Ενισχυτής για ηχεία Audio Spectrum Xanadu

Reaction score
103
Ο λόγος που έβαλα τους ενισχυτές αυτούς (cav a10, thule ia150b) σαν προτεινόμενους από μένα για μένα είναι ότι είχα ήδη διαβάσει το ποστ του daharis666 για τα δικά του xanadu και τον cavάφη που πήρε με τον κολλητό του, και άλλο ένα ποστ μέλους που έλεγε ότι είχε οδηγήσει μια χαρά τα xanadu με τον thule ia100 ο οποίος είναι και υποδεέστερος του 150.
Τέλος αυτή τη στιγμή τους βρίσκω και τους 2 μεταχειρισμένος (σε τιμές που οριακά αντέχω) και έλεγα μήπως με βοηθήσουν οι δημογέροντες του φόρουμ να αποφασίσω.
Όπως πάντα, όμως, με δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο.
Εγώ θα κάνω μια τελευταία ερώτηση, για όποιον ξέρει τους 2 αυτούς ενισχυτές, έχει κάποιος από τους 2 περισσότερη πιστότητά (να το πω έτσι) σ4ην αναπαραγωγή του.
Ένας λόγος που είδα εξαρχής παλιότερους ενισχυτές είναι ότι ήξερα πως με μπάτζετ γύρω στα 500 ευρώ καινούριο αυτού του επιπέδου δεν παίρνεις ούτε με σφαίρες.
Αν πάλι είχα κάποιον προενισχυτή, έστω και από φίλο να δανειστώ, θα νοίκιαζα όντως έναν κραουνάκη. Αλλά και πάλι ο τελικός δεν παίζει χωρίς προ.
Επίσης επειδή έχω dac δεν με ενδιαφέρει, τόσο, η ύπαρξή του στον προενισχυτή ή τον ολοκληρωμένο που θα αποκτήσω. Άλλος ένας λόγος, δηλαδή, να δω παλιό ενισχυτή.
Ίσως έχω λάθος σκεπτικό αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα hifi components, και ειδικα όσα δεν είναι ψηφιακά δεν έχουν αλλάξει τοοοοοοόσο πολύ τα τελευταία χρόνια (εδώ επιτίθεστε ελεύθερα). Δηλαδή, μπακαλίστικα, ένα μηχάνημα των 1500 πριν 10 χρόνια το οποίο σήμερα το βρίσκει κανείς γύρω στα 500, με εξαίρεση ευκολίες και ψηφιακά τμήματα, αξίζει κάτι παραπάνω από την σημερινή τιμή του (να πάρεις καινούριο στην ίδια τιμή εννοώ) σαν ποιότητα. Σαν αντοχή...είναι πάντα ένα ρίσκο.

Κι εμένα μου φαίνεται ενδιαφέρουσα η πρόταση με τον ροτελ και τον κράουν. Το πορτοφόλι μου φέρνει αντιρρήσεις και δυσκολεύομαι να το πείσω. Και αν είχα ήδη έναν προ θα το σκεφτόμουν περισσότερο, να το κάνω τμηματικά, αλλά ντεν έκω.

GKZ

Reaction score
222
, και άλλο ένα ποστ μέλους που έλεγε ότι είχε οδηγήσει μια χαρά τα xanadu με τον thule ia100
Eγώ είμαι αυτό το μέλος . Οπως είχα πεί τότε σε αυτό το νήμα, ο thule spirit 1a-100 τα οδηγούσε μια χαρά .
Όμως με την γνώση που έχω σήμερα ( πιο συγκεκρίμενα αφότου μελέτησα όλα ποστ του κ. Κώστα Κόγια ) και δεδομένου ότι ο χώρος ακροάσής μου τώρα είναι
> 40 m² δεν θα κρατούσα επουδενί ένα ηχείο βάσης.

Όπως είχα πει και στο μέλος του τότε νήματος , στο οποίο αναφέρεσε : για ποιόν λόγο ασχολείστε με ένα μοντέλο ηχείων του οποίου η αντικειμενική αξία αυτήν την στιγμή είναι στα 250€ περίπου ;;; (τόσο τα έδωσα εγώ τα xanadu πριν 2 μήνες ) (ξαναδιάβασε αυτό το ποστ).

Last edited:

Reaction score
103
Ναι το θυμάμαι.
Εμένα, πάλι, ο χώρος ακρόασης είναι αρκετά μικρότερος και τα οικονομικά μου το ίδιο. Ασχολούμαι με ένα ηχείο αυτής της τιμής γιατί, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, η τιμή είναι κι αυτή υποκειμενική. Ένα καινούριο ηχείο αντίστοιχης πιστότητας/ποιότητας έχει υπερτριπλάσια τιμή (άποψη πολλών άλλων όχι δική μου, την οπία διαρυπώνω πολύ συγκρατημένα. Έχω διαβάσει ότι, και καλά για να πάρεις καλύτερο ηχείο σήμερα πρέπει να δωσεις 3000+ κάτι που θεωρώ τουλάχιστον υπερβολή. Γι αυτό λέω υπερτριπλάσια των 250 ευρώ).
Ωραία είναι τα θεωρητικά τέλεια συστήματα αλλά πρέπει να δω τι αντέχω να πάρω και ψάχνω πάντα την καλύτερη σχέση τιμής προς απόδοση στην κατηγορία τιμής που αντέχω. Κάθε τόσο βρίσκει κανείς διαμαντάκια. Αυρά ψάχνω κι εγώ. Τώρα αν θα βρω τελικά άνθρακα, θα δείξει.
Ανεξαρτήτως πάντως από το ότι δεν θεωρείς τίποτα το ιδιαίτερο πλέον τα ηχεία, για αυτό που είναι ο thule τα οδηγάει καλά; γενικά ποιες οι εντυπώσεις σου γι αυτόν ως ενισχυτή;

GKZ

Reaction score
222
Αν πάλι είχα κάποιον προενισχυτή, έστω και από φίλο να δανειστώ, θα νοίκιαζα όντως έναν κραουνάκη. Αλλά και πάλι ο τελικός δεν παίζει χωρίς προ.
Επίσης επειδή έχω dac δεν με ενδιαφέρει, τόσο, η ύπαρξή του στον προενισχυτή ή τον ολοκληρωμένο που θα αποκτήσω. Άλλος ένας λόγος, δηλαδή, να δω παλιό ενισχυτή.
Ίσως έχω λάθος σκεπτικό αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα hifi components, και ειδικα όσα δεν είναι ψηφιακά δεν έχουν αλλάξει τοοοοοοόσο πολύ τα τελευταία χρόνια (εδώ επιτίθεστε ελεύθερα). Δηλαδή, μπακαλίστικα, ένα μηχάνημα των 1500 πριν 10 χρόνια το οποίο σήμερα το βρίσκει κανείς γύρω στα 500, με εξαίρεση ευκολίες και ψηφιακά τμήματα, αξίζει κάτι παραπάνω από την σημερινή τιμή του (να πάρεις καινούριο στην ίδια τιμή εννοώ) σαν ποιότητα. Σαν αντοχή...είναι πάντα ένα ρίσκο.

Κι εμένα μου φαίνεται ενδιαφέρουσα η πρόταση με τον ροτελ και τον κράουν. Το πορτοφόλι μου φέρνει αντιρρήσεις και δυσκολεύομαι να το πείσω. Και αν είχα ήδη έναν προ θα το σκεφτόμουν περισσότερο, να το κάνω τμηματικά, αλλά ντεν έκω.

Εφόσον έχεις dac μια σκέψη που μου πέρασε απο το μυαλό είναι
denon pma-720 ae σαν προενισχυτής (δεδομένου ότι έχει pre-out) + Crown XLS-1502 ως τελικός . 250 + 400 = 650€ και καθάρισες.
Αρκεί να σου αρέσει ο ήχος των denon ( εμένα δεν μου πολυαρέσει ).
[DOUBLEPOST=1523147852][/DOUBLEPOST]
Ανεξαρτήτως πάντως από το ότι δεν θεωρείς τίποτα το ιδιαίτερο πλέον τα ηχεία, για αυτό που είναι ο thule τα οδηγάει καλά; γενικά ποιες οι εντυπώσεις σου γι αυτόν ως ενισχυτή;

Κοίταξε όπως έχω αναφέρει ξανά , εγώ μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου είχα 3 συστήματα παράλληλα ( σε άλλους χώρους ) .
Και τα 3 ζευγάρια ηχείων ήταν της Α.S. : xanadu , studio 6 και Artemis V2.
Toν thule τον έιχα δοκιμάσει και ακούσει επισταμένα και με τα 3 ζευγάρια ηχείων .
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕ .
Μόνο με τα xanadu έιχε δέσει καλά .
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος πού ήταν στημένο το σύστημα xanadu -thule 1a -100 ήταν μικρότερος ίσος των 20 m² και είχε καλές ακουστικές ιδιότητες (π.χ. το ταβάνι ήταν ξύλινο και κάτω έιχε πλακάκι κ.ο.κ.)
και μερικές εικόνες από το εσωτερικό του thule

Attachments

GKZ

Reaction score
222
Έχω διαβάσει ότι, και καλά για να πάρεις καλύτερο ηχείο σήμερα πρέπει να δωσεις 3000+
Μπούρδες.... συγνώμη για την έκφραση .Πήγαινε να ακούσεις τα q-acoustics 3050 τα οποία στοιχίζουν 650-750 € (ανάλογα το κατάστημα).
Πρόσεξε το λέω εγώ αυτό , που είμαι οπαδός της AUDIO SPECTRUM .
Σαφώς καλύτερα ηχεία και από τα 3 ζευγάρια των Α.S. που πέρασαν απο τα χέρια μου .
Λίγο τα στούντιο 6 τα ξεπερνούν όσον αφορά την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων (λογικό εφόσον τα γούφερ των στουντιο είναι 200mm).

Είναι ποτέ δυνατόν τα ηχεία που κατασκευάζονταν πριν απο 25- 30 χρόνια να υπερτερούν των σημερινών μοντέλων ;;;

Reaction score
446
.
Aν είσαι Αθηνα μπορώ να σου δανείσω έναν προ.

Reaction score
571
Καλό ξεμπέρδεμα με δαύτο,xanadu,τα πουλήσαμε και ησυχάσαμε-εγώ και ο νύν κουμπάρος μου αγοράσαμε απο ένα ζευγάρη απο τα πρώτα με την μειωμένη τιμή.Κατασκευαστικά ηχειάρα αλλά με οποιονδήποτε συνδυασμό ολοκληρωμένο-πρό τελικό δεν...έπαιξαν . Δοκιμάσαμε τότε και ένα τελικό prof ,yamaha νομίζω, κοντά στα 300w μήπως και αλλά το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό.Μακάρι να βρείς άκρη.

Reaction score
5.938
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ, συνήθως απλώς διαβάζω...
Θέλω να ρωτήσω την άποψη (όποιου έχει) για το ποιον ενισχυτή θα πρότεινε να ταιριάξει με τα xanadu της Audio spectrum.
O προϋπολογισμός είναι γύρω στα 500 ευρώ, γι αυτό κοιτάζω περισσότερο μεταχειρισμένους.
Οι επικρατέστεροι αυτή τη στιγμή (επειδή έστω και για λίγο μπορώ να τους βρω) είναι οι:
Thule IA150B
Cav A10
Μια (πολύ μικρή) πιθανότητα έχει και ο Creek destiny, αλλά πολύ αμφιβάλω ότι μπορώ να τον πετύχω σε τέτοιου επιπέδου τιμή.
Προφανώς δέχομαι κι άλλες προτάσεις κατά προτίμηση ρεαλιστικές (οικονομικά) απλώς με τα συγκεκριμένα ηχεία και τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό οι δυνατότητες περιορίζονται. Από αυτά που έχω διαβάσει, εδώ και αλλού, οι παραπάνω ενισχυτές είναι αρκετά καλές περιπτώσεις για να οδηγήσουν τα εν λόγω ηχεία.
Καλημέρα και Χριστός Ανέστη.
Το πρόβλημα ξεκινά από την πιθανά "λάθος" επιλογή ηχείων. Ως γνωστόν τα Xanadu είναι δύστροπα, όπως ήδη ειπώθηκε, άρα πριν τα πάρεις έπρεπε να σκεφτείς ότι θα χρειαζόσουν πολύ ισχυρό ενισχυτή (άρα ακριβότερο των 500 ευρώ) για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Αλλά αφού έκανες το βήμα, υπάρχουν οι εξής πιθανότητες: 1) μένεις με τον υπάρχοντα ενισχυτή και μαζεύεις περισσότερα χρήματα και παίρνεις έναν ολοκληρωμένο με Hypex ή ένα σετ προ-επαγγελματικού τελικού που έχει ήδη προταθεί ή 2) αν βιάζεσαι, από τους 3 ενισχυτές που έχεις βάλει στο μάτι, νομίζω ότι ο Thule είναι περισσότερο οκ για τα Xanadu.

Reaction score
7.104
εγω τωρα γιατι πιστευω οτι ο συνδυασμος magnum+audio spectrum art θα παιζει καλυτερα απο τα xanadu με εναν "λιγο" ενισχυτη?
Δεν θυμαμαι,ο magnum εχει pre-out? αν ναι,βρες εναν τελικο magnum (δυσκολο να πω την αληθεια) και διπλοενισχυσε τα xanadu.

Reaction score
666
Αυτό είναι το κακό με τα Audio spectrum. Ενώ διατίθεντο σε προσιτές τιμές, ήθελαν πολύ πιο ακριβά ενισχυτικά για να αποδώσουν το μέγιστο. Θυμάμαι περίπτωση κατόχου των Hermes V4 που τα οδηγούσε με ASR Emitter 2, ενισχυτικό σε 3πλασια τιμή από τα ηχεία. Γνώμη μου είναι να ψάξεις για κάτι άλλο. Είναι και παλιά, έκλεισε και η εταιρία....

Last edited:

Reaction score
103
Μπούρδες.... συγνώμη για την έκφραση .Πήγαινε να ακούσεις τα q-acoustics 3050 τα οποία στοιχίζουν 650-750 € (ανάλογα το κατάστημα).
Πρόσεξε το λέω εγώ αυτό , που είμαι οπαδός της AUDIO SPECTRUM .
Σαφώς καλύτερα ηχεία και από τα 3 ζευγάρια των Α.S. που πέρασαν απο τα χέρια μου .
Λίγο τα στούντιο 6 τα ξεπερνούν όσον αφορά την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων (λογικό εφόσον τα γούφερ των στουντιο είναι 200mm).

Είναι ποτέ δυνατόν τα ηχεία που κατασκευάζονταν πριν απο 25- 30 χρόνια να υπερτερούν των σημερινών μοντέλων ;;;
Συμφωνώ και αν πρόσεξες λέω αυτό ακριβώς. Βρίσκω υπερβολή το πρέπει να δώσεις πάνω από 3000 για να τα ξεπεράσεις και επίσης (όχι υπερτριπλάσιας, αλλά) υπερδιπλάσιας τιμής είναι τα ηχεία που μου λες (σε σχέση με το πόσο πούλησες τα xanadu). Πολλές φορές απλώς κάποια μοντέλα γενικότερα hifi δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από νεότερα γιατί η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ σε κάποιους τομείς και λίγο σε κάποιους άλλους. Επίσης σήμερα πολλοί έχουν χαλάσει πολύ την ποιότητά τους.

Βέβαια αν τα παραπάνω ηχεία, ή και κάποιο από τα λίγο μικρότερα μοντέλα της εταιρείας, χρειάζονται έναν ολοκληρωμένο της τάξης τως 400 ευρώ για να παίξουν ωραία και καλά έρχεται μία η άλλη για μένα οπότε ακούω και προτάσεις για ενισχυτή γι αυτά τα ηχεία ;). Που μπορώ να τα ακούσω, αλήθεια, ξέρεις;

Aν είσαι Αθηνα μπορώ να σου δανείσω έναν προ.
Είμαι Αθήνα και ευχαριστώ πολύ για την προσφορά. Αν καταφέρω να βρω χρόνο (γιατί πριν 2,5 μήνες μεγάλωσε η οικογένειά και ξέρεις...τρεχάματα τώρα) και έναν τελικό για ενοικίαση θα σε .... εκμεταλευτώ! Όπως και να 'χει εκτιμώ πολυ την προσφορά, χωρίς καν να με ξέρεις!
[DOUBLEPOST=1523176110][/DOUBLEPOST]
Επίσης πρέπει να πω πως ένας από τους λόγους που διάλεξα τα xanadu ήταν ΚΑΙ (αλλά όχι μόνο) ο αισθητικός. Τυχαία ή όχι τα q-acoustics που μου αναφέρεις με καλύπτουν και σ' αυτό. Γι' αυτό ρωτάω αν παίζει κάποιος ενισχυτής γύρω στα 400 που να τα οδηγεί ωραία και καλά (και σωστά ηχητικά). Με ή χωρίς dac (για εξοικονόμηση χρημάτων).

Reaction score
103
Όπως επίσης αν αξίζουν αντίστοιχα και τα λίγο μικρότερα μοντέλα ή η χρυσή τομή είναι αυτά (τα q-acoustics) που μου έστειλες;

Reaction score
103
Κάποιον άλλο προενισχυτή οικονομικότερο του rotel 1570 καινούριο η μεταχειρισμένο, με ή χωρίς dac προτείνει κανείς;

Reaction score
1.155
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους, γνώμη μου πούλα τα γιατί θα μπλέξεις και θα ξεπαραδιαστείς για να τα κάνεις να παίξουν σωστά τα άτιμα, 18 χρόνια τα έπαιζα με τελικό NAD 216 και δεν έπαιζαν μέχρι που αγόρασα άλλον ένα ίδιο και τα παίζω τώρα με τους 2 NAD bridged μονομπλόκ στους οποίους άλλαξα πυκνωτές τροφοδοσίας και τους πρόσθεσα επιπλέον κι άλλους παράλληλα κάτω από την πλακέτα για να έχουν επαρκή ρεύματα για τα Xanadu.

Last edited:

GKZ

Reaction score
222
Βέβαια αν τα παραπάνω ηχεία, ή και κάποιο από τα λίγο μικρότερα μοντέλα της εταιρείας, χρειάζονται έναν ολοκληρωμένο της τάξης τως 400 ευρώ για να παίξουν ωραία και καλά έρχεται μία η άλλη για μένα οπότε ακούω και προτάσεις για ενισχυτή γι αυτά τα ηχεία ;). Που μπορώ να τα ακούσω, αλήθεια, ξέρεις

Τα q-acoustics 3050 εγώ τα άκουσα στου Πετρόπουλου (μπλέξαμε με τους πολλούς Πετρόπουλους ) στην Ιπποκράτους 4 .
Επειδή η ευαισθησιά τους είναι 92dB /1W/1m μπορεί να οδηγηθούν με μιά πληθώρα ενισχυτών (κοίταξε βιντεάκια στο you tube) .
Mια καλή και ΦΘΗΝΗ ιδέα γι την οδήγησή τους είναι αυτή που σου προανάφερα
denon pma- 720 ae + Crown XLS-1502 = 650 €
[DOUBLEPOST=1523192263][/DOUBLEPOST]
Επίσης πρέπει να πω πως ένας από τους λόγους που διάλεξα τα xanadu ήταν ΚΑΙ (αλλά όχι μόνο) ο αισθητικός. Τυχαία ή όχι τα q-acoustics που μου αναφέρεις με καλύπτουν και σ' αυτό. Γι' αυτό ρωτάω αν παίζει κάποιος ενισχυτής γύρω στα 400 που να τα οδηγεί ωραία και καλά (και σωστά ηχητικά). Με ή χωρίς dac (για εξοικονόμηση χρημάτων).

εγώ δεν έχω καταλάβει τα έχεις αγοράσει τα xanadu ή όχι ;;;;
Εάν δεν τα έχεις αγοράσει μην το κάνεις ,όπως σε συμβουλέυουν και τα υπόλοιπα μέλη .
Αν θες να κάνεις αναβάθμιση σώνει και καλά ,εγώ είπα την αποψή μου : q acoustics 3050 .

Last edited:

GKZ

Reaction score
222
Πολλές φορές απλώς κάποια μοντέλα γενικότερα hifi δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από νεότερα γιατί η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ σε κάποιους τομείς και λίγο σε κάποιους άλλους. Επίσης σήμερα πολλοί έχουν χαλάσει πολύ την ποιότητά τους.
τα εσωτερικά των : Τhule spirit ia-100 100/160 W /ch στα 8 / 4 Ω ,
Magnum ia-170 70 W/ch στα 8 Ω
και του marantz 40/55 W /ch στα 8 / 4 Ω.
Kρίνε μόνος σου.
(υπ΄ όψιν τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές τροφοδοσίας της nippon 10000 μF , 63 V ,
85-105 °C , εγώ τους έβαλα στους thule και magnum . Απο την μάνα τους φοράγαν κάτι αηδίες )

Attachments

Last edited:

Reaction score
1.155
Τώρα ξαναδιάβασα το νήμα από την αρχή και κατάλαβα ό,τι δεν τα έχεις πάρει ακόμα οπότε σε συμβουλεύω σθεναρά να ΜΗΝ τα πάρεις παρά μόνο αν σου τα χαρίζουν κι αν στα χαρίζουν πάρτα πούλα τα βάλε κάμποσα χρήματα ακόμα και πάρε ένα σύγχρονο ηχείο να το ευχαριστηθείς με τα μηχανήματα που ήδη έχεις. Αν τελικά τα πάρεις με τα χρήματα που θα επενδύσεις για να τα κάνεις να παίξουν σωστά σίγουρα παίρνεις ένα άλλο πολύ καλό ηχείο.

Last edited:

Reaction score
103
Τα q-acoustics 3050 εγώ τα άκουσα στου Πετρόπουλου (μπλέξαμε με τους πολλούς Πετρόπουλους ) στην Ιπποκράτους 4 .
Επειδή η ευαισθησιά τους είναι 92dB /1W/1m μπορεί να οδηγηθούν με μιά πληθώρα ενισχυτών (κοίταξε βιντεάκια στο you tube) .
Mια καλή και ΦΘΗΝΗ ιδέα γι την οδήγησή τους είναι αυτή που σου προανάφερα
denon pma- 720 ae + Crown XLS-1502 = 650 €
[DOUBLEPOST=1523192263][/DOUBLEPOST]

Αυτό που καταλαβαίνω από αυτό το ποστ είναι ότι με τα παραπάνω θα έχω αντίστοιχου επιπέδου ήχο ή και καλύτερο απ' ότι με τα xanadu τον rotel 1570 και τον κραουνάκη, και λίγο πιο φτηνα. Σωστά κατάλαβα;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas