Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Reaction score
5
Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

η ψηφιακή τηλεόραση θα φέρει σαφώς καλύτερη εικόνα, πράγμα που θα μετρήσει ιδιαίτερα για όσους βλέπουν σε πανελ με hdtv δυνατότητες, αφού το upscaling θα παίρνει καθαρότερο σήμα για να δουλέψει, και έτσι οι παραμορφώσεις θα είναι περιορισμένες

συνεπώς θεωρώ μεγάλο βήμα τη μετάβαση σε ψηφιακή τιβί

Reaction score
40

Οι κατοχοι TV με απλλ DVB-T mpeg2 μην ανησυχειτε. Εχει βγαλει η νεοτιον μια καρτα που μπαινει στο CI (common interface) της TV σας και αναβαθμιζει το δεκτη σας απο MPEG2 και σε 4. Αρα δεν χρειαζεται εξωτερικος. Κια χρησιμοποιειτε και τα remote control των TV μας κανονικα. Κανειι 55 ευρω

Reaction score
2

Αληθεια, η μεταφορα του σηματος απο τα κεντρα εκπομπης πως θα γινεται? (συγγνωμη εαν εχει ηδη απαντηθει, αλλα δεν το βρηκα καπου)

Reaction score
31

Οι κατοχοι TV με απλλ DVB-T mpeg2 μην ανησυχειτε. Εχει βγαλει η νεοτιον μια καρτα που μπαινει στο CI (common interface) της TV σας και αναβαθμιζει το δεκτη σας απο MPEG2 και σε 4. Αρα δεν χρειαζεται εξωτερικος. Κια χρησιμοποιειτε και τα remote control των TV μας κανονικα. Κανειι 55 ευρω
καλημερα αν μπορεις σε παρακαλω πες κατι παραπανω σε αυτο δηλ που το βρισκουμε πως θα δουλεψει κτλ εχω μια σονυ με mpeg2 ευχαριστω

Reaction score
802

το media markt πουλαει μια τετοια αλλα πως στο καλο θα ξερω οτι θα παιξει στην τηλεοιραση μου?εχω μια panasonic 42pz80.
Δεν τιθεται καθολου θεμα συμβατοτητας?

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Δεν θυμάμαι που είχα δει την λίστα, αλλά εδώ έχει μερικά μοντέλα:

http://www.boards.ie/vbulletin/showpost.php?p=59662002&postcount=41

Εδω εχει μια λιστα για τα παιδια που ρωτησαν.

Δυστυχως δεν βλεπω ουτε panasonic ουτε lg που θελω εγω.

Σε μαγαζι (ηλεκτρονικαδικο ) που ρωτησα την ιδια λιστα μου εδειξαν .Υπαρχει κατι νεωτερο ? :121:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Neotion Module NP Mpeg4

http://www.neotion-processor.com/processors/np4.php

αποκωδικοποιούν το Mpeg4 σήμα της Digea, εφόσον η τηλεόραση διαθετει δέκτη DVB-T Mpeg2 και CI slot.

Διατίθεται απο πολλά καταστηματα δορυφορικων και κοστίζει 55 ευρώ.

Σε κάθε αλλη περίπτωση που η τηλεόραση δεν πληρεί τα παραπάνω κριτήρια χρειάζεται εξωτερικός DVB-T Mpeg-4 δέκτης.

Πάντως με την συγκεκριμένη κάρτα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών λόγω της διαδικασίας αποκωδικοποίησης του σήματος.

Reaction score
802

Δεν αναφερει κατι για panasonic...
Θα ειναι ρισκο η αγορα μιας τετοιας καρτας?

Reaction score
0

Πάντως με την συγκεκριμένη κάρτα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών λόγω της διαδικασίας αποκωδικοποίησης του σήματος.
δηλαδή ποσο είναι αυτή η καθυστέρηση ?

Reaction score
802

2 δευτερολεπτα ειχα διαβασει καπου...
Μικρο το κακο αν ειναι να γλιτωσεις νεα κουτια και χειριστηρια στο σαλονι σου...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

μπορεί και να φτάσει τα 5 sec αναλογα με την τηλεόραση.
Εαν δεν είναι κάποιος zapper, είναι λυση η Neotion NP.

Reaction score
40

Εχει δοκιμαστει σε LG, Sony, Hitachi, Samsung (100% επιτυχια) philips 98% Sharp, Panasonic δεν εχουμε δοκιμασει. Σε επαφη που ερχομαι με τον εισαγωγεα της Neotion, (Μαντζαριδης) μου λεει οτι θα δοκιμαστει συντομα. Οποιος θελει μπορει να μου στειλει ΠΜ να του πω που και πως θα την παρει. Εχω 2 ετοιμοπαραδοτες. Η τιμη 55 ευρω οπως προαναφέρθηκε. Αν και ακομα εχουμε καιρο εδω στην Αθηνα.

Reaction score
0
Καλησπέρα, και Καλή Χρονιά!

Είμαι κάτοχος της SONY 40W3000. Διαβάζω στα specs:

DVB-T/DVB-C
MPEG-2 MP@ML/HL, MPEG-4 HP@L3L4
Υποδοχή CAM (Υπομονάδα για πρόσβαση υπό συνθήκες)

Η τηλεόραση αγοράστηκε Δεκέμβριο 2007. Μένω Αθήνα, οπότε δεν καίγομαι άμεσα...

Απορία: Έχω αποκοδικωποίηση MPEG-4? Αν όχι, θα κάνει δουλειά η καρτούλα που αναφέρεται παραπάνω?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Αυτές είναι οι απαιτήσεις σε πρωτόκολλα για τους δέκτες απο την Digea.

Mpeg4 (H.264 AVC) decoder (Standard Definition)
Transport stream : ISO/IEC 13818-1, , ETSI TS 101 154 v1.8.1
Video profile and level : ISO/IEC 14496-10 Main [email protected] ,
ETSI TS 101 154 v1.8.1
Video resolution Standard definition : 720x576
Audio decoding : ISO/IEC 13818-3 (MPEG1 Layer 2),
ETSI TS 101 154 v1.8.1​
Audio mode : Mono, Stereo

οπότε βασει του profile που υποστηρίζει η τηλεόραση σου κατα Mpeg4 , δεν χρειάζεσαι επιπλέον αποκωδικοποιητή, αλλά έχεις και την CAM για μελλοντική χρήση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Reaction score
40

Με αυτα που λες εχει συμβατοτητα. Η Sony ειχε βαλει τετοιους δεκτες απο τις πρωτες. Εαν παλι δεν παιξει κ καρτουλα θα κανει δουλεια.

Reaction score
5

φαίνεται πως έχεις αποκωδικοποιητή, αλλά εγγραφή πώς θα κάνεις (υποθέτω πως αυτό σε ενδιαφέρει);;

δεν νομίζω πως είναι δυνατόν να σετάρεις την τηλεόραση να πιάνει mpeg4, να συνδέσεις τηλεόραση σε recorder, και ταυτόχρονα να βλεπεις το μενού του recorder στην τηλεόραση (αφού η τιβί ή ως δέκτης θα είναι ρυθμισμένη, ή ως οθόνη του recorder, όχι και τα δύο ταυτόχρονα)

αν έχω δίκιο, τότε όσοι ενδιαφέρονται για δυνατότητα εγγραφής δεν έχουν κανένα λόγο να ψάχνουν για τιβί με mpeg4, αφού έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστούν να πάρουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή για να τον συνδέσουν με το recorder

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

εκτος εαν η τηλεόραση έχει usb θύρα και μέσω αυτης να γράφονται οι εκπομπές, είτε σε δίσκο είτε σε usb stick.
Αρκεί να υποστηρίζει εγγραφή η τηλεόραση και όχι μονο player.

Reaction score
0
Παίδες η δική μου tv είναι μια samsung τριετίας. Εχει CI (common interface) αλλά δεν έχει καθόλου ψηφιακό δέκτη. Θα δουλεύει το neotion ή προϋποθέτει οπωσδήποτε την ύπαρξη δέκτη mpeg2 ???

Reaction score
802

Οταν γινει τεστ σε panasonic παρακαλω ενημερωστε.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Παίδες η δική μου tv είναι μια samsung τριετίας. Εχει CI (common interface) αλλά δεν έχει καθόλου ψηφιακό δέκτη. Θα δουλεύει το neotion ή προϋποθέτει οπωσδήποτε την ύπαρξη δέκτη mpeg2 ???
πές μας τον ακριβή τύπο της τηλεόρασης. Εχει CI χωρίς ψηφιακό δέκτη ?
Παραξενο... Το Neotion προυποθέτει την ύπαρξη δέκτη DVB-T Mpeg-2.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss