- Reaction score
- 666
- δεν είμαι σίγουρος , μιάς και στην πρώτη περίπτωση το phono θα ξεμπροστιάσει τις όποιες μετριότητες , ενώ στην δεύτερη απλά θα χαθούν ή θα αποδοθούν ελλιπώς οι αρετές της κεφαλής
- γενικά υποστηρίζω να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη και περισσότερη πληροφορία από την αρχή . . . μετά ( ότι και να γίνει ) το σήμα έστω και λίγο υποβιβάζεται . . . . παράδειγμα : - ας πάμε ένα βήμα πίσω , στον δίσκο δηλαδή , καλύτερα καλός δίσκος με μέτρια κεφαλή , παρά κακός με καλή . . . στην δεύτερη περίπτωση απλά θα μεγεθυθούν τα προβλήματα του δίσκου
Δυστυχώς υπάρχουν και κακοί δίσκοι (παραγωγή -εγγραφή - εκτύπωση κλπ). Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κάποιους στη δισκοθήκη μας. Προσωπικά τους αποδέχομαι όπως είναι, επειδή αξίζει η μουσική που περιέχουν, παρόλο που το σύστημά μου δεν τους κολακεύει.
Το να "θάβεται" μια καλή MC κεφαλή από ανεπαρκές gain και να ακούγεται επίπεδη, άχρωμη, χωρίς δυναμικά κλπ, ή από impedance mismatch, φαντάζομαι δε θα το ήθελε κανένας, μας έτσι?
Αντίθετα το να εξαντλήσουμε τα όρια μιας κεφαλής έχοντάς την σωστά ταιριασμένη στο βραχίονα και το phono, χάνοντας ίσως σε refinement, coherence και κάποιες λεπτομέρειες του δίσκου, νομίζω ότι πολλοί θα το ήθελαν.
Ο φίλος που άνοιξε το νήμα εμπίπτει στη 2η περίπτωση.
Last edited: