Ενισχυτής για ηχεία Audio Spectrum Xanadu

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Ακούστε κύριε Peter ,αυτό που λέτε εμένα με βολεύει , διότι ανεβάζει την αξία των ηχείων που έχω αυτή την στιγμή στην κατοχή μου . Όπως έχουμε ξανασυζητήσει εάν η Α.S. ήταν σε πλήρη λειτουργία , εγώ Α.S. ηχεία θα αγόραζα χωρίς δεύτερη συζήτηση. Όμως δεν μπορώ να υποχρεώσω τον άλλον να πάει να μου φτιάξει ηχεία με το ζόρι , την στιγμή που παλεύει να ξεμπλέξει .
Έτσι λοιπόν φλερτάρω με τα q acoustics τα οποία εμένα δεν μου έδωσαν την εντύπωση της καρακινεζιάς ούτε για «φίατ τύπο».
Τώρα σε αυτά που λέτε για το kevlar κ.ο.κ. δεν επιμένω διότι εσείς σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα αυτά τα θέματα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα με την φιλοσοφία την οποία ανάπτυξε ο κ. Κώστας Εar .
Κύριε GKZ να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Στην τεχνολογία των μεγαφώνων, πλην των διαφορετικών υλικών, δεν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως να λέω και λίγα.
Υπάρχουν εξαιρετικά μεγάφωνα του '80, που αν είναι καλοδιατηρημένα, βάζουν τα γυαλιά σε πολλά σύγχρονα.

Όσον αφορά την Q acoustics, ενδέχεται να κάνω λάθος.
Όμως... όλες οι μεγάλες βρετανικές εταιρίες παραγωγής ηχείων έχουν τις εγκαταστάσεις τους, δηλαδή τις γραμμές παραγωγής και σχεδιασμού τους.
Αυτές περιέχονται σε πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο και ταινιούλες στο Youtube αλλά και στις διαφημίσεις τους.
Μπορεί να βρεθεί κάτι αντίστοιχο για την Q acoustics?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Ναι Πέτρο σύμφωνοι έτσι είναι αλλά δε μου απάντησες αν κατά τη γνώμη σου πάντα αξίζει να ξοδέψει κάποιος τώρα χρήματα για να παίξουν σωστά τα Xanadu.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό το ερώτημα για διάφορους λόγους.
Δεν τα είχα, ούτε θα τα έχω στο μέλλον, οπότε και δεν γνωρίζω τις πραγματικές τους απαιτήσεις.
Επίσης είναι εντελώς άλλη η λογική που βλέπω το θέμα ηχείο σε σχέση με έναν καταναλωτή.

Αυτό που με σιγουριά μπορώ να σου πω είναι πως...
Αν ήμουν καταναλωτής, με ένα διαθέσιμο ποσό για ηχεία της τάξης των 500-600-700 ευρώ, θα κοιτούσα στα μεταχειρισμένα για το καλύτερο δυνατόν Audio Spectrum που θα μπορούσα να βρω.
Αν θα ήταν σίγουρα το Xanadu δεν ξέρω.
Μπορεί Artemis ή Sirene ή Eros, στα χρήματα που πλέον αυτά κοστολογούνται.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
103
Αχαχά δηλαδή συμφέρει να αγοράσεις ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα μόνο για να έχεις καβάτζα τις μονάδες!
Nαι όμως...

αρκεί να είναι αυτά σε καλή κατάσταση.

Reaction score
1.155
Πέτρο η γνώμη σου μετράει, προσωπικά με καλύπτει η απάντησή σου και νομίζω βοηθάει αρκετά τον φίλο στο να πάρει μια σωστή απόφαση.

GKZ

Reaction score
222
Μπορεί να βρεθεί κάτι αντίστοιχο για την Q acoustics?

Q Acoustics Headquarter
Armour Home Electronics
Units 7 & 8,
Stortford Hall Industrial Park,
Dunmow Road, Bishops Stortford,
Hertfordshire, United Kingdom,
CM23 5GZ

Attachments

• 123,6 KB Προβολές: 4

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Q Acoustics Headquarter
Armour Home Electronics
Units 7 & 8,
Stortford Hall Industrial Park,
Dunmow Road, Bishops Stortford,
Hertfordshire, United Kingdom,
CM23 5GZ
Στα λόγια μου έρχεσαι. Ποιο Κινέζος πεθαίνεις. Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις. Η Armour Home κάνει διανομή στην Αγγλία σε 6-7 φίρμες, μεταξύ των οποίων και η Q Acoustics. Δες ποιο κάτω από την σελίδα τους.
Research & Development
Kingswey Business Park,
Forsyth Road,
Woking,
Surrey,
United Kingdom,
GU21 5SA

Operations

244 Swan Lane,
Hindley Green,
Wigan,
Greater Manchester,
United Kingdom,
WN2 4EY

Armour Home Asia
1/F, HKI Building,
56 Hung To Road,
Kwun Tong,
Kowloon

• Like
Reactions: PPG

GKZ

Reaction score
222
Στα λόγια μου έρχεσαι. Ποιο Κινέζος πεθαίνεις. Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις. Η Armour Home κάνει διανομή στην Αγγλία σε 6-7 φίρμες, μεταξύ των οποίων και η Q Acoustics. Δες ποιο κάτω από την σελίδα τους.
Aγαπητέ κύριε Πέτρο προσπαθείτε να μου πείτε ότι ενδεχομένως η Q Acoustics να είναι εταιρεία «μαιμού»;;;;;
Μα πως είναι δυνατόν ;;;Τα προιόντα της έχουν πάρει διεθνείς διακρίσεις . Κοιτάξτε την κριτική του whats hi-fi για το 3050
https://www.whathifi.com/q-acoustics/3050/review,
Το συγκεκριμένο ηχείο έχει βραβευτεί και απο το hi-fi choice και έχει δεχτεί συνολικά πάνω από 14 διεθνή βραβεία . Ηχείο της χρονιάς για τα έτη 2016 και 2017.
Μπορείτε να μου δείξετε έστω ένα ζευγάρι ηχείων της Α.S. που να έχει δεχτεί τόσες ευμενείς κριτικές απο αυτά τα καταξιωμένα site ;;;;;
Δηλαδή οι reviewrs του hi-fi choice και του whats hi-fi δεν ξέρουν τι τους γίνεται;;;
Ας μην ξεχνούμε ότι τα προιόντα της q acoustics τα εισάγει στην Ελλάδα μια απο τις σημαντικότερες εταιρείες του χώρου η κινοτεχνική .

Reaction score
5.933
Aγαπητέ κύριε Πέτρο προσπαθείτε να μου πείτε ότι ενδεχομένως η Q Acoustics να είναι εταιρεία «μαιμού»;;;;;
Μα πως είναι δυνατόν ;;;Τα προιόντα της έχουν πάρει διεθνείς διακρίσεις . Κοιτάξτε την κριτική του whats hi-fi για το 3050
Το συγκεκριμένο ηχείο έχει βραβευτεί και απο το hi-fi choice και έχει δεχτεί συνολικά πάνω από 14 διεθνή βραβεία . Ηχείο της χρονιάς για τα έτη 2016 και 2017.
Μπορείτε να μου δείξετε έστω ένα ζευγάρι ηχείων της Α.S. που να έχει δεχτεί τόσες ευμενείς κριτικές απο αυτά τα καταξιωμένα site ;;;;;
Δηλαδή οι reviewrs του hi-fi choice και του whats hi-fi δεν ξέρουν τι τους γίνεται;;;
Ας μην ξεχνούμε ότι τα προιόντα της q acoustics τα εισάγει στην Ελλάδα μια απο τις σημαντικότερες εταιρείες του χώρου η κινοτεχνική .
Καλά τώρα περιμένεις απάντηση γιατί οι άγγλοι κριτικοί δεν δοκίμασαν ποτέ ηχεία της Audio Spectrum;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Προϊόν <<μαϊμού>> σημαίνει πως, ενώ αναγράφει επάνω του κάποια γνωστή και καταξιωμένη εταιρία, στην πραγματικότητα κατασκευάζεται από έναν άγνωστο κατασκευαστή, ενώ η ποιότητα του είναι αμφίβολη.
Οπότε ουδεμία σχέση με αυτό που συζητάμε.

Η Audio Spectum έχει δεχθεί, τουλάχιστον, ανάλογες κριτικές από τον Ελληνικό τύπο στην εποχή της και μάλιστα σε όλες σχεδόν τις συγκριτικές δοκιμές με ομοειδή προϊόντα ήταν πρώτη.
Επίσης γινόταν εξαγωγή τους στην Αγγλία τις καλές εποχές.

Εδώ βλέπουμε τις εγκαταστάσεις της πολύ γνωστής Αγγλικής εταιρίας B&W.

Μπορείς σε παρακαλώ να βρεις κάτι ανάλογο από την Q acoustics.
Το ρώτησα και πριν και είδα την φωτογραφία ενός χώρου στάθμευσης και κάποιον αποθηκών.
Βλέπεις πλησιάζει η Κυριακή του Θωμά και έχω επηρεαστεί...

Last edited:

Reaction score
15.469
Τα dust cup δε των γούφερ στην περίπτωση των q acoustics είναι από χαρτί εμποτισμένο με ρινίσματα αλουμινίου καί όχι από οργανικό πολυμερές έτσι ώστε να αποπολυμεριστούν απο μύκητες (βλέπε στουντιο 6).
Στο studio 5 που ειχα στη κατοχη μου για 18 χρονια και τωρα και 2 χρονια τα βλεπω-ακουω συχνα δεν εχω παρατηρησει το παραμικρο προβλημα - το ιδιο και ο τωρινος τους ιδιοκτητης.Μιλαμε για 20 συναπτα ετη απροβληματιστης λειτουργειας.

Τα καλά ηχεία εξακολουθούν, και έτσι θα είναι, να έχουν χαμηλή ευαισθησία.
Γιατι ομως ? γιατι ? και επισης - εαν εχεις ορεξη - γιατι αρκετα ηχεια "πεφτουν" χαμηλα στην ωμικη τους αντισταση ?
Οι τιμές που αναφέρεις είναι για το ζευγάρι ή για μια μονάδα;
Απαντηθηκε ηδη, απλα καταθετω και τη δικη μου εμπειρια με γουφερ των Ερμης- ειναι οντως ετσι ...

Reaction score
666
Γιατι ομως ? γιατι ? και επισης - εαν εχεις ορεξη - γιατι αρκετα ηχεια "πεφτουν" χαμηλα στην ωμικη τους αντισταση ?
Τα συγκεκριμένα ηχεία είχαν πολύπλοκο crossover με αποτέλεσμα να καταναλώνεται αρκετή ισχύς σε αυτό.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Πολύ σύντομα, καθότι το θέμα είναι τεράστιο...
Προκειμένου να έχουμε ελεγχόμενα ηλεκτρομηχανικά χαρακτηριστικά στο μεγάφωνο συν χαμηλό συντονισμό, όσων αφορά μονάδες χαμηλών ή μεσοχαμηλών συχνοτήτων, είναι αναπόφευκτη η μείωση της ευαισθησίας.
Δες για παράδειγμα την συμπεριφορά ενός επαγγελματικού, όπου η ευαισθησία είναι ζητούμενο.
Μέτρια απόκριση συχνότητας και υψηλές παραμορφώσεις είναι συνήθη φαινόμενα.

Η αντίσταση-εμπέδηση είναι συνάρτηση μεγαφώνου και κυκλώματος διαχωρισμού.
Συμβιβασμοί εκατέρωθεν οδηγούν σε αυτό το φορτίο.
Αν θέλαμε ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στις κλίσεις των κροσόβερ θα είχαμε ακόμα χαμηλότερες εμπεδήσεις και οι ενισχυτές θα ζορίζονταν άσχημα.

Μου έχει τύχει να ενθουσιαστώ με το αποτέλεσμα της απόκρισης ενός φίλτρου σε woofer 10 ιντσών, αλλά μετρώντας την συνολική εμπέδηση είδα ότι έχει φτάσει στα 1,6 Ωμ, οπότε επαναπροσδιορισμός.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Τα συγκεκριμένα ηχεία είχαν πολύπλοκο crossover με αποτέλεσμα να καταναλώνεται αρκετή ισχύς σε αυτό.
Αυτό που λες έχει να κάνει με την συνολική απόδοση, ή την ευαισθησία στην ουσία, την ηχείου.
Αν θες να κουλαντρίσεις (όπως λένε στην Κρήτη) καλά την συμπεριφορά των μεγαφώνων, έχοντας θέσει υψηλούς στόχους ουδετερότητας, αναπόφευκτα το κύκλωμα διαχωρισμού θα είναι πολύπλοκο, εξαρτώμενο και από τις μονάδες.
Έτσι θα καταναλώνει μεγαλύτερο μέρος της, προερχόμενης από τον ενισχυτή, ενέργειας.

GKZ

Reaction score
222
Μπορείς σε παρακαλώ να βρεις κάτι ανάλογο από την Q acoustics.
Το ρώτησα και πριν και είδα την φωτογραφία ενός χώρου στάθμευσης και κάποιον αποθηκών.
Βλέπεις πλησιάζει η Κυριακή του Θωμά και έχω επηρεαστεί...
Κύριε Πέτρο επαναλαμβάνω το ερώτημα μου διατυπωμένο λίγο διαφορετικά .

Υπονοείτε δηλαδή ότι η q acoustics είναι μία εταιρεία «φάντασμα»;;;
Μία αμφιβόλου υπάρξεως εταιρεία ;;;

Μία ανύπαρκτη εταιρεία ;; Τι ακριβώς υπονοείτε τέλος πάντων ;;;

Θα έκανε λάθος η Κινοτεχνική ;;

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ken ishiwata σε όλες τις παρουσιάσεις , ανά τον κόσμο , του marantz pm -10 προτείνει τα q-acoustics consept 500 γιά «δέσιμο» μαζί του.
Θα πρότεινε ποτέ ο ken το προιόν μιάς αμφιβόλου υπάρξεως εταιρείας γιά «δέσιμο» με το κομψοτέχνημα της marantz ;;;

Z

Zdimis

Guest
HXEIO θελει να αγορασει ο ανθρωπος οχι τις εγκαταστασεις.Ημαρτον ρε παλληκαρια -το τελικο προιον εχει σημασια και οχι οι εγκαταστασεις.Μπορει ναχει συνταγη καλη αξιοπρεπη υλικα για τις προδιαγραφες που θετει και να το φτιαχνουν εξωγηινοι -η ρομποτ η καποια φυλή απο τα βαθη τω ορυζωνων σε θερμοκηπια.aΑφου αυτο που εμδιαφερει τον χρηστη ειναι το πως παιζει.ΑΝΤΕ Κ ΤΟ ΠΩς ΔΕΙΧΝΕΙ/Αντε κ τι ειπανε καποιοι ριβιουερς που συνηθως μεσα πεφτουνε.Οσον αφορα τα spectrum παιζουν διαφορετικα απο τα q και το σιγουρο ειναι οτι μπορεις να ευχαριστηθεις μουσικη και απο τα δυο εξαιρετικα -στην περιπτωση του ελληνα θελει κ καποια ρωμη βατ για πληροτητα.

GKZ

Reaction score
222
Στο studio 5 που ειχα στη κατοχη μου για 18 χρονια και τωρα και 2 χρονια τα βλεπω-ακουω συχνα δεν εχω παρατηρησει το παραμικρο προβλημα - το ιδιο και ο τωρινος τους ιδιοκτητης.Μιλαμε για 20 συναπτα ετη απροβληματιστης λειτουργειας.
Εκεί στην Κρήτη μάλλον δεν θα έχετε μύκητες ή υγρασία .

To ίδιο μου είπε και ο Γ . Πετρόπουλος, ότι δηλαδή και καλά είναι το πρώτο ζευγάρι ηχείων Α.S. που ακούει να συμβαίνει κάτι τέτοιο .

Oμως εγώ εχω βρεί άλλους 3 ιδιοκτήτες studio οι οποίοι αντιμετώπισαν/ζουν το ίδιο πρόβλημα .
Ο ένας μάλιστα έβγαλε τα γούφερ και τα πήγε για να του τα επισκευάσει γνωστός επισκευαστής ηχείων από την Αττική , με αποτυχημένο αποτέλεσμα .

Reaction score
15.469
Εκεί στην Κρήτη μάλλον δεν θα έχετε μύκητες ή υγρασία .

To ίδιο μου είπε και ο Γ . Πετρόπουλος, ότι δηλαδή και καλά είναι το πρώτο ζευγάρι ηχείων Α.S. που ακούει να συμβαίνει κάτι τέτοιο .

Oμως εγώ εχω βρεί άλλους 3 ιδιοκτήτες studio οι οποίοι αντιμετώπισαν/ζουν το ίδιο πρόβλημα .
Ο ένας μάλιστα έβγαλε τα γούφερ και τα πήγε για να του τα επισκευάσει γνωστός επισκευαστής ηχείων από την Αττική , με αποτυχημένο αποτέλεσμα .
Φιλε μου απλα καταθετω τη προσωπικη μου εμπειρια, ανεφερα και το αντιστοιχο προβλημα που αντιμετωπισαν οι ερμηδες φιλου.Ισως στη δημιουργια του συγκεκριμενου προβληματος να συνδραμει και το μεγεθος του μεγαφωνου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas