Ηλιακοί θερμοσίφωνες

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
18.777
Reaction score
32.746
καλορίζικος!




αυτό είναι καλό το χειμώνα, αλλά για μισό σχεδόν χρόνο θα πρέπει να σκεπάζεις για να μην έχεις βραστό νερό μόνιμα και εκεί που τον βλέπω μάλλον είναι αδύνατο
Ιούνιο - Σεπτέμβριο μου είπε ο κατασκευαστής για σκέπασμα.
Δεν θα είναι παιχνιδάκι (σαν να ήταν σε ταράτσα), αδύνατο όμως δεν είναι.
 

Μηνύματα
73
Reaction score
29
Όχι σε σειρά λόγω χαμηλότερης απόδοσης του συστήματος.
Συγκεκριμένα, το 2ο πάνελ θα είχε σημαντικά χαμηλότερη απόδοση, μιας και είναι πολύ πιο δύσκολη η μεταφορά θερμότητας σε ήδη ζεστό υγρό. Δηλαδή χαμηλότερο ποσό ενέργειας από τον ήλιο θα γινόταν θερμική ενέργεια.
Επίσης θα είχες τόσο υψηλότερες απώλειες στους σωλήνες μεταφοράς, αλλά και από τον μανδύα του μποιλερ προς το περιβάλλον.
Ακόμα, η σε σειρά σύνδεση στη φυσική κυκλοφορία θα πρόσθετε απώλειες πίεσης = χαμηλότερη παροχή στο κλειστό κύκλωμα άρα χαμηλότερο ρυθμό μετάδοσης θερμότητας στο νερό.

Εν τέλει, θα είχαμε πολύ υψηλότερη θερμοκρασία στο κλειστό κύκλωμα (=μεγαλύτερη φθορά στα πάνελ) αλλά χαμηλότερη θερμοκρασία στο μποιλερ, που είναι και το ζητούμενο.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
18.777
Reaction score
32.746
Έτοιμος για το καλοκαίρι. Πολύ καλό τεντόπανο, με λάστιχα και κορδόνι. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για όποιον ψάχνει κάτι ανάλογο. 45€ διάσταση 105x160.

20230614_130205.jpg
20230613_112522.jpg
 


Μηνύματα
2.718
Reaction score
5.848
Έτοιμος για το καλοκαίρι. Πολύ καλό τεντόπανο, με λάστιχα και κορδόνι. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για όποιον ψάχνει κάτι ανάλογο. 45€ διάσταση 105x160.

View attachment 295464 View attachment 295465
Τα ίδια ακριβώς τεντόπανα (δύο τεμάχια 1Χ2 μέτρα έκαστον) σε μαγαζί με τέντες, μου στοίχισαν 35 ευρώ (και τα δύο)
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Μηνύματα
3.026.712
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας
Top