Επιλογή phono stages

Reaction score
666
Έχε υπόψη σου ότι 2M bronze μπορεί να δεχτεί την ανταλλακτική βελόνα της 2M black, άρα δε θα αλλάξεις το σώμα της κεφαλής. Εφόσον παίζεις με ΜΜ και δε σκοπεύεις να πας σε ΜC κεφαλή μη δώσεις πολλά χρήματα για Phono.

Θα πρότεινα το Lehmann Black cube SEII ή το Ifi phono2.

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.588
- αυτό στο είπαν διότι η μαύρη είναι πολύ υψηλής κλάσης κεφαλή με διαμάντι shibata που διαβάζει σχεδόν τα πάντα , οπότε θέλει και όσο το δυνατόν καλύτερο phono

Reaction score
666
- αυτό στο είπαν διότι η μαύρη είναι πολύ υψηλής κλάσης κεφαλή με διαμάντι shibata που διαβάζει σχεδόν τα πάντα , οπότε θέλει και όσο το δυνατόν καλύτερο phono

Και επιπλέον ακριβές στήσιμο.

Reaction score
321
Έχε υπόψη σου ότι 2M bronze μπορεί να δεχτεί την ανταλλακτική βελόνα της 2M black, άρα δε θα αλλάξεις το σώμα της κεφαλής. Εφόσον παίζεις με ΜΜ και δε σκοπεύεις να πας σε ΜC κεφαλή μη δώσεις πολλά χρήματα για Phono.

Θα πρότεινα το Lehmann Black cube SEII ή το Ifi phono2.
Το ξερω οτι περνει ανταλλαχτικη βελόνα εξάλλου αυτος ειναι ο σκοπός
Τα εχω υποψιν αυτα που λες γενικα διαβάζω το φόρουμ οσο αφορα για τα phono stages αλλα αμα δεν τα ακούσεις στο συστημα σου; εδω που πήρα τηλ τον αντιπρόσωπο που φέρνει το trichord mkiii δεν το εδινε για δοκιμή Και απο τι καταλαβαίνω δεν νομίζω εκτος του ορφεα να δίνουν αλλα. Μαγαζια για δοκιμες στο σπιτι σου.
Τι να το κάνω εγω αμα παω στο. Μαγαζι του που μπορει να το εχει στησει με καλύτερο πικαπ απο το δικο μου καλύτερα ηχεια κτλ δεν μπορείς να βγαλεις σωστο συμπέρασμα
[DOUBLEPOST=1535621164][/DOUBLEPOST]Αρα σωστά μου ε

Αρα σωστά μου ειπε το παλικάρι στον ορφεα οτι το vincent pho 8 δεν θα ανταποκριθεί στην μαυρη βελονα. Εγω σκοπεύω να ξοδέψω μεχρι 600 ευρώ

Reaction score
1.127
Το ξερω οτι περνει ανταλλαχτικη βελόνα εξάλλου αυτος ειναι ο σκοπός
Τα εχω υποψιν αυτα που λες γενικα διαβάζω το φόρουμ οσο αφορα για τα phono stages αλλα αμα δεν τα ακούσεις στο συστημα σου; εδω που πήρα τηλ τον αντιπρόσωπο που φέρνει το trichord mkiii δεν το εδινε για δοκιμή Και απο τι καταλαβαίνω δεν νομίζω εκτος του ορφεα να δίνουν αλλα. Μαγαζια για δοκιμες στο σπιτι σου.
Τι να το κάνω εγω αμα παω στο. Μαγαζι του που μπορει να το εχει στησει με καλύτερο πικαπ απο το δικο μου καλύτερα ηχεια κτλ δεν μπορείς να βγαλεις σωστο συμπέρασμα
[DOUBLEPOST=1535621164][/DOUBLEPOST]Αρα σωστά μου ε

Αρα σωστά μου ειπε το παλικάρι στον ορφεα οτι το vincent pho 8 δεν θα ανταποκριθεί στην μαυρη βελονα. Εγω σκοπεύω να ξοδέψω μεχρι 600 ευρώ
Δεν έχω άποψη για τα phono αλλά θα σου πρότεινα να μη βιαζεσε με τις αναβαθμίσεις. Ασχολησου τώρα μόνο με το phono,βρες αυτό που θέλεις να το χαρείς και ασε τη κεφαλή για πολύ αργότερα.
Ειδάλλως θα γεμίσεις μηχανήματα και μουσική δεν θα ακούς.
Άσε που θα έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά...

Reaction score
321
Τις αναβαθμισεις εχουν τελειώσει έτσι και αλλιώς το μόνο που μένει η αλλαγή του phono stage. Η μαυρη βελόνα θα μπει μελλοντικά έτσι και αλλιώς αλλά οπως ειπα ποιο πάνω παρολου που εχω την browse το phono box που έχω δεν ανταποκρίνεται τόσο καλά χανω τα πίσω όργανα βιολιά πιάνο

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Γιατι το πιστευεις αυτο;Ιδιες κεφαλες ειναι
Εμένα έτσι μου ειπανε από τον Ορφέα οχι οτι δεν θα παίξει το vincent απλά δεν θα βγάλει αυτά που θέλεις να ακούσεις απο την μαύρη βελόνα
Τωρα αμα το ειπανε έτσι για να πάρουν περισσότερο χρήμα τι να πω αυτο δείχνει οτι κάνεις δεν άξιος εμπιστοσύνης και κοιτάνε το χρήμα[/QUOTE]Δεν υπονοω κατι για κανενα πωλητη.Οι δυο κεφαλες εχουν διαφορα μονο στην ακιδα.Εαν τωρα η shibata της black μπορει να κανει outclass ενα phono stage ενω η fine line της bronze οχι , αυτο για μενα ακουγεται καπως περιεργο και δεν μπορω να σκεφτω κανενα λογο γιατι.Παρομοιες ακιδες σε πανομοιοτυπες κεφαλες ειναι.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.588
- η shibata νομίζω πως διαβάζει περισσότερη πληροφορία από την fine line

Reaction score
666
για το project ds+ και το naim stageline ξερεις κανεις τιποτα τι λενε?

Θα σου θέσω ένα απλό ερώτημα: Πρόκειται να πας σε ΜC κεφαλή χαμηλής εξόδου στο μέλλον?

Η απάντηση σ' αυτό θα οριοθετήσει και τις επιλογές σου. Εφόσον τα 2 phono που αναφέρεις τα έχει ο ίδιος αντιπρόσωπος άκουσέ τα στο σύστημά σου για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Reaction score
321
Θα σου θέσω ένα απλό ερώτημα: Πρόκειται να πας σε ΜC κεφαλή χαμηλής εξόδου στο μέλλον?

Η απάντηση σ' αυτό θα οριοθετήσει και τις επιλογές σου. Εφόσον τα 2 phono που αναφέρεις τα έχει ο ίδιος αντιπρόσωπος άκουσέ τα στο σύστημά σου για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.
στο μελλον δηλαδη σε κανενα 3αρι χρονια μπορει 2 θα παω για καινουργια βελονα τωρα η θα ειναι η μαυρη που ακουγοντε τοσο καλα λογια οτι παιζει παπαδες η θα δοκιμασω σε mc χαμηλης εξοδου που εκει ομως τονιζω παω σε αγνωστα νερα γιατι δεν ξερω καθολου ποιες ειναι καλες τι αποδοση βγαζουν αναλογος τι ακους

Reaction score
666
στο μελλον δηλαδη σε κανενα 3αρι χρονια μπορει 2 θα παω για καινουργια βελονα τωρα η θα ειναι η μαυρη που ακουγοντε τοσο καλα λογια οτι παιζει παπαδες η θα δοκιμασω σε mc χαμηλης εξοδου που εκει ομως τονιζω παω σε αγνωστα νερα γιατι δεν ξερω καθολου ποιες ειναι καλες τι αποδοση βγαζουν αναλογος τι ακους
Τότε 2 λύσεις έχεις: α) αγοράζεις το καλύτερο που μπορείς με το σκεπτικό πως όταν αναβαθμίσεις την κεφαλή να μη χρειαστεί να αλλάξεις και το phono.
β) Αγοράζεις ένα στο 500άρικο και αναβαθμίζεις σε μερικά χρόνια κεφαλή και phono μαζί.

Reaction score
321
δηλαδη κατσε να καταλαβω ενα phono γυρω στα 600 ευρω δεν θα με καλυψει για μελλοντικη αναβαθμιση?πχ trichord mkiii? θα πρεπει ξανα να αλλαξω παλι phono?μετα ομως αμα παρω παρα πολυ καλο γυρω στο 1000 δεν θα θελω και αλλαγη πικαπ το project
2-XPERIENCE θα μπορει να ανταποκριθει?μετα μηπως παω για πολλα?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
- η shibata νομίζω πως διαβάζει περισσότερη πληροφορία από την fine line
Πιθανον ανκαι αυτο εξαρταται και απο την ολη σχεδιαση κυριως της αναρτησης.Οταν ετυχε νατις ακουσω (οχι για ωρες) παρομοιες μου φανηκαν.Οι διαφορες ηταν σχετικα μικρες χωρις καθαρη προτιμηση.
[DOUBLEPOST=1535659237][/DOUBLEPOST]
δηλαδη κατσε να καταλαβω ενα phono γυρω στα 600 ευρω δεν θα με καλυψει για μελλοντικη αναβαθμιση?πχ trichord mkiii? θα πρεπει ξανα να αλλαξω παλι phono?μετα ομως αμα παρω παρα πολυ καλο γυρω στο 1000 δεν θα θελω και αλλαγη πικαπ το project
Τα phono των 600-700 ειναι σε μια κατηγορια που η τιμη τους δεν ειναι απολυτα και παντα κριτηριο ανωτεροτητας απο καποια που κοστιζουν ας πουμε 100 ευρω λιγοτερα.Οπως και καποια των 800-1000 σε σχεση με αυτα των 600-700.Κανε μια κινηση που θα σε εξυπηρετει τωρα κα σε 2-3 χρονια παλι το συζηταμε.Εχει και mc που μπορεις να σκεφτεις οταν ελθει η ωρα που ειναι προτιμοτερες απο mm.
[DOUBLEPOST=1535659557][/DOUBLEPOST]
Τότε 2 λύσεις έχεις: α) αγοράζεις το καλύτερο που μπορείς με το σκεπτικό πως όταν αναβαθμίσεις την κεφαλή να μη χρειαστεί να αλλάξεις και το phono.
β) Αγοράζεις ένα στο 500άρικο και αναβαθμίζεις σε μερικά χρόνια κεφαλή και phono μαζί.
To naim θα ηταν ψηλα στη λιστα μου.

Reaction score
792
Αν όντως έχεις αποφασίσει να αλλάξεις κεφαλή, κάνε πρώτα αυτήν την αναβάθμιση σωστά, δλδ το βασικότερο να ταιριάζουν τα ηλεκτρικά και μηχανικά χαρακτηριστικά της με τον βραχίονα(αν αυτά δεν ταιριάζουν απόλυτα δεν σου φταίει το phono) και αφού όντως εκεί έχεις φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, τότε ξεκίνα να ψάξεις το κατάλληλο phono stage. Το πρόβλημα πχ που έχεις τώρα με τις χαμηλές συχνότητες, μπορεί πχ να λυθεί σε ένα μεγάλο βαθμό με το απόλυτο ταίριασμα της κεφαλής με το βραχίονα και την ρύθμιση της, γιατί κάτω από τα 30hz ή ακόμη και τα 23hz σε μερικά phono που επεμβαίνει το subsonic filter, στα περισσότερα βινύλια δεν υπάρχει γραμμένη μουσική πληροφορία, απλά υπάρχουν πολλά υποπροιόντα. Επίσης βρες βινύλια που όντως έχουν στέρεο γραμμένα χαμηλά γιατί πάρα πολλά τα χαμηλά τους είναι μονοφωνικά γραμμένα. Το βασικότερο πάντως είναι το ταίριασμα (ηλεκτρικά και μηχανικά) της κεφαλής με τον βραχίονα και η σωστή ρύθμισή της για να διαβάζει σωστά και φυσικά το πικαπ να μην 'εχει υψηλό wramble και αστάθεια στις στροφές. Αφού τα κάνεις όλα αυτά που είναι εκ των ουκ άνευ τότε μάζεψε χρήματα για ένα πολύ καλό phono που θα αξιοποιεί το βινυλιακό σου σύστημα.

Reaction score
321
Οταν εννοείς ηλεκτρικά και μηχανικά; να ρυθμιστεί το πικάπ ; μα ειναι ρυθμισμένο από τον τεχνικό του Ορφέα όταν έκανα την τελευταία αναβάθμιση και αυτο ήταν στο πικάπ η ανακαλωδιωση του βραχίονα ρυθμίστηκε και το πικαπ και η κεφαλή εκ νέου. Το θέμα μου είναι το πλεον το συγκεκριμένο phono που εχω δεν ακους σωστά βγαινουν τα τύμπανα και τα μπάσα μπροστά και τα υπόλοιπα όργανα θαβονται όπως και να το ρυθμίσω δεν υπάρχει αποτέλεσμα Και οταν βαλαμε το vincent του φίλου μου στο σύστημα άνοιξε η σκηνή ακούστηκαν ολα τα όργανα απλα θελω το κατι παραπάνω

Reaction score
666

Το phono το ταιριάζεις με την κεφαλή και όχι με το πλατό-βραχίονα. π.χ. με το trichord dino MKIII μια χαρά θα είσαι. Αργότερα αν πας σε MC αναβαθμίζεις με το πιο καλό τροφοδοτικό Dino+.

Reaction score
666
Μαλιστα το κατάλαβα τωρα ετσι οπως το είπες

Και κάτι άλλο: Μια μέτρια κεφαλή σε καλό phono θα ακουστεί πολύ καλύτερα από μια καλή κεφαλή σε ένα μέτριο phono.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.588
Και κάτι άλλο: Μια μέτρια κεφαλή σε καλό phono θα ακουστεί πολύ καλύτερα από μια καλή κεφαλή σε ένα μέτριο phono.
- δεν είμαι σίγουρος , μιάς και στην πρώτη περίπτωση το phono θα ξεμπροστιάσει τις όποιες μετριότητες , ενώ στην δεύτερη απλά θα χαθούν ή θα αποδοθούν ελλιπώς οι αρετές της κεφαλής

- γενικά υποστηρίζω να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη και περισσότερη πληροφορία από την αρχή . . . μετά ( ότι και να γίνει ) το σήμα έστω και λίγο υποβιβάζεται . . . . παράδειγμα : - ας πάμε ένα βήμα πίσω , στον δίσκο δηλαδή , καλύτερα καλός δίσκος με μέτρια κεφαλή , παρά κακός με καλή . . . στην δεύτερη περίπτωση απλά θα μεγεθυθούν τα προβλήματα του δίσκου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas