Είναι οι νέοι ενισχυτές καλύτεροι ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.284
Είπαμε πως πλέον δεν έχει νόημα:
Δεν εννοούσα (μόνο) τα ενεργά.

Για όποιον επιλέγει παθητικά ηχεία, θεωρώ τους ενισχυτές λυμένο και πολύ απλό πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια, που δεν αξίζει να συζητιέται τόσο.

Όλο το ζουμί είναι τα ηχεία.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Απ' όλη τη συζήτηση συγκρατώ ότι το Harbeth λόγω εξαίσιου target curve αρέσει στον...Costasear! :tongue:
Και, μάλιστα, δεν είναι θέμα "άποπσης" αλλά - άκουσον άκουσον - τεχνικών προδιαγραφών! :gamer:
Ε, δεν είναι και λίγο μετά από το τόσο θάψιμο που έχει ρίξει. :lol:
Αναμένουμε να αποτίσει φόρο τιμής και ο Κόγιας! :roflmao:

Reaction score
30.455
Απ' όλη τη συζήτηση συγκρατώ ότι το Harbeth λόγω εξαίσιου target curve αρέσει στον...Costasear! :tongue:
Και, μάλιστα, δεν είναι θέμα "άποπσης" αλλά - άκουσον άκουσον - τεχνικών προδιαγραφών! :gamer:
Ε, δεν είναι και λίγο μετά από το τόσο θάψιμο που έχει ρίξει. :lol:
Μάλλον θα έκανε ήδη το εμβόλιο, υγειονομικός γαρ ...!
Αναμένουμε να αποτίσει φόρο τιμής και ο Κόγιας! :roflmao:
Αυτός θα αργήσει να το κάνει, είναι μικρό παιδί!

K

kimon

Guest
Πρώτον: "ανωτέρα βία" σημαίνει απαίτηση δεκαεπτάχρονης τσαούσας κόρης (να μου ζήση και να την χαίρομαι, ευχαριστώ πολύ, το αυτό και δι' υμάς) να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή για το διαδικτυακό φροντιστηριακό της μάθημα, που ξεκινούσε σε πέντε λεπτά (και ο νοών νοείτω).

Δεύτερον: ένα βινυλιακό σύστημα, ακόμη και προσιτό όπως είναι το δικό μου, παρουσιάζει δυναμική περιοχή (μετρημένη) τουλάχιστον 65 ντεσιμπέλ. (Εννοείται με καλή εγγραφή και εκτύπωση).

Η μέτρηση έγινε με την βοήθεια αυτού του δίσκου:

Να σταματήσουν λοιπόν οι σχετικές αρλούμπες περί sinad και δυναμικής περιοχή βινυλίου, διότι κάποιοι το πάνε φυρί-φυρί να ξεβρακωθούνε πάλι (όπως τότε που δεν γνωρίζανε ότι η στάθμη εγγραφής στον δίσκο ορίζεται ως το μέτρο της γραμμικής ταχύτητας -για ορισμένο πλάτος αυλακιού- και λέγανε διάφορες μ@λ@κίες και βρισιές για να καλυφθούνε.

Κάποια σχόλια περί Αμίρ, sinad, συντελεστή απόσβεσης και ήχου ενισχυτών προσεχώς.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Καινούριος vintage...

"Coming for a cool 3,000..."
Φαντάσου δηλαδή πόσο πουλάει το...cool.
Πρώτον: "ανωτέρα βία" σημαίνει απαίτηση δεκαεπτάχρονης τσαούσας κόρης (να μου ζήση και να την χαίρομαι, ευχαριστώ πολύ, το αυτό και δι' υμάς) να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή για το διαδικτυακό φροντιστηριακό της μάθημα, που ξεκινούσε σε πέντε λεπτά (και ο νοών νοείτω).

Δεύτερον: ένα βινυλιακό σύστημα, ακόμη και προσιτό όπως είναι το δικό μου, παρουσιάζει δυναμική περιοχή (μετρημένη) τουλάχιστον 65 ντεσιμπέλ. (Εννοείται με καλή εγγραφή και εκτύπωση).

Η μέτρηση έγινε με την βοήθεια αυτού του δίσκου:

Να σταματήσουν λοιπόν οι σχετικές αρλούμπες περί sinad και δυναμικής περιοχή βινυλίου, διότι κάποιοι το πάνε φυρί-φυρί να ξεβρακωθούνε πάλι (όπως τότε που δεν γνωρίζανε ότι η στάθμη εγγραφής στον δίσκο ορίζεται ως το μέτρο της γραμμικής ταχύτητας -για ορισμένο πλάτος αυλακιού- και λέγανε διάφορες μ@λ@κίες και βρισιές για να καλυφθούνε.

Κάποια σχόλια περί Αμίρ, sinad, συντελεστή απόσβεσης και ήχου ενισχυτών προσεχώς.
Μιας και ο ίδιος δεν έχω προβεί σε τέτοιες δηλώσεις,αναφέρω πληροφοριακά και...φιλικά ότι σε μια συνεδρία κεφαλής-βινυλιοδίσκου οι τιμές για τη στάθμη σήματος προς θόρυβο δεν είναι αμετάβλητες αλλά ποικίλουν σε συνάρτηση με την κατάσταση της ακίδας,την καθαρότητα στο βινυλιακό υλικό,την ακρίβεια περιστροφής,και πρώτ'απ'όλα κυμαίνονται σε συνάρτηση προς τη...συχνότητα.

Οι δύο πρώτοι παράγοντες συναρτώνται με το βινυλιακό θόρυβο επιφανείας ο τελευταίος και κύριος συνεπάγεται ότι δεν υφίσταται απόλυτο μοντέλο πάνω στον υπολογισμό του SINAD υπό πραγματικές συνθήκες βινυλιακής αναπαραγωγής...
Όσα βινύλια δοκιμών και να χρησιμοποιούνταν για να έκαναν τον χρήστη να ένιωθε καλύτερο...

Το αντίθετο ισχύει με τα ψηφιακά,όπου απόλυτο κατώφλι ακουστότητας ως προς το εγγεγραμμένο περιεχόμενο γίνεται ο λεγόμενος θόρυβος κβάντισης....

Ας μην παραβλέπουμε επίσης ότι σ'ένα master που θα έχει υποβληθεί σε κάποιο βαθμό συμπίεσης στο εύρος της δυναμικής του ζώνης,τείνει να προάγεται η ακουστότητα σε συνιστώσες του σήματος που θα είχαν πολύ μικρότερο πλάτος σε σχέση με τις πιο ηχηρές,εξ ου και η ψευδαίσθηση προβιβασμένης ανάλυσης με προηγμένη την αντίληψη λεπτομερειών που θα είχαν αρκετά μικρότερη ακουστότητα σε σύγκριση προς λιγότερο συμπιεσμένο master... :sneaky:

Δεν νοιάζομαι ούτως ή άλλως για τα τεκταινόμενα στο στέκι του Amir,αλλά τονίζεται εδώ ότι υπό πραγματικές συνθήκες ηχητικής αναπαραγωγής,απόλυτο κατώφλι ακουστότητας γα τη βάση στο εύρος δυναμικής ζώνης γίνεται η στάθμη στο θόρυβο υποβάθρου,δηλαδή στο περιβάλλον δεδομένου χώρου...

Τα δεδομένα αδιαφορούν για το πόση ανώτερη,κατώτερη και...μέση βία μπορεί να εξασκείται από αυτά.:wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Καινούριος vintage...

Βεβαίως είναι σε class G. ;)
βινυλιακό θόρυβο επιφανείας
Ακριβώς. ;)
Με οποιονδήποτε αρχιχάλια λαμπατο ενισχυτή υψηλότατου θορύβου και αρχηγικών παραμορφώσεων, σε τυπική ακρόαση βινυλίου, μεταξύ των κομματιών μουσικής θα κυριαρχεί και θα ακούγεται άριστα και σε μια χαρά στάθμη ο θόρυβος επιφάνειας του δίσκου, κι όχι οι θόρυβοι του ενισχυτή, κι ας μην έχει πάνω από 40 σιναντ ο εν λόγω ενισχυτής.

Δεν υπάρχει κανένας ενισχυτής που να έχει υψηλότερο θόρυβο από το θόρυβο επιφάνειας ενός δίσκου, ώστε να κυριαρχεί ο θόρυβος του ενισχυτή, κι όχι αυτός της επιφάνειας.

Το θόρυβο του βινυλίου, κανένα άλλο μέσο δε τον νικάει, εκεί, είναι όντως πρωταθλητής.

Πρόκειται περί ανέκδοτου.

Έχουμε αναλύσει σε βαθμό κακουργήματος το θέμα, είναι γνωστό το μέγιστο θεωρητικό δυναμικό εύρος του βινυλίου (θεωρητικά αγγίζει τα 72 ντεσιμπέλ) μα στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία των δίσκων δε ξεπερνάει τα 35, καθώς σε στάθμη -35 ντεσιμπέλ φτάνει ο θόρυβος επιφάνειας του μέσου!

Χιλιομασημενες καραμέλες, και γιατί; Για να υπερασπιστεί κάποιος το θεωρητικό δυναμικό εύρος των 72 ντεσιμπέλ όταν στο τινταλ πιάνει 100-αρα; Άσε με παιδάκι μου, μπήκαμε στο 2021 και πάλι τα ίδια...

Last edited:

Reaction score
12.540
Εγώ πάντως, με το ψηφιακό σύστημα που έχω στήσει ( όχι και τόσο αξιώσεων ), ακούω περισσότερες πληροφορίες σε γνωστά τραγούδια απο τότε που άκουγα σε ένα μέτριο πικάπ ( ναι, κάποτε ήταν καλά ρυθμισμένο, με καινούργια βελόνα ). Δεν είναι ότι το ψηφιακό μου ξεθάβει ή δημιουργεί πληροφορία, είναι ότι το βινύλιο είχε τόσο θόρυβο που δεν μου επέτρεπε να ακούσω τις λεπτομέρειες. Εδώ, ακόμα και ο θόρυβος απο το τροφοδοτικό του Pc μου έκρυβε πληροφορίες. Πείτε τα αυτά σε κανένα παιδάκι που θέλει να πουλήσει μούρη στη γκομενίτσα με τους μαύρους δίσκους.

Reaction score
30.455
Πείτε τα αυτά σε κανένα παιδάκι που θέλει να πουλήσει μούρη στη γκομενίτσα με τους μαύρους δίσκους.
Ωπα φιλαράκι, κάπου έλεος!
Πες ό,τι θες για το πικάπ, αλλά για αυτό του το feature, όχι.. Μιλάμε για αποτελεσματικότητα άνω του 80%!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Για να προλάβω τη ροή της κουβέντας:

Για πιο τεχνικά θέματα περί μάστερινγκ:

Και ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, να περνάει η ώρα.

Διότι υπάρχουν έκτακτες ανάγκες (κόψιμο) και χρήζουν απασχόλησης.

Reaction score
30.455
Μακρύς 12 πόντοι; 😂😂😂
Όχι, λάθος. Πόσο είναι οι βραχίονες ρε παιδιά; Ξέχασα.
Πας καλά πουλάκι μου;
Θα ήθελες να τον έχεις 9ιντσο;
Για κάνε μετατροπή σε cm!!!
Καλά για 12ιντσο δε συζητάμε!! :roflmao:

Reaction score
12.540
Ωπα φιλαράκι, κάπου έλεος!
Πες ό,τι θες για το πικάπ, αλλά για αυτό του το feature, όχι.. Μιλάμε για αποτελεσματικότητα άνω του 80%!
Nαι βρε Dirty Harry, αλλά να το κάνουμε σαφές. Παίζουμε βινύλιο για να μη παίζουμε κάτι άλλο. Όχι παίζουμε βινύλιο επειδή είναι το τέλειο μέσο ξέρω'γω. :p :p :p

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos