Ηχειακι με vintage ... διαθεση

Reaction score
5.360
Καλημερααα και χρονια πολλα...:)
Για να δουμε...τι κανουμε...
IMG_20180410_084348.jpg

IMG_20180410_084412.jpg
IMG_20180410_092910.jpg

Δοκιμη και.... δεν δουλευει... δεν δουλευει... και μου βγηκαν και τα ματια...:( παω να το δω ξανα απο την αρχη.....

Reaction score
5.360
το θεματακι με το master volume δεν περπατάει... το προσπάθησα άλλες δυο φορές.... γι αυτό θα δούμε τι θα κάνουμε..
στο μεταξύ αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει στο εξής ....
...η διάταξη είναι...αυτός ο ενισχυτής.. 173348_04629d5fbc26f6e07098efb34528b700.jpg με αυτά τα χαρακτηριστικά

AC/DC adapter input : 100-240V, 50-60Hz
AC/DC adapter output : DC 12V, 3A
DC Input : 12V-18V, 3A
SIN ratio : >80dB
Output Power : 20W x 2 + 40W RMS
THD rated RMS power : <0.1%at 1KHz
Speaker impedance : 4-16Ω

έχω συνδέσει δυο Fullrange 3.3" visaton τα οποία παίζουν πάρα πολυ καλά...
και στην έξοδο των χαμηλών ένα γουφερ, αυτό...
http://www.djshop.gr/pd/skytec-woofer-pprubber-525-13020.htm?lang=el&path=-1542103886
το οποίο δεν παίζει καλά ... βγάζει τριγμούς αν ανεβάσει κάνεις την ένταση του και δεν ξέρω τι λάθος έχω κάνει...

Reaction score
7.089
και στην έξοδο των χαμηλών ένα γουφερ, αυτό...
http://www.djshop.gr/pd/skytec-woofer-pprubber-525-13020.htm?lang=el&path=-1542103886
το οποίο δεν παίζει καλά ... βγάζει τριγμούς αν ανεβάσει κάνεις την ένταση του και δεν ξέρω τι λάθος έχω κάνει...
εκανες καποιον υπολογισμο με βαση τα χαρακτηριστικα του για τον απαιτουμενο ογκο καμπινας? Το εχεις βιδωσει καλα στο κουτι? Εχεις κανει χρηση καποιου υλικου για γεμισμα της καμπινας? Εισαι σιγουρος οτι τριζει λογω κακης σχεδιασης των παραπανω ή εχει θεμα ο ενισχυτης?

Reaction score
5.360
εκανες καποιον υπολογισμο με βαση τα χαρακτηριστικα του για τον απαιτουμενο ογκο καμπινας?
κοιτα στο #21... ποιος με εβαλε σε μπαλαδες....;:);)...εε;
:acute:
θα τα ελέγξω όλα από την αρχή ... ναι το γέμισα με μονωτικό.. αν και τρίζει το ίδιο το γουφερ όταν πάω να το ανεβάσω λίγο παραπάνω κοντά στην μέση να φανταστείς δεν μπορώ να το φτάσω...... o_O

Reaction score
5.360
εκανες καποιον υπολογισμο με βαση τα χαρακτηριστικα του για τον απαιτουμενο ογκο καμπινας? Το εχεις βιδωσει καλα στο κουτι? Εχεις κανει χρηση καποιου υλικου για γεμισμα της καμπινας? Εισαι σιγουρος οτι τριζει λογω κακης σχεδιασης των παραπανω ή εχει θεμα ο ενισχυτης?
είχες δίκιο.. έκανα δοκιμές χωρίς το πίσω καπάκι...:whistling: δεν το έχω φτιάξει ακόμα.... το έκλεισα πρόχειρα και βελτιώθηκε πολύ...
πάμε για ποιότητα JBL και πάνω...:D
ευχαριστωωω

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Αν μπορείς φτιάξε από μιά φλάντζα για κάθε μεγάφωνο, έτσι ώστε αυτη να παρεμβάλλεται μεταξύ του μεγαφώνου και της καμπίνας. Ένα καλό υλικό γι' αυτή τη δουλειά είναι ο φελλός τον οποίο μπορεις να προμηθευτείς σε φύλλο.

Reaction score
5.360
Αν μπορείς φτιάξε από μιά φλάντζα για κάθε μεγάφωνο, έτσι ώστε αυτη να παρεμβάλλεται μεταξύ του μεγαφώνου και της καμπίνας. Ένα καλό υλικό γι' αυτή τη δουλειά είναι ο φελλός τον οποίο μπορεις να προμηθευτείς σε φύλλο.
Φελλος!!!! Εχω...!
IMG_20180410_160826.jpg

Θα του βαλω....:)

• Like
Reactions: PPG

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Σωστός, φτιάξε μια από αυτό το κομμάτι , δοκίμασε τη και βλέπεις για τις υπόλοιπες. Μου φαίνεται λιγάκι μεγάλο το πάχος (1 mm ?) αν και θα συμπιεστεί ομοιόμορφα με το βίδωμα του μεγαφώνου.

Reaction score
5.360
IMG_20180410_175237.jpg

Καλα το χρωματακι τα σπαει ε;
Μη κραζετε εμενα ειναι επιλογη της "ιδιοκτητριας"...:D
Και φελλουδενια φλατζουλα εσωτερικα....:party:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καταρχάς ξεχνάς αυτά τα on-line calculators για τον διαχωρισμό των μεγαφώνων.
Ελάχιστη αξία έχουν τα αποτελέσματα τους.
Για να βγάλεις λίγο χαμηλό βάλε ένα πηνίο τουλάχιστον 15 mH στο woofer με έναν πυκνωτή 68 μF στους ακροδέκτες του και δυο πυκνωτές 68 μF στα μεγαφωνάκια.
Η σύνδεση τους να γίνει ανάποδα, δηλαδή το + του ενισχυτή στο - από τα μεγαφωνάκια.

Θεωρώ δεδομένο πως έχεις χωρίσει την καμπίνα στα τρία, δίνοντας τον μεγαλύτερο χώρο στο woofer εεε!!!

• Like

Reaction score
5.360
Καταρχάς ξεχνάς αυτά τα on-line calculators για τον διαχωρισμό των μεγαφώνων.
Ελάχιστη αξία έχουν τα αποτελέσματα τους.
Για να βγάλεις λίγο χαμηλό βάλε ένα πηνίο τουλάχιστον 15 mH στο woofer με έναν πυκνωτή 68 μF στους ακροδέκτες του και δυο πυκνωτές 68 μF στα μεγαφωνάκια.
Η σύνδεση τους να γίνει ανάποδα, δηλαδή το + του ενισχυτή στο - από τα μεγαφωνάκια.

Θεωρώ δεδομένο πως έχεις χωρίσει την καμπίνα στα τρία, δίνοντας τον μεγαλύτερο χώρο στο woofer εεε!!!
Ναι την εχω χωρισει...θα εχουμε καλυτερο αποτελεσμα με πυκνωτες και πηνιο λες;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ναι την εχω χωρισει...θα εχουμε καλυτερο αποτελεσμα με πυκνωτες και πηνιο λες;
Όχι θα έχεις χειρότερο... αλλά μέρες που είναι λέω να σε βάλω σε Γολγοθά!:p:p:p

Reaction score
5.360
Όχι θα έχεις χειρότερο... αλλά μέρες που είναι λέω να σε βάλω σε Γολγοθά!:p:p:p
εγω θα σε βαλω σε γολγοθα ... που θα σε ταραξω στις ερωτήσεις:lol::lol::lol:... κάτσε να μελετήσω τι μου γράφεις...
[DOUBLEPOST=1523386137][/DOUBLEPOST]για να δω... 12,7 mf πηνιο το ειχαμε βγαλει και πριν καμποσες σελιδες...οκ 15 mf ... αλλα για τα μεγαφωνακια τους πυκνωτες τους ειχαμε βγαλει 200,,,:(:(:(

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
εγω θα σε βαλω σε γολγοθα ... που θα σε ταραξω στις ερωτήσεις:lol::lol::lol:... κάτσε να μελετήσω τι μου γράφεις...
[DOUBLEPOST=1523386137][/DOUBLEPOST]για να δω... 12,7 mf πηνιο το ειχαμε βγαλει και πριν καμποσες σελιδες...οκ 15 mf ... αλλα για τα μεγαφωνακια τους πυκνωτες τους ειχαμε βγαλει 200,,,:(:(:(
Αν το έχεις το πηνίο των 12,7 mH χρησιμοποίησε το, αλλά με πυκνωτή όπως σου είπα.
Θα σου φανεί παράξενο, αλλά ο πυκνωτής των 200 σε σχέση με τον 68 έχει μικρή έως ελάχιστη διαφορά.
Αυτό λόγο της κλήσης των 6 db του διαχωρισμού πρώτης τάξης, αλλά και γιατί το μεγαφωνάκι αυτό δεν θα βγάλει κάτι ουσιαστικό κάτω από τους 140 κύκλους.

Last edited:
  • Like

Reaction score
5.360
Αν το έχεις το πηνίο των 12,7 mH χρησιμοποίησε το, αλλά με πυκνωτή όπως σου είπα.
Θα σου φανεί παράξενο, αλλά ο πυκνωτής των 200 σε σχέση με τον 68 έχει μικρή έως ελάχιστη διαφορά.
Αυτό λόγο της κλήσης των 6 db του διαχωρισμού πρώτης τάξης, αλλά και γιατί το μεγαφωνάκι αυτό δεν θα βγάλει κάτι ουσιαστικό κάτω από τους 140 κύκλους.
Οκ το καταλαβα... θα αρχισω να μαζευω γραμματόσημα.... :(
...μου το φερνεις απ εξω - απ εξω...
Αυριο θα παω για ψωνια...:D

• Like

Reaction score
5.360
για να δουμε.. στα 68 μικροφαράντ βρίσκω ... στα 35V AC και 63V DC
απο εδω...
https://www.venieris.com/ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚ...CategoryID/1897/Level/a/catpageindex/2/List/0

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
  • Like