Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Reaction score
1.213
Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Ξερουμε ποια μοντελα τηλεορασεων παιζουν με την συγκεκριμενη καρτα ?

Reaction score
0
Νομίζω αυτό είναι το cam. Όμως ας μην βιαζόμαστε...
Από αυτά που έχω διαβάσει το cam αυτό μετατρέπει το mpeg4 σε mpeg2, που σημαίνει μια (ίσως μικρή) υποβάθμιση στην ποιότητα της εικόνας και ότι καθυστερεί λίγο στην αλλαγή καναλιού...

οχι οτι σε αμφισβητω αλλα μου ακουγεται λιγο κουλο!!!

Reaction score
5

πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση!

συμφωνείς πως τα νέα ψηφιακά κανάλια, προβαλλόμενα σε οποιαδήποτε τηλεόραση (CRT ή panel) θα έχουν παραμορφωμένες μορφές σε όλα τα κανάλια, λόγω των διαφορών στα aspect ratios?

Reaction score
1

Ακριβώς το αντίθετο!
Το κάθε είδους σήμα - ανεξαρτήτως ανάλυσης - περιέχει την πληροφορία για την εγγενή ανάλυσή του (περιέχει δηλ. flag / σήμα, το οποίο "λέει" στη συσκευή προβολής τη σωστή ανάλυση - 4:3, 16:9 κλπ), οπότε δηλώνοντας σωστά τη συσκευή (επιλέγοντας από το τηλεχειριστήριο εάν η TV σου είναι 4:3 ή 16:9) το σήμα αναπαράγεται πάντα σωστά.

Έτσι κι αλλιώς οι παλιές CRT τηλεοράσεις έχουν ανάλυση περίπου 350 x 576 (0,61:1), αλλά παρόλα αυτά δείχνουν σωστά όλα τα σήματα!

Εάν πλησιάσεις κοντά σε CRT θα παρατηρήσεις τα pixels με τη μορφή μικρων κόκκινων-μπλε-πράσινων κατακόρυφων λωρίδων. Οι λωρίδες αυτές είναι περίπου 350 και σε συνδυασμό με τις 576 γραμμές του σήματος PAL δίνει τα νούμερα που ανέφερα παραπάνω.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι με τις διαφορές μεταξύ pixel aspect ratio και picture aspect ratio, είναι δουλειά των συσκευών μας (DVD-players, TV, decoders) να κάνουν όλους τους αναγκαίους υπολογισμούς μεταξύ των δύο για να βλέπουμε όπως πρέπει!!!

Δεν είναι τυχαίο που μετά από όλο αυτό το "μπάχαλο", οι προδιαγραφές της High Definition εικόνας (blu-ray, AVCHD κλπ) προβλέπουν μόνο τετράγωνα pixels με aspect ratio 1:1, δηλαδή ότι διαστάσεις έχει το αρχείο σε pixels, στις ίδιες ακριβώς προβάλλεται χωρίς άλλη μετατροπή (1920x1080 & 1280x720 είναι 16:9, 1920x817 και 1280x544 είναι 2,35:1 κλπ).

Σε αυτή τη σελίδα εξηγεί το Pixel Aspect Ratio (PAR):

http://www.3ivx.com/support/par.html

Reaction score
5

φίλε προφανώς γνωρίζεις το θέμα 576 φορές καλύτερα από μένα

ωστόσο στην 4:3 τηλεόρασή μου οι άνθρωποι στο σκάι φαίνονται ψηλοί και λεπτοί... στα δελτία ειδήσεων όλες οι γυναίκες φαίνονται με σώμα φωτομοντέλου...

όταν πάρω τηλεόραση πάνελ (μέσα στους επόμενους μήνες), στα ψηφιακά αλλά και στα αναλογικά κανάλια, τι ρύθμιση θα πρέπει να κάνω στην τηλεόραση για να βλεπω σωστά τα κανάλια που εκπέμπουν 4:3? δεν θα αναγκαστώ να ρυθμίσω σε 4:3 και συνεπώς να έχω μπάρες αριστερά και δεξιά, για να μην έχω παραμορφωμένες εικόνες;

ευχαριστώ για την υπομονή σου

Reaction score
2
σε 4:3 τηλεοραση οταν παιζει 16:9 καναλι πρεπει να την γυρισεις σε 16:9 καδρο, με το ειδικο κουμπακι απο το remote, εαν δεν γυρναει απο μονη της.
μια sony 20ετιας που ειχα το ειχε αυτο που σου λεω αρα φανταζομαι θα το εχουν και αλλες.
αλλιως θα τα βλεπεις ολα τραβηγμενα στον καθετο αξονα...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Ρωτησα τη philips και μου ειπαν δεν γινετε αναβαθμηση αλλα με την cam παιζει.:109:
Σε μένα,για την 9603, άλλα είπαν:

Αγαπητέ κύριε .........
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας σχετικά με την συσκευη σας

Θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι μεχρι στιγμης η Philips δεν εχει ανακοινωσει την κυκλοφορια καποιας αναβαθμισης στο λογισμικο της τηλεορασης που με την συνοδεια καποιας καρτας c.i να δινει την δυνατοτητα στην τηλεοραση σας να λαβει ψηφιακα σηματα mpeg4.
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε εκ νέου μαζί μας αναφέροντας τον αριθμό αρχείου πελάτη............

Αν τη δοκίμασε κάποιος φίλος την κάρτα της ΝΕΟΤΙΟΝ σε κάποια σειρα της Philips με C.I είσοδο, ας γράψει τις εντυπώσεις του.Δυστυχώς στην περιοχή μου μάλλον θα αργήσει να 'ρθει η Digea αλλά ας είμαστε έτοιμοι.

Καλή Χρονιά και χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Βασικά αυτό που πρέπει να κάνουμε σε πρώτη φάση πιστεύω είναι να φτιάξουμε μία λίστα με τις τηλεοράσεις που ξέρουμε ότι δουλεύουν σίγουρα με το cam της Neotion. Ας ανοιχτεί λοιπόν ένα σχετικό θέμα και ας καταγράφει ο καθένας τα μοντέλα που δοκίμασε/ξέρει ότι μπορούν να δουλέψουν με το cam.

Reaction score
25.429

την να την κανουμε την καρτα ρε παλουκαρια οταν σχεδον ολοι θα εκπεμπουν σε 4:3
εγω λεω να το γυρισουμε στο streaming ισα ισα για να βλεπουμε ειδησεις...

Reaction score
7.089

Καθομαστε και τρωγομαστε για το ποτε θα εχουμε και στην Αθηνα ψηφιακη αλλα δεν βλεπω το λογο γι αυτο. Τα προγραμματα ειναι χαλια,τι νοημα εχει αν η εκπομπη ειναι αναλογικη ή ψηφιακη? Η π@π@ρια δεν γνωριζει τυπο μεταδοσης,π@π@ρια θα ειναι και στις δυο περιπτωσεις.

Περισσοτερο μας τρωει αν οι δεκτες θα εχουν και δυνατοτητα αναπαραγωγης media αρχειων ή αν εχουν και δυνατοτητα pvr σε εξωτερικους δισκους παρα το προγραμμα.

Reaction score
5

φίλε μου σε 36 λεπτά ξεκινά το "όνομα του ρόδου" σε ένα ελεύθερο κανάλι, να υποθέσω πως το θεωρείς κι αυτό "π@π@ριά";

Reaction score
7.089

Και δεν μπορεις να δωσεις 2 ευρω να το δεις σε dvd με την ησυχια σου και να το κανεις και μια κοπια να το βλεπεις οποτε θελεις?

Τοση λιγη αξια δινεις σε τοσο καλες ταινες?

Αναφερομουν στα βασικα προγραμματα των καναλιων που ειναι κατα 95% φτηνιαρικα και ανοητα. Αν περιμενεις να ψυχαγωγηθεις απο τις 2-3 καλες ταινιες που θα παιξουν ολα μαζι σε μια εβδομαδα τοτε μαλλον δεν πολυασχολεισαι με την οικιακη ψυχαγωγια

Reaction score
5

εντάξει φίλε αν πιστεύεις πως μπορείς να βγεις κι από πάνω μετά την εντελώς ισοπεδωτική γνώμη που έγραψες παραπάνω... τι να πώ...

όλως περιέργως, σήμερα είδα το "φιλάργυρο" του μολιέρου που έγραψα τις προάλλες από τηλεόραση, έχω ακόμη γραμμένο τις 1-2 προηγούμενες μέρες τον "κατα φαντασία ασθενή" του ίδιου και to "corpse bride" του Tim Burton

κι όλα αυτά μπορώ να τα γράψω σε DVD και να τα βλέπω όποτε θέλω

και δεν έχω καν ακουμπήσει ντοκιμαντερ και παρόμοια προγράμματα

ιδέα δεν έχω περί οικιακής ψυχαγωγίας, το βρήκες

Reaction score
7.089

Με ολο αυτο το υλικο στο διαδικτυο περιμενεις τα ψιχουλα των καναλιων? Μην πιανεσαι απο τις εξαιρεσεις αλλα και παλι ενα ντοκυμαντερ ή μια καλη ταινια θα σε χαλασει αν την δεις σε αναλογικη εκπομπη?
Αυτο ηθελα να τονισω,κολλαμε στο ποτε θα εχουμε ψηφιακη για ενα ελαχιστο ποσοστο σοβαρου υλικου

Reaction score
1.213

Με ολο αυτο το υλικο στο διαδικτυο περιμενεις τα ψιχουλα των καναλιων? Μην πιανεσαι απο τις εξαιρεσεις αλλα και παλι ενα ντοκυμαντερ ή μια καλη ταινια θα σε χαλασει αν την δεις σε αναλογικη εκπομπη?
Αυτο ηθελα να τονισω,κολλαμε στο ποτε θα εχουμε ψηφιακη για ενα ελαχιστο ποσοστο σοβαρου υλικου

Kαι σε dvd μπορεις να δεις μια ταινια αλλα το blu ray ειναι καλυτερο..(και ας ειναι ελαχιστο το υλικο ):137:

Εγω που εχω χαλια σημα πολυ ευχαριστως θα δωσω ενα 50-60αρι για να τα βλεπω καλυτερα.Και ας ειναι και λιγα αυτα..:109:

Reaction score
2
μεχρι να το γυρισουν σε 720p/16:9 τουλαχιστον, δεν εχει κανενα νοημα η ψηφιακη τηλεοραση.
οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν τοσο το καλυτερο.

αλλα τι λεω, εδω ακομα και η νοβα που ειναι δορυφορικη ειναι αστα να πανε...σε 3-4 χρονια ισως...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δηλαδή είσαι ευχαριστημένος απ την ποιότητα του σήματος σήμερα και η ψηφιακή εκπομπή είναι άχρηστη;
Περίεργο γιατί υπάρχουν πολύ εκνευριστικά φαινόμενα με το αναλογικό σήμα και επίσης δεν έχουν όλοι ούτε τις γνώσεις ή την όρεξη να ασχολούνται με υπολογιστές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss