Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Reaction score
1
Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Ποιο φθηνό από €55-65 δεν θα βρεις τουλάχιστον τώρα που μιλάμε. Έχεις μια πολύ καλή και όμορφη τηλεόραση με καλές δυνατότητες.
Πάρε μια καρτούλα της Neotion και βάλτη μόνος σου να κάνεις τη δουλειά σου.
Υπάρχει σχετικό θέμα σε αυτή τη κατηγορία.
Για το ποιος πήρε την απόφαση, άστο καλύτερα, μιας και είναι μάταιο να το συζητάμε πλέον, τώρα που και η ΕΡΤ+ γυρνάει σε mpeg4.

Reaction score
5

σε συμφέρει να πάρεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή, τον οποίο να συνδέσεις στο vcr/dvd-recorder σου, ώστε να γράφεις κιόλας, διαφορετικά πώς θα γράφεις; (εκτός αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει)

αν άκουσα καλά, οι εκπομπές που τώρα βγάινουν σε mpeg2 θα γυρίζουν σύντομα σε mpe4, οπότε όλα στο 4

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Άκουσα ότι όποιος έχει ΟΝ θα μπορεί να βλέπει τα ψηφιακά από το tvbox του με αναβάθμιση του λογισμικού που θα γίνει σύντομα...

Αληθεύει;

Reaction score
0

Γειά σας και καλορίζικη η ψηφιακή στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος συνδρομιτής της On Telecoms να μας πει αν ο αποκωδικοποιητής που δείνει η εταιρεία είναι μόνο mpeg2 (σίγουρο αυτό) ή είναι mpeg4 (πιάνει να κανάλια της digea);

Reaction score
3

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Καλησπέρα κι απο μένα παιδιά, καινούριος είμαι, απ τους πολλούς φαντάζομαι που ψάχνουν λύσεις με την ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση.
Έχω μια Philips 32pfl9603 η οποία απο πίσω γράφει πως υποστηρίζει και Mpeg 2 και 4. Κάνω λοιπόν σήμερα το πρωί μια αυτόματη εγκατάσταση καναλιών, και βρίσκει 16 ψηφιακά και 30 αναλογικά. Απο τα ψηφιακά όμως, μόνο τα 4 της Νετ (+ ρικ) είχαν εικόνα, τα υπόλοιπα (που χρησιμοποιούν δηλαδή mpeg 4 ) είχαν μόνο ήχο, αν και τα αναγνώριζε ως κανάλια,βγάζοντας πληροφορίες για πρόγραμμα και digea κλπ.
Έκανα κάτι δοκιμές, δεν έπιασε τπτ, ώσπου τηλεφώνησα στη philips Ελλάδος, και μου είπαν οτι δεν έχει mpeg4 και να βάλω μια κάρτα (στο πλάι της tv) απο έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό τους που θα στοιχίσει γύρω στα 65 ευρά.
Προτιμότερο είναι να αγοράσω αποκωδικοποιητή ή να βάλω αυτή την κάρτα που προτείνει η philips ;;;
Και εκτός απο αυτά, άλλη λύση δεν υπάρχει σε κάτι πιο φτηνό;; Ξέρει κανείς αν θα κυκλοφορήσει καμιά αναβάθμιση απο το site της εταιρίας;;
Εκτός αυτού, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πόσο προκλητικό είναι όλη η Ευρώπη (όπου παράγονται οι περισσότερες tv που έχουμε) να βλέπει mpeg 2 και στην Ελλάδα να έχουμε ταυτόχρονα ΚΑΙ mpeg2 ΚΑΙ mpeg 4 ; Ποιός περίεργος το αποφάσισε αυτό; :141:
Θενκς και σόρυ για το λογύδριο.
Ξέχασα να αναφέρω πως είμαι απο Καλαμαριά Θεσ/νίκης. (Αν παίζει ρόλο δλδ)
Σε ενημέρωσαν για την μάρκα της κάρτας που σου πρότειναν??
Είναι της Philips (και έχει κάποια επειπλέον χαρακτηριστικά ή καλύτερη συμβατότητα) ή είναι η γνωστή κάρτα της Neotion??

Reaction score
44
Δυο απορίες:
έχουν και άλλοι πρόβλημα με την χαμηλή ένταση των καναλιών ή μόνο εγώ;
αυτό το ψίριασμα στην οθόνη οφείλεται στην συμπίεση ή στον αποκωδικοποιητή μου;

Reaction score
180

3 δευτερολεπτα για να αλλαξει καναλι στα επιγεια της DIGEA η samsung Β650. Ψιλοξενερωμα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Απο τα παραλια της Λαρισας (Αγιοκαμπο) η ληψη και η εικονα ειναι αριστη (δεκτης ο Τουρμπο απο το Πλαισιο με 49€). Το κουφο μ΄αυτον τον δεκτη ειναι οτι αλλαξα τρια σκαρτ (το ενα ολοκαινουργιο!) εως οτου δω εικονα! Αλλα...ΟΚ!
Πραγματι ο ηχος ειναι λιγο χαμηλοτερος απο το κανονικο (οπως λεει και xrono3)

Reaction score
0
τελικά ρε παιδιά για να ξεμπερδευουμε λίγο τα πράγματα γιατί εγώ έχω μπερδευτεί αρκετά...
όσον αφορά τις τηλεοράσεις που έχουν mpeg4 αποκωδικοποιητή δεν μας ενδιαφέρει, πέζουν όλα...
πάμε τώρα στην πλειοψηφία πιστεύω...
εχουμε λοιπόν τηλεόραση με MPEG2 αποκοδικοποιητή και ας υποθέσουμε οτι όλες έχουν και CI υποδοχή...
τι θα είχε καλήτερο οπτικό αποτέλεσμα (ας μην ασχοληθούμε με τα τηλεχιριστήρια και τα σχετικά...μόνο οπτικό).
άρα έχουμε 2 επιλογές :

α) module CI καρτούλα mpeg4
b) εξωτερικό κουτί αποκωδικοποιητή mpeg4

αν λοιπόν πάμε στην α) περίπτωση θα έχουμε πιθανότητα χρονοκαθυστέρησης της εναλαγής καναλιών...και επίσης downgrade το σήμα σε mpeg2 για να μπορέσει να προβληθεί στην tv? ή δεν κάνει downgrade και το περνάει για προβολή σε mpeg4?

αν πάμε στην b) περίπτωση και βάλουμε το κουτί και πιάνει τα πάντα και το συνδέσουμε ή με SCART ή με HDMI εφόσον βρούμε και κάποιον που έχει και HDMI (υπάρχουν έτσι δεν είναι?) εκεί θα μας προβάλει σίγουρα σε MPEG4 ή η τηλεόραση μας θα κάνει πάλι downgrade σε mpeg2 (δεν νομίζω να ισχύει το downgrade εδώ γιατί τότε θα σήμαινε πως μας έριχνε το σήμα στα πάντα, blueray,mediaplayers κτλ.) μήπως από HDMI μας το περνάει από άλλο κύκλωμα και από SCART από άλλο και μας το ρίχνει?

σας παρακαλώ κάντε και μια διευκρίνηση ώστε να βγάλουμε και ακρη οι υπόλοιποι με την λιγότερη πληροφόρηση για να ξέρουμε τι κινήσεις να κάνουμε....αν π.χ. με την καρτούλα μας ρίχνει σώνει και καλά από mpeg4 σε mpeg2 τότε σαφώς δεν θα ασχολειθώ με κάρτα και θα προτιμήσω με υψηλότερο κόστος έναν εξωτερικό δέκτη αν αυτός μας μεταφέρει το σήμα αυτούσιο οπως το λαμβάνει και μας το προβάλει. ελπίζω να καταλαβατε τι εννοώ γιατί εχω στο σαλόνι μια 40άρα σονυ που έχει πέξει όλο κιόλο κανα χρόνο και είναι κρίμα να πάει στράφι επειδή είναι mpeg2 και να μου σπάει τα νευρα στις αλλαγές καναλιών π.χ. οπως λέτε.

Reaction score
6
Και μόνο ότι οι εξωτερικοί δέκτες έχουν ενσωματωμένο media player, αλλά μπορούν επίσης και να γράψουν σε αποθηκευτικό μέσο (USB-σκληρό) θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

Και ούτε κάθεσαι να ασχοληθείς με το αν το mpeg4 γίνεται mpeg2. Και η αλλαγή των καναλιών είναι στιγμιαία. Για τηλεθέαση μιλάμε, δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να κάνεις ταχύτατα ζάπινγκ.

Η καλύτερη σύνδεση χωρίς μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και τούμπα πάλι είναι μέσω HDMI.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.609
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Και μόνο ότι οι εξωτερικοί δέκτες έχουν ενσωματωμένο media player, αλλά μπορούν επίσης και να γράψουν σε αποθηκευτικό μέσο (USB-σκληρό) θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

Και ούτε κάθεσαι να ασχοληθείς με το αν το mpeg4 γίνεται mpeg2. Και η αλλαγή των καναλιών είναι στιγμιαία. Για τηλεθέαση μιλάμε, δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να κάνεις ταχύτατα ζάπινγκ.

Η καλύτερη σύνδεση χωρίς μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και τούμπα πάλι είναι μέσω HDMI.

Αυτά που έγραψε ο Pleo είναι η καλύτερη λύση!

Καλύτερα να έχεις ένα τηλεκοντρόλ ακόμα, παρά να πετάξεις αυτό

της τηλεόρασης από τα νεύρα σου!:138:

Reaction score
2

Πάντως, εχει ενα τρόπο να μετατρέψεις την όποια αναλογική - hdmi - mpeg2 TV σου σε μόνιτορ που να ανάβει και να σβήνει απο το τηλεκοντρόλ του επίγειου - βάζεις ενα ρελέ απο το pin 8 του scart του δορυφορικου να ανάβει μεσω ρελέ την TV! και δη μεσω optocoupler, για να περνά και CE!!!!!!

κάτι τετοιο θα σκαρώσω εδω οταν με το καλό ερθει η ψηφιακή στην Κρήτη.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Απο τα παραλια της Λαρισας (Αγιοκαμπο) η ληψη και η εικονα ειναι αριστη (δεκτης ο Τουρμπο απο το Πλαισιο με 49€). Το κουφο μ΄αυτον τον δεκτη ειναι οτι αλλαξα τρια σκαρτ (το ενα ολοκαινουργιο!) εως οτου δω εικονα! Αλλα...ΟΚ!
Πραγματι ο ηχος ειναι λιγο χαμηλοτερος απο το κανονικο (οπως λεει και xrono3)
Υπάρχουν καλώδια scart που δεν περνάνε RGB. Συνήθως αυτά έχουν λιγότερα pins. Εάν ο δέκτης βγάζει RGB και το scart δεν έχει τα pins τότε η εικόνα είναι απρόμαυρη. Υπάρχει και η περίπτωση να είναι χαλασμένο το καλώδιο. Αν βρήκες δύο χαλασμένα, να πάρεις λαχείο. :138:
Οι δέκτες έχουν οι ίδιοι volume. Το βάζουμε στο τέρμα και η ρύθμιση της έντασης γίνεται μέσω της TV.

Reaction score
6
Σε όλους αυτούς τους δέκτες είδα ότι μπορούν να γράψουν αυτό που βλέπεις μέσω USB αλλά δεν είδα να λένε για αναπαραγωγή μέσω του USB κάτι άλλο πέρα από φωτογραφίες και mp3 αρχεία ήχου.

Απαράδεκτο σε αυτά τα χρήματα να μην αναπαράγουν αρχεία video πάντως (εκτός και αν ξέχασαν να το αναφέρουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά).

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Πράγματι έχουν το απαιτούμενο hardware για να παίξουν και Η.264 matroskas, οπότε -όσα το κάνουν- ντουμπλάρουν ωραιότατα και ως media-players. :444:

Reaction score
1

Αρχικά μια επίσκεψη στο επίσημο site του εκάστοτε προϊόντος, μπορεί να μας διαφωτίσει.

Reaction score
44
Νομίζω ότι τζάμπα παιδευόμαστε,μετά από την προσμονή για το πότε θα αρχίσει η digea στην Θεσσαλονίκη και την συβίωση με αυτήν εδώ και λίγες μέρες έχω να πω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα και εξηγούμαι:εκτός από το mega που το έπιανα με πολλά είδωλα λογο κάποιον διπλανών κτηρίων και εκεί είδα διαφορά στην ποιότητα όλα τα άλλα είναι μια μετριότητα ιδιαίτερα το σκαϊμπορώ να πω ότι δείχνει πολλύ καλύτερα στο αναλογικό χωρίς εκείνο το ενοχλητικό ψίριασμα που δημιουργεί η συμπίεση στα ψηφιακά, ο δε ήχος είναι τόσο χαμηλός πού με λίγο θόρυβο μέσα στο σπίτι δεν ακούς τίποτα με την ένταση στο full.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis