Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Reaction score
968
Πάντως, για κάποιον που τον ενδιαφέρει η ακρίβεια, αλλά επίσης δεν τον ενδιαφέρουν τα επαγγελματικά studio monitor που προορίζονται για εντελώς άλλους σκοπούς, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές ενεργών ψηφιακών ηχείων για οικιακή χρήση.

http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/475/index.html

http://www.meridian-audio.com/produ...stems/dsp8000-digital-active-loudspeaker.aspx

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Μακάρι όποιος μπορέσει ας αποκτήσει τα μόνιτόρ του, αλλά έχω κάποιον αδιόρατο φόβο οτι οι εκπλήξεις του δεν θα είναι όλες ευχάριστες, τουλάχιστον στην αρχή. Αργότερα θα τα συνηθίσει όντας και πεπεισμένος από τις μετρήσεις τους. Είμαι σίγουρος.
Και η Behringer στο manual των Truth κάτι τέτοιο γράφει:

"We recomend that you experiment with your TRUTH away from the pressures of a recording session in order to get a feel for it. It will be a good idea to listen to your favorite CD's over the TRUTH, so that you can get an impression of the natural sound the speaker produces - which might be somewhat unusual at first!"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782

Μπορώ να αναρωτηθώ γι αυτό το συγγραφικό αμόκ περί της ακρίβειας αναπαραγωγής ?.
ναι, μπορείς.

ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει.

περαν της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

προσωπικά, απλά παρουσίασα μια εναλλακτική πρόταση υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, σε πολύ προσιτό κοστολόγιο, καθώς συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το κοστολόγιο: ηχεία, ενεργά κρος, πολλαπλά ενισχυτικά στάδια, κυκλώματα ισοστάθμισης και υψηλών δυνατοτήτων δειγματοληψίας DAC.

αλλά εκεί πάει η κουβέντα..

ΥΓ το πολύ προσιτό κοστολόγιο προκύπτει από τη σύγκριση με ίδιας κατεύθυνσης υλοποιήσεις, όπως πχ της meridian, αλλά και από τυπικά γνωστά ηχεία HI-End που περιλαμβάνουν στο κοστολόγιο αυτό μόνο τα μεγάφωνα και το παθητικό κρος (όπως και σε πολύ υψηλότερα κοστολόγια).

Reaction score
1.187

Πάντως, για κάποιον που τον ενδιαφέρει η ακρίβεια, αλλά επίσης δεν τον ενδιαφέρουν τα επαγγελματικά studio monitor που προορίζονται για εντελώς άλλους σκοπούς, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές ενεργών ψηφιακών ηχείων για οικιακή χρήση.

http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/475/index.html

http://www.meridian-audio.com/produ...stems/dsp8000-digital-active-loudspeaker.aspx
Ναι τώρα θα πουλήσω εκείνο το δυαράκι στην Κυψέλη να αγοράσω τα Meridian!!! :131:
Μπα... Καλά είναι και τα Behringer! :137:

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Ναι τώρα θα πουλήσω εκείνο το δυαράκι στην Κυψέλη να αγοράσω τα Meridian!!! :131:
Μπα... Καλά είναι και τα Behringer! :137:
Πιάνουν τόσο τα δυάρια στην Κυψέλη?

Υπάρχουν και φθηνότερα μοντέλα.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Τα γνήσια studio monitors (λέγονται και near field monitors) είναι φτιαγμένα για κοντινές ακροάσεις, ώστε να υπερισχύει ξεκάθαρα ο απευθείας ήχος από τον ανακλώμενο στους γύρω τοίχους. Γι' αυτό, αφ΄ενός έχουν υψηλότερη κατευθυντικότητα, αφ' ετέρου τα control rooms στην πλευρά που βρίσκονται τα ηχεία αυτά είναι ντυμένα με ηχοαπορροφητικά υλικά.
Ναι γι αυτό κι εγώ τα έχω τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ τους 1,40μ. και η θέση στην οποία κάθομαι και ακούω απέχει 1,20μ. από το καθένα τους. Αρα είμαι σωστά για near field ακρόαση.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Πιάνουν τόσο τα δυάρια στην Κυψέλη?
Παλιότερα μπορεί... Τώρα που έχει πήξει το κέντρο στους λαθρομετανάστες χλωμό το κόβω... :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

καλά είναι και τα Κ+Η και στο 1/4 της τιμής των μερίντιαν...

Reaction score
1.187

καλά είναι και τα Κ+Η και στο 1/4 της τιμής των μερίντιαν...
Εγώ δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι θα είναι καλύτερα παρόλο που δεν τα έχω ακούσει.

Αλήθεια, υπάρχουν πουθενά στημένα είτε σε μαγαζί είτε σε σπίτι φίλου όπου θα μπορούσαμε να τα ακούσουμε; Θα πρέπει να είναι εμπειρία...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782

σε λίγες μέρες σε σπίτι φίλου....

τυχερός ο κουμπάρος μου, ε?

(καλύτερα από τα μερίντιαν δε ξέρω αν θα είναι, αλλά ....ε, δεν με ενδιαφέρει σε αυτή την διαφορά τιμής! Νομίζω όμως ότι από τα μερίντιαν θα παίζουν πιο δυνατά!)

Reaction score
1.187

σε λίγες μέρες σε σπίτι φίλου....

τυχερός ο κουμπάρος μου, ε?

(καλύτερα από τα μερίντιαν δε ξέρω αν θα είναι, αλλά ....ε, δεν με ενδιαφέρει σε αυτή την διαφορά τιμής! Νομίζω όμως ότι από τα μερίντιαν θα παίζουν πιο δυνατά!)
Με την συνδεσιμότητα των πηγών τι γίνεται;
Οι πηγές πάνω σε προ-ενισχυτή και η έξοδος αυτού με μακριά XLR στο κάθε ηχείο;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.642

Με την συνδεσιμότητα των πηγών τι γίνεται;
Οι πηγές πάνω σε προ-ενισχυτή και η έξοδος αυτού με μακριά XLR στο κάθε ηχείο;

AES-EBU only....

costasEAR εδώ, απλά βρίσκομαι σε άλλο PC....

Reaction score
4

Και για να το κάνουμε εικόνα.

Αν ένας προβολέας ή τηλεόραση μας δείχνει τους ανθρώπους λες και έχουν ίκτερο ή με μπλέ μούρη τότε δεν έχουμε χαι-φαι προιόν αλλά ΑΠΟΨΗ.Ε πολλά απ αυτά που μας πουλάνε κάνουν κάτι τέτοιο.Βέβαια το βαπτίζουν εσωτερικότητα,χροιές και λοιπές παπαριές Μαρίτσα μου.Άμα το έκανε κανείς στην εικόνα θα επιζούσε?Π@π@ρ1α μέντολες θα πούλαγε.Έλα όμως που στον ήχο ζουν και βασιλεύουν.Πωσ γίνεται?Ε αφού οι πλειοψηφία δεν ξέρει τι ακούει και πως να ακούει βρίσκουν και τα κάνουν.Καλά να πάθουμε τότε.
sepia - polaroid

:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Mπα κάνετε τσιμπούσια και Δευτέρα?:138:
Γιατί βρε, στο πηγάδι κατούρησε η Δευτέρα?

Λοιπόν, έσκασα....

και δε φταίει η μπύρα.....:143::138:

Reaction score
1.187

AES-EBU only....

costasEAR εδώ, απλά βρίσκομαι σε άλλο PC....
AES-EBU only?

Αρα μιλάμε για μια μόνο ψηφιακή πηγή; Ενα CD player π.χ.;

Και η ρύθμιση της έντασης γίνεται από τα ίδια τα ηχεία με το τηλεκοντρόλ τους;

Τώρα που κοιτάω το manual δεν βλέπω να έχουν τηλεκοντρόλ...
Αρα όταν παίρνουν ψηφιακή έξοδο από ένα CD player πώς γίνεται η ρύθμιση της έντασης;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo