Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Reaction score
20.810
Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Θέλει και μια ...τηλεόραση! :116:

Reaction score
1.844

:204:

Και προΰπαρξη καλής κεραίας και καλωδίωσης. Άσε να βγούνε σε καμιά 15αριά μέρες οι δέκτες στη πιάτσα και βλέπουμε τι θα υπάρχει. :126:

Reaction score
1.213

Θέλει και μια ...τηλεόραση! :116:
Το εχουμε αυτο.....:138:

Εχει δεκτη mpeg 2 νομιζω , δεν υπαρχουν (δεν θυμαμαι ποια ) δυο καναλια που εκπεμπουν σε αυτο ? Δοκιμασα χτες...νεκρη φυση :114:

Reaction score
20.810

Υπάρχουν 4 (τρία της ΕΡΤ Digital και το ΡΙΚ), αλλά περιορισμένης ευθύν.... ε, περιοχών εκπομπών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία). Στη Θεσσαλονίκη νομίζω υπάρχει και το κανάλι της εκκλησίας, το 4Ε (εκπέμπει και δορυφορικά).

Reaction score
1.988

Έχω ένα δέκτη terrestial mpeg2 Daewoo, δεν θυμάμαι μοντέλο, αγορά πριν ~2 χρόνια ~60 ευρώ. Με κουτί, οδηγίες χρήσης, ταπανταολα! Τον πακετάρω και τους προσφέρουμε μαζί, είναι πιο ελκυστική η προσφορά, πρώτη κατοικία και εξοχικό, σε σετάκι! :119:
Φούστα-μπλούζα ένα πράμα...!!!
Μέσα είμαι!!!

Reaction score
0

Indy μιας και είμαστε γείτονες (Λουτράκι...) πως πας με το σήμα, βελτιώθηκε καθόλου η ακόμα έχεις προβλήματα; Επίσης αν σου είναι εύκολο πες με τι κεραία "παίζεις" μιας και εγώ είμαι σε πολυκατοικεία με κεντρική εγκατάσταση (η κεραία πάντως κοιτάει Ξυλόκαστρο) και φοβάμαι πως δε θα πιάνω τίποτα...

Reaction score
0

Indy μιας και είμαστε γείτονες (Λουτράκι...) πως πας με το σήμα, βελτιώθηκε καθόλου η ακόμα έχεις προβλήματα; Επίσης αν σου είναι εύκολο πες με τι κεραία "παίζεις" μιας και εγώ είμαι σε πολυκατοικεία με κεντρική εγκατάσταση (η κεραία πάντως κοιτάει Ξυλόκαστρο) και φοβάμαι πως δε θα πιάνω τίποτα...
Εάν πιάνεις τώρα έστω μέτρια από Ξυλόκαστρο, θα είσαι μια χαρά.

Σε γενικές γραμμές με μέτριο σήμα έχεις τέλεια εικόνα στην ψηφιακή.

Μην ακούτε διάφορους ηλεκτρολόγους και τα λαμόγια του ΣΑΡΕ που προσπαθούν να πουλήσουν νέες εγκαταστάσεις με νέες κεραίες...

Reaction score
304

Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει , έχω δική μου κεραία televes DAT 45, αν και δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Αυτό που με προβληματίζει ότι η TV πιάνει τα ψηφιακά της ΕΡΤ που έχουν μάλιστα ασθενέστερο σήμα.

Reaction score
6

Νωρίς είναι ακόμα, μην βιάζεστε και θα στρώσουν όλα...
Τον άλλο μήνα ξεκινάνε και Θεσσαλονίκη....

Reaction score
4.909

Επειδή δεν βρήκα που να το αναφέρω, το βάζω εδω για ενημέρωση
Πριν λίγο μίλησα με τα κεντρικά, όπου ειχα μεταφέρει το ερώτημα σχετικά με την μη λήψη των επίγειων ψηφιακών απο την σειρά G της Panasonic σε mpeg4 στην περιοχή της Κορινθίας και μου απάντησαν ότι για να γίνει λήψη πρέπει να οριστεί ως χώρα εγκατάστασης η Γερμανία (μετά μπορούν να μπουν και τα ελληνικά σαν γλώσσα των μενού). Το πρόβλημα ειχε αναφερθεί σε διάφορα thread εδω (αλλά άντε να τα βρεις), αν πάντως κάποιος κάτοχος της τηλεόρασης μένει στην περιοχή που καλύπτεται απο τους πομπούς του Ξυλοκάστρου και είχε πρόβλημα με τα επίγεια ψηφιακά, ας δοκιμάσει και έτσι όπως γράφω και ας μας πει αν έκανε λήψη.
Αν οι moderators μπορούν να βρουν και το thread με την αναφορά στο πρόβλημα, ας το μεταφέρουν κι εκεί
Απ ότι μου ειπαν θα γίνει βέβαια κάποια στιγμή και αναβάθμιση ώστε να τα βρίσκει και με χώρα εγκατάστασης Ελλάδα, ενω τα ίδια ισχύουν και για την σειρά V
Επίσης μετέφερα το πρόβλημα ότι στην υπηρεσία που δείχνει τον καιρό στην Ελλάδα (μιλάω για vieracast, έχω την 46G15), επιλέγοντας Ελλάδα έχει μόνο 4 πόλεις και καμία δεν είναι απο την Βόρεια Ελλάδα (δεν έχει ούτε την Θεσ/νικη!)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Υπήρχαν κάποια εντελώς εκτός θέματος μηνύματα, τα οποία διαγράφηκαν. Παρακαλώ να παραμείνει η συζήτηση στο θέμα της. Για την ανταλλαγή απόψεων για οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν οι σχετικές κατηγορίες... ευχαριστώ.

Reaction score
0

Κάτι άκουσα γίνονται και δοκιμές στην Αθήνα με το κανάλι της Βουλής?

Reaction score
0

Εχω μια τηλεόραση Samsung 32 A656. Μένω απέναντι από το Ξυλόκαστρο (στον κόλπο της Αντίκυρας). Ενας γνωστός μου με εξωτερικό δέκτη MPEG-4 έπιασε τα κανάλια. Εγω δοκίμασα σήμερα αλλά δεν έπιασα γιατί από όσο ξέρω η τηλεορασή μου εχει μόνο MPEG-2 πάντως στο κανάλι 37 δίστασε αρκετά κατα το scan. Πάντως δεν γίνεται έτσι δουλειά καθε 6 μήνες κάτι αλλάζει (την τηλεόραση την αγόρασα τον Απρίλιο του 09).

Reaction score
1

προς τα που βλέπει η κεραία σου ;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Άρχισε να γελάς (ή να κλαις) από τώρα...
Το σήμα που θα δώσουνε θα είναι SD, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση ανάλυσης 720x576 και με "αξιοπρεπές" για mpeg-4 bitrate της τάξης των 2-4MBps(μάξιμουμ) , άντε να είναι και progressive (576p δηλαδή)....
Στην χειρότερη, θα δούμε και κανάλια με 544x576 (ή και χαμηλότερα) , interlaced, με bitrate 1-2Mbps....

Για HD εκμπομπές, θα περιμένεις , όπως όλοι μας...:121:
Τελικά έχει διευκρινιστεί αν η Digea θα εκπέμπει progressive ή interlaced;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Δεν έχεις άδικο...
Παρεμπιπτόντως, οι αναλυτικές προδιαγραφές εκπομπής της Digea υπάρχουν εδώ. Είναι σαφές ότι οι εκπομπές θα γίνονται σε ανάλυση 720Χ576, με κύρια συμπίεση ISO/IEC 14496-10 (δηλαδή H.264 AVC), σε Main [email protected]. Ο ήχος θα συμπιέζεται βασικά κατά ETSI TS 101 154 v1.8.1 (δηλαδή MPEG-2).
Εάν -όπως φαίνεται- η εκπομπή θα γίνεται σε 720X576@25 fps interlaced, τότε η ύπαρξη αποτελεσματικού αποπλέκτη και δυνατότητας 2:2 inverse telecine νομίζω ότι -δυστυχώς- παραμένουν σημαντικά κριτήρια κατά την αγορά νέας τηλεόρασης, πέρα από την απλή δυνατότητα λήψης σήματος MPEG-4.

Reaction score
1
Ναι δεν νομίζω να μας κάνουν τη χάρη. Progressive σημαίνει διπλασιασμός του bandwidth.

Reaction score
0
Interlaced & 25Hz; Δεν νομίζω ότι γίνεται... (Πρέπει η συχνότητα να είναι άρτια).
Μάλλον θα είναι στα 50Hz αν είναι πεπλεγμένο...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Interlaced & 25Hz; Δεν νομίζω ότι γίνεται... (Πρέπει η συχνότητα να είναι άρτια).
Μάλλον θα είναι στα 50Hz αν είναι πεπλεγμένο...
50 interlaced fields per second αντιστοιχούν σε 25 frames per second (fps) :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef