ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ

Reaction score
3
Η γνώμη μου φυσικά για ότι αφορά τα ενεργά ηχεία,δεν πιστεύω ότι είναι και η τέλεια λύση.

Απο θέμα οικονομίας συμφωνώ.Συμφέρουν προκειμένου να αγοράσει κάποιος παθητικά ηχεία,ενισχυτές και καλώδια ηχείων.

Ομως,όπως σε όλα τα μηχανήματα,λόγω κόστους κατασκευής,κάνουν πολλούς συμβιβασμούς στα υλικά,εδώ που έχουν να κάνουν και με ενισχυτές,τα πράγματα πιστεύω ότι θα είναι χειρότερα. :|

Reaction score
0
Έχω αρκετή εμπειρία με τα παθητικά ATC SCM20-2 και τα όμοιά τους ενεργά (τα οποία και χρησιμοποιώ). Με την πηγή, προενισχυτή και καλώδια όλα ίδια και με τελικούς Goldmund monoblock σειράς SR, τα παθητικά παίζουν αισθητά καλύτερα από ότι το ίδιο σύστημα με ενεργά. Το "καλύτερα" μεταφράζεται για 'μένα σε καθαρότερα, λεπτομερέστερα και μουσικότερα.

Βέβαια ο κάθε ένας τελικός Goldmund κοστίζει όσο το ζευγάρι ATC, άσε που χρειάζεται και καλώδιο ηχείων.

Ο λόγος που διάλεξα τα ενεργά ήταν καθαρά οικονομικός διότι η ποιότητα που παίρνεις για τα χρήματα που δίνεις είναι άριστη.

Η πρότασή μου σε όποιον ενδιαφέρεται για ATC και μπορεί να διαθέσει "πολλά" χρήματα σε τελικούς με πολύ ρεύμα και ελάχιστο χαρακτήρα, είναι να το τολμήσει, αλλά να ξέρει ότι με ένα πολύ μικρότερο κόστος τα ενεργά θα ακουστούν και αυτά πάρα πολύ καλά.

Reaction score
3.552
Αντώνη Κ. Χατζηκωνσταντή,
Δέχομαι τις παρατηρήσεις σου. Για εμένα όμως το ηχείο παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας ενός συστήματος και είναι λογικό.
Τα παθητικα ΑTC 50 που άκουσα στην έκθεση είχαν το πιο σωστό και απόλυτα ελεγχόμενο χαμηλό. Το παράξενο είναι ότι δεν τα ερωτεύτηκα τόσο για τη μεσαία τους περιοχή. Αν ήμουν λάτρης μόνο της μεσαίας περιοχής θα πήγαινα σε Sonus Faber, που διαθέτουν κατά τη γνώμη μου την πιο όμορφη μεσαία περιοχή για μακροχρόνιες ακροάσεις.

Reaction score
3.552
Στα 14 χιλιάρικα τα ενεργά ATC50 αποτελούν για μένα μια άριστη αγορά.
Το κακό είναι ότι απλά το φαντάζομαι, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα ενεργά προς επίδειξη.

Σε αυτή τη κατηγορία τιμής υπάρχουν προφανώς και άλλοι πολύ καλοί συνδιασμοί.

Reaction score
1.380
Τα ενεργα ηχεια δεν πρεπει να τα θεωρουμε ολα ιδια. Εχω διαβασει σχολια για χαμηλης ποιοτητας ενισχυτικων σε μια εταιρεια και πολυ καλες εντυπωσεις ενισχυτικων για αλλη εταιρεια. Η καθε εταιρεια λειτουργει με τους δικους της κανονες. Επισης δεν μπορουμε να κανουμε συγκρισεις που δεν εχουν νοημα. Το σωστο ειναι να συγκρινουμε το ενεργο με τον συνδιασμο του αντιστοιχου παθητικου μοντελου + ενισχυτικα που δεν ξεπερνουν την τιμη του ενεργου. Απο 'κει και περα υπαρχουν απειρες λυσεις, με μονο οριο το πορτοφολι μας.

Παντως εγω σαν μουσικοφιλος, προτεινω περισσοτερα εξοδα σε software αντι σε hardware. Ειτε μιλαμε για ενεργα, ειτε μιλαμε για παθητικα, ενισχυτικα, πηγες κτλ, υπαρχουν αξιολογα μηχανηματα που παιζουν πολυ καλα. Υπαρχει βεβαια αυτο το 1% - 2% που παιρνεις με πολυ ακριβοτερα μηχανηματα, αλλα δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου. Καλυτερα 300 δισκοι παραπανω, παρα ενας ακριβοτερος κατα 5000 ευρο ενισχυτης.

Reaction score
2
G.Kar,

"Αν ήμουν λάτρης μόνο της μεσαίας περιοχής θα πήγαινα σε Sonus Faber..."

Spendor, αγαπητέ μου, Spendor....

Kostas

"Καλυτερα 300 δισκοι παραπανω, παρα ενας ακριβοτερος κατα 5000 ευρο ενισχυτης."

Συμφωνώ απόλυτα...
ΕΕΕΕ! πιάνει... λιγότερο χώρο, το μόνο θετικό που βρίσκω (παθών, γι' αυτό).

Reaction score
3.552
Kαι τα Spendor είναι υπέροχα ηχεία δεν είπε κανεις το αντίθετο. Υστερούν όμως κατά πολυ στο αισθητικό μέρος σε σχέση με τα Sonus Faber. Αυτό για τα δικά μου γούστα.

Είπαμε, μας αρέσει να έχουμε και όμορφα ηχεία.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να κάνω μια ερώτηση...?

Στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ μήπως υπάρχουν τα μεγάλα ενεργά της ADAM...????

Reaction score
498
Το ξέρουμε αυτό Αντώνη. Είναι γνωστό στους κοσμικούς κύκλους.. :mrgreen:

Κι εγώ SonusFaberάκιας. :p :p :p

Και οι δύο εταιρίες έχουν καταπληκτική μεσαία σε άλλο στυλ όμως. Παχιά στα μεν,

λεπτή στα δε. Και στις δύο περιπτώσεις ρέει άφθονο το συναίσθημα.Αυτό έχει σημασία.

Reaction score
0
Χρήστο σε ποιά από τα δύο πιστεύεις ότι η μεσαία είναι λεπτή ακι σε ποιο παχιά αντίστοιχα?

Για βοήθα μιας και ψαχνόμαστε για ηχεία...

Reaction score
3.552
Λευτέρη από ανισχυτή πως πας ? έχεις καταλήξει τελικά στον ψηφιακό της TACT ?
Με τον προ τι γίνεται ? Δοκίμασες καμιά καλή λαμπίτσα ?
Τα Spendor πιστεύω ότι θα παίξουν καταπληκτικά με τον TACT σου. Θα ανασάνουν.

Reaction score
498
Τα Spendor ανήκουν στην κλασσική αγγλική σχολή - παχιά μεσαία.

Νόμιζα πως θα το καταλάβαινες βρε. Αφού έχεις ακούσει και από τα δύο..

Με τον TACT ο συνδυασμός θα είναι lethal.[blur]ΠΡΟΣΟΧΗ![/blur] :mrgreen:

Reaction score
0
Ο ενισχυτής δεν αλλάζει. Είναι πλέον έρωτας...

Από προ δεν ξέρω...ο Meridian μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα αναλυτικός, αισθάνομαι ότι λείπουν πράγματα ώρες, ώρες...

Στο σπίτι έχω κάτι 2/3 δανεικά τώρα, και παίζουν καλά...πολύ καλά!

Αν δεν τελειώσει όμως η διαμόρφωση του χώρου, καναπές και ντουλάπα δεν κάνω καμία αγορά.
Τα Spendor πάντως τα καλοβλέπω!!!

Πρό θέλω να δοκιμάσω, και πρώτο-πρώτο το δικό σου G.Kar...ελπίζω να γίνει κι αυτό κάποια στιγμή!

Reaction score
3.552
Το δικό μου DΙΥ λαμπάτο προενισχυτή θα τον δοκιμάσουμε αυτή τη φορά στο χώρο σου, γιατί στον χώρο μου τον δοκιμάσαμε με τον τελικό σου τον TACT και με τα JMLab μου. Τον δοκιμάσαμε πάλι μαζί με τον TACT σου στα Sonus Faber του Χρήστου.
Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη λαμπάτη χαψιά ταιριάζει απόλυτα, ηχητικά και ηλεκτρονικά, με τον ψηφιακό της TACT. Δεν του μειώνει τα δυναμικά, απεναντίας πιστεύω ότι του δίνει και περισσότερο όγκο και γκάζια αλλα πολύ ελεγχόμενα και μουσικά. Ηταν απίστευτος ο έλεγχος του χαμηλού στο πρώτο δύσκολο κομμάτι των REM από το CD: New Adventures in Hi-Fi.

Για ηχείο μην βιάζεσε. Μην αγοράσεις τίποτα ακόμη αν δεν το ακούσουμε πρώτα μαζί.

Reaction score
0
Μμμμ...έχεις πολύ δίκιο!

Η αίσθησή μου είναι πως ο Meridian ψαλιδίζει τα δυναμικά...

Βέβαια και το ηχείο δεν είναι ότι πιο ευαίσθητο...

Reaction score
1.380
Αξιζει να διαβασετε στο καινουργιο τευχος του ΗΧΟΥ (σελ. 29) εντυπωσεις απο ακουσμα με 5 ενεργα σε home theater συστημα. Το συγκεκριμενο συστημα το ειχα ακουσει πριν 1.5 μηνα περιπου και ηταν μοναδικη εμπειρια. Δυσκολα βρισκεις τετοιο συστημα σε τετοιο χωρο...

Reaction score
3.552
Τι μου τα θύμισες πάλι τα ενεργά της ATC ?

Επάνω που έλεγα να συμβιβαστώ προς το παρόν με ένα ηχείο της Sonus Faber.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm