), άσε που έχω και μαστόρους για να φτιάξω το σπίτι…
2) Τα ηχεία βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο μαζί με το “bed” cinema και ο μόνος τρόπος να ακούσεις μουσική είναι να ξαπλώσεις στο κέντρο του κρεβατιού!
3) Έχω πουλήσει το Goldmund DAC και προενισχυτή :( και χρησιμοποιώ τον Pioneer VSA-10 και το Denon DVD-A1XV για στερεοφωνική μουσική, άρα μάλλον θα απογοητευτείτε…
4) Το δωμάτιο είναι 3*4m και στα ATC δεν αρέσει καθόλου, ειδικά η απόσταση των 10cm από τον τοίχο.

Νομίζω ότι θα μου ήταν πιο εύκολο να φέρω τα ηχεία σε ένα καλύτερο χώρο και θα ήταν και πιο δίκαιο για τα ηχεία να ακουστούν όπως πρέπει. Ίσως στην Ηχοέκφραση να ήταν πιο σωστό, αν πάρουμε το οκ. Μην ξεχνάτε ότι τα 20λιτρα ATC αποκαλούνται Mobile Monitors!! Τι προτείνετε?

Το μόνο που ίσως αποθαρρύνει αρκετούς με τα συγκεκριμένα 20λιτρα ATC είναι η απόδοση του χαμηλού. Εγώ δέχομαι την περιορισμένη έκταση διότι ξέρω ότι αν ήθελα περισσότερο (και όχι καλύτερο) χαμηλό έπρεπε να πάρω τα 50λιτρα ATC! Όμως, ότι ακούς με τα 20λιτρα είναι χωρίς ουσιαστική παραμόρφωση. Στο site http://www.atc.gb.net/scm20-2/scm20-2.html θα δείτε Amplitude Linearity ±2dB από 70Hz - 17kHz. Το οποίο είναι λίγο για τους περισσότερους.

Kostas, όταν συνδέσεις απευθείας την πηγή στα ενεργά ηχεία ή τον τελικό, τι κάνεις αν θες χαμηλότερη ένταση?

Reaction score
3.571
Γιάγκο Α., τι θα έλεγες η ακρόαση με τα ενεργά ATC 20 να γίνει στο σπίτι μου το ερχόμενο Σάββατο το πρωί ?
Κερνάω καφέ και κουλουράκια από το φούρνο.

Πειράζει να τα ακούσουμε επάνω σε γεμισμένες με άμμο και σκάγια βάσεις της Atacama ?

Προενισχυτής θα είναι ο λαμπάτος ιδιοκατασκευής μου, αλλά έχει μόνο έξοδο με βύσμα RCA. Επίσης τα μακρύτερα καλώδια που έχω είναι του 1μ. . Θα μπορούσες να φέρεις και τα δικά σου.

Στην ακρόαση θα είναι ο Χρήστος Νικήτας και ο SomeoneElse.

Οι υπόλοιποι να τα ακούσετε στην αντιπροσωπεία :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3.571
Μένω στο Π. Φάληρο στην Αμφιθέα, σύνορα με Ν.Σμύρνη.
Θα σου στείλω σε p.m το τηλέφωνό μου.

Reaction score
1.380
Καλησπερα,

Kostas, όταν συνδέσεις απευθείας την πηγή στα ενεργά ηχεία ή τον τελικό, τι κάνεις αν θες χαμηλότερη ένταση?
Τα ηχεια μου, Avantagrde Solo, εχουν διακοπτικο ποντεσιομετρο, οποτε κανονιζω την ενταση απο το καθε ηχειο ξεχωριστα. Το οτι τα ποντσιομετρα ειναι διακοπτικα, βοθαει στο να μη χρειαζεται να κοιτας το volume που ειναι στο πισω μερος του ηχειου, απλα μετρας ποσες θεσεις ανεβαζεις ή κατεβαζεις. Το CDp μου επισης, εχει volume. Συνηθως τα ηχεια τα παιζω με παθητικο προ, που μου δινει τη δυνατοτητα τηλεχειρισμου αλλα και χρηση παραλληλα δευτερης πηγης, το πικαπ δηλαδη.

Reaction score
0
g.kar, όταν λες ερχόμενο Σάββατο ελπίζω να εννοείς αύριο 3 Δεκεμβρίου διότι με βολεύει αφάνταστα (λείπει η μέλλουσα γυναίκα μου σε ταξίδι). Όσο πλησιάζουμε στα Χριστούμενα (και το γάμο μου...) τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Στείλε μου pm με το τηλέφωνό μου.

Οι βάσεις είναι μάλλον οι ίδιες με τις δικές μου, άρα είναι οκ. Το κάθε ηχείο είναι 28kg νομίζω.

Τα καλώδια που έχω είναι VDH 102mkIII περίπου 2,5m, άλλά τα έχω φιάξει εγώ και δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο. Πρέπει να λύσουμε το θέμα των καλωδίων, αλλιώς δεν κάνουμε τοίποτα. Πείτε μου τις προτάσεις σας! Θα ψάξω και εγώ.

Reaction score
3.571
Αύριο Σάββατο στις 10.30 είναι Ο.Κ ?

Τα καλώδια που έχεις είναι πολύ καλά για τη χρήση που τα θέλουμε. Αν χρειαστεί θα τα επισκευάσω επί τόπου.

Τώρα αν υπάρχει κάτι καλύτερο θα φέρουν τα παιδιά. Καλώδια πάντα είχαμε πολλά.

RCA είσοδο έχεις στα ηχεία ?

Σου έστειλα ήδη p.m με τα στοιχεία μου, δεν το έλαβες ?

Θα τα πούμε και τηλεφωνικώς .

Kostas, έλα κι εσύ φυσικά άμα μπορείς. Εννοείται ότι η παρουσία σου είναι επιβεβλημένη.

Reaction score
0
Αύριο είναι οκ, αλλά λίγο πιο αργά κατά τις 12:00. Δεν το έλαβα το pm!

Τα ηχεία δεν έχουν RCA, αλλά ένας φίλος που θα με βοηθήσει στο κουβάλημα (λόγω μέσης) βρήκε VDH Second άρα πάμε καλά.

Reaction score
1.380
Ευχαριστω για την προσκληση αλλα αυτο το Σαββατοκυριακο δεν εχω χρονο.

Ευχομαι καλη ακροαση. Ακουστε διαφορα ειδη μουσικης, καλες και κακες παραγωγες.
Περιμενω εντυπωσεις.

Reaction score
3.571
Kostas, έλα κι εσύ αν θέλεις.
Πάρε με στο τηλέφωνο να σου πω πως θα έρθεις.

Reaction score
3.571
Σας ευχαριστώ όλους για την επίσκεψη που μου κάνατε στο σπίτι.
Ιδιαιτέρως τον Γιάγκο Α. που έφερε τα ενεργά ATC 20 μαζί με το DAC/Pre της Benchmark.
Τον βοήθησε στη μεταφορά ο φίλος του ο Κώστας. Αυτοί είναι πραγματικοί φίλοι. Αν φίλος δεν σε βοηθά να μεταφέρεις ηχεία δεν είναι πραγματικός φίλος. Να σε καλά Κώστα.

Γιάγκο, πραγματικά χάρηκα που σε γνώρισα και απο κοντά.

Δεν θα κάνω πολλά σχόλια για να μην σας κουράσω.
Εγιναν πιολλοί διαφορετικοί συνδιασμοί κυρίως σε DAC , PRE καλώδια interconnect και καλώδια ρεύματος.

Με κάθε αλλαγή που γινότανε άλλαζε αισθητά και ο ήχος, αλλά είναι κάπως δύσκολο να αποφασίζει κάποιος ποιο είναι το καλύτερο κάθε φορά, λαμβάνοντας υπόψιν και τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός μας.
Αυτό φανερώνει ότι το ATC 20 που ακούσαμε έχει καθαρό χαρακτήρα monitor και επηρεάζεται αρκετά από τα συνοδά μηχανήματα καθώς και από τα καλώδια.
Ο ήχος του ATC20 δεν σε εντυπωσιάζει γιατί δεν χρωματίζει, με σκοπό να σε αποπλανήσει. Είναι σαν μία πιστή σύζυγο που προσπαθεί μεν να σε ευχαριστήσει αλλά έχει επιλέξει να σου λέει πάντα την αλήθεια με ωραίο όμως τρόπο χωρίς να θέλει να σε πληγώσει.

Ο ενεργός συνδυασμός δίνει ρέστα σε θέματα οδήγησης και ανάλυσης.
Το χαμηλό όμως για το χώρο μου ήταν αρκετά υποτονικό σε σημείο που άρχισα να πιστεύω ότι το εσωτερικό κύκλωμα του ηλεκτρονικού crossover περιορίζει από μόνο του τις χαμηλές συχνότητες για να μην υπερφορτίζεται το μεγάφωνο χαμηλομεσαίων συχνοτήτων που χρησιμοποιεί. Η σχεδίαση αυτή του crossover, αν όντως λειτουργεί με τον τρόπο που φαντάζομαι, είναι μία καλή λύση για την μείψση των χρωματισμών του μεγαφώνου και της καμπίνας του ηχείου στις χαμηλές συχνότητες. Η λογική του : " ότι δεν μπορείς να αναπαράγεις σωστά καλύτερα να μην το αναπαράγεις καθόλου " με βρίσκει σύμφωνο για ένα ηχείο τύπου monitor .

Ακουσαμε πολλά διαφορερικά είδη μουσικής σε CD και βινύλιο.
Το ενεργά ATC20 πιστεύω τελικά ότι για τα χρήματά τους είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει το καλύτερο ταίριασμα μεταξύ ηχείων και τελικών ενισχυτών. Καλύτερο βέβαια ταίριασμα σύμφωνα πάντα με τον μηχανικό της ATC που τα σχεδίασε και τους όποιους περιορισμούς κόστους ήθελε να εφαρμόσει η ATC , για να το διατυπώσω καλύτερα.
Σε κάθε περίπτωση, ο συνδιασμός είναι ο καλύτερος για τα χρήματά του, και πιστεύω ότι αξιζει ακόμα και τα διπλάσια χρήματα. ΄

Αυτά προς το παρόν.

Σας ευχαριστώ όλους για την καλή παρέα.

Εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα.

Reaction score
1.380
Καλημερα,

g.kar ποσα τετραγωνικα ειναι ο χωρος που θα βαλεις τα ηχεια;

Reaction score
498
Περάσαμε για μία ακόμη φορά πολύ όμορφα με άπειρες δοκιμές στο σπίτι του G.Kar.

Τα ηχεία αυτά είναι πραγματική ληστεία ενεργά και μου έκανε τρομερή εντύπωση πως

παίζουνε όπως θέλεις. Ότι και να τους βάλεις ακούγεται και φέρνεις τον ήχο στα

μέτρα σου. Στον χώρο ακρόασης που ήτανε μεγάλος το χαμηλό πάντως ήταν

υπερβολικά υποτονικό έως ανύπαρκτο σε κάποιες φάσεις. Το ηχείο αυτό χρειάζεται

μικρά δωμάτια για να παίξει όπως πρέπει.

Άλλες παρατηρήσεις για τα δεδομένα μηχανήματα και συνδυασμούς επίσης:

Με τον προ του G.Kar ένα καλώδιο ρεύματος της Siltech έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΑ

διαφορά.Απεναντίας με το Benchmark εάν όχι καμία ελάχιστη διαφορά. Το DAC αυτό

σε συνδυασμό με τον προ του G.Kar δεν μου άρεσε. Το Berry έπαιζε καλύτερα. Άρα ο

G.Kar φαίνεται να έκανε πολύ καλή δουλειά με το matching pro - berry. Από την

άλλη το Benchmark μαζί με τον προ του μου άρεσε πάρα πολύ και το θεωρώ ληστεία

στα χρήματα. Με 1000Ε προ και DAC 24/192 δεν παίρνεις τίποτα σήμερα. Το μόνο

που μου έλειπε ήτανε κάποια δυναμικά. Δεν μπορείς να τα έχεις και όλα. Για τα

γούστα μου πάντως πάρα πολύ καλό άκουσμα. Για δυναμικά ανατρέξτε αλλού...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm